2011/09/22

Tobias Hysén "Jag borde gjort ett mål idag"

Måltorkan fortsätter för Tobias Hysén, något som oroar honom själv. Besviken över sin insats mot Häcken där man endast fick med sig en poäng.
- Jag borde förvaltat något av mina lägen bättre, säger han till Baraben.com.

IFK Göteborg började matchen bäst då man genom Stefan Selakovic tog ledningen, lite turligt efter att hans frispark gått förbi samtliga spelare och ställt Källqvist i Häcken-målet. En frispark som var planerad enligt Hysén.
- Han slår en jäkligt bra boll där Selakovic, sen släpper Hannes den fint där. En inplanerad variant, haha! Nej, men det var ett riktigt turmål men det är sådant som händer i fotbollen.

En tappad 1-0 ledning blev 1-2 innan ni lyckades kvittera, hur ser du på matchen?
Vi tar ledningen och tappar den då vi ligger alldeles för långt ifrån i markeringarna. Bjurström gör det fantastiskt bra vid bägge målen men vi ger han på tok för mycket tid. Vi hade pratat innan matchen om att hitta våra anfallare tidigt i uppspelsfasen men det blev alldeles för lite boll för oss att jobba på. Men jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att kunna avgöra matchen och ge våra supportrar tre poäng.

Din egen insats?
- Jag borde skapat lite mer idag, det var ingen jätteinsats direkt.

Måltorkan fortsätter, något som oroar dig?
Så länge det går bra för laget tänker man inte på det. Men nu när vi har ännu en tung säsong så är det klart att man tänker på det ibland. Men jag ligger ju inte sömnlös över det men klart man tänker på det ibland och kanske tar fel beslut i vissa lägen. Men jag har börjat göra fler assist istället och får väl vara nöjd med det.
- Rätt hyfsad framspelning till Selakovic i alla fall?
- Den är jag nöjd med! Han får ju en perfekt boll och där ska han göra mål. Han är ju gammal skyttekung, haha!

Lite mindre än 10 000 på plats, en okej publiksiffra mot Häcken?
Klart att man önskar att fler var på plats! Men jag fokuserar hellre på de som var på plats, de lät tillräckligt. De trotsade ett skitväder och var på plats och stöttade. Synd bara att vi inte kunde ge dem en seger.

En poäng innebär att fjärdeplatsen kommer allt längre bort, hur ser du på avslutningen av säsongen?
Det är klart att det kommer att bli tufft, men vi slutar aldrig jaga fjärdeplatsen så länge chansen finns.

Hysén fick en smäll under matchen och var kraftigt lindad efter matchen, något som enbart var en försiktighetsåtgärd enligt Hysén själv.

3 kommentarer:

 1. "Så länge det går bra för laget.."

  Hur tänkte du där Tobbe? Eller missuppfattar jag?

  SvaraRadera
 2. En poäng mot BK Rumpa är bra Tobbe har helt rätt och övre halvan av allsvenskan för blåvitt är inte fy skam?
  Men inte Stahre 2012 snälla!

  SvaraRadera
 3. Anonym 23:09

  Övre halvan är är ok och kryss mot Häcken är bra.

  Vad är det för folk här?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.