2011/09/04

Senast Gais vann SM-guld så har...

SEDANGAISVANN. För fem år sedan, i maj 2006, skrev jag en lista här på BaraBen.com. Den var inspirerad från ett (om jag inte missminner mig) Arsenal-fanzine som hette The Gooner, som jag köpte från läktarprofilen Erol Mekic, någon gång på 1990-talet. Listan i blåvit tappning döpte jag till: "Sedan Gais vann SM-guld så har..." vilket följdes upp av ett flertal historiska skeenden som inträffat sedan det - för de grönsvarta - magiska året 1954. Min egen bitterljuva favorit från den listan var:
...så har Blåvitt spelat Champions League ett halvdussin gånger, vunnit och sedan slarvat bort cirka 100 miljoner kronor på spelaraffärer.
Efter det har vi på Blåvittbloggen repriserat versioner av listan med jämna mellanrum, bland annat i april 2008 - då listan även fick en egen liten logotyp (som senare även trycktes på en t-shirt) här på BaraBen och även tidigare i år, inför vårderbyt.

Men kärt barn har många namn och nu har listan blivit dygnets hajp på Twitter. Surfa in på twitter och sök i sökrutan på #senastgaisvann så får ni en liten försmak av andra blåvita fans påhittighet. Och håller du inte koll på hur många sekunder, minuter, timmar, dagar, månader och år det är sedan Gais vann kan ni alltid surfa in här först...

Och om någon undrar, så ja, det vankas derby i #gbgftw inom kort.

17 kommentarer:

 1. Tänk att du kunde döpa din lista till ett så fyndigt namn.
  Men då hade ju supporterklubben redan ett par år innan sålt en t-shirt med samma text och tema. Fast det var ju inte du...

  SvaraRadera
 2. Optimus prime2011-09-04 20:06

  anonym 19:53/ Din småaktiga jantelagsmentalitet klär vare sig dig eller göteborgare generellt. Du kanske borde uppskatta det engagemang som läggs ner i stället för att bara sitta och försöka bråka med andra blåvita om hur deras engagemang inte är värt något.

  Se dig själv i spegeln och försök göra mer än att hata.

  SvaraRadera
 3. anonym 19:53 - Jag tänkte detta redan 1971! Bara så du vet! Hahahaha, fick du inga kramar som barn?

  SvaraRadera
 4. Anonym 19:53/ Tack för din kommentar med energi, kreativt och positiv input och din konstruktiva kritik! Den lever jag länge på!

  SvaraRadera
 5. Härligt att det finns så många blåvitare som bryr sig om stadens, för tillfället, bästa lag.

  SvaraRadera
 6. Härligt att du bryr dig om oss...

  SvaraRadera
 7. @20:59 & 22:15: Fast vi bryr oss inte så mycket att vi hänger på gaisbloggar!

  SvaraRadera
 8. Älska GAIS!

  SvaraRadera
 9. Mitt GAIS-minne är GP-löpet "GAIS vann en match!" som GP körde med under sensommarens nyhetstorka Allsvenskan 2000 när vi var fem Göteborgslag och GAIS äntligen lyckades ta sin sista 3-poängare. GAIS och Frölunda åkte sedan ur serien med dunder och brak medan Häcken fick kvala och Öis med nöd och näppe klarade sig ovanför kvalplats.

  Synd att ingen verkar ha en bild på GP-löpet, jag har det inte - det var innan jag ens hade digitalkamera, för det hade varit roligt att ta fram så här när derbyt närmar sig. Nöjer mig med att påminna er andra om GAIS stordåd i landets högsta serie :D

  SvaraRadera
 10. Ta sin första trepoängare ska det vara. Var nog en Freudiansk felsägning för de lyckades vinna en eller två matcher till tror jag. :)

  SvaraRadera
 11. Älska GAIS!

  SvaraRadera
 12. Varför är gaisare inne här?

  SvaraRadera
 13. GAIS
  GAIS
  GAIS
  GAIS
  GAIS
  GAIS
  GAIS
  GAIS

  SvaraRadera
 14. Som skapare av sidan: www.senastgaisvann.se och hashtagen #senastgaisvann (på twitter) så värmer det i hjärtat att få ett inlägg på BaraBen.com :)
  Så jag tackar ödmjukast!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.