2011/09/08

Tobias Hysén "Vi behöver en ny röst i omklädningsrummet"

INTERVJU. Tobias Hysén har varit i farten i veckan och gjort ännu ett landslagsmål. Anfallsstjärnan visade ännu en gång för Erik Hamrén att han slåss om en plats i landslaget. Ett riktigt klassavslut i matchen mot San Marino innebar 4-0.
- Fick en perfekt passning och bra träff med vänstern så det var skönt att den gick in, säger han till Baraben.com.

Sett till antalet minuter i tävlingslandskamper och antalet mål du har gjort så borde du vara aktuell för mer speltid i fortsättningen?
- Det har helt klart gått bra för mig i landslaget detta året, klart att man vill spela mer men samtidigt måste man vara ödmjuk och inse vilka spelare man konkurrerar med. Det är inga dussinlirare vi pratar om.

Hur kändes det för er spelare att inte få hål på San Marino förrän Källströms vänsterskott?
- Alltså, innerst inne blir man lite nervös men samtidigt vet vi att förr eller senare så kommer målet. Vi hade skapat många chanser innan det lossnade. Nu vann vi med 5-0 och det var en av deras största förluster på hemmaplan på ett bra tag, men det är klart någon gång tar de ju en poäng så lite oroligt var det.

Förlust mot Ungern och sen 5-0 mot San Marino, hur ser du på återstående delen av kvalet?
- Vi har en jättechans att bli bästa tvåa och ta oss vidare genom det. Vi har det i egna händer men det är en del tuffa matcher kvar där vi måste prestera. Holland självklart, men även Finland som lär vara revanschsugna efter storförlusten senast.

Medan du varit iväg med landslaget så har satsningen inför nästa säsong fortsatt i och med de två värvningarna av Salomonsson och Sobralense, spännande?
- Det är något jag saknat faktiskt, vi har gjort två lite sämre säsonger och då ska klubben satsa för att ta sig tillbaka till toppen. Nu har man tagit in Haglund som gjort det väldigt bra, plockat in Halmstads bästa spelare (Salomonsson) och en av Kalmars bästa spelare (Sobralense).

Något ni pratat om inom laget? Att det behövdes förstärkningar?
- Alltså, man kände ju att flera spelare från 2009 hade möjligheterna till att utvecklas till nu men så har det inte blivit och då måste man förstärka. Det finns flera spelare som man kanske hade hoppats att de skulle utvecklats mer än vad de har gjort.

Tränarfrågan, hänger du med något i diskussionerna?
- Det är klart man läser en hel del! Jag tillhör ju de som hänger en del på olika forum och hänger med i vad som skrivs. Oavsett vem som kommer in så ska han ges en ärlig chans oavsett bakgrund. Om vi tar Stahre som exempel så är det klart att det är lite känsligt med hans bakgrund, det förstår jag men om det nu blir Stahre så ska han få en ärlig chans.

Har du upplevt att ni behöver en ny röst i omklädningsrummet?
- Det har varit mycket snack om tränare hit och dit, men jag känner mest att vi varit i behov av en ny röst. Det kanske inte är ett måste att låta Jonas och Stefan gå utan att man kanske tar in en ny röst utifrån som kan komma med nya perspektiv på saker och ting. Men en ny röst, absolut!

Vad har ni för mål med säsongen som återstår inom laget?
- Cupen blir självklart viktig, vi är i semifinal på hemmaplan då borde det komma mycket folk! Men vi siktar på att komma topp fyra i Allsvenskan och att vinna Cupen.

Avslutningsvis, vad tror du om Malmö-matchen på söndag?
- Det kommer att bli en tuff match, inget snack! Men vi är inne i en bra form nu, har hemmaplan och kommer göra en bra match. Hoppas att det blir riktigt bra tryck på läktaren.

Hysén utlovar även ett blogginlägg inom en inte alltför lång framtid...

35 kommentarer:

 1. Kung Hussein!

  SvaraRadera
 2. Och prins Ali?

  SvaraRadera
 3. Hur går träningen med Lucas? Han _måste_ bli den 5e generationen Hysen i laget. Kungatronen måste föras vidare!

  Ha det gott och krossa Malmö på söndag!

  SvaraRadera
 4. kan man annat än älska Tobias Hysén??

  SvaraRadera
 5. Om inte Tobias Hysén byter namn till Tobias Hussein så köper inte jag något årskort.

  SvaraRadera
 6. Självklart behövs det en ny röst, men absolut inte en ny dialekt!!

  SvaraRadera
 7. NEJ TILL STAHRE!

  SvaraRadera
 8. Hysén, tänk att vi har en Hysén! :) Redan nu en av de största faktiskt.

  SvaraRadera
 9. Hellre en skata i sängen än en Stahre i omklädningsrummet!

  SvaraRadera
 10. Det låter som ett dåligt skämt med tre matchers avstängning för Adam efter Elfsborgsmatchen.
  Att medvetet slå ner någon är tydligen ok.

  SvaraRadera
 11. Är jag den ända som skulle se att stahre skulle ta en bra plats som tränare? Visst han ajk bakrund... men vafan ge gubben en chans, kommer antagligen bli ett lyft jämnfört med dom 2 senaste säsongerna ?

  In med stahre!

  SvaraRadera
 12. ja du är en ända

  SvaraRadera
 13. @20:34, Nej, du är inte den ENDA. Forza Stahre!

  SvaraRadera
 14. Vilken jävla elittränare som helst skulle kunna ta guld med Blåvitt 2012. Ska vi då släpa in ett sorkäckel?? Vill Håkan Mild få sparken? Med Stahre vid rodret kommer den Blåvita familjen splittras. Vi blir ett nytt Baejn och de enda som är nöjda är Stahres sorkvänner.

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att vi tar in Gary Sundgren i stället. Det känns som han har mer erfarenhet och han känns som en pigg fläkt som kan hugga i när det behövs.

  SvaraRadera
 16. Hur fan kan man motivera att man vill ha en aktiv sork som har med ett (1) guld, en fiaskovår med AIK och en grekisk spark?

  SvaraRadera
 17. MILD LÄS HÄR :2011-09-08 21:21

  * Michael Laudrup
  * Ståle Solbakken
  * Frank Arnesen
  * Lars Lagerbäck

  Har snackar vi tränare som är värda att ta till Blåvitt.

  Vad fan har vi för ambitioner? Någon solnait som knappt fått sin tränarelicens, skall gå in och ta över. Hur sexigt är det?. Avgå för fan!.

  VI SKALL FRAMÅT - INTE I SIDLED

  VI SKALL VISA SVERIGE ATT VI SATSAR

  VI SKALL VISA ATT VI ÄR STÖRST

  VI ÄR BLÅVITT

  SvaraRadera
 18. Tack Janlin, tack Tobbe.

  SvaraRadera
 19. Han kan inte hyllas nog den grabben! :)

  SvaraRadera
 20. Som nån skrev ovan, helt jävla skandalöst att Adam blir avstängd medan Andreas aaaaagustsson undgår straff för sitt tilltag. Summa Sumarum: Slå motståndarna på käften, bara du inte säger vad du tycker till domaren om att han avgjort matchen.

  Börjar förstå alla som tycker att allsvenskan är en pajasliga. Är det bara pingstvänner som får bli domare? Om, jag säger OM Adam har sagt f-ordet till en domare (finns mer bevis för armbågen på Elmar, inga bevis för Adams påstådda brott), så kan ju domarteamet visa sån taktkänsla att de avskriver det som en naturlig reaktion på hur matchen artade sig. Dom vet mkt väl om vad som provocerade fram dylika ord i det här fallet, och det är ynkligt att dom inte kan stå för det. OM det nu har hänt. Jag tror nog mer på Adams ord.

  SvaraRadera
 21. Svarte Filip2011-09-09 01:18

  Anonym 00:54

  Det är naturligtvis inte OK att armbåga folk i ansiktet. Det är inte heller vad Disciplinnämnden säger i sitt avgörande. Anledningen till att Augustsson slipper straff är för att armbågen inträffade på ett ställe där Jonas Eriksson borde ha sett det eftersom han stod placerad i närheten. I sådana situationer får alltså inte disicplinnämnden ta upp frågan. Skyll på Jonas Eriksson för att han kanske skulle ha sett det och visat ut Augustsson. Men eftersom han missade det finns det inget disciplinnämnden kan göra i efterhand. Hade Augustsson däremot armbågat Bjarnasson på ett ställe utanför domarens synfält hade säkerligen Augustsson blivit avstängd för sitt tilltag.

  SvaraRadera
 22. Tobbe, göteborgs goaste göbbe!

  Men det är en jävla cirkus det här med tränare som ska in, vem som ska in, och adams armbåge och allt möjligt...

  JanLind gör däremot som vanligt ett bra jobb och fixar och donar med intervjuer! Uppskattar verkligen det.

  SvaraRadera
 23. NEJ TILL STAHRE

  SvaraRadera
 24. Spelar stor roll vilka klubbar tränarna har tränat. Vinner vi guld så skiter jag i om han har AIK tatuerat över hela kroppen, det är TITLAR som räknas när man skriker "mästa mästarna"...

  SvaraRadera
 25. Huvudsaken är att Blåvitt har fler spelare än Tobbe fram nästa år så spelar det ingen roll vem som coachar. Den här defensiva uppställningen vi haft detta och förra året är man otroligt trött på. Välj en tränare som vågar satsa framåt!

  SvaraRadera
 26. Jag vill ha en arab som tränare

  Håkan Mild är ett problem och måste bort.Han värvar dåligt

  SvaraRadera
 27. Stahre som tränare för blåvitt!!? Varför inte höja ambitionen lite och ta in en schimpans som kan coacha istället? Taktik, strategi, spelidé m.m. kan apan kommunicera genom att peka på bilder. Tror schimpansen hade gjort bättre ifrån sig än Stahren.

  SvaraRadera
 28. En för alla - alla mot Stahre!

  SvaraRadera
 29. Vem, skulle vilja höra denna röst..?
  http://www.youtube.com/watch?v=HUJYEU9mRAY&feature=fvst

  SvaraRadera
 30. Nu har vi iallafall en i laget som gillar att skicka bilder på sin skinnflöjt!
  Inte en dag försent.
  Grattis till bra scouting Mild!

  SvaraRadera
 31. Ja ja uppladdningen blir säkert kul med Stahren...
  http://www.youtube.com/watch?v=duX4tIFocvY&feature

  SvaraRadera
 32. GdM du har rätt! Vi kommer splittras. Jag avskyr nästan alla Stahreförespråkare lika mycket som jag avskyr aik.

  Att det bara är titlar som räknas är trams. STOLTHET är det enda som räknas. Annars kan vi lika gärna lägga ner och dra igång FC Gothia med gais och öis.

  SvaraRadera
 33. Gilla och dela...
  http://www.senastgaisvann.se/

  SvaraRadera
 34. - "Alltså, man kände ju att flera spelare från 2009 hade möjligheterna till att utvecklas till nu men så har det inte blivit och då måste man förstärka. Det finns flera spelare som man kanske hade hoppats att de skulle utvecklats mer än vad de har gjort"

  Nu får fan Hysén ta och hålla käften om den här frågan. Han påtalar gång på gång att spelare man förväntat sig en utveckling av har inte skett.

  Att hela IFK Göteborgs spelsystem bygger på Hysén och att detta inneburit att vissa spelare inte kunnat delta i spelet, så som de skulle ha kunnat nämner han aldrig.

  Med bättre tränare och en annan taktik hade andra spelare kunnat få mer utrymme i spelet. Antagligen hade "dessa" spelare kunnat visa vad det går för på ett mer rättvist sätt med andra tränare och en annan taktik.

  Att detta är något få verkar förstå tycker jag är konstigt. Hyséns analys att spelarena helt enkelt inte duger är alldeles för enkel och saknar helt djup.

  SvaraRadera
 35. Va fan snackar du om STOLTHET! Om vi inte vinner nåt så går vi samma öde som ÖIS till mötes. Kul att sitta på Valhalla och titta..

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.