2011/09/11

Erik Dahlin "Det känns underbart att höra fansen sjunga ens namn"

INTERVJU. IFK Göteborg och Malmö FF delade på poängen på Gamla Ullevi. I fokus efter matchen var de två målvakterna, de två bröderna Dahlin. Erik Dahlin stod för en jätteinsats i det blåvita målet och räddade en poäng till de blåvita.
- Det var en riktigt kul match att spela, säger Erik Dahlin till Baraben.com.

Redan innan matchen låg fokus på de två bröderna något som även Erik pratar om. ”Erling” pratade om att det hade varit roligt om de två bytte lag för att se om deras lagkamrater hade märkt någon skillnad.
- Haha, vi är ganska lika till utseendet men Johan är lite större och biffigare än vad jag är. Men står vi bredvid varandra så ser man skillnad på oss.

Hur gick snacket mellan er innan matchen?
Det var knappt något prat om matchen faktiskt. Vi lever både med fotbollen 24 timmar om dygnet så när vi pratar så blir det mest snack om annat än fotbollen, något jag tycker är ganska så skönt.

Hur upplever du matchen och din egen insats?
Det var en kul match för oss spelare och antagligen för er supportrar med svängig fotboll fram och tillbaka. De skapade kanske lite fler klara målchanser än vad vi gjorde. För egen del gick det riktigt bra, kände att jag kom ut bra på flera lägen.

Du och Ranegie hade en egen match i matchen, där du vann ganska så överlägset eller?
Han kom igenom flera gånger men jag lyckades hålla nollan så jag vann väl den duellen.

Kombination av dåliga avslut och bra målvaktsarbete?
Det är klart, han gjorde väl inga klockrena avslut. Men målvaktsspelet handlar mycket om positionering och jag är väldigt nöjd med min insats.

I början av den andra halvleken började Marcus Sandberg värma upp allt intensivare och många trodde att ett byte var på gång. Erik fick under den första halvleken ett stenhårt skott mitt på hakan och var rejält groggy i paus.
- Jag vill ge en rejäl eloge till Erik som bet ihop och körde vidare trots att han var riktigt groggy i paus. Han gör en riktigt bra match och räddar poängen idag, säger Jonas Olsson under presskonferensen.

Var det nära byte där eller?
Det small till lite i huvudet när jag träffades, men kände i paus att det bara var att köra vidare. Man vet som målvakt att man får lite skott i huvudet och lite här och vart då och då.

Du har gått ifrån att vara fast på bänken till storspel och idag sjöng fansen ditt namn, hur har du upplevt den resan?
- Det är en tuff resa jag har gjort, absolut! Men det känns fantastiskt nu att höra fansen. Men jag vet att det är en lång väg kvar, man kan absolut inte slappna av.  

10 kommentarer:

 1. Han gjorde fler räddningar idag än Sandberg gjort under hela säsongen.

  SvaraRadera
 2. Erik Dahlin stod idag för bästa målvaktsinsatsen i Blåvitt sen Kim lämnade!

  SvaraRadera
 3. För vi har allsvenskans bästa målvakt:

  http://svenskfotboll.se/allsvenskan/statistikligor/?scr=ml

  Fantastisk insats av Erik Dahlin idag!

  SvaraRadera
 4. Erik va kung i målet idag! En räddande ängel :)

  SvaraRadera
 5. Fortsätt såhär och jag tatuerar in ditt namn på bröstet!

  SvaraRadera
 6. Vore riktigt skönt om Erik fortsätter så här resten av säsongen så man kan vara lite lugnare över målvaktsfrågan till nästa säsong än man var inför denna!

  SvaraRadera
 7. Gött att läsa att en spelare är väldigt nöjd över sin insats, brukar annars vara typ: "Ja, det var väl helt okej." när man gör en sådan insats. Riktigt bra Erik idag! :)

  SvaraRadera
 8. Tror det var bra för Erik att han hade det lite motigt förra året, förr eller senare går alla målvakter igenom motgångar och det är bra för Erik att han redan har tagit sig igenom en sådan period.

  Igår såg Erik ut precis som Kim, samma reflexräddningar, samma utboxningar, grymt!

  SvaraRadera
 9. Pat the Cat2011-09-12 08:10

  Man ska inte ropa hej än... men fan vet om vi inte har en internationell stormålvakt på gång.... Det är en sak att göra reflexräddningar men det som avgör om man verkligen är en bra målvakt och platsar i de stora ligorna är positionsspelet, spelet i luften, spelförståelse och spelet med fötterna. Erik har visat i samtliga matcher att han håller väldigt hög klass inom alla de områdena...

  Collberg: Du gör liknelsen till Kim, jag skulle säga att Erik är ca 100 ggr bättre i luftspelet än Kim.

  SvaraRadera
 10. Skönt med en storspelande målvakt! Och tack Janlind för intervjun.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.