2008/01/07

10 sätt att irritera din bänkgranne på Ullevi

SJÄLVHJÄLP Gillar du inte personen som sitter bredvid dig på matcherna? Var lugn, idag lanserar Glenn Army ett enkelt 10-stegsprogram för att driva din bänkgranne till sådant vansinne att han aldrig återvänder till sätet bredvid dig...

1.
Låtsas svara i din telefon och referera matchen till "personen" du talar med. Var dock extremt negativ om Blåvitt spelar bra och påpeka att det kommer gå åt helvete vilken sekund som helst. Spelar de dåligt så bör du hylla dem skoningslöst och påpeka att de aldrig spelat bättre.

2. Kommentera konsekvent för honom/henne vid varje enskild spelsekvens under hela matchen vad du anser pågår och avsluta varje mening med "som flickan sa". Påpeka vid varje inkast att det inte blir offside vid inkast, "som flickan sa". Kan även kryddas med att påbörja varje mening med "I enlighet med profetian...".

3. Gå till kiosken och köp korvspad. Har du tur får du det gratis i en drickamugg. Sedan tar du sugröret och suger upp lite korvspad och droppar det runtomkring din plats på arenan. Som ett resultat kommer det dofta som Scans förpackningsfabrik omkring dig. Kan bli smått jobbigt om du är vegetarian eller vegan. Men sannolikt försöker någon annan redan skrämma bort dig om du är det...

4. Följ efter din bänkgranne överallt. Går han på toaletten, följ med. Går han till kiosken, följ med. Sträcker han på sig eller går och tar en cigarett i paus, häng med men prata inte. Stirra bara oavkortat i hans ansikte från cirka 30 centimeters håll. Återvänder han upp till platsen bredvid dig till andra halvlek så återgå till punkt 1-3.

5. Sjung. Men inte läktarsånger. Under minut ett är det dags att sjunga "Hey ho let's go, hey ho let's go" till rätt Ramonesmelodi. När cirka 20 minuter återstår av matchen bör du börja titta på ditt armbandsur eller mobiltelefon upprepat och sjunga Europes "The final countdown", lagom högt för att störa honom bredvid dig, men inte så många fler. Om och om igen till slutsignalen.

6. Jubla för anslagstavlan. Bli extremt glad för varje pling på anslagstavlan. Gör Kalmar mål så skrik "Yeeees, äntligen, som flickan sa". Om Helsingborg kvitterar i samma match upprepar du samma eller en ännu gladare slogan. Bli även irriterad över att klockan byter vid varje minutskifte. Sucka, stöna och skaka på huvudet. Säg: "Nu igen, varje jävla minut, som flickan sa".

7. Undersök grannens kön. Fråga din bänkgranne om han är kvinna eller man. Skratta hysteriskt efter att han/hon har svarat. Om han/hon svarar irriterat eller börjar tjafsa med dig så frågar du honom/henne: "Vill tanten ha pommes frites med det, som flickan sa?"

8. Drick ur fel ände på flaskor och burkar. Ät från bottensidan av popcornpåsen eller godispåsen och skvätt på din bänkgranne. Om hon/han reagerar så bli "jätteledsen" över att ha spillt och insistera på att torka av bänkgrannens ben och byxor, "skrubba" med papper uppför hans/hennes ljumskar...

9. Hylla motståndarna. Oavsett vilka vi möter så förklarar du för bänkgrannen att de är "Sveriges mest underskattade lag och ett storlag historiskt, som flickan sa". Räkna upp spelarnamn som backar upp din teori och när du inte kan fler spelare som lirat i den klubben så hittar du på helt osannolika namn som varit "stjärnor" i Gefle eller Djurgården, typ "Al Resa Farrkkahn Muhammedani" som var en storspelare i Allsvenskan på 1960-talet...

10. Bli vansinnig på domsluten. Varje gång domaren blåser så blir du rasande och busvisslar och häcklar domaren. Oavsett vilka det drabbar eller hur uppenbar foul det än är. Mumla tyst för dig så bänkgrannen hör vilken hora domaren är när han ger Blåvitt frispark och jubla högt så att bara han som irriterar dig ser de dubbla budskapen.

Om du fortfarande inte har blivit av med bänkgrannen som du stör dig på är han sannolikt döv, blind, förlamad och efterbliven. Men se dig omkring, sitter någon annan av dina närmaste bänkgrannar kvar har du misslyckats att genomföra irritationsprogrammet. Börja då om med punkt ett. Om inte alla i din omgivning redan sitter och "snackar i telefon" om att det kommer gå åt helvete för Blåvitt när som helst...

27 kommentarer:

  1. Bästa inlägget någonsin hahahhaha.

    SvaraRadera
  2. Dock är ju inte allt helt självpåkommet, det finns väl någon liknande lista dock inte med samma goa blåvitt-inslag =D

    SvaraRadera
  3. övriga punkter som fungerar bra:

    - att hela tiden påpeka för folk att du kan kampsport.

    - "Min far heter Östen" fungerar alltid

    - starta en diskussion om vem av er som har störst penis. Fråga honom om han är omskuren.

    SvaraRadera
  4. anonym 15:02/ finns ju massa "irritera dina syskon" listor och liknande men jag känner inte igen dessa punkter från någon sådan.

    ganska så kul faktiskt.

    SvaraRadera
  5. Hahahah, bland de bästa ever =)

    Mer sådant här!

    SvaraRadera
  6. det här var faktiskt jävligt roligt

    SvaraRadera
  7. första punkten var bäst

    SvaraRadera
  8. haha sjukt bra!

    SvaraRadera
  9. hahahaha fy faaaaan vad kul!!! hahaha

    SvaraRadera
  10. Artikeln sorteras under Projekt Publikökning eller?

    SvaraRadera
  11. Jag gillar baraben. Som flickan sa.

    SvaraRadera
  12. Hehe, grymt ...som flickan sa!

    SvaraRadera
  13. anonym 16:13/ projekt publikelitism kanske? ;)

    SvaraRadera
  14. [Här raderades ett inlägg som var ett lågvattenmärke för kommentartrådarna, med både förtal, personangrepp och idioti i en och samma kommentar. Grattis.]

    SvaraRadera
  15. Haha, känns lite amatörmässigt. Vi fick en helbänkrad att flytta på sig. Det som behövs är fylla och 10 grabbar. Det räcker gott. Ge det några omgångar så :-)

    SvaraRadera
  16. fy fan va tråkigt...
    Humorn-i-rövhålet varning fö fan!

    SvaraRadera
  17. Enligt profetian skulle en stockholmare yttra sig om humorn på bara ben så som flickan sa...
    Drängen uppfyllde profetian som flickan sa.

    SvaraRadera
  18. Anonym sa...
    Bondhumor.
    7/1/08 19:53


    "Hej bönder, vi är DIF".

    Hej DIF vi är Svenska Mästare.

    SvaraRadera
  19. Patetiskt, i sanning patetiskt.

    Först skriver någon en insändare som får den fullaste bajjare att framstå som ett under av intelligens.

    När man sedermera kritiserar inlägget, sakligt och korrekt, så tar någon ärkepajas bort det.

    Nej, blåvitt är värt bättre supportrar än så här.

    SvaraRadera
  20. Ganska komiskt att 08-orna kallar oss för bönder. Enligt FN så är en stad ett samhälle med minst 20,000 invånnare vad jag vet har Göteborg ett bettydligt större innvånar antal än så;)

    SvaraRadera
  21. Jag är från Göteborg (trogen blåvittsupporter), och jag tyckte inte detta var roligt alls... Kan inte Baraben sluta försöka vara dåliga komiker och istället skriva om fotboll?

    SvaraRadera
  22. ,..sa flickan är det väl?. Inte som flickan sa.. men vad vet jag, en kille på 33 jordsnurr?..

    SvaraRadera
  23. När man sedermera kritiserar inlägget, sakligt och korrekt, så tar någon ärkepajas bort det.

    Nej, blåvitt är värt bättre supportrar än så här.

    7/1/08 22:22


    [Sakligt och korrekt? Du påstod bland annat att alla läsare av den här sidan hade damp och var 13 år gamla. Det är inte att föra sakliga eller korrekta resonemang, det är att hetsa till pajkastning och att kasta skit på andra blåvita. Det vill säga helt onödigt och självfallet inget som fick stå kvar.]

    SvaraRadera
  24. Citat från "Frankie" 080106 21:20
    Här har vi ett forum där man får säga det man tycker, även om någon annan inte håller med om det. Klarar man inte av att läsa sådant som man själv inte håller med om så tycker jag man borde ta och fundera en stund över sin egen demokratisyn och sedan återvända med ofantliga och gränslösa hyllningar till BaraBens arbete på alla fronter.

    Läs om och läs rätt. Det var en frågeställning där jag _undrade_ om alla läsare på baraben är 13 år och hade damp.

    Men det är klart, kan man inte bemöta kritik så är det ju lättare att radera inlägg.

    SvaraRadera
  25. 11. säg att baraben är en bra blog.

    SvaraRadera
  26. anonym 08:08/ OM du tycker att det är respektfullt att bemöta personer på det viset och kalla det för "kritik" får du göra det, men lik förbannat tillåts det inte här. Att kalla andra läsare för småbarn och dampungar för att man inte håller med om att något var roligt är inte kritik, det är pajkastning och påhopp. Naturligtvis inget som är välkommet. Vill man komma med konstruktiv kritik får man naturligtvis göra det, men nu var dina ord inte konstruktiva eller kritiska, bara överlägsna, så de försvann.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.