2008/01/25

Ragge borta på sista hårda träningen innan Englandsresan

TRÄNINGSRAPPORT Inför den kommande resan till England så bjöd IFK Göteborg till med en riktig tuff träning under fredagseftermiddagen i isladan. Man ägnade större delen av träningen till att spela fyra mot fyra, med spelare som väggade på ett tillslag längs med både lång- och kortsidorna på planen.

Kanske var det redan bestämt på förhand att det skulle smälla på med tanke på motståndet som väntar i nästa veckas matcher. På bilden ovan ses Oskar Gustafsson kötta ner Ranegie.

De som närvarade på träningen var samtliga spelare i a-truppen, förutom Ragnar Sigurdsson. Var han befinner sig är än så länge oklart. Kanske skadad, kanske någon annanstans. Selakovic, Adam och Hjalmar ägnade sig åt rehab och gick av efter ca halva tiden.

Matihas Ranegie utmärkte sig positivt under dagens träning. Vi ser nu en ny tuffare spelare som vågar ta för sig mer, ibland lite för mycket kanske. I ett moment håller han bollen ifrån två motståndare då Niclas Alexandersson går in hårt, men sjyst, i duellen. Ranegie lyckas då nästan hålla ifrån sig Alex också men denne är fast besluten att ta bollen. Det hela hinner utvecklas till en mindre brottningsmatch innan tränarna blåser av. Alex skjuter då bollen, mer eller mindre med mening, i baken på Ranegie vilket får anfallaren att tända till igen. "Va fan sysslar du med?" ropar han efter Alex som bara lugnt lunkar därifrån. Lite grinigt, lite tjurigt, precis som det skall vara.

Alex var annars ganska osynlig träningen igenom, precis som sin lillebror. Niclas Carlsson syntes mer. Han inledde med att göra ett par rejäla missar innan han spelade upp sig och även satte ett snyggt mål på slutet.

Jakob Johansson ser lättare ut i steget nu och har kommit in i tempot på ett helt annat sätt än förra året. Det ser bra ut, och vem vet, kanske blir det Jakobs år i år?

Sebastian Eriksson spelar lite svårt ibland, och när han inte gör det så går han gärna på skott från halva plan. Annars visar han prov på bra spelförståelse och slår stundtals väldigt fina inlägg och passningar med sin vänsterfot. Oskar Gustafsson är följdsam i försvaret men gör inget större väsen av sig på dagens träning.
Landslagsspelarna Wernbloom och Bjärsmyr gör båda en mycket bra träning. Bjärsa ser rörlig och stark ut, Pontus kämpar och köttar och gör dessutom en del bra mål. Precis som vi är vana vid att se honom. Gustav Svensson är även han het idag och visar att han verkligen vill behålla sin plats på mittfältet. Gör en del bra aktioner framför mål och rensar föredömligt som vanligt i försvaret.

Målvakterna då? Det är många som undar vem som är bäst egentligen. Svårt att säga men en sak är säker. Dahlin är en offensiv målvakt som gärna går långt ut och attackerar spelare som kommer fria eller på skott. Idag funkar det oftast och han gör även en del bra räddningar i övrigt. Stenman släpper några till synes enkla bollar förbi sig idag och chansar lite för mycket ibland i uppspelen. Dagens rond således till Dahlin.

Så ska man sammanfatta dagens träning så kan man säga att det var en tuff sådan, sett till spelet. De som främst utmärkte sig och gjorde flest mål var tidigare nämnda Pontus Wernbloom och Mathias Ranegie. Även Hysén var pigg och utmärkte sig positivt. Dahlin vann målvaktsmatchen och smal-Seb vann vänsterbacksplatsen på walk-over. Vem som spelar högerback i England när inte Adam är med? Troligen Niclas Carlsson.

Va fan glor du på?
____________________________________________________
BaraBens guldkickoff på Score!
Datum:
22 Februari 2008
Plats: Score sportsbar (Bellmansgatan, Göteborg.)
Tid: 08:00-01:00
Åldersgräns: 18 år

På festen har vi: Tv-spelshörna med möjlighet att spela FIFA08 på storbildsskärm, Allsvenskans guldpokal finns på plats. Ta chansen att fotografera dig med "Lennart Johanssons pokal" och känn sötman av guldet, Paneldebatt: "Medierna och Göteborgsfotbollen"med Mattias Balkander (GP), Henrik Leman (Fd. City & GP) och Mattias Göransson (Offside), Blåvitt idag och i framtiden: Diskussion med bland annat IFK Göteborgs klubbdirektör Seppo Vaihela, plus Offsides fotbollsquiz!

Allt detta plus mat och en öl ingår i kvällsbiljetten!

Priset för heldag (08-01): 249:-
Kvällssittningen (14:30-01): 189:- (Inklusive guldpytt och en öl)

KÖP BILJETT:
Sätt in 80:- (morgon), 189:- (kväll) eller 249 kronor (heldag) på Postgiro/Plusgiro 438346-9. Ange namn och personnummer eller telefonnummer. När du betalt och lämnat namn och telefon-/personnummer kommer du in på festen genom att visa upp giltig legitimation i dörren. Endast förköp!

Beläggningsgrad: 13 procent (Uppdaterad: 21:00, 23/1) Vid ytterligare frågor maila kontakt@baraben.com, vi uppdaterar löpande antalet sålda biljetter.

BaraBen.com i samarbete med Score Sportsbar
http://www.baraben.com || http://www.scorebar.se

10 kommentarer:

  1. Underbart Erling. Men ingen som vet var Ragnar håller hus? Vågar man gå in på sportblaskan å kolla eller?

    SvaraRadera
  2. Jaså, det är du som är Erling.

    Vad jag har hört så stog Ragge över pga en lättare skada.

    SvaraRadera
  3. Vad fan vill Alex Ranegie?

    SvaraRadera
  4. Super!

    Riktigt bra träningsrapport med massa bilder, exakt vad man vill ha i januarimörkret, tack!

    SvaraRadera
  5. Gött att höra om JJ, hoppas mycket på honom och Ranégie i år!

    SvaraRadera
  6. Blev glad när det dök upp en på Alltid Blåvitt - men när jag läste den, usch vad jag blev besviken. Ordvalet, innehållet, meningsbyggnaden - allt var bättre på baraben ikväll!

    SvaraRadera
  7. Var en av 6 åskådare på träningen och fick av en kanslist reda på att Ragnar var i gymet och körde rehab med Rolle.

    /Fredrik

    SvaraRadera
  8. Intressant att AB nämner Stenman som den bäste av de två målvakterna och att Erling anser att Dahlin var bäst. Jag litar på Erlings fotbollskunnande.

    SvaraRadera
  9. Vad gör Adam då föreningen är i ngland och spelar, fortfarande rehab?

    SvaraRadera
  10. En del bra mål av Wernbloom? Alla mål är bra..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.