2008/01/06

"Jag fixar min andel i Blåvitt via en bulvan!"

RISKKAPITALKARUSELLEN Bert Karlsson brukar få som han vill, ibland till och med när han inte ens vill få som han vill. Under en lång period har det spekulerats fram och tillbaka kring om "Skara-Bert" skulle bli, blev eller var en av IFK Göteborgs nya riskkapitalister. Riskkapitalbolaget påstår att han inte fick köpa någon andel.
– Det skiter jag i. Jag har redan fixat min andel via en bulvan, säger Bert Karlsson.
Via en här exotiska och spionromansklingande "bulvanen" påstår Bert sig ha köpt in sig "bakvägen" i Blåvitts spelartrupp. Att han inte fick en egen andel bekymrar honom inte det minsta.
– Nu fixar jag det här ändå och köper en andel av järnhandlaren i Grebbestad. Han köpte tre andelar, säger Bert Karlsson till GT/Expressen.

Nu kan vi förvisso diskutera i en halv evighet kring fördelar och nackdelar med att IFK förknippas med en så kontroveriell och mediekåt person som Bert Karlsson, men själv reagerade jag främst på något helt annat: Järnhandlaren i Grebbestad. Järnhandlaren i den lilla Bohuslänska idyllen Grebbestad har enligt dessa uppgifter köpt in sig med hela tre andelar i IFK Göteborgs riskkapitalbolag, något som enligt spekulationerna är ett köp värt mer än 300 000 kronor. Det här väcker så många frågor att man blir konfunderad.

Vem är järnhandlaren i Grebbestad? Varför har inte den här personen sedan länge ett gigantiskt sponsorpaket hos IFK Göteborg? Han har ju uppenbarligen rejäla pengar liggande att strö omkring sig och ett engagemang för IFK Göteborg, för inte säljer vi väl ut andelar till kapitalister som vill göra ett klipp? Hursomhelst ger det en folklig och lantlig touch till nidbilden av riskkapitalisterna som feta bankirer i Wallenbergsk anda. Eller äger egentligen Carl Bildt, Darth Vader eller någon annan ondskans overlord järnhandeln i Grebbestad?

Att ha Bert Karlsson som investerare, även om det är för småsmulor av riskkakan, påminner en hel del om hur Percy Nilsson backar upp Malmö hockey. Två svenska cowboys som syns mer i medierna än föreningarna de kommit att förknippas med. På gott och ont. Mest ont.
___________________________________________________
Ni som har rejäl fotbollsabstinens kan delta i ett ganska gammalt påfund (internationellt) vid namn "Flash mob" som nu äntligen (?) hittat till lilla Göteborg. Efter en testrunda i December tänker nu dussintals, kanske hundratals Göteborgare skoja rejält med sin omgivning...
Flash mob Gbg #2

Tid: Lördag den 12:e januari kl 16.30
Plats: Centralstationen i den gamla huvudbyggnaden vid korsningen vid Pocket Shop

Strax efter 16.30 så kommer en person forma sina fingrar som en pistol och rikta den mot en annan som då snabbt riktar tillbaka. De som står närmast dessa personer ska alltså då så fort de kan forma och rikta sina fingrar mot dem i form av låtsaspistoler - de som står närmast dessa personer riktar mot dem o.s.v. tills alla riktar mot alla.
När alla står still och riktar mot varandra går det några TYSTA sekunder och den som först riktade fingerpistolen skjuter av sitt, så fort han/hon gjort detta skjuter den andre personen tillbaka o.s.v.

VIKTIGT - så fort du ser den du riktar på avfyra sin pistol avfyrar du ditt och så fort du avfyrat ditt och därmed med största sannorlikhet blivit skjuten av ngn annan så faller du platt ner till golvet.
- Du ska avfyra din "pistol" två gånger och säga "bang! bang" eller ngt. liknande! :)
Det ska inte ta ngn betydlig tid tills alla faller ner utan det ska gå relativt snabbt... - nästan så att alla faller samtidigt. När alla ligger ner så går det några sekunder och den som först blev skjuten reser sig och går - likaså alla andra - som om ingenting hänt.
Några exempel på hur liknande flash mobbar kan se ut:

Poznan, Polen
http://uk.youtube.com/watch?v=nhV3PrZKJOg
University of Florida, USA (4-12-2006)
http://uk.youtube.com/watch?v=yoXwFcBmlpw&feature=related
Xbox 360 Commercial
http://www.youtube.com/watch?v=1koDmMSfi0M

Meningslöst? Skitroligt? Helt idiotiskt? Underhållande? Jadu, var och får bedöma det själv. Hursomhelst så händer det något i stan även när det är vinter...

34 kommentarer:

  1. Varför måste det alltid blandas in nå politiskt i dina texter för frankie?
    Små onödiga kommentarer som gör att hälften av läsarna tappar fötroende.

    Håll dig till fotbollen för det gör du bra.

    Mvh Gävle Ängel

    SvaraRadera
  2. det hade varit jävligt fett med en massiv flashmob på ullevi......

    SvaraRadera
  3. gävle ängel- Vad har förtroende med "små onödiga kommentarer" att göra, förtroende byggs av bedömningen av vad som skrivs är sant eller falskt eller rätt eller fel. Tappar du förtroendet för alla människor som inte håller med dig om saker eller? Då kan man ju undra om du lever som eremit eller om du är munk :P

    SvaraRadera
  4. anonym 20:34

    // ALLT ÄR POLITIK.

    SvaraRadera
  5. "Eller äger egentligen Carl Bildt, Darth Vader eller någon annan ondskans overlord järnhandeln i Grebbestad?"

    Världsklass! Att en del aldrig bara kan ta lite skämt utan måste "uppröras" för att de känner sig träffade. Hur man nu kan identifiera sig med tidernas torrboll Carl Bildt, men han i Gävle kanske är Star Wars nörd och identifierar sig med Imperiets boss?

    SvaraRadera
  6. Järnhandlaren i Grebbestad? Vi har en Färg & Järnhandel här, kan det vara den? Vem som äger den vet jag inte.

    SvaraRadera
  7. anonym 20:34
    // ALLT ÄR POLITIK.
    6/1/08 21:01


    Det där måste defineras lite, om det ska stämma enligt min modell:

    Allting är fotboll-
    fotboll är politik.


    Gävle Ängel, jag tänker verkligen inte "hålla mig" till någonting alls. Här har vi ett forum där man får säga det man tycker, även om någon annan inte håller med om det. Klarar man inte av att läsa sådant som man själv inte håller med om så tycker jag man borde ta och fundera en stund över sin egen demokratisyn och sedan återvända med ofantliga och gränslösa hyllningar till BaraBens arbete på alla fronter.

    Bluewhite G-Stad, gå ner och fråga ut honom, ägaren för Färghandeln och kolla om han köpt in sig i Blåvitt. Får du fram något intressant så maila oss på: kontakt@baraben.com så ska vi allt svara på frågan vem den här järnhandlaren som är "bulvan" faktiskt är...

    SvaraRadera
  8. ja har ett sommarställe där och kan höra mig för om det är nån som vet vem den där järnhandlaren är.

    SvaraRadera
  9. 5-6 år efter hypen kommer flashmobbarna till götet, vilken väckarklocka på vilken håla till stad och avkrok till land vi bor i.....

    SvaraRadera
  10. Järnhandlaren, ja fyfan va kul. Jag vill också vara med. Idiotsäker investering med noll risk.

    SvaraRadera
  11. Håller med dig ifrån Gävle. Tycker heller inte att det är särskilt relevant att blanda in politik i Blåvitt.

    Jag röstade själv blått senast men är inte intresserad av att snacka valseger eller liknande när man diskuterar Änglarna.

    Frankie är bitter över förlusten och det förstår jag, skulle också varit det om jag var honom.

    SvaraRadera
  12. "Frankie är bitter över förlusten och det förstår jag, skulle också varit det om jag var honom.

    6/1/08 22:08"

    Baraben har alltid tagit upp politiska frågor, hånat och drivit med politiska ledare och partier från alla håll och kanter. Märkligt nog är det bara när man säger något om en moderat som ett par gnälljönsar vaknar upp och ska yttra sig om vad hemskt det ena och andra är. Verkar som dessa personer inte har så bra självförtroende, för varför annars reagera? Eller saknas helt enkelt självdistans i moderatled? (dum fråga kan tyckas då svaret på den är för oss alla klart) Jag röstade blått jag med, men tycker lik förbannat att det är rätt att kommentera dagsaktuella personer, ämnen och saker. Vad vore det för poäng med en blogg annars? "Det är så dumt att göra så" säger bill, "det är så dumt att säga si" säger bull.

    SvaraRadera
  13. Bert Karlsson är riktigt pinsam. På alla sätt och vis, ingen annan "rasar" väl så mycket som han eller ringer upp journalister med "nyheter" för att få synas och så vidare.

    SvaraRadera
  14. http://uk.youtube.com/watch?v=bj0Ma2CsHME&NR=1

    Den länken är riktigt rolig.. HAHA!

    Aldrig hört om de där flashmob förut men jävlar va ball de verkar..!

    SvaraRadera
  15. Varje gång någon sosse (Göran Persson fick mycket stryk) eller vänstertjomme (Che, Mao mfl har hånats här) drivs med klagar inte folk som är vänster här i kommentarerna. Men om det skrivs om någon högergestalt så är det minsann -skandal- eller -fotboll och politik hör inte ihop-? Man kan inte sluta fundera på om det inte är så att en del inte lärt sig vad hyckleri betyder i allmäna läroverken...

    SvaraRadera
  16. Den här flashmoben från polen är helt jävla sinnessjuk, måste vara 2000-2500 pers inblandade:

    Poznan Flash

    SvaraRadera
  17. anonym 22:20- som när han berättat att han ofta ställer upp och låtsasrasar för att få en löpsedel. snacka om uppmärksamhetshora....

    SvaraRadera
  18. Flash mobs är töntigt... låt gaisarna syssla med sån skit, deras supportrar är redan utomhus.

    /Roffe

    SvaraRadera
  19. Äh va fan, flash mobs känns ungefär lika coolt som hockey...

    SvaraRadera
  20. Eller Göran Persson... fy...

    SvaraRadera
  21. Får hålla med gävle killen. Gillar bloggen men det det känns som allt som skrivs här som inte är helt humor relaterat är väldigt vänster vinklat. Det är givetvis okej att skriva sin åsikt. Men att säga att bloggen inte har en väldigt röd prägel visar bara brist på självinsikt.

    //martin

    SvaraRadera
  22. martin// Vem har förnekat att Frankie (som skriver typ 90% av alla inlägg här) är vänster? Det är ju inte vad diskussionen handlade om. Utan att det aldrig är någon som gnäller om man sparkar lite åt vänster men alltid någon som gnäller så fort någon blåses lite åt höger. Deeeeeeet är liksom ganska så patetiskt. Politiker är överheten och de ska räkna med att få pungsparkar från alla håll oavsett vilket parti de representerar.

    SvaraRadera
  23. Har inte hängt på denna blogg så länge men under den tid jag har hängt här så har det enbart sparkats till höger iaf....

    Gävle Ängel

    SvaraRadera
  24. Kan vi inte som hänger här nöja oss med att bry oss om fotboll o vår gemensamma kärlek till fotboll istället för dessa saker som bara splittrar folk..

    SvaraRadera
  25. i tre år har folk klagat på ALLT möjligt som skrivits här, om politiskt inkorrekta saker, om politiska saker, om religiösa saker, om kritik mot folk, om kritik mot klubbar, om hån av andra fans osv osv osv osv. ingen kan få allt man vill, men de flesta får någonting de vill, för annars hade inte folk läst den här sidan. glöm inte att det här är en supportersida, så alla över 18 kan börja skriva på den. men har någonsin nån av dem som lipat i kommentarerna faktiskt anmält sig och börjat blogga på baraben? jag ställer mej tveksam.

    SvaraRadera
  26. Hej!
    Har inga direkta belagg, men anar att "Jarnhandlaren i Grebbestad" ar Percy Barnevik fd ABB vd, avgick med massiv fallskarm for nagra ar sedan. Han har massor av pengar, bor dar i trakterna nagonstans, tror han ar blavit och ABB salde val egentligen 'sofistikerat' jarn eller hur!?

    vad tror ni?

    SvaraRadera
  27. Percy Barnevik??? Det är en jävligt intressant teori, om inte annat. Barnevik var ju fan en värre skandalman än Bert Karlsson- mystiken tätnar!

    SvaraRadera
  28. Darth Vader e missförstådd

    /Denco

    SvaraRadera
  29. "Glenn, I'm your father..."

    SvaraRadera
  30. Barnevik tror ni? Ja det hade minst sagt gett det hela ännu en krydda...

    SvaraRadera
  31. Anonym Anonym sa...

    Har inte hängt på denna blogg så länge men under den tid jag har hängt här så har det enbart sparkats till höger iaf....

    Gävle Ängel

    7/1/08 02:08


    Det kan ju ha liiiiiite att göra med att borgarna sitter vid makten nu, självklart får en sittande regering alltid räkna med mer hån, kritik och skämt än oppositionen.

    SvaraRadera
  32. jag tycker det stinker att inte andelarna saljs till hogstbjudande utan till uyvalda och att det da ar ok att styrelsemedlemmar far kopa. Snacka om jav.Och ja det saknas prickar i texten men sa blir det pa ett Indiskt internetcafe.

    SvaraRadera
  33. håller med till fullo :)

    SvaraRadera
  34. Järnhandlaren i Grebbestad är ju Bert Karlsson, han har sedan länge sommarstuga där. Kontakter lär inte saknas...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.