2008/01/19

Maskeringsförbud på demonst...eeh fotbollsmatcher?

LÄKTARKOMMENTAR "Nya" läktargruppen Blue White Boys (BwB) har haft en "intressant" utveckling sedan starten 2006. De växer upp så fort nuförtiden, ungdomarna...

2006 års gruppbild
2007 års gruppbild
2010 års gruppbild?

Dessutom har vi fått tag i en världsunik bild (Han syntes i samma utstyrsel på TFF hemma, för övrigt...) på BwB:s "top boy" samma dag som organisationen grundades, i full färd med att utbilda sina vänner i vilket lag de skulle hålla på:


Notera att man på den första gruppbilden från 2006 använder matchtröjorna från attentatet på bild fyra. På den andra gruppbilden från 2007 har man istället gått över till att använda sig av rånarluvan som inspiration från bild fyra, matchtröjorna har man istället "glömt" hemma. Allt som en naturlig del i assimileringsprocessen mot att bli som de häftiga grabbarna i den svenska livsstilsdokumentären Green Street Hooligans. Nästa år förväntas BwB:s gruppbild kräva obligatorisk armbindel. Och deltagande av Frodo Baggins.

(Och du som sitter inne på ett mjäkigt litet "Så onödigt att splittra mellan olika blåvita bla bla bla" kan välja ett av följande tre alternativ: 1. Skaffa lite humor, 2. Gå ut på stan och krama random förbipasserande eller 3. Maila BaraBens klagomålsdivision.)

132 kommentarer:

  1. Ser inte det humoristiska? Menar du att BWB på skoj kommer att bli huliganer? Med tanke på hur ofta tidningsfolk är inne på BB så kommer troligtvis BWB snart att pekas ut som den nya "huligangruppen inom IFK Göteborg" i Aftonbladet snart...

    SvaraRadera
  2. Sanningar börjar som skämt, går över till rykte och blir sanning ganska fort, särskilt på internet.

    SvaraRadera
  3. Bra krönika. Vad gör man åt en sådan utveckling?

    SvaraRadera
  4. Haq ha ha, dom är så jävla töntiga!!! Ha ha ha ha ha....

    SvaraRadera
  5. Men ärligt talat så undrar man ju lite. Varför är det fler och fler grupper som envisas med att maskera sig och censurera sina gruppbilder? Är man inte stolt över att hålla på IFK och våga visa det, vad är det då för mening att slänga ut en "cool" bild där man bara står och försöker se macho ut i rånarluva?

    SvaraRadera
  6. Hahahaha

    Baraben "äger" som man så fräckt säger på ungdomspråket nu för tiden.

    SvaraRadera
  7. Haha, klockrent. Rånarluvor på en grubbild, wtf?

    SvaraRadera
  8. Rånarluvor+bengaler på guldmatch = Inte okej.

    SvaraRadera
  9. Om du i krönikan försöker säga att vi i BwB satsar på att haka på "firmatrenden" så är du ute och cyklar käre Frankie. Jag (och säkert fler i gruppen) har sedan länge insett att rånarluvorna knappast har förbättrat intrycket av BwB hos övrigt blåvittfolk och fine, det accepterar jag! Den egentliga anledningen till att vi över huvud taget hade dessa var p.g.a. vår planerade bränning, att vi hade dem på gruppfotot var väl mest för att vi i stundens hetta (eller nåt liknande) tyckte att det kändes som en bra idé, en uppfattning som få delar med oss såhär i efterhand.

    Men till alla som nu sitter och spyr på oss i BwB så kan jag bara säga, vänta tills säsongen -08. Då kommer vi visa att det är på läktaren vi hör hemma och inte på nån avlägsen parkering med lindade knogar!

    SvaraRadera
  10. jesper:

    Tönt!

    SvaraRadera
  11. 11:57

    Intressant, kan du utveckla och förklara varför jag är en tönt? Har nämnligen lite svårt att se hur man, baserat på mitt tidigare inlägg, kan dra slutsatsen att jag är en tönt.

    SvaraRadera
  12. Rånarluvorna var höjden av töntighet & då får man också bjuda på sådana här garv.

    Däremot tycker jag att gubbarna skall få en chans att visa att de inte är några bengalglin nästa år innan folk dömer ut dem...

    SvaraRadera
  13. Till Jesper,
    har du missat hur mycket dom så spännande bengalbränningarna har kostat blåvitt? Känns ju bedrövligt onödigt. Pengarna borde dras direkt från dig och dina vänners veckopeng.

    SvaraRadera
  14. Kjelle

    Som sagt, jag respekterar din åsikt! Och tro mig, vi kommer inte ge folk nån anledning att döma ut oss kommande säsong!

    Jag tror att jag kan tala för alla i gruppen när jag säger att vi inte vill något hellre än att lägga den här skiten bakom oss, ni anser att vi gjort bort oss totalt och visst, må så vara men ge oss då också en ärlig chans att visa vilka vi egentligen är och vad vi kan åstadkomma på läktaren!

    SvaraRadera
  15. Ärligt talat, schyst att gny på ett gäng grabbar som åker land och rike runt för att stödja Blåvitt. Då åsyftar jag inte Frankie och hans bloggpost utan en del av kommentarerna.
    Det råder väl knappast någon tvivel om att de är några av de som syns mest och oftast i den blåvita klacken? Det är absurt hur fort en del människor dömer andra, trots att de uppenbarligen är helt aningslösa.
    Som sagt: Rånarluvor på match= Inte ok.
    Men ni kanske skall rannsaka er själva innan ni spyr galla över några av de mest aktiva personerna i den blåvita supportersfären. De tillfällen som BwB mer eller mindre håller igång klacken själva är långt ifrån lätträknade.

    /Martin

    SvaraRadera
  16. anonym 12:47

    På samma sätt som alla som stormade planen, hoppade sönder stolar, sparkade sönder reklamskyltar och snodde brandsläckare, borde betala sin del av kakan. Vi har gjort vad vi kunnat för att betala av blåvitts kostnader genom att skänka pengar till supporterfonden, både som privatpersoner och som grupp. Kanske inte tillräckligt men åtminstonde bättre än noll.

    SvaraRadera
  17. Gillade det skarpt.

    SvaraRadera
  18. Måste försvara Jesper här som för en saklig debatt istället för att inleda med att kasta paj. Sen brändes det ju knappt en enda bengal förra året vilket också var ett framsteg.

    SvaraRadera
  19. Det brändes väl inte en enda fram till sista matchen? Och sista matchen va de fan värt det...

    Däremot så tyckte jag det va djävligt tråkigt att folk sabba massa stolar osv. de e bara korkat.

    /Denco

    SvaraRadera
  20. Ut med packet, dessa så kallade "firmor" förstör Idrottsföreningen kamraterna!! Det är pinsamt att man skall behöva skämmas för så kallade blåvita fans. De smuttsar ner den randiga tröjan!

    SvaraRadera
  21. Jesper, om du tror att Frankie pekar ut er som framtida huliganer så bör du nog läsa om en och två gånger. Det han reagerar på är ju er utveckling och ert behov av att dels köra liknande "svarta markeringar" över ansikten, rånarluvor på matcherna och gruppbilderna plus att ni på ett år gått från att ha färger till att de flesta klär sig precis som genomsnittshuliganen är humor på stor nivå om det är så att ni på allvar menar att ni inte idoliserar firmakulturen, för varför apar ni då efter den på alla vis?

    Att maskera sig för att man "ska bränna" och tycka att det är en vettig förklaring visar ju på att ni faktiskt behöver växa upp. Ska man bränna kostar det Blåvitt böter och då bör man fanimje vara beredd att ta konsekvenserna av sitt handlande med, att gömma sig bakom rånarluvor är grymt fegt och drabbar Blåvitt direkt. På min tid i klacken förekom inte rånarluvor och den som tog valet att bränna fick kallt räkna med att det fanns en risk att man blev tagen. Det är rakryggat för då tar man sin egen risk istället för att gömma sig som en liten fegis och låta Blåvitt ta smällen och indirekt alla vi andra fans som inte springer runt med rånarluva- ta smällen.

    Det mest skrämmande är att inte typ Ultras eller Supporterklubben reagerat och stoppat pajasar från att springa runt i klacken med rånarluvor. Men tydligen äger inte vare sig Ultras eller SK Änglarna "makten" på vår klackläktare, det gör istället "stenkastarligan"?!

    SvaraRadera
  22. är bilden äkta i affären där???

    SvaraRadera
  23. Senaste anonym;

    Håll bara käft, du hade inte vågat gå på någon match mot t.ex AIK, Malmö, Djurgården osv. om de inte varit för våra firmor! Är ej "grabb" själv men tycker de känns gött att ha dom plus att många av dom dessutom är sköna människor!

    SvaraRadera
  24. "Jag tror att jag kan tala för alla i gruppen när jag säger att vi inte vill något hellre än att lägga den här skiten bakom oss, ni anser att vi gjort bort oss totalt och visst, må så vara men ge oss då också en ärlig chans att visa vilka vi egentligen är och vad vi kan åstadkomma på läktaren!"

    Detta tolkar åtminstone jag som både icke-våld och ingen bengalbränning utan tillstånd. Om det är korrekt uppfattat så skjut inte folk som går åt ett nytt håll som INTE drabbar föreningen.

    SvaraRadera
  25. Anonym 14.03:

    E du heeelt go eller? Jag hade känt mig tio gånger tryggare om inte firmorna hade funnits vill jag lova dig. Hade inte våra "grabbar" funnits hade inte motståndarlagets "grabbar" haft nån anledning att åka hit ens.

    SvaraRadera
  26. Artikeln var humor, Grabbarna var värda lite skit.
    Jesper har dock försvarat gruppen på ett bra sätt.
    Bara att ta nya tag och gå vidare.

    // Z Numera årskortsinnehavare

    SvaraRadera
  27. Jesper/ Jag menar ingenting, jag bara levererade ett gäng bilder som har ganska mycket gemensamt i dem från bild 1 till bild 4. När man maskerar sig med rånarluvor som läktargrupp får man kallt räkna med att få sig en pungspark på BaraBen, så enkelt är det...

    SvaraRadera
  28. Det var på tiden att någon reagerade på detta. Jag undrar till "jesper", kommer ni att även i fortsättningen maskera er på fotbollsmatcher och tycker ni att det är ok att göra det? Jag är väldigt nyfiken även på vad IFK tycker om att ungdomar, i många fall omyndiga, "härjar" på Ullevis läktare med bengaler och dessutom är maskerade. Om det var en engångshändelse så kan man nästan förstå "ungdomligt oförstånd"-bortförklaringen. Men om det sker igen kommer ni framstå som ena präktiga clowner.

    SvaraRadera
  29. bwb motarbetar lm4, bwb ger ifk böter, bwb ropar hatramsor,

    SvaraRadera
  30. Var det den idioten med rånarluva som hoppa på folk i klacken.

    SvaraRadera
  31. Ingo Söderlund

    Jag kan till 110% försäkra dig om att BwB inte kommer delta och synas i några som helst våldssammanhang. Det har aldrig varit vår tanke och det kommer heller aldrig att vara.

    Angående bengaler så kan jag inte göra ett uttalande då vi måste snacka igenom detta inom gruppen.

    SvaraRadera
  32. Sven Sjöstedt

    Trodde att det var ganska glasklart att vi inte kommer maskera oss med rånarluvor eller dylikt i fortsättningen. Efter all skit vi fått p.g.a. detta så hade det varit självmord för gruppen om vi hade upprepat det....

    Anonym 14:48

    Inte för att kasta smuts på andra blåvita grupperingar men det är lite konstigt att det bara är BwB som får skit för bränningen mot TFF när trots allt det inte bara var vi som brände.

    SvaraRadera
  33. Tycker artikeln är ganska ömsint faktisk. Humor, om än lite svart i kanten, att visa ett uppenbarligen ganska gôtt gäng killar som ett år senare ägnar sig åt huliganposerande (och de som inte poserade i den åldern kan ju kasta första stenen - bildligt då alltså).

    Och ännu bättre är ju Jespers mogna bidrag till debatten här. Det är fan så mycket äldre människor som aldrig erkänner när de gjort fel.

    SvaraRadera
  34. bwb, töntarna! haha!

    SvaraRadera
  35. Men så är väl också Jesper den enda i den BWB som överhuvudtaget kan ta en debatt på det här sättet. Övriga i gruppen är ju knappast i den åldern.

    Men härligt, BWB/Jesper, inga fler bränningar eller annat som orsaker böter från er sida i år då?

    /T

    SvaraRadera
  36. Fan vad patetiska ni är baraben. Frankie du vet ju vad resultatet av en sån här artikel blir men det skiter du i.

    Hela diskussionen är så sjukt löjlig och verkligen på dagisnivå. BWB är väl så långt ifrån en firma man kan komma? Vart har era perspektiv tagit vägen, ni som klagar på deras luvor,klädsel o.s.v? Ni hittar något att klaga på oavsett hur lite bråk och bengaler det har varit föregående säsong. Dem bidrar iaf med något, uppmuntra det istället.... fan vad trött man blir

    SvaraRadera
  37. Fan vad patetiska ni är baraben. Frankie du vet ju vad resultatet av en sån här artikel blir men det skiter du i.

    Vad menar du med det här? Att det är fel att ta en diskussion om varför unga supportrar idoliserar firmakulturens kläder och gruppbilder? Eller menar du att det är fel att ta en diskussion om varför folk maskerar sig på fotbollsmatcher? Eller tycker du kanske att det är fel att visa upp ett gäng bilder som har en hel del gemensamt? Vad är det som är "patetiskt" och vad är det resultat som folk borde veta ska komma? Du verkar ju ha allt klart för dig, men bara du.

    SvaraRadera
  38. Jesper- Du ska ha tummen upp för att du tar en vettig diskussion. Men om principen med LM4 fortsätter, menar du då att ni ska bryta mot det inom BwB? Eftersom ni ska "ta en diskussion" om det här med bengaler?

    Angående att ni får skiten för "bränningen" mot TFF handlar ju helt klart främst om rånarluvorna. Jag står inte i klacken längre så jag hörde om detta först långt efteråt, men jag förstår ju alla i kalcken som tycker det här är helt patetiskt. När en afa-fjant försvarar sig med att han gömmer sig för nazister så undrar man ju om inte ni ser likheten i att ni gömmer er från dem som vill sätta dit er för bengalbränning, som i sin tur inte är tillåten.

    Ser du likheten? Bwb och Afa. Vill ni ha den likheten mellan era grupper? Där är snarare likheten än mot huligangrupper, även om man kan snacka likriktad klädsel på unga fans i all evighet.......

    SvaraRadera
  39. ignatius// tur att fler som inte skränar här i kommentarerna tycker som mig. riktigt småmysig satir detta om en del av fotbollens kultur. sköna gamla baraben visar upp sig.

    SvaraRadera
  40. Finns knappast någon supportergruppering i hela Sverige som är så löjliga som BWB? Håller med smichael, rånarluvor!? Vad tänker dom med?

    SvaraRadera
  41. tycker lm4 missuppattas av många, det handlar om att mötas halvvägs i ett enande. Tycker det är kul hur moral mongosarna tar det som ett tillfälle för att försöka förändra alla till att bli lika tråkiga som dom

    SvaraRadera
  42. mattias

    Om du läser hela disskutionen här så får du ett svar på vad vi tänkte med.

    Angående ditt påstående om att vi är den löjligaste supportergrupperingen i Sverige så får det stå för dig. Vi kommer göra allt vi kan för att motbevisa dig!

    SvaraRadera
  43. anonym 16.05 har rätt i det han säger. från de som gillar en levande läktarkultur har det gjorts en del uppoffringar men ni andra grininga moralister har fan inte bidrait ett piss, som vanligt. gnälla är ni jävligt bra på dock

    SvaraRadera
  44. Anonym Anonym sa...

    tycker lm4 missuppattas av många, det handlar om att mötas halvvägs i ett enande. Tycker det är kul hur moral mongosarna tar det som ett tillfälle för att försöka förändra alla till att bli lika tråkiga som dom

    19/1/08 16:05


    Tråkiga? Så om man inte vill ha bengaler, som förutom att vara förbjudna renderar Blåvitt i massiva böter- så är man "tråkig"? Ärligt talat. Väx upp och kom igen i debatten när du har fått pubishår.

    SvaraRadera
  45. jesper/ du har inte alls förklarat varför ni hade rånarluvor, du har bara sagt att det typ blev fel. fem-sex personer står med rånarluvor på bilden, det är ingen slump direkt. jävligt löjligt och hade jag sett någon med rånarluva hade jag LÄTT slitit den av er.

    SvaraRadera
  46. Hur kan man ens kan hålla på och lipa över en bränning på en hel jävla säsong och att bränningen inträffade under guldmatchen. Nej fy fan vad trött man blir på såna moralkärringar. Bränns det 10-15 matcher på en säsong likt 04, då kan är det dags att höja våra röster, men nu: ne fy fan..

    Cred till alla er som stöttat blåvitt under årens lopp och grädde till er som brände under guldmatchen - det hör till.

    Frankie: Vet att syftet med artikeln inte är splittring, men det är just vad som inträffar.

    Jesper: Stå för vad ni tror på, vad det än må vara. Bry er inte om moralkärringarna på baraben. Ex. Smichael

    SvaraRadera
  47. hahaha oväntat att det blir kaos när frankie postar något nytt. jävligt rolig post, ännu roligare att se dem som tar åt sig så mkt av den och måste försvara sitt mongobeteende

    SvaraRadera
  48. doctor c/ Det klagas på att idioter inte vågar STÅ FÖR BRÄNNINGEN, inte bränningen i sig. För står man för det är man beredd att ta straffet för det och inte dumpar över det på Blåvitt. Men dessa småungar är inte beredda att ta några straff och det är jävligt fegt och något som retar gallfeber på många.
    rånarluvor "splittrar" på läktaren, inte kritik av rånarluvor. sedan är hela "splittrar"-begreppet ganska patetiskt, ska alla på läktaren stå i en ring, hand i hand och sjunga combayaa eller? pajasar kommer alltid förbli pajasar och bete sig illa åt. det tragiska är när ingen längre reagerar.

    SvaraRadera
  49. "Doctor C"- Det finns ingen gräns för hur intelligensbefriat det är att kalla folk som kritiserar det "man" håller på med för "moralkärringar".

    Hur är det moralpanik att tycka att det är jävligt konstigt att 16-17 åringar maskerar sig med rånarluvor på Ullevi?

    Hur är man en "kärring" för att man tycker att det är patetiskt att bränna bengaler när slutresultatet är att Blåvitt får böter?

    Härligt att du häftiga och moralbefriade mansman kan visa för oss övriga hur man bör tänka som blåvit.

    SvaraRadera
  50. Ärligt talat: RÅNARLUVOR? Vad fan tänker folk med? Hur fan tillåter IFK detta på sina läktare? Rena jävla AFA-festivalen det här ju.

    SvaraRadera
  51. Doctor C- Splittring är inte av ondo om folk beter sig illa åt eller gör bort sig. Bara för att man håller på Blåvitt ska man inte få fripass för att komma undan med vad man än vill, förhoppningsvis kan en sådan här artikel med lite humor och glimten i ögat knäppa dessa tonåringar på näsan så att de inte springer runt med rånarluvor i framtiden. Det är inte så lite mongoaktigt beteende om man säger så...

    SvaraRadera
  52. doctor c/ vad menar du med "splittring" egentligen?

    jag står alltid i klacken men känner inte att jag har nåt gemensamt med småkidsen i bwb eller ultras för den delen. sedan att jag är säkert 10 år äldre än deras genomsnitt kan väl avslöja varför det är så. men vem är det man skulle splittras ifrån? jag är inte där för deras skull utan för blåvitts skull och jag är inte mindre där för blåvitts skull för att jag tycker att någon grupp gör bort sig på läktaren. den enda plats där det varit slagsmål på ullevi under 2007 är ju just kring den "klackkärna" där ultras och bwb står.

    SvaraRadera
  53. Anonym 16:54

    Försvarat vårt "mongobeteende"? trodde att jag hade varit ganska tydlig med att vi ångrar rånarluvorna då detta har gett oss en helvetes massa dålig kritik.

    Så visst gruppbilden med rånarluvorna kanske kan klassas som typiskt mongobeteende men jag säger det igen, det kommer inte hända en gång till!

    För övrigt börjar det kännas som att vi ältar samma sak om och om igen. Några stöttar BwB trots rånarluvorna, större delen gör det inte. Vi har fattat att folk tycker att det var patetiskt, töntigt, löjligt, pinsamt o.s.v. så om det är nånting som inte behövs så är det ännu fler såna kommentarer, vi har fattat vinken!

    SvaraRadera
  54. Anonym 15:25 sa...
    Fan vad patetiska ni är baraben. Frankie du vet ju vad resultatet av en sån här artikel blir men det skiter du i.


    Ja det var ju verkligen ett balanserat och nyanserat inlägg i debatten. "Patetiska" vi är? Haha, halleluja! Nej, vad är resultatet oh store läromästare? Att vi får en diskussion där folk säger vad de tycker om olika saker? Ja, det får vi. Men hur det nu skulle vara dåligt kan du nog ta och fundera lite längre på.

    Ignatius/ Tack.

    Doctor C sa:
    Frankie: Vet att syftet med artikeln inte är splittring, men det är just vad som inträffar.


    Alla kan inte älska alla och när folk spelar allan så behöver de få se reaktion på det, det kommer vi självfallet att fortsätta ge alla blåvita läsare. En supporterskara till en stor förening kan och ska inte ha en homogen idé om vad supporterskap är och det du kallar "splittring" är ofta bara sund debatt och diskussion. Klarar man inte av att ta den så är man högst troligt del av problemet, för då vill man mer eller mindre att alla ska skita i sin omgivning och bara bry sig om vad man själv gör. Det kommer vi fortsätta att driva med, skämta om, belysa och skapa debatt kring. Det kan jag lova dig.

    SvaraRadera
  55. Jesper/ Jag missförstod kanske dig lite där. Mest för att jag inte förstår hur man kommer på idén med rånarluvor för det första, vill man mot förmodan täcka för ansiktet så kanske ni har hört talas om fotbollshalsdukar? Lite mindre psycho-stämpel på det om man frågar mig.

    SvaraRadera
  56. Visst visst men vi valde rånarluvorna. Varför kan jag tyvärr inte svara på... Kändes väl som en jävligt kylig grej när det väl gällde. Sen är frågan varför det egentligen är så grymt mycket värre att ha en rånarluva på huvudet istället för att ha en halsduk virad runt ansiktet. Båda fyller väl trots allt samma syfte? Maskering, och det är ju det som denna debatten, eller vad fan man ska kalla det, handlar om i grund och botten.

    SvaraRadera
  57. jesper, en halsduk är inte till för att täcka ansiktet, det är en naturlig del av ett klädesval. en rånarluva är till för att råna en bank eller för att begå brott med. har du sett någon bankrånare med fotbollshalsduk som maskering eller? ärligt talat, ni får fan skärpa er lite. jag personligen skiter i vad ni sysslar med men jag trodde folk själva brydde sig om att inte bli stämplade som totalidioter........

    SvaraRadera
  58. dark tranq

    Så alla som under exempelvis göteborgskravallerna som gick runt med halsdukar virade runt huvudet så att endast ögonen syntes, för att dom tyckte att det var ruskigt snyggt?

    Jag säger inget om att rånarluvor har en stark koppling till brottslighet men ditt påstående om att varenda jävle som bär halsduk gör det för att det är en snygg accessoar är taget rakt ur luften.

    http://www.pvbk.ch/grafik/03_04_demonstrant.jpg

    SvaraRadera
  59. jesper/ att du själv jämför dig och din grupp med anarkisthuliganserna i svartablockstenkastarvänstern visar ju ganska tydligt med vart du kommer in i den här debatten från. du måste förstå att vi andra tillhör de 99,99% av befolkningen som tycker att det är helt idiotiskt att maskera sig för att begå olika typer av brott och övertramp precis så som afa och tydligen ni i bwb tycker är helt ok att göra. sedan att du försöker få halsdukar att framstå som maskeringsmedel likt rånarluvor gör ju att man undrar lite vad medelåldern i er grupp är och varför det inte finns åldersgräns på fotboll.

    SvaraRadera
  60. ärligt talat, vilka är bwb? jag har sett deras flagga på matcher men aldrig någon grupp av personer som man kan identifiera som bwb.

    SvaraRadera
  61. "Jag säger inget om att rånarluvor har en stark koppling till brottslighet men ditt påstående om att varenda jävle som bär halsduk gör det för att det är en snygg accessoar är taget rakt ur luften."

    Det här säger ju allt. Du säger inget om att "rånarluvor har en stark koppling till brottslighet"? Det va som fan, jag trodde de användes för att dansa med jag!
    Och så länkar du till nån bild med en svartepetter som virat en t-shirt runt huvudet med slangbella. Erkänn istället: BwB är samma kids som AFA-göteborg. Så, där har vi det avklarat och kan gå och käka pannkakor i armkrok istället.

    SvaraRadera
  62. BwB är ett gäng muppar! varför ska dom dölja ansikterna när dom ska vara ngn form av supporter grupp? Nötter!

    SvaraRadera
  63. Bilden på tröjtjyven är från Göteborgskravallerna 2001

    SvaraRadera
  64. Jag har jobbat i rånarluva, hjälper som fan när det är riktigt kallt

    SvaraRadera
  65. erikbe/ jo jag tror vi alla förstod det.... :P

    SvaraRadera
  66. Tycker ni ska lägga ner bwb för fan, skämmer ut oss andra i blåvitt.

    SvaraRadera
  67. Får man ha en stor ICA papperskasse urklippt med 2 hål för ögat, utan att bli uppfattad som töntig, huliganig och AFA stämplad? Jag tänkte börja med detta till nästa säsong!

    SvaraRadera
  68. Drar någon på sig en rånarluva och inte kan stå för det de gör, eller ännu värre, att de är IFKsupporter... så släng ut dem. Kan ju vara en 08råtta som förstör för oss andra.
    Bengalbrännarna kan inte missat att de inte är välkomna längre om de bränner. Tacksamt man vissat hänsyn så vi KAN få ha bengaler med tillåtelse(och med säkerhet för alla) någon gång. Ni som ändå brände, ge faen i det, ni stöttar inte. Ni kostar bara föreningen helt onödiga pengar och respekt bland de vi undrar varför de inte kommer på matcherna. Vi vill bli fler, inte ett fåtal

    SvaraRadera
  69. Anonym idioten sa...

    Får man ha en stor ICA papperskasse urklippt med 2 hål för ögat, utan att bli uppfattad som töntig, huliganig och AFA stämplad? Jag tänkte börja med detta till nästa säsong!

    19/1/08 20:07


    Hahahaha, debattens bästa!

    SvaraRadera
  70. Fattar fortfarande inte vf alla trackar firmagrabbarna? Jag känner mig iaf säkrare när dom finns än när dom inte gjorde de!

    SvaraRadera
  71. Senaste anonym:

    Jag kände mig säkrare då de inte fanns.

    SvaraRadera
  72. Jag skämdes mindre över att vara fotbollssupporter när dom inte fanns.

    SvaraRadera
  73. anonym 18:35: Tack!

    dark tranq: Å fanken, en "rånarluva" är till för att råna en bank. Måste finnas en herrans massa lättrånade banker i fjällen...

    SvaraRadera
  74. Ja och det finns ju så djävla många fjäll i Gbg?

    SvaraRadera
  75. Haha. Detta är bland det bästa jag någonsin läst på denna blogg!

    SvaraRadera
  76. Asså BWB, vad är egentligen syftet med eran grupp? Varför ska ni urskilja er från blåvitt skaran och kalla er BWB och klä er casual och använda rånarluvor? börja gå på bandy!

    SvaraRadera
  77. Hahah. Grejen är att de nyligen varit på bandy i Vänersborg också och småhetsade ;)

    SvaraRadera
  78. Efter att ha läst dom mycket kloka inläggen så funderar jag starkt på att till nästa säsong skaffa mig en rånarluva. Det tycker jag vi alla kan göra. Kanske vore ett bra alternativ att sälja blåvita-rånarluvor i shoppen? Lär ju värma rätt gott när man står och fryser under Royal League!

    SvaraRadera
  79. Ohfan haha. Så passande

    SvaraRadera
  80. Stämmer det verkligen att BWB även ska vara beväpnade i framtiden?

    SvaraRadera
  81. http://www.pixgallery.com/dbimages/sk/122034250.jpg

    SvaraRadera
  82. idioti, idioti och IDIOTI. Att kalla en "ultras" grupp för firma är ju sjukt. att använda rånar luva när man bränner är väll klart som fan att man gör eller du tycker det är konstigt att man maskerar sig för att inte bli avstängde från det man älskar i 2-3 år?? Nää du, du får nog fan ta o läsa på lite inom läktarkulturen innan du snackar för mycket skit gubbe lilla. ha d gött o ses på CG 2008

    SvaraRadera
  83. bwb är INTE ultras eller firma,. vettefan om de kallar sig kompisgäng eller vafan de gör

    SvaraRadera
  84. anonym 02:47/ du bör nog läsa på ganska fett inom området satir och humor. du missar allt med hästlängder.

    SvaraRadera
  85. Bort med afa-fasoner från blåvitts matcher.

    Dock bra med jesper som tar debatten på ett bra sätt.

    SvaraRadera
  86. Har varit inaktiv ett par timmar nu då jag inte haft möjlighet att sitta klistrad vid datorn hela dygnet, men snacket om att vi är AFA o.s.v. snälla, lägg ner det! Vi är helt politiskt oberoende och det finns säkerligen en salig blandning av olika politiska sympatier inom gruppen.

    henke 00:43

    Vårt syfte med gruppen är kort och gott att förbättra stämningen på den blåvita läktaren, och nej, rånarluvorna bidrog Inte till detta, jag vet.

    Har under ett par säsonger kännts som att det är ett jävla tryck, just runt klackkärnan men övriga delar av klacken har varit en aning anonym. Därför har vi ställt oss en bit bort från UG/SG för att förhoppningsvis kunna dra med folket runt omkring oss.

    Vi har fått en ganska stor dos negativ kritik under säsongen, en del har vi förtjänat men vi har också fått oförtjänt mycket skit, säkerligen för att vår snittålder inte är den högsta. Dock så har vi kört på och enligt mig gjorde vi ett helt godkänt år där där vi på flera olika sätt faktiskt har just bidragit till en bättre stämning på LM.

    SvaraRadera
  87. Varför har ni 10 åringar med i gruppen?

    SvaraRadera
  88. Vi har inte någon som är 10 år i gruppen vilket du med största sannolikhet också är medveten om. Dock så har vi till skillnad från många andra grupper ingen artonårsgräns då vi anser att det är varje persons möjlighet att bidra som har någon betydelse och inte huruvida man är tillåten att gå på krogen eller inte.

    SvaraRadera
  89. Såg en gruppbild me personer som inte alls mogna..

    SvaraRadera
  90. "Anonym Anonym sa...

    Artikeln var humor, Grabbarna var värda lite skit.
    Jesper har dock försvarat gruppen på ett bra sätt.
    Bara att ta nya tag och gå vidare.

    // Z Numera årskortsinnehavare"

    Har bara läst hälften av kommentarerna, men mitt intryck är att som ovanstående inlägg: ett befogat blogginlägg av Frankie, som dock bemötts vettigt av jesper. Gillar jespers inställning om att göra det bättre i framtiden. Vi snackar om ungdomar här; att de gör misstag måste vara ok, så länge de lär av dem.

    För övrigt, till den som efterfrågade vad Änglarna gör och vilka som har "makten" på läktarna: nej, vi har "inte makten", vi är en grupp bland flera som jobbar för en förbättrad stämning och miljö där.

    Utan att överdriva vår roll, så vill jag ändå påstå att vi har varit en rätt betydande del i den utveckling vi sett under 2007, med nästan inga bengaler och allt mindre bråk kring arenorna. Metoden har varit att se det positiva hos alla samtidigt som vi konsekvent står för vad vi tycker i raka samtal, ömsesidig respekt och försök att skapa gemensamma mål. Vi har dessutom valt att i största möjliga mån göra detta genom direkt och privat kommunikation med de inblandade, istället för att fläska på nån offentligt över nätet. Dvs raka motsatsen mot pajkastning där. Vi tror det funkar bäst.

    SvaraRadera
  91. >>>22.02/22.03 dvs samma människa!
    Om du nu är en gammal gubbe som kände dig säkrare förr så undrar jag hur gammal du är? jag började gå på blåvitt 1978 och får nog erkänna att man gick till Ullevi riktigt rädd ibland när främst AIk var på besök. för det var först 91-92 som folk tröttnade på deras beteende och slog tillbaka. Polisen på den tiden såg lite mellan fingrarna för alla visste vad som hade pågått innan! vad som händer efter det tills dags datum är inte så intressant för jag undrar bara hur du kunde känna dig säkrare förr än nu! För nu för tiden händer det inte så mycket utanför arenorna än div polisövergrepp! du påstår ju att du är en gammal gubbe! Innan jag började gå 78 så hörde jag att det var det diverse oroligheter med raggarbråk och dyligt. Tycker det var kaos varje resa nästan. Malmö i finalerna på 80-talet Norrköping-85 hammarby-82 Växjö-83. Vad jag vill säga är att få ingen jävla moralpanik för att media skriver skit som ej stämmer. oftast en vecka efter så är det lugnt. Inga polisanmälningar eller nått!! Låt er ej luras. Så här lugnt som det är på fotbollen nu har det aldrig varit tidigare. Klappa varandra på axeln istället! Tack för kaffet

    SvaraRadera
  92. Almgren: "att de gör misstag måste vara ok, så länge de lär av dem."
    Då frågar jag dig vad anser du var ett misstag rånarluvorna eller bengalerna? Eller rent av båda två?
    Jo jag känner till din tidigare inställning..

    SvaraRadera
  93. Det intressanta vore väl att höra om ni själva tycker att det är fel med:
    1. Bengalerna
    2. Rånarluvorna

    Om ni svarar nej på någon av dessa två så betyder det ju att ni skiter i regler och skiter i vad som ger blåvitt böter. Det skulle i så fall innebära att jag verkligen inte kan respektera er, även om jag aldrig hade hört talas om er innan den här blogposten trots att jag alltid står i klacken.

    SvaraRadera
  94. Roger r

    Rånarluvor - Ja vi har insett att dessa inte hör hemma på läktaren!

    Bengaler - Jag kan bara tala för mig själv och jag personligen är kluven i frågan, det är en enorm stämningshöjare på matcherna men samtidigt innebär det trots allt böter och en viss fara (har iof. aldrig själv hört om några värre incidenter vid bränningar.)

    Vi kan väl säga såhär; jag är inte emot bengaler utan främst förbudet mot dessa. Kan personerna hantera pjäserna på rätt sätt så tycker jag att dom borde få lov att bränna utan efterföljande boter.

    SvaraRadera
  95. Nu får ni fan ge er. Visst dom gjorde ett misstag och dem erkänner det. Tycker BWB har bidragit stort under förra säsongen och även fått igång klacken i många lägen. Varför får bara bwb skiten, brännde inte SG och UG?

    SvaraRadera
  96. roger r sa...

    "Det intressanta vore väl att höra om ni själva tycker att det är fel med:
    1. Bengalerna
    2. Rånarluvorna

    Om ni svarar nej på någon av dessa två så betyder det ju att ni skiter i regler och skiter i vad som ger blåvitt böter."

    hur kan rånarluvor ge blåvitt böter?? som om aldrig du har använt en huva när de blåser t ex. detta tjöt om att rånarluvor inte har på en blåvit läktare o göra e ju bara patetiskt. en luva kan användas på många olika sätt. själv använder jag ofta luva när det är kallt o blåser om jag inte har nån mössa med mig. så förbjuda luva och att det förstör för blåvitt om man har luva på sig är ju bara skit snack.

    SvaraRadera
  97. http://www.pixbox.se/pic_show_id14789418.html

    Kolla där, han är typ 10 år! Ni ser ju vem ja menar

    SvaraRadera
  98. Med rånarluvor förstår jag om folk reagerar starkt mot och jag tycker personligen att det var klantigt kanske att ta in dom och jag var inte inblandad i direkt med rånarluvorna så jag kan inte säga bra anledningar till varför om det fanns det!

    att använda pyro eller inte är en stor fråga inom alla supporter grupper. Många av våra killar tror jag skulle säga att dom var för det. Personligen tycker jag som Jesper sa att det höjer stämningen framför allt!

    Men vi i gruppen bryr oss också om IFK och stödjer via supporterfonden bla.
    Vi hjälpte till med GAIS tifot när UG bad om extra hjälp! Så vi har gjort en del goda saker vill jag bara säga.

    Men jag/vi som har läst kommentarerna i gruppen tror jag har fått en tankeställare och hoppas att rånarluvor inte dyker upp på vår läktare igen!

    Jag har bara en fråga, vad är en riktigt grupp och hur ska en sådan grupp bete sig och agera i eran ögon och öron?

    SvaraRadera
  99. Blir så sjukt trött, Frankie kalla dig va du vill, men seriöst, börja jämföra BWB med YCG, fan du är pinsam. (http://baraben.forum24.se/baraben-about302.html TFF 07 borta ). Fan får inte ens ut ord hur jävla arg jag är. Men fortsätt du slicka röv i föreningen, så sköter dem sitt.... Ja markus , lägre än så blir de fan inte ... trodde du hade hår på K*Ken men ack så fel jag hade .... Varför inte ta upp de med gruppen iställer för sprida orligheter på läktaren ? ...

    SvaraRadera
  100. Fan du säger att dessa grabbar klär sig casual, hur fan klär du dig själv ? IDIOT!

    SvaraRadera
  101. Helt otroligt det här, bilderna är hur roliga som helst, men
    debatten här är det roligaste! Nivån på vissa skribenter här är ju helt sjukt låg. Sluta anklaga skribenterna här på BB om att det gör fel och är inte tillräckligt mogna, för det är just det de är: MOGNA! Men inget ont om er klädstil BwB. Cassual kan bäras av vem som helst, men det är de där jävla rånarluvorna...

    SvaraRadera
  102. doktor c

    Med misstag avsåg jag främst de skitnödiga censurerade bilderna (som gör att folk jämför med diverse andra grupper med förkärlek för censur) samt brännandet, där rånarluvorna ingick som en rätt självklar del.

    - Bengaler, well, jag gillar dem och jag tycker att de ska kunna finnas på våra läktare. Men i min värld förutsätter det tillstånd. Räknar alltså även bränningar till "misstag", även om jag ärligt talat har svårt att uppröras över att det eldades mot TFF. Vi får inte glömma att vi faktiskt hade ett jävligt bra år på den fronten 2007 - betydligt bättre än någon annan förening i Sverige, skulle jag tro. Jag hoppas VERKLIGEN inte att TFF var starten på nytt regelmässigt eldande...

    - Rånarluvor, nej tack. Fjantigt som fan (tycker jag).

    SvaraRadera
  103. Dessa två meddelanden gör ju att man tappar all respekt för BwB som Jesper byggt upp här:

    "Anonym Anonym sa...

    Blir så sjukt trött, Frankie kalla dig va du vill, men seriöst, börja jämföra BWB med YCG, fan du är pinsam. (http://baraben.forum24.se/baraben-about302.html TFF 07 borta ). Fan får inte ens ut ord hur jävla arg jag är. Men fortsätt du slicka röv i föreningen, så sköter dem sitt.... Ja markus , lägre än så blir de fan inte ... trodde du hade hår på K*Ken men ack så fel jag hade .... Varför inte ta upp de med gruppen iställer för sprida orligheter på läktaren ? ...

    20/1/08 21:24
    Radera
    Anonym Anonym sa...

    Fan du säger att dessa grabbar klär sig casual, hur fan klär du dig själv ? IDIOT!

    20/1/08 21:26
    "

    Ärligt talat, har ni folk med hjärnskador med i er grupp eller vadå?

    - "Slicka röv i föreningen"
    - "Hår på kuken"
    - "Hur klär du dig själv. Idiot"

    Ärligt talat vet man inte om man ska skratta eller gråta. Sedan att ta en SATIRBILD SOM DRIVER MED HULIGANGRUPPBILDER som exempel på att BaraBen gör samma sak gör ju att det blir ännu jävla snurrigare. Jesus kristus vilka skitnödiga inlägg från tonårspojkar som inte klarar av att det drivs med dem.

    Väx upp, det enda råd jag kan ge er. Det kommer ske vare sig ni har rånarluvor eller ej.

    SvaraRadera
  104. laphroaig baraben

    Tycker inte att du ska tappa respekten för oss p.g.a. dessa två kommentarerna, har svårt att tro att det är någon från BwB som postat dem.

    För övrigt så vill jag bara säga att, hur mycket skit vi än har fått efter den här krönikan så har den endå resulterat i en vettig debatt (trots en ganska stor dos onödigt skitkastande från båda sidor) där en väldigt viktig fråga har fått stort utrymme!
    Skulle vara intressant och se en debatt som enbart fokuserar på huruvida pyroteknik borde tillåtas eller inte. Känns som att just den frågan väcker mycket olika känslor hos folk.

    SvaraRadera
  105. rånaluvor + småbarn + bengal.. = bwb

    SvaraRadera
  106. Alla döskallar som använder rånarluvor, maskerar sig och tänder bengaler - ni är inga riktiga blåvita kamrater ! Bli gaisare era nötter.

    SvaraRadera
  107. "att använda pyro eller inte är en stor fråga inom alla supporter grupper. Många av våra killar tror jag skulle säga att dom var för det. Personligen tycker jag som Jesper sa att det höjer stämningen framför allt!"

    Höjer stämningen, för vem då??? De som står närmast och måste kämpa för att få luft?

    De enda som får något ut från pyron är de mongos som bränner av dem och på så vis får känna sig tuffa och farliga.

    SvaraRadera
  108. Enligt bwbs hemsida så tar dom avstånd från Frankies påståenden. Jag tycker personligen att disskussionen är löjlig. Rent av förtal. Hoppas att "kriget" slutar nu och så är det bara vänta och se vad dom presterar på läktarn nästa säsong.

    SvaraRadera
  109. Vi vill inte alls föra något såkallat krig mot någon inom IFK! Utan vi ber om ursäkt för rånarlovorna och jag hoppas vi har lärt oss en läxa av era kommentarer! Och vi tar åt oss kritik! Men kom gärna till oss direkt om ni anser att någon av oss har gjort något olämpligt istället för att gå ut med det genom en blogg!

    SvaraRadera
  110. bwb-medlem, klarar ni inte av att få uppmärksamhet på BaraBen.com så borde ni nog börja agera på gais läktare istället. Här får alla som är blåvita pungsparkar om de gör dumhet och drivs med. Tål du inte det tyder det nog snarare på kraftig omognad än något annat...

    SvaraRadera
  111. Ärligt talat, jag har inte garvat så här hårt på jäääävligt länge:

    från bwb:s hemsida:

    Vi tar avstånd!
    20 Januari -08
    På bara över en natt har baraben.com´s hemsida exploderat. Vi orkar inte ens bry oss om något sådant påstående som skribenten Frankie skrivit. Patetisk att jämföra oss med kat C grupperingar. Vi är ingen firma, kommer aldrig bli det heller. För er som undrar vad vi gör och kämpar för kan klart och tydligt klicka sig in på ''Om oss'' och läsa om vad vi vill med vår grupp. Bedöm vårt jobb på läktaren och inte efter några gruppbilder. Vi tar gärna kritik men då skall de vara på en rimlig nivå. Vi ses under 2008! Utan rånarluvor...
    // Mvh Blue White Boys -06


    Det är ju knappast signaturen "Jesper" som skrivit det här helt förvirrade inlägget. Eller är det? I alla fall gör ni ju bort er kraftigt när ni missar helt att Baraben.com DRIVER MED ER och tror att ni jämförs med en firma på allvar. Ni blir ju utsatta för ett skämt och reagerar som det är allvar, snacka om att vara skitnödiga.

    SvaraRadera
  112. Elit 81 -
    Om man kollar på bilderna så kan man se en jämförelse, enligt Hankins har baraben ca 2500-3000 besökare dagligen, hur många läser komentarerna, ja har själv följt baraben.com i nästan 2 år, men knappt läser ja några komentarer. Och se man bara bilderna så anser ja de är en jämförelse..

    SvaraRadera
  113. Skämt och skämt, vet jag inte. Hur ska man kunna ta en sådan artikel med en "nypa salt", när man får en jävla massa seriös kritik. Jag tycker personligen vi har gjort en jävla massa bra grejer under säsongen, då vi har skänkt, hjälpt och stöttat laget bra mycket bättre än många andra. Så varför inte skriva om det, nej självklart ska man trycka ner ett gäng grabbar, som gör sitt bästa. Gruppen har redan erkänt att det var korkat att använda rånarluvor, det var ett misstag. Även de bästa gör misstag;) NU hoppas jag att det hela lugnar ner sig så att vi kan börja ladda inför nästa säsong och göra vårt bästa för IFK.

    SvaraRadera
  114. Som fler andra konstaterat är det ett rejält självmål att bli helt hysterisk och "ta avstånd" och använda kraftutryck när någon skämtar om en. Det bevisar att man saknar självdistans, ta exempelvis en tripp in på Ingbritt.com och läs om alla de gånger de drivit med oss, men har ni sett några "Officiella uttlanden" och chockras på vår sida? Nej. Det handlar ju om att kunna ge och ta, att kunna förstå skillnad på satir och humor plus att kunna förstå att om man agerar på klantiga sätt så får man räkna med att bli skämtad om/med.

    Knappast jordens undergång. Men däremot när era grabbar kommer in och börjar skriva skit som "Slicka röv i föreningen", "Hår på k*ken"
    och "Hur klär du dig själv. Idiot!"

    Så undrar i alla fall jag vilken mental nivå en del av er ligger på. Ni borde nog jobba lite på självrannsakan i första hand, snarare än "officiella avståndstaganden" mot satir av er grupp.

    Sedan det här snacket med "bedöm oss på arenan istället" kan man ju fråga sig vad det ens betyder. Vi skriver om allt vi tycker är intressant och roligt, tragiskt och spännande kring blåvitt, supporterklubben, läktarkultur och närliggande områden. Tål man inte det bör man inte sticka ut hakan, som jag sa till en av era medlemmar som rasade privat: kanske skriver vi aldrig mer om BwB, kanske skriver vi 30 gånger under det här året. Det beror ju såklart på vad som sker framöver och vad vi tycker är kul och intressant.

    Det gäller alla blåvita och alla blåvittgrupper. BwB är långt ifrån första Blåvittgrupp vi skrivit om, skämtat om eller publicerat bilder på. Även långt ifrån sista.

    SvaraRadera
  115. anonym 16:59, Ja, det är ju en "jämförelse" där man visar på era svarta huliganmarkeringar över ögonen och liknande klädsel, något som står i artikeln. Men det är ju ingen seriös jämförelse såtillvida att ni likställs, det är ju er förändring från något helt annat mot att se ut som minivarianter av dem som är poängen. Herregud, antigen är du ju helt okänslig för vad du läser i texter eller så driver du med mig.

    SvaraRadera
  116. Frankie

    Hur kan du vara så säker på att det är medlemar från BwB som skrivit de kommentarerna?

    Trodde att du som journalist kollade upp saker och ting innan du yttrade dig. Kan garantera dig att dessa inlägg inte är skrivna äv någon som tillhör vår grupp! Och om det mot all förmodan skulle visa sig att så är fallet, ska jag personligen läxa upp den ansvarige!

    SvaraRadera
  117. Till Frankie .

    Citerar dig.
    '' Knappast jordens undergång. Men däremot när era grabbar kommer in och börjar skriva skit som "Slicka röv i föreningen", "Hår på k*ken"
    och "Hur klär du dig själv. Idiot!" ''

    Måste de vara medlemmar i bwb som skrivit dessa rader? Svårt och tro det, va jag kan se har vi haft 3 st (alla skrivit sitt namn) som skrivit i denna blogg (komentarer) som är från bwb.

    Till Elit 81..

    De du skrev sist är ju lite halvt pinsamt, som du kanske vet/kan se så maskerar sig (ok för femtielfte gången rånarluvorna var dåligt drag)de flesta med att dra ett ''sträck'' över ögonen. De flesta Ultras grupper gör detta, är inget direkt ovanligt i ''branshen'' om du förstår mig rätt :)

    SvaraRadera


  118. Vi tar avstånd!
    20 Januari -08
    På bara över en natt har baraben.com´s hemsida exploderat. Vi orkar inte ens bry oss om något sådant påstående som skribenten Frankie skrivit. Patetisk att jämföra oss med kat C grupperingar. Vi är ingen firma, kommer aldrig bli det heller. För er som undrar vad vi gör och kämpar för kan klart och tydligt klicka sig in på ''Om oss'' och läsa om vad vi vill med vår grupp. Bedöm vårt jobb på läktaren och inte efter några gruppbilder. Vi tar gärna kritik men då skall de vara på en rimlig nivå. Vi ses under 2008! Utan rånarluvor...
    // Mvh Blue White Boys -06

    Seriöst ni verkar verkligen gråta sönder ju. Ni tönt förklarar er själva.

    Bedöm vårt jobb på läktaren och inte efter några gruppbilder. Hur går ni kläda da? Ni bränner ju bengalar och har rånaluvor, det var ju det som var grejen från början.

    Vi tar gärna kritik men då skall de vara på en rimlig nivå.
    Var detta dödsnivån lr? Patetiskt nästan.

    SvaraRadera
  119. Kan väl även säga att jag själv inte insåg att det var satir det handlade om när artikeln publicerades. Kalla mig efterbliven eller vad fan ni vill men jag såg det som en seriös artikel, postad för att på något sätt starta en debatt.

    Satir eller inte, det har iaf (som jag tidigare sagt) fått igång en viktig disskussion som har varit nödvändig, kanske framförallt för oss i BwB. Hoppas att den kan fortgå på ett vettigt sätt, utan en massa skitkastande!

    SvaraRadera
  120. ärligt talat, dessa unga grabbar i blue white boys måste ju fatta att folk kommer att skämta om dem om man springer runt i rånarluvor. ärligt talat, hur kan de låtsas vara förvånade?

    SvaraRadera
  121. Jag sa i ett tidigare inlägg att jag inte heller förstod om det var satir. Min uppfattning var att det var en helt seriös artikel och inget "driv". Dom som sitter och komenterar anonymt kan vara vilka som helst, som inte har något annat för sig. Förstår inte det komiska i att skriva att vi kommer bli en firma. Det är ganska allvarliga saker, specielt när vi är långt ifrån det.

    SvaraRadera
  122. Jesper, inläggen är ju formulerade på ett sätt så att det framgår att personen är med i er grupp eller i alla fall vill ge sken av att vara med i er grupp. Det krävs knappast något detektivarbete att förstå det, varför skulle någon annan reagera så hysteriskt än någon av er? Om det inte är så kan man ju fråga sig vad den där snubben har för liv...

    freddie, Bara för att fler gör det innebär inte det att det blir mindre töntigt och att det skulle vara mindre legitimt att skoja om hur detta används? Förstår inte din poäng. "Ni får inte skämta om oss för det finns fler som gör samma sak", eller vadå?

    Sedan måste jag som anonym 17:44 säger påpeka att det blir sanslöst töntigt när ni ska ta "avstånd" från en text som driver med er och när ni lägger till slutklämmen:
    "Vi tar gärna kritik men då skall de vara på en rimlig nivå."

    Tar ni ju en bazooka och vänder mot er själva, det här var ju hur snällt som helst, lite oskyldigt skämtande, fråga vissa inom IFK Göteborg (Mats Persson, Bengt Halse, Plånbok) och våra huligangrupperingar, främst Wisemen hur mycket kseriös kritik och satir de fått utstå från baraben. det blir ju lite löjligt när ni totalt överreagerar till den snällaste artikeln "nånsin" på den här sidan...

    SvaraRadera
  123. Ni som på fullt allvar nu försöker säga "vi fattade inte att detta var satir mot oss" antigen ljuger eller har inte läst artikeln för det första.

    Före bilden med killen från Göteborgskravallerna står det:

    "Dessutom har vi fått tag i en världsunik bild (Han syntes i samma utstyrsel på TFF hemma, för övrigt...) på BwB:s "top boy" samma dag som organisationen grundades, i full färd med att utbilda sina vänner i vilket lag de skulle hålla på:"

    Då undrar man:
    1. Tror ni att Baraben menade (på fullaste allvar såklart) att det här är en världsunik bild på er ledare?
    2. Tror ni Baraben menade (på fullaste allvar såklart) att er "ledare" på bilden var på väg att utbilda er andra genom att sno tröjor till er?
    3. Tror ni att Baraben menade (på fullaste allvar såklart) att ni egentligen bildades sommaren 2001?

    Sedan fortsätter artikeln under bilden med:

    "Allt som en naturlig del i assimileringsprocessen mot att bli som de häftiga grabbarna i den svenska livsstilsdokumentären Green Street Hooligans. Nästa år förväntas BwB:s gruppbild kräva obligatorisk armbindel. Och deltagande av Frodo Baggins."

    Då undrar man:
    1. Tror ni Baraben menar (på fullaste allvar såklart) att det är en Green Street hooligans är en svensk livsstilsdokumentär?
    2. Tror ni att Baraben menar (på fullaste allvar såklart) på att ni kommer kräva obligatorisk armbindel nästa år?
    3. Tror ni att Baraben menar (på fullaste allvar såklart) att Frodo Baggins måste delta på ert gruppfoto?

    Det krävs ju att man är lobotomerad om för att man inte ska fatta att frankie driver med er för att ni har dessa bilder som påminner en hel del om gatustenskastare och huliganer...

    SvaraRadera
  124. elit 81

    Visst du har en poäng i det du säger, ingen fråga om saken! Dock finns det formuleringar i vissa av inläggen som iaf får mig att tro att det inte handlar om några bwb'are. Dock ska vi inte sitta här och disskutera huruvida det är någon i bwb eller inte som skrivit de fjantiga inläggen.

    Moving on, om vi hade insett från första början att det handlade om satir hade vi förmodligen inte reagerat så "våldsamt" som vi nu har gjort. Det är bara att beklaga att vi är så grymt tröga att vi inte inser det roliga och snälla i artikeln.

    SvaraRadera
  125. 18:12

    Självklart inser de flesta att just dem exempel som du tar upp här inte var seriöst menade. Tror snarare att vi uppfattade det som att han seriöst menade att vi var på väg åt firmahållet men att han kryddade artikeln med lite humor.

    SvaraRadera
  126. Låt mig omfurmulera mig en aning.

    Jag själv såg det som en seriös artikel kryddad med lite humor. Det är trots allt ett ganska viktigt ämne.

    SvaraRadera
  127. Ärligt talat, det är överspelat nu. Nu kanske ni får in vanan att hamna i debattens fokus, även om jag personligen tror att det vore olckligt för er att hamna där igen av samma anledning...

    Freddie 17:43/ Nej, ni har även anonyma skribenter som skriver här. Exempelvis:

    Anonym sa...

    Elit 81 -
    Om man kollar på bilderna så kan man se en jämförelse, enligt Hankins har baraben ca 2500-3000 besökare dagligen, hur många läser komentarerna, ja har själv följt baraben.com i nästan 2 år, men knappt läser ja några komentarer. Och se man bara bilderna så anser ja de är en jämförelse..

    21/1/08 16:59


    Den här killen addade mig igår på msn och gastade där en del om vad han tyckte och tänkte i frågan, då fick han även våra besökssiffror av mig. Han är enligt egen utsago en av era medlemmar. Så visst finns en ganska stor chans att en del av era medlemmar kastar paj helt anonym här...

    SvaraRadera
  128. å att alla klagar på bwb fattar jag inte ens har inget å skriva så ni börjar klanka ner på ett gäng grabbar i tonåren å ändå tjötar ni om lm4? fattar de bara inte? va e mening ngn som kan förklara? seriösa svar tack!

    SvaraRadera
  129. Leijon, ryck upp dig ungefär 500% eller lägg ner. Dina inlägg går inte att förstå för det första då språket är rena katastrofen. För det andra är de osammanhängande och inte kopplade till verkligheten, ta ett par andetag och återkom. Eller helt inte förresten.

    SvaraRadera
  130. Till Frankie ..
    ''Den här killen addade mig igår på msn och gastade där en del om vad han tyckte och tänkte i frågan, då fick han även våra besökssiffror av mig. Han är enligt egen utsago en av era medlemmar. Så visst finns en ganska stor chans att en del av era medlemmar kastar paj helt anonym här...''

    Nej de var ej den killen som addade dig, jag addade dig och vi förde en diskution via msn, men vem som skrev
    '' Om man kollar på bilderna så kan man se en jämförelse, enligt Hankins har baraben ca 2500-3000 besökare dagligen, hur många läser komentarerna, ja har själv följt baraben.com i nästan 2 år, men knappt läser ja några komentarer. Och se man bara bilderna så anser ja de är en jämförelse''
    har jah ingen anning om vem de är.
    Aja, känns som de lagt sig nu ..

    Till lejon (eller va du kalla dig)
    Fan tagga .. om du vill kan du prata med oss ensamna ... Du är så välkommen ...

    SvaraRadera
  131. Vad ska jag göra med tröjan dÅ?

    SvaraRadera
  132. förslag på ramsa:

    "ut me packet!" ?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.