2008/01/28

Därför åker Ali Selim med till England

TRÄNINGSLÄGER Under måndagsmorgonen nåddes vi av beskedet att u-truppens Ali Selim får chansen att åka med "de stora grabbarna" på träningslägret till England. En resa som avgår senare idag. Men vem är Ali Selim, och varför får just han den här chansen?

Det finns en speciell anledning till det. Visst är Ali Selim en väldigt duktig fotbollsspelare, bland annat var han mycket framträdande under Gothia Cup. både 2005 och 2006. Han har även efter det kämpat på hårt i u-laget och visar alltid bra inställning på matcherna. Så här skrev jag om Ali i min summering av u-lagets insatser förra året:

"Dominerade tidigare år i P90, har i år hamnat något i skymundan. Dock fortfarande en väldigt duktig fotbollsspelare med mycket god teknik och är tämligen snabb. Kan utnyttja sina dribblingskonster till att gå rakare på mål i vissa lägen. Jobbar även bra i defensiven, Ali är aldrig rädd att sätta in en hård glidtackling. Känns lite längre bort från a-truppen än för något år sedan, dock mest på grund av sina anfallskolleger som varit framträdande i år."

Den sista meningen där kan man titta lite extra på. För det var nämnligen så att den stenhårda konkurrensen i u-lagets anfall gjorde att vi flera gånger förra året fick se Ali ta plats på högerkanten på mittfältet, istället för i anfallet. Nu när det dessutom förstärks ytterligare med folk på anfallsfronten i år, med Robin Söder och William Ataschkade, gör det troligen att man numera ser Selim som en högermittfältare permanent, och inte anfallare. Dock kan han självklart fortfarande spela anfallare.


Och det är troligen det som fäller avgörandet i tränarnas ögon.
Problemet med återväxten på högerkanten. För det är ett litet "problem" om man jämför med andra postioner mellan a- och u-lag. Bakom Alex, Adam, Jonatan Berg och i viss mån Sella finns inte de naturligare ersättare som finns på andra platser.

Vi har i år fått se en mittback och en vänsterback som flyttats upp i a-truppen. Här finns dessutom Mikael Andersson och Petter Björlund som är framtädande i u-truppen. Vi har en bra bredd på vänsterkanten med Hysén och Selakovic, och en hungrig Kamal Mustafa där det bara är en tidsfråga innan han också tar steget upp. Centralt på mittfältet väntar Tobbe Nilsson på sin chans och i anfallet är det som tidigare konstaterat redan mördande konkurrens om platserna, och det lär inte bli svårt att hitta någon eller några att flytta upp där om nått helt eller halvt år.

På högerkanten däremot ser det inte lika vasst ut inför framtiden. Här finns inte de naturliga ersättare som finns på andra platser. Nu när Ali Selim får åka med till England så återstår att se om han lyckas ta chansen att visa upp sig på ett bra sätt, och det skall bli spännande att se om tränartrion väljer att ge honom speltid. Kanske har vi fått se ytterligare en ny Blåvit stjärna ha fått sitt genombrott när truppen landar på Kamratgården igen?

19 kommentarer:

  1. Jag trodde Ali Selim var vänsterfotad, men det är fel då?

    SvaraRadera
  2. Gött jobb Erling!

    SvaraRadera
  3. Tobbe Nilsson? Har inte han lagt av..?

    SvaraRadera
  4. Är det någon som vet om han Ängelholmaren som var högermittfältare är helt avskriven? Jag har för mig att han hette Salomonsson. Såg honom när de mötte Qviding förra året och han verkade ju besitta kvaliter.

    SvaraRadera
  5. Va villa du mig?.. Ja ska skicka mina kusiner på dig..

    SvaraRadera
  6. Köper inte resonemanget. Varför skulle Sella var ett naturliggare alternativ till vänster än höger?

    Hoppas snarare på att killen får åke med för att han visat framfötterna. Har sett honom några gånger och han är väldigt kvick och teknisk.

    SvaraRadera
  7. Hursomhelst, mycket uppskattat att man som exilängel får lite uppdateringar från u-truppen!

    Mer av detta!

    /calle

    SvaraRadera
  8. secken analys

    SvaraRadera
  9. "Baraben avslöjar - därför åker Ali Selim med till England" ::))

    SvaraRadera
  10. "Bakom Alex, Adam, Jonatan Berg och i viss mån Sella"

    Några före med andra ord... grym analys Erling.

    SvaraRadera
  11. Mycket intressant Erling! Återstår och se om han får speltid i England.

    SvaraRadera
  12. Håller inte Drägglund, Schweinfeldt och Fanjunkarfascisten till på högerkanten?

    SvaraRadera
  13. Konstigt att inte Kamal Mustafa får chansen...

    SvaraRadera
  14. Sella är enligt er analys petad i nästa års startelva. Tror verkligen inte att Jonas och Stefan vill ha Sella utanför startelvan.

    Lär la bli så att han kommer tillbaka till anfallet. Backup till Alex och Tobbe.

    Daniel Alexandersson och Berg kan spela B-lagsmatcher bäst fan dom vill.

    SvaraRadera
  15. Tack för att du håller oss uppdaterade på U-trupper, Erling.
    Hoppas killen får någon chans att visa också, och inte bara är med som handbagage.

    SvaraRadera
  16. Salomonsson vill gå klart gymnasiet innan han byter klubb. Det gör han till sommaren

    SvaraRadera
  17. Salomonsson tränar elelr har tränat med Helsingborg senaste tiden enligt tidningarna här nere.
    Ett byte till HIF skulle innebära att han kan gå kvar i skolan. :(

    SvaraRadera
  18. ung, lovande talang, träningsmatch mot andrasorteringen i engelskt storlag...

    Låter som att nästa "chock-kupp värvning" och "talangflykt" står för dörren...

    kan poolen hålla fingrarna borta om killen faktiskt uträttar nåt?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.