2008/01/02

Stärk Blåvitt med din plånbok- 2008 är Supporterfonden!

LÄGESRAPPORT FONDEN Nu har Supporterfonden varit öppen för bidrag i ett par månader. En slags smygstart inför säsong två av supporterprojektet som innebär att Blåvita tillsammans stärker IFK Göteborg ekonomiskt. Inför insamlingen under 2008 har vi redan samlat in över 37 000 kronor, något som gör att vi har ett rejält försprång inför den andra omgången av insamlingen som under 2006 samlade in 100 900 kronor till IFK Göteborg.

Så vad är resultatet av första årets arbete?

- Supporterfonden har öppnat och samlat in över 100 000 kronor till föreningen.
- Nyhetsrapporteringen på Supporterfonden.se har kommit igång.
- Redovisningen av "Fondhjältarna" sattes i verket.
- Tre konstruktiva möten med IFK Göteborg har hållits.
- Samarbeten och länkutbyten med ett antal IFK-siter och grupperingar har etablerats, bland annat Supporterklubben Änglarna. (Maila oss för att fixa länkbyten till just din sida!)
- Reklam via flygblad och affischering runt Ullevi har genomförts vid fyra matcher.
- Speakern på Ullevi har läst upp reklammeddelanden från Supporterfonden vid flera hemmamatcher.
- En tävling mellan olika blåvita supportergrupper har inletts.
- SMS betalning har inletts.
- Kreditkortsbetalning via internet har påbörjats.

Rent bokstavligen är resultatet under smygstarten inför 2008 följande:

TOTALT: 37 710 kronor.
(*Öresavrundat nedåt i totalsumman.)
438346-9 är Supporterfondens Plusgironummer (postgiro)

En bra start på fonden och ett bevis på att intresse för projektet och för att stödja Blåvitt finns ute bland er tiotusentals änglar i landet. Snittar vi samma summa under hela året skulle det ge cirka 330 000 kronor i slutresultat, något som vore en fantastrisk bedrift av er supportrar!

I dagsläget är vi i en uppbyggnadsfas inför 2008 där vi anpassar verksamheten till er blåvita supportrars krav och önskemål. Vi har förhoppningar om att kunna samla in runt 250 000 kronor under 2008, men det går bara med er hjälp...

Än så länge har marknadsföringen av projektet varit förhållandevis liten och nästan enbart begränsad till internet, något som alltmer kommer förändras i och med att den Allsvenska säsongen rullar igång. Vi har under 2007 testat på olika sätt att göra reklam för projektet i försök att hitta framgångsrika vägar att nå ut till alla blåvita. Förhoppningsvis kan det här stärka fonden för 2008 års storoffensiv. Vi stödde dem i motgång, nu ska vi stödja föreningen i medgång!

Men många som visar intresse men ännu inte deltar aktivt stödjer sig på en "vänta och se" mentalitet, där frågorna är många men deltagandet mindre. Så om du har någon fråga- tveka inte att ställa den. Vi svarar på alla frågor och försöker att tillmötesgå samtliga inkomna synpunkter från er Änglar! kontakt@supporterfonden.se är adressen!

Tillsammans för Blåvitt- stärk Supporterfonden!
438346-9 är Supporterfondens Plusgironummer (postgiro)

3 kommentarer:

  1. Det är en bit kvar till det belopp som blåvitt belastats av pga skadegörelsen på ullevi.

    SvaraRadera
  2. IFK Göteborg har redan garanterat att Supporterfondens insamlade medel aldrig satsas på negativa saker så som böter eller liknande utan istället på framtidsprojekt och positiva delar av föreningens verksamhet!

    SvaraRadera
  3. Var det negativt att vinna guld?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.