2008/01/12

"Hellre sitta i turkiskt fängelse än spela för mff eller Ellos"

KLUBBKÄNSLA Fredrik Risp skriver i sin blogg:

"Vet att många där hemma hade hoppats på att jag skulle ha återvänt hem och skrivit på för Blåvitt. Den dagen kommer så småningom, ni får dock väntat ett tag till! Har nyligen tackat nej till både Malmö FF och ett mångmiljonbud från Elfsborg. Hade inte spelat någon roll hur mycket de erbjudit, skulle hellre sitta i turkiskt fängelse än spela för en annan allsvensk klubb än Mesta Mästarna!! "

36 kommentarer:

  1. Nån här förtjänar ett helt sjukt jävla underbart mottagande någon gång i framtiden!!

    SvaraRadera
  2. Gotta lööööööööööööööööööv him!!!!

    SvaraRadera
  3. Risp tillhör en sällsynt sorts spelare tillsammans med Cliff och Kung Håkan.

    SvaraRadera
  4. Han e en sån chef!
    Vi skulle behöva Risp nu när vi har så många unga spelare, han är ett föredömme personifierat!

    //Magnus

    SvaraRadera
  5. typiskt elfsborg hahaha

    SvaraRadera
  6. Hahaha det va fan ord och inga visor det. Vem sa att klubbkänslan var död? Risp for president!

    SvaraRadera
  7. Gött av Rispen!
    Gjuten lagkapten den dagen han återvänder...

    SvaraRadera
  8. Detta var fanimej det vackraste jag någonsin läst på länge. Det finns hopp för framtiden. Jag skall vråla som en tokig den dagen Risp springer ut på planen i IFK:s tröja. Den mannen har all min respekt! Risp for President!

    SvaraRadera
  9. Jag älskar Risp!

    Underbart att vissa spelare här i välden fortfarande har klubbkänsla!

    SvaraRadera
  10. Fy faan va gött!! Man blir så jävla glad när man läser/hör sådant här !!

    Erling, håller du koll på nästa spelaromröstning där Rispen är inblandad..;)

    RESPEKT!!

    SvaraRadera
  11. Nu måste genast en T-shirt fram med den meningen! Jag köper den direkt! Älska Risp!

    SvaraRadera
  12. Ryser!

    Risp visar fan vart skåpet ska stå! Man visste det sen tidigare, men han visar även eventuella små judas vad klubbkänsla handlar om.

    Välkommen hem när det känns rätt, Risp!

    /Roffe

    SvaraRadera
  13. Blir rörd av att läsa sånt :) Risp är så välkommen ett blåvitt utlandsproffs kan bli!

    SvaraRadera
  14. Lär av en mästare "anton" Rispen förtjänar sin framgång som var på väg-

    SvaraRadera
  15. Risp är kung! Han är alltid välkommen tillbaka hem till sin klubb i hjärtat! Mff och Ellos-Kärlek går inte att köpa för pengar..
    Kör hårt Risp, du förtjänar en plats i landslaget!/Mr Dick

    SvaraRadera
  16. kan bara älska han!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  17. så sa judas jeppe med men sen visar man lite ellos pengar framför risp då är det andra tankar hos han han säger ju bara så nu för han kan tjäna mera pengar ute i europa

    SvaraRadera
  18. Så gött att höra!

    SvaraRadera
  19. Vilken kille! Kärlek till den mannen.

    SvaraRadera
  20. Trodde inte det fanns spelare som inte bara tänkte på pengar. Men där fick jag SHI!!!:

    Älska Risp !!!!!!!!!

    SvaraRadera
  21. Underbart att läsa!

    SvaraRadera
  22. anonym 21:56/ kan väl ha lite att göra med två fakta, han tjänar bra i turkiet och behöver inte pengarna + att han har en viss politisk åskådning som gör att pengar inte går först direkt...

    SvaraRadera
  23. En värdig ersättare till Mild när karriären är över dessutom...

    SvaraRadera
  24. Klubbkänsla.

    SvaraRadera
  25. jag blev nästan tårögd av att läsa det där... känns som att Risp har en given plats i IFK den dagen han känner för att komma tillbaka till Göteborg varje sig det blir som spelare eller om han lagt skorna på hyllan. Klubbkänslan som har och alltid har haft går inte att köpa för pengar och vi behöver den för att visa våra unga spelare hur det ska gå till...

    SvaraRadera
  26. Jag sitter i Christcurch, Nya Zealand och far tarar i ogonen nar jag laser detta! Vilken hjalte.

    SvaraRadera
  27. Än finns det hopp för klubbkänslan!

    Fredrik Risp du är min IDOL!

    SvaraRadera
  28. Det har väl knappast något med politisk åskådning att göra i alla fall. Pengar är bytesmedel i vår värld, därför blir det en drivkraft. Det har ingenting med politisk färg att göra, snarare tvärtom.

    Ju mer så kallad idealist desto säkrare att idealen sviks när man får chansen att göra sig en hacka. Där kommer hyckleriet och dubbelmoralen möjligen in. Folk som tror att de har en större medkänsla för att de är så kallat röda, men när det kommer till kritan bara snor åt sig ändå. Typ alla inom media, vänsterpolitik och nöjesvärlden etc i det här landet är bra exempel.

    Bort med kvasipolitiserandet av fotbollsspelares ideal eller inte. De har samma mänskliga drivkrafter som alla andra. Varför skulle de hållas vid en högre standard än andra då? Det är precis lika ohållbart som att vänsterpraktikanter skulle kunna motstå pengar mer än högerpraktikanter. De gör ju ändå inte det.

    SvaraRadera
  29. il proffessore- inte om man står för en politisk åskådining där jakten på pengar representerar utsugning, korruption och allt som är fel med kapitalismen. är väl ganska känt att hans familj i lysekil är aktiva errare?

    SvaraRadera
  30. Han kommer pippa er och välja AIK när han kommer hem

    SvaraRadera
  31. Inte är det många fotbollsspelare kvar med den klubbkänslan och synen på sin gamla klubb. Och det känns ju oerhört skönt att veta att Risp känner som han gör. Önskar att fler spelare kunde tänka som honom. Förstår att pengar är viktigt. Men har man varit ute i europa ett antal år så skall man ha tjänat tillräckligt för att ha råd att glädja sina gamla fans med några bra år i klubben. Man skall inte behöva spela ut alla allsvenska toppklubbar mot varandra och verkligen kräma ut det mesta man kan ur klubbarnas kassa. Mer folk med klubbkänsla behövs för den svenska fotbollen. Man skall komma ihåg vilken klubb som gav en chansen och tacka med att bjuda tillbaka. Man blir oerhört glad av att höra dig Risp. Gör nu några riktigt bra år ute i europa och vänd sedan hem för att hyllas och hjälpa klubben i ditt hjärta.

    SvaraRadera
  32. vad sysslar ellos med då? förnekar att risp ens varit aktuell??? snacka om icke trovärdiga utspel.

    SvaraRadera
  33. haha. vi har hört det förrut. sen har de "alltid gillat aik" eller går till babyblått när någon öppnar lädret. det är tragiskt hur jävla blåögda vi är.

    SvaraRadera
  34. Min poäng är att man kan nog inte tillskriva politisk åskådning det valet; att välja klubbkänslan före pengarna. Han väljer ju uppenbart pengarna först nu och det tycker inte jag man skall moralisera över. Där finns inget hyckleri, det är en mänsklig drivkraft oavsett politisk läggning. Därför kan man inte heller säga att han vänder hem till blåvitt en dag för att han är "rrrröd". Det har liksom inte med vartannat att göra.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.