2008/01/02

Elfsborg- en framtidsvision att ta efter

SILLY SEASON Teddy Lucic "öppnar för blågult"?!?! Ärligt talat, den dörren ska vi fan popnita igen! Teddy Lucic har länge varit en av Sveriges mest överskattade spelare som fått stort beröm för att han arbetat i det "dolda". Det dolda är egentligen ett sätt att skriva om "osynlig", det vill säga en spelare som inte syns för att han inte uträttar ett skit på plan. Elfsborg satsar stort för framtiden, med ungdomar som Lucic och Allbäck.

Personligen är jag något av en Leedsare och fick redan för många år sedan uppleva vilken horribel försvarsspelare Teddy Lucic är, de gånger han faktiskt kliver fram ur det mörker där han är så "bra". I ett Leeds i fritt fall spelade han i 17 matcher för "The whites" under 2003, en upplevelse som än idag rankas som en av de sämre utländska värvningar klubben någonsin gjort. Men då även Tomas Brolin gjort ett besök i Leeds bleknar irritationen över Lucic svaga försvarsspel i jämförelse med det grundade hat som finns för lelle tjôcke goe Brolin.

Men när Tyskland hade fullständig lekstuga med främst Lucic i VM 2006 skrattade en engelsman på samma pub jag befann mig på åt eländet: "No fucking wonder Leeds got relegated after having that twat visit the club". På ren och skär ocensurerad svenska: "Inte undra på att Leeds åkt ur ligan efter att ha haft den där fittan på besök i klubben".

Här tog Lucic landslags-"karriär" slut:


Först kom Elfsborgs långa intresse för Allbäck (35 i år), nu värvades Öis:aren Allbäcks homeboy, den sedan länge prostituerade Teddy Lucic (35 i år) till klubben. Efter dyra värvningar av spelare som Anders Svensson (32 i år) och Mattias Svensson (34 i år) uppvisar nu Boråsarna ett mönster som är unikt för svensk fotboll. De värvar så dyrt som är möjligt kombinerat med spelare som är så gamla som möjligt. En rejäl satsning mot framtiden, en visionär väg att vandra.

Elfsborg visar vägen för svensk fotboll, en riktig stolthet för bonnabygden!

46 kommentarer:

  1. Klockrent, inom en snar framtid är borås arena en traktorparkering med skulder högre än de mest vanskötta u-länderna i afrika

    SvaraRadera
  2. ellos är fan ett korpen lag!

    SvaraRadera
  3. för fan, skärp er. märks att vissa fortfarande är bittra på teddy efter vad som hände i blåvitt.Visst, han har väl sett sina bästa dagar, men att han skulle vara en kass och överskattad spelare är bara löjligt att säga, det visar mer på er bristande kunskap om fotboll.

    SvaraRadera
  4. anonym 03:34/ Var har han varit så bra någonstans då? Han får massa beröm för att han är stabil och lojal, men bra? Nej inte ens när han var i Blåvitt var han spceiellt bra. Idag är han riktigt gammal och kommer från superettan, hallå eller. Sopa.

    SvaraRadera
  5. Tråkigt nog är Lucic 10 gånger bättre nu än va Petter Hansson någonsin har varit eller kommer att vara. Fast å andra sidan säger väl det mer om lagerbäck än vad de gör om Teddy.

    SvaraRadera
  6. Teddy Lucic är en av Sveriges bästa mittbackar genom tiderna, har någon någonsin sett honom göra en dålig landskamp?Att ett, under den tiden som han var där, fullkomligt uselt Leeds rasade genom seriesystemet beror nog knappast på honom utan snarare på att klubben befann sig i fritt fall av helt andra anledningar. Nä Barabenskribenterna brukar skriva artiklar som är både roliga och intressanta, i det här fallet så har dem dock misslyckats med både det ena och det andra. Det är varken roligt eller intressant att vara bitter.

    SvaraRadera
  7. varför hackar ni alltid på bonnabygden?? tänk på att det finns många blåvita fans som är "bonnar" !!

    SvaraRadera
  8. Ellos verkar gå samma väg som MFF, satsar på trötta föredettingar...

    SvaraRadera
  9. Ger inte mycket för Lucic, men den bilden gör mig sur x 2, Domarens flin, samt att man kunde se långt innan att Lucic inte var i balans i den matchen och borde blivit utbytt innan det hände.. Faan hatar sånna här grejjer.. go natt :-/

    SvaraRadera
  10. Frankie, att kalla honom överskattad är ju nästan vidrigt. Det var ju endast Lucic och Ljungberg som kom upp på en bra nivå under VM 06. Teddy var betydligt bättre än Mellberg under hans två sista landskamps säsonger. Att säga att han var dålig i Leeds är knappast en synonym med att han är en dålig fotbollsspelare. Håkan Mild lyckades aldrig i vare sig Spanien eller England han är inte dålig för det.

    Som blåvittsupporter tycker jag varken bu eller bä över värvningen. Vi har betydligt bättre backar än Teddy, men jag är övertygad om att han kommer göra stor nytta i IFE liksom han skulle ha gjort i de flesta allsvenska lagen.


    //Magnus

    SvaraRadera
  11. En helt och hållet korrekt analys. Typiskt svenskt att hylla en spelare som inte syns. Lucic hade vart en nolla i de flesta andra länder. Hans "storhet" säger mer om svensk mentalitet än fotbollskunnande!

    SvaraRadera
  12. Kan även gå i tro på att Teddy är ett girigt svin. Bor granne med en nära släkting till Teddy. Tydligen kan inte fotbollsmiljonären ens bjuda på en bers när dom är ute...

    SvaraRadera
  13. var det därför han spelade i Leverkusens c-lag? Han är alldeles för överskattad men det är bara bra, så länge Elfsborg väljer att lita på Lucic i backlinjen och dessutom betalar två miljoner så varför klaga som supporter till blåvitt? Fortsätt i denna anda Elfsborg!

    SvaraRadera
  14. den dommaren skall dö

    SvaraRadera
  15. Mkt gap å skrik.
    Märks att skribenten inte kan något om fotboll.
    Jag är övertygad om att Lucic kommer göra succe i Ellos.
    Kom ihåg
    -Allsvenskan är dålig!!

    SvaraRadera
  16. Så har den värste Judas gått till bönnerna... Lucic är den enskilde spelaren som jag hatar mest, de andra som kallats Judas efter honom är ingenting i jämförelse.
    Precis vad ellos behöver!

    SvaraRadera
  17. Fokus Blåvitt gubbar!!! För mig suger det mer i fotbollstarmen att gå och se IFK-Elfsborg när det finns chans att få se någon ung kille från U-truppen. Jag vet ju redan vad övriga gubbar går för. "Hysén driver upp på vänsterkanten i våldsam fart, innanför ligger Olsson tillgänglig för väggspel. I boxen finns Wernbloom efter en 20 meters tokrusch. Hysén lyfter mot bortre stolpen, bollen touchar ett motståndarben innan Bärkroth får chansen med en klockren volley. Upp i nättaket!

    SvaraRadera
  18. Magnus:

    Sen när betyder "bättre än Mellberg" att man är bra?

    SvaraRadera
  19. Man hoppas att detta vore sant, men nej. Teddy är ganska bra.

    SvaraRadera
  20. Teddy är kanske hyfsad men att lägga ut 4 miljoner...aldrig! 2 miljoner till Teddy + 2 miljoner till Häcken...ngn som fortfarande tycker att det är en bra affär?

    SvaraRadera
  21. Bästa läsningen på länge. Håller med till 100%

    SvaraRadera
  22. De fåtal som inte håller med artikelförfattaren hävdar att vi inte "kan fotboll". Tyvärr är det väl så vi kan väl fotboll lite till mans eller ganska mycket.

    Analysen av Teddy i artikeln är klockren. Han är Sveriges bästa "städgumma" genom tiderna. När han väl ställts på prov har fasaden krackelerat. Städa upp bakom Dixon, Mellberg m.fl. funkar bra. Men han är inget att hålla handen i när det blåser (Leeds).

    Att han inte kom tillbaka till Blåvitt är bara gôtt. Inte ens när han var där gillade jag honom, för han uträttade ingenting.

    Blåvitt har fått stryk med 6-0 två ggr de senaste 25-30 åren. Bägge matcherna var Teddy mittback ...
    Kommentar?

    SvaraRadera
  23. Vet inte vad man skall tycka. Både Lucic och Allbäck har gjort mycket bra ifrån sig under sina karriärer totalt sett. Men deras tid i rampljuset börjar se sitt slut. Kan säkert vara bra lösningar för Elfsborg till nästa säsong. Men tveksamt hur länge de håller allsvensk toppklass. Men skall man hålla länge så är det kanske i allsvenskan? (allsvenskan är ju kanske inte europas bästa liga) Hade ju gärna sett att Allbäck gjorde ett par säsonger i Blåvitt. Men jag inser ju att den mannen är för rakryggad för att gå till ett lag som Blåvitt. Skall han spela i Göteborg så finns bara ett lag för hans del. Och det tycker jag är helt rätt av honom. fast jag tycker gott han kunde ta och varva ner i Örgryte redan nu. Ge Öis några riktigt bra år Allbäck.

    SvaraRadera
  24. "Elfsborg satsar stort för framtiden, med ungdomar som Lucic och Allbäck."
    Vad jag har hört är Blåvitt närmare Allbäck än vad Elfsborg är..

    SvaraRadera
  25. Kapten:

    Om man är bättre än Mellberg som var kapten och helt given i sterelvan under VM, så får man väl ändå klassas som bra med svenska ögon mätt?!

    //Magnus

    SvaraRadera
  26. 1.8 miljoner, vad fan får man för det. Vad kostade Ali Gerba? Skulle han inte tillföra något so what? Vi har lärt oss den hårda vägen att ett lag fullt med talanger sällan vinner något.

    SvaraRadera
  27. Tycker det är fel att hacka på Teddy och Mackan. Att det blev som det blev mellan Teddy och Blåvitt berodde inte enbart på Teddy om man säger så...Blåvitt har klantat sig ett antal gånger.

    Allbäck är på väg till Blåvitt-han kommer efter/till sommaren...Han besitter internationell kvalité som varken Wernblom eller någon annan i vårt anfall besitter.

    Brukar hylla Baraben, men detta var riktigt dåligt:(

    //Mr.Fat

    SvaraRadera
  28. http://www.eurosport.se/fotboll/tp_sto1429976.shtml

    SvaraRadera
  29. Teddy var riktigt bra under ett par år men har väl sett zenit på sin karriär för ett bra tag sedan.

    Vissa här innte tycker till om att Baraben-skribenterna håller en ojämn kvalitet nuförtiden, men det är väl numera ett enmans-projekt? Det är med några få undantag (Erling, Stelham och Erikb tex) enbart Frankie som skriver nuförtiden.

    Eller är det jag som missuppfattat bara för att det är Frankie som "postar" texterna och någon annan som skriver dem?

    SvaraRadera
  30. Sveriges försvarsspel har rasat ihop sen Lucic slutade. Nåt måste han gjort bra..

    SvaraRadera
  31. Kvaliteten på svenska backar har sänkts med ca 1000 % sedan VM 1994.

    SvaraRadera
  32. Anonym 3/1/08 02:38

    De från bonnabyggden som håller på blåvitt kan gott byta lag för min del. Blåvitt är ett Göteborgslag och Göteborgare ska hålla på blåvitt.

    Bloody Punkt.

    SvaraRadera
  33. Jag kan för mitt liv inte begripa hur vissa kan vara förbannade på Teddy fortfarande. Det är snart hundra år sedan han försvann som Bosman och det är sedan länge konstaterat att det var IFK (läs GL och TW) som inte hade anpassat föreningen efter förutsättningarna och att det var där felet låg. Jag tycker inte att det är rätt att nyförvärv utifrån ska ha skyhögt mer betalt än spelarna som redan finns där. Hade IFK gett Teddy ett marknadsmässigt kontrakt i tid hade de givetvis fått pengar för honom. Att han sedan gick till AIK beror väl på 1) han fick inte spela i Bologna 2) AIK var då hetast i Allsvenskan 3) IFK ville inte ha honom eller ville inte ge lika mycket som AIK. Spelarna är idag ensamföretagare som hyr ut sina tjänster. De har sällan några lojaliteter till klubbar, utan försöker få ut så mycket som möjligt under sina korta karriärer. Det gäller de flesta av våra spelare också. Det är väl bättre att heja på spelarna i det egna laget och det egna laget, samt håna motståndarlagen. Hån mot motståndarspelare kan enbart försvåra möjligheterna för egna laget. Jag kan tänka mig att Teddy inte ville komma till Blåvitt förra året p g a den negativa attityden han bemötts med från vissa inom vår sfär. Nu tror jag att det finns en stor risk att han kan göra Elfsborg till mästare, då han var den spelare de saknade i somras. Hur kul är det? Är man en smula objektiv så inser man att Elfsborg hade bästa spelarna, men inte fick ihop det efter att Jon Jönsson försvann. Det finns även en ganska stor möjlighet att han dyker upp i landslaget i EM. Ska ni fortsätta håna honom då?
    Det handlar om att vinna och för att vinna krävs uppoffringar och krävs det att vi ska hylla Öisaren Marcus Allbäck för att han ska skriva på för Blåvitt så gör åtminstone jag det. Det handlar inte om att bygga ett blåvitt-blodigt lag, utan om att vinna. Den hundraprocentiga lojaliteten till klubbmärket får vi fans stå för.

    För Blåvitt i framtiden!!

    SvaraRadera
  34. hahahah genom denna artikel märker ju man bara hur din frutration, frankieöver att lucic och nu allbäck är påväg bort från blåvitt och väljer andra klubbar som ellos.

    man blir lika arg själv men du kan la för fan skriva nåt vettigt istället!!

    SvaraRadera
  35. Om Lucic kommer med till ngt mer slutspel med landslaget så säger väl det mer om den usla kvalitet vi har bland mittbackarna + firma Lagerbäck/Andersson än på att Lucic skulle vara av hög kvalitet. Ska vi köpa honom bara för att ingen annan ska få honom? Lägga ut några miljoner för ngn säsong till? Det handlar inte om ngt agg mot honom, han är bara för dålig och för gammal....

    SvaraRadera
  36. keane/ Skribenter som Feldgrau, Pavlo och Ludovic postade väl fler inlägg under 2007 än dem du nämner? Är väl minst 10 aktiva skribenter som jag lagt märke till utöver Frankie som skriver majoriteten av inläggen...

    SvaraRadera
  37. anonym 18:50/ vadå på väg bort och väljer andra klubbar? de är ju inte i blåvitt ditt retard.
    sicka tomtar som sitter och hyllar lucic, vi får väl se hur "bra" han är under 2008. så kanske ni håller käft sen...

    SvaraRadera
  38. Teddy är en ganska skön kille trots allt. Och inte särskilt överskattad. Hade han gjort mål i sin framstöt mot England 2002 hade han varit en legendar ju :)

    Tror att han kan va bra för Ellos. Det bästa för Ellos vore dock att skicka sportchefen och Haglund inför nästa säsong.

    SvaraRadera
  39. Han e en äcklig liten hora förfan sluta hylla honom han har lirat i Gnaget, säger la allt?!

    SvaraRadera
  40. kan inte alla jävla limmare hålla keft han gick som bosman o senare till gnaget, hur fan kan ni sitta här o hylla honom?!?!?!?!?! Mourad tänkte inte skriva ngt nytt kontrakt o hur går ramsan under denna säsong?? GEORGE MOURAD ÄR EN HORA, HORA, HORA, HORA, HORA, HORA!
    Jaa ni fattat väl? ni e fan inga riktiga supportrar, alla vet bättre än ni, hälften gajsare eller?! Idioti skulle ajg vilja kalla detta... Sen, någon som vet hur det blir med George "Horan" Mourad, får han kontrakt i gajs eller? Allt från mej, tack så mkt, skönt att skriva av sej. Ha de soft grabbar (=

    SvaraRadera
  41. Ja jag köper er propaganda. Har själv idag suttit och övertygat min vän HIF-idioten om att Terddy är helt sjuk fel dålig jävla sopa. Jag hoppas ni har rätt bara. Även om det är helt fel för just vårt lag att oavsett förmåga (som väl torde vara minst rimligt god med tanke på landslagsuttagningar) är helt fel. Forza unga hungruga med ståfräs!!!

    SvaraRadera
  42. Sömnigt och poänglöst. Ett par frågor bara: Hur kan en idrottsförening vara en framtidsvision? Borde Elfsborg ha varit med och huggt på Niclas Carlsson istället?

    SvaraRadera
  43. Tur att IFK sponsrade med pengarna för Lucic, när dom köpte snedfot-Alex som knappast skulle kunna få ett avslut på mål om han så stod i det. Räkna dock med ett och annat kort, för tajmingen i tacklingarna är inte den bästa. Nu ska bara Björck jävel lämna också, ni får honom billigt...gratis...jag kan betala bara jag slipper se helvetet på arenan igen.

    SvaraRadera
  44. Pihlbaoge >>
    Skall alla bönner byta lag blir Ullevi ödsligt och medlemsintänkterna kommer sjunka grattis din j-vla 08-mentalist.

    SvaraRadera
  45. Anonym 08.15//

    Sanna ord från en Bollebyggdare. Eller dylikt.

    Det bor 500.000 personer i Göteborgs kommun... det hade räckt om inte alla traktornissar från typ Henån och Varekil skrämde bort Göteborgarna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.