2008/01/09

Haby på hal is

SMÅTT & GÔTT Den 14 November 2006 berättade vi på BaraBen.com om hur byggnadsnämndens stjärna Susanna Haby motsatte sig byggandet av en ny fotbollsarena i Göteborg med motiveringen:

"Jag hade varit jätteglad och lika stolt som du, Anneli, om det inte bara var fotbollen som hade gräddfil in här i de politiska församlingarna i Göteborgs stad. Tänk om det var lika lätt att bygga ett ridhus eller få en ny gymnastikarena som det är att få en ny fotbollsarena! Det är tråkigt att det är beroende av vilka människor som står bakom olika intressen och att det är avgörande för om det ska bli verklighet. Jag tycker att man borde behandla alla likvärdigt."

Susanna Haby ansåg att det var felaktigt hur just fotbollen hade en så kallad "gräddfil" in i Göteborgspolitiken. Hon ville istället satsa på ridhus eller en gymnastikarena. Jag tror att alla som följer den sportpolitiska debatten i Göteborg kan gå med på att det egentligen är ishockeyn som har en "gräddfil" här i stan. Men den är inte oförtjänt utan har vuxit fram som en följd av sportsliga framgångar och ett effektivt lobbyarbete. 14 månader efter Habys protester mot bygget av den nya fotbollsarena som nu växer fram så satsar Göteborgs Stad åter på en ny idrottsplan.

Den här gången satsar man på Bandy.

Byggnadsnämnden beslutade i veckan att satsa 17 miljoner kronor på ett bygge av en bandyplan vid Heden, i linje med försöken att locka hit den klassiska bandy SM-finalen under kommande år. Dessutom skall det anläggas en isbana för allmänhetens åkning i anslutning till bandyplanen. Bandy är nu en helt annan sport än "gräddfilens" fotboll, en sport som inte traditionellt varit en "Göteborgssport" och en verklig outsider i staden. Det här borde ju gå helt i linje med politrucken Habys vädjan om att satsa på annat än fotbollen? Nej inte direkt.
- 17 miljoner kronor av skattepengar bara till bandy - och på helt fel ställe. Hade den lagts på ett annat ställe hade pengarna räckt till mycket mer, säger byggnadsnämndens ledamot Susanna Haby till GP.

Då frågar jag mig om Haby tycker att de här 17 bandymiljonerna istället borde satsats på ett ridhus? Eller en gymnastikarena? Hur långt 17 miljoner nu hade räckt i dessa ”visionära” projekt. Och att bandybanan ligger helt fel? Vart borde den byggts? I Hovås kanske? Askim? Långedrag? Eller allra helst i Norrland där sådant "elände" som bandy hör hemma?
____________________________________________________
BaraBen.com måste även uttala sitt skarpa stöd för vår systerorganisation "Bara bröst" som för den viktiga kampen för att kvinnor ska få vistas topless på landets badhus! BaraBens budskap sprider sig över nationen och det är nu bara en tidsfråga innan vi är nordens första nudistfolk...
____________________________________________________
Ni, våra ärade läsare kanske har lagt märke till att BaraBen släppt information om sin kommande Guldfest-kickoff den 22/2 till våra Facebook-användare? Nu kommer även vårens spelevenemang nummer ett "Blåvittpokern" på Facebook och i verkligheten. Sista anmälningsdagen till vår tredje pokerturnering är samma dag som BaraBens guldfest på Score, själva turneringen äger rum lördagen den 1/3! Ta chansen att umgås med andra blåvita och spela om den vanligtvis ganska stora vinstpotten...
____________________________________________________
Susanna Haby berättar själv om sitt stora idrottengagemang på sin hemsida:
"Jag har idrottat aktivt i allt från ungdomsbasket till seriespel i squash. Idag koncentrerar jag mig på ridning, dressyr."
I byggnadsnämnden sitter hon och propagerar för att kommunala pengar skall satsas på ridhus när det är ganska uppenbart att stadens idrottsbesökare (och övriga politiker för den delen, oavsett parti) för närvarande prioriterar lite andra slags arenor och satsningar. Ibland är det inte konstigt att det råder politikerförakt i samhället...
____________________________________________________
GT avslöjade på tisdagen listan över nästan alla delägare i IFK Göteborgs nya riskkapitalbolag. En snabb överslagsräkning visar dock att siffrorna inte stämmer, det saknas nämligen aktier för ett värde av cirka 200 000 kronor i GT:s sammanställning. Om det beror på GT:s slarv eller någon ytterligare dold aktieägare är än så länge oklart. Vad som är klart är att IFK Göteborgs ordförande Stig Lundström är en av storägarna i nya riskkapitalbolaget, med en investering om nästan en halv miljon i bolagaktier.

Hur var det nu, riskkapitalisterna skulle inte få ställa krav på föreningen eller styra föreningens värvningspolicys?

Samtidigt innebär det här att Ordförande Stig Lundström hamnar i en direkt jävposition. Dels är han chef över Håkan Mild och fotbollskommitén som beslutar om nyförvärv och dels chef för den styrelse som slutgiltigt beslutar om spelarförsäljningar. Samtidigt är han storägare i föreningens spelare, vilket gör att han har egentligen har en jävsituation varje gång en diskussion om spelare som ingår i riskkapitalbolaget kommer upp på IFK Göteborgs styrelsebord. Skall Stig Lundström verkligen vara med och bestämma om hur mycket vi bör sälja spelare för som han är delägare i? Även om man litar på "Ordförande Stig" är principfrågan extremt viktig, här går man nämligen direkt över den gräns av påverkan som föreningen sagt sig vilja undvika, nämligen riskkapitalbolagets inflytande över spelaraffärerna som IFK Göteborg genomför.

Nu är Håkan Milds högsta chef delägare i bland annat Pontus Wernbloom och Ragnar Sigurdsson (fan vad det låter som slavhandel detta). Hur ska han då förlitas med att objektivt kunna delta i beslut om när och varför dessa spelare eventuellt bör säljas till utlandet? Även om han försöker vara neutral så har han nu stora privatekonomiska intressen i spelarna, vilket gör att han inte bara längre agerar utifrån IFK Göteborgs bästa. En portion rejäl jäv, tack.

72 kommentarer:

  1. det här är vad vi törstar mer av- baraben i gammal god form! underbart!

    SvaraRadera
  2. Det första citet är väl taget från debatten i fullmäktige vid arenabeslutet i juni 2005, och då stämmer det ju inte att hon var emot en ny arena. Alla partierna sade sig ju vara för en ny arena, men oppositionen ville att man skulle utreda om man inte skulle tjäna på att kunna utnyttja en ny arena till mer än bara fotboll och om det verkligen inte fanns några privata intressenter som ville bidra. Att fotbollen har en gräddfil till den politiska makten i Gbg går väl inte heller att förneka, även om man så klart kan tycka det är helt riktigt då fotbollens betydelse för staden är ngt större än ridsportens...

    SvaraRadera
  3. tug wilson- alla partier sa sig vara för en ny arena (inte den arena som byggs nu utan "en ny arena"), men inte alla ledamöter, det finns en viss skillnad där trots allt...

    SvaraRadera
  4. varför har ingen annan reagerat på det här med att stig nu äger spelare för cirka 480 000 kronor? det är ju rakt emot vad de har sagt om att riskkapitalet skall hållas separat från dem som bestämmer över spelaraffärer!?!?

    SvaraRadera
  5. googlar man på susanna haby ser man att hon egentligen inte är mot något, hon är bara mot allt i den utsträckning där hon själv inte kommit på idén. finns otaliga byggnadsexempel där hon protesterar mot ena och andra skumma saken.

    bäst är när hon hävdade att pendlare till göteborg inte skulle ha någonstans att parkera om den nya fotbollsarenan byggde bort parkeringen vid gamla ullevi, "vart ska pendlarna parkera".........

    SvaraRadera
  6. Ridsport är förmodligen ganska så mycket större än bandy i den här stan, inget snack. Därmed inte sagt att det är billigt att bygga ridhus.
    I mina öron låter det fullständigt idiotiskt att satsa på en bandybana på Heden, utan tak. hur länge dröjer det innan bandyförbundet inför krav på inomhushallar för den sporten?
    Man får tycka vad man vill om S Haby, men i bandyfrågan står jag bakom henne. bandyfinal I Göteborg..fnys..

    SvaraRadera
  7. Sven Sjösten: Jag har egentligen inte så mkt över för vare sig Haby eller hennes parti, men rätt ska vara rätt. Detta är ett annat citat från samma debatt som Hankins citerar från:
    "Sedan tycker jag att det är jättebra med en ny arena. Vi moderater tycker att det borde finnas ännu mer i den. Och vi tycker framför allt att fler lag borde ha varit involverade. Varför har man inte tagit kontakt med fotbollsförbundet, som representerar alla fotbollslag här i Göteborg? De representerar damlagen och alla andra lag, som också behöver en ny arena. Det hade varit mer renhårigt. Det är därför jag säger som jag säger. Det är inte alls ”surt sa räven”. Jätteroligt, men ännu fler borde ha varit med. Varför har vissa gräddfil och andra inte? Det undrar jag."
    Via goteborg.se går hela debatten att följa både i text o radioformat (kommunfullmäktige 9/6 2005)

    SvaraRadera
  8. thomas76/ var inte hela idén att satsa på annat än det som är "stort" då? för det man egentligen gör är ju att flytta en del av ruddalen till centrala stan så fler kan lära sig åka skridsko typ. allmänhetens bana är ju det största pluset här, jag skiter egentligen i bandy eller ej. men blir det final i götet lär även jag gå, det är ju en klassisk upplevelse.

    tug wilson/ nej hon var inte emot en ny arena, hon var bara emot den arena som planerades. men något alternativ hade hon ju inte trots allt, hade hennes linje vunnit hade vi inte ens börjat projektera arenan än idag och det hade egentligen ingen vunnit på förutom de som hatar fotboll kanske?

    anonym 10:51/ det är för att ingen vågar kritisera blåvitt efter att de vunnit guld, nu är det ryggdunkeri på högsta nivå. håller med om att det är helt sjukt att ordföranden nu äger en del av spelarna samtidigt som man lovat om och om att riskkapitalet inte ska ha nåt att säga till om när det kommer till spelarköp. löjligt att påstå sånt du ju!

    SvaraRadera
  9. Men hallå, hon sitter i opposition! Sitter man i opposition så skall man klaga på majoritetens beslut, det ligger i sakens natur. Så är det och har alltid varit. Det spelar ingen roll vad frågan gäller. Hittar regeringen en lösning för hur man botar Aids så är oppositionen emot det. Kanske inte att Aids försvinner, men något i proceduren är i alla fall jävligt fel. Detta sker oavsett partifärg.

    Det är fullständigt orimligt att en moderat hade suttit och applåderat ett beslut tagit av socialdemokraterna. Trist kan tyckas, men det är så spelet fungerar.

    SvaraRadera
  10. jag tycker det är helt bisarrt att hon säger att fotbollen får gräddfil när vi får hyra in oss i den kommunala arenan samtidigt som frölunda får en ombyggnad för typ 150 miljoner gratis av kommunen mot löftet att fixa en ny ishall för lagen som slängs ur frölundaborg. GRÄDDFIL ELLER!?

    SvaraRadera
  11. mario teran, så är det ju inte alls för det sker ofta att partier kommer överens över blocken i den Göteborgska kommunalpolitiken och regionala politiken.

    Det med höger-vänsterblock är jävligt fastetsat i riksdagen men inte alls på samma sätt i kommunfullmäktige.

    Så sent som i höstas gjorde ju Vänsterpartiet och Moderaterna med stödpartier upp om flera mindre förslag.

    Göteborgspolitiken handlar ju om pragmatik för att finna vägar att förbättra Göteborg, inte hävda sig själv.

    Den politiker som börjar med rabiat blockpolitik i kommunfullmäktige blir inte långvarig...

    SvaraRadera
  12. "thomas76/ var inte hela idén att satsa på annat än det som är "stort" då?"

    Det är möjligt, men jag kallar det inte att satsa isåfall. 17 miljoner på en utomhusbana som förmodligen väldigt få kommer nyttja när vi får mildare och mildare vintrar. En skridskobana centralt kanske drar lite, men knappast om man ska åka i 5 cm vatten.

    SvaraRadera
  13. SM-Final, GAIS-bandy och 30,000 på läktaren 2009! Hehehehehe...

    Står dock helt bakom beslutet om en bandybanan. Bygg hallar i kungälv, mölndal och frölunda istället!

    SvaraRadera
  14. tug wilson/ Ok, fair enough att jag inte tog hennes egna unika perspektiv på frågan. Men det är ju för att hon är "för" en arena som inte existerade utan hon var mot den arena som skulle byggas och det är ju helt ok egentligen. Nu är hennes motiveringar till varför arenan inte är bra det jag reagerar på, att hon ställer ridhus och gymnastikarena (vad det nu än är) mot bygget av en fotbollsarena blir i alla fall för mig lite politisk science fiction. Hon vet mycket väl att det fanns en opinion för bygget av en fotbollsarena och även en politisk majoritet för det och tog helt enkelt chansen att få spela lite martyr. Sedan har fler gått in på hennes detaljklagomål som parkeringsplatserna osv som gjorde hennes protester ännu mer bisarra. Det är ju väldigt enkelt att säga att "jag är för arenan jag med men vi borde ändra på allt med arenan". Det blir lite hårklyveri att skilja det från att egentligen vara mot arenan, tycker jag i alla fall.

    thomaz76/ Det är en uppkyld bana så det lär knappast bli någon vattenskridsko...

    Mario Teran/ Wasa Allé har en viktig poäng i att Göteborgspolitiken (traditionellt sett) har haft pragmatik i första led. Sedan kan man ju tycka vad man vill om de klassiska bilderna där Göran Johansson och Lars-Åke Skager mfl skakar hand men det har nog gynnat Göteborg vid många tillfällen där partipolitiskt käbbel hade bromsat upp olika slags utveckling. Därmed inte sagt att vi lever i något paradis, det finns mycket kommunen gör fel med, oavsett vilka som kommer med förslagen. Men att höger-vänster blocken inte har en liknande ställning i kommunfullmäktige som på riksplanet trodde jag var ganska allmänt känt. "Göteborgsandan" är ju riksberömd, på gott och ont.

    SvaraRadera
  15. Franike: Uppkyld eller nerkyld...2008 bygger man bandyhallar inte bandybanor. Lockande att åka skridskor dagar som denna, som representerar vår årstid rätt bra.

    SvaraRadera
  16. Menar ni att det är vettigt att bränna 17miljoner på en bandy plan i Göteborg?

    SvaraRadera
  17. krille- 17 miljoner är ju ingenting i sammanhanget. får vi hit bandyfinalen en gång blir det ju lätt 25 miljoner i intäkter till göteborgs stad och dubbelt så mycket i intäkter till näringslivet via hotell, resturanger, shoppning, nattklubbar osv. sedan är det ju en bana för allmänheten som man bygger med extrafunktion att arrangera bandymatcher, det är inte direkt varje dag man spelar bandy.

    thomaz76/ du kanske inte vill åka grillor men BARNEN kanske vill det? tänk på att det finns andra typer av göteborgare än 31 åriga män med. :P

    SvaraRadera
  18. thomas76, det är ju garanterat en framtidsplan att bygga en fast arena för vinteridott där men man har inte pengarna idag och börjar lite "långsamt" och får snöbollen att rulla nerför hedenbacken............

    SvaraRadera
  19. Till Bandybanans fördel kan man säga att den kan användas föt ALLMÄNHETENS ÅKNING.

    Kanske är dett a en större fördel för stan än om den endast användes för arbetargolf.

    SvaraRadera
  20. Man vill spela bandy på Heden, och en hall på heden skulle se helt fel ut. En bandybana med 8 strålkastarpelare, läktare och ett puttrande aggregat passar däremot in i "stadsbilden" runt vårat Heden.

    17 miljoner är inget annat än en struntsumma!

    SvaraRadera
  21. Som en liten jämförelse så ska Lindholmen Science Park byggas ut för inte mindre än 400 miljoner...

    SvaraRadera
  22. massa snacka om haby men knappt några reaktioner på att stig lundström ljuger och köper in sig i rkb trots att de lovat hålla rkb separat från spelarbeslut, jävligt jävligt illa agerat och bör rättas till asap!!!

    SvaraRadera
  23. hadde det inte varit bätttre att lägga en golfbana på heden i stället?

    SvaraRadera
  24. Bandy är väl samma sak som golf, bara att det spelas på vintern?

    SvaraRadera
  25. Det är stor skillnad.

    Bandy spelar man för att man tycker att det är roligt.

    Golf för att visa hur skitförnäm och märkvärdig man är.

    SvaraRadera
  26. en intervju med stig själv hade inte suttit fel..ställa han mot väggen

    SvaraRadera
  27. Kolla in den här)

    http://www.bonton.se/

    SvaraRadera
  28. Men finns det överhuvudtaget något bandyintresse i Götet? Finns det någon bandytradition? Om inte, varför ska finalen till Götet?

    Undrar bandybajare

    SvaraRadera
  29. Jag kan faktiskt förstå bruden, det satsas för lite pengar på "mindre" sporter... Men seriölst... RIDHUS?! Klart att borgarbrackan vill ha mer utrymme för snobbsporterna... Sen måste man väl säga att Dressyr är mer i gräddfilen än hockey... När Göteborg (W)horse-show alltid petat bort eventuell final-serie i Hockey från Scandinavium till Frölunda borg?

    SvaraRadera
  30. Hur många vill åka skridskor idag? Räck upp en hand!
    Ingen, jag ser ingen ;)
    Själv åker jag till Surte de gånger som jag vill spela lite bandy med polarna, inomhus, inget plask och inga blöta (av regn) kläder.
    En uteplan i dagens läge är som att bygga löparbanor på en ny Fotbollsarena 2008. Saknas pengar så vänta istället då..

    SvaraRadera
  31. För framtida påhopp på "överklassen" kan det vara bra att veta att Hovås ligger i Askim.

    SvaraRadera
  32. Man kan säga mycket om att politikerna i Göteborg arbetear för stadens bästa osv men det är tamigfan svårt att hitta mer korrupterade politiker i landet. Det är väldigt mycket att vakta sin egen rygg och skita i allt annat. Nu har vi visserligen haft tur i det att Göran Johansson (en mindre diktator) ändå har åsikter som faller med allmänhetens ståndpunkter.

    Jag som är rätt intresserad av arkitektur och dylikt har, utan att för den sakens skull vara minsta insatt, har sett många bra förslag försvinna bara för att folk ska motsägga sig förslaget.

    Vi kan titta på arena frågan.

    Haby har en del bra punkter faktiskt, men blir totalt överkörd av Göran Johanson m.fl. och vi får den här budget arenan som jag vill minnas att t.o.m. baraben motsatte sig i utförandet.

    Ridsport är en väldigt populär sport bland tjejer framför allt, och det finns väldigt få stall centralt i göteborg. Det finns ett i Örgryte, annars måste man lång ut i förorterna. Så även om jag personligen helst ser att engar läggs på Fotbol kan man inte förneka det faktum att ridningen inte får det utrymmet den förtjänar.

    Bandyn däremot är dels ingen sport med förankring alls i Göteborg. Den är väl någorlunda populär ute i surte och Kungälv, men dom har redan en nybyggd hall där ute.

    Sen kan man lägga till att den arenan som planeras för 17 miljoner bara kommer ha plats för 3000 personer, ska en final spelas där måste den byggas om IGEN.

    Bandyarenan har inte heller ett permanent bygglov utan måste rivas igen om ett par år om man inte förnyar det.

    Som så många andra redan påpekat så är det inte en jävel som vill spela bandy utan tak idag, och inte fan vill man åka skridskor utomhus i Blöteborg heller.

    Sen är de sjukt att man bygger den på en av konstgräsplanerna, då man nyligen spenderat pengar på att just lägga konstgräs. Man kunde lagt den i hörnet där det är grus istället.

    Jag gillar iden med en bandyhall centralt i Göteborg dock. Inte på heden, och definitivt inte den här lösningen, men möjligtvis en hall på vallhallaområdet.

    F.ö. har vi en bandybana av ungefär samma kaliber som den man tänker bygga på heden redan på Ruddalen, och det är inte så jävla långt dit. Råsunda är la ett bra exempel på att man kan ha arenor utanför stan, även om dom har bättre kollektivtrafik där också.

    SvaraRadera
  33. Blåvitt=Hetero

    Då kör vi med en golfbana på Heden istället då. För skall in i city och lira så är det för att visa upp sig.

    (Spelar varken bandy eller golf, men jag tycker det är roligt att se Blåvitt=Heteros stora komplex frodas härinne. Jag lider lite med honom faktiskt.)

    SvaraRadera
  34. Jock's Ass:

    Det är alltid roligt att reta golfspelare. Dom tar direkt åt sig och försvarar sig.

    Någon som hört talas om ironi?

    SvaraRadera
  35. Blåvitt=Hetero

    Inte du va?

    "Ironi betecknar det att en person säger en sak, men egentligen menar en annan, raka motsatsen.

    Exempel:
    - Är du ledsen för att du kom sist i Vasaloppet?
    - Nej, inte alls! Jag är jätteglad! "



    Nu vet du.

    SvaraRadera
  36. Jock's Ass:

    Tråkigt det där med Vasaloppet, kanske går det bättre för dig i år.

    SvaraRadera
  37. Det sista jag vill ha är mer problematik för klubben, men vi borde fan inte tolerera att Stig sitter med där. Känner på mig att det blir värre om vi inte agerar nu. Vad händer om vi börjar acceptera sånt här? Vissa tåg måste stoppas omgående.

    /Roffe

    SvaraRadera
  38. Får hoppas det, förra året när jag kom sist blev jag mer utskrattad än de som bröt. Trots att dom i verkligheten var ännu sämre än jag.

    I år skall jag komma som sämst näst sist eller så bryter jag strax innan mållinjen.

    SvaraRadera
  39. Ingen som genomskådat Haby's argument som ett "självmål"? Hon är för Ridhus etc. ställt till hennes konstaterande:
    "Det är tråkigt att det är beroende av vilka människor som står bakom olika intressen och att det är avgörande för om det ska bli verklighet. Jag tycker att man borde behandla alla likvärdigt."

    Hon skjuter sig själv i foten för f-n

    SvaraRadera
  40. Stig är med för att visa sitt hjärta och visa andra "donatorer" att han är villig. Är helt övertygad om att han kommer att hantera detta schysst. Precis samma som med köttfärsen ...

    SvaraRadera
  41. Jättekonstigt att det anses att man har ett Blåvitt hjärta för att man satsar pengar i riskkapitalbolaget. Precis allting pekar ju på att man kommer att göra sig en rejäl hacka om man är med. Jag menar 40% av Ragnar, Gustaf och Pontus m fl för futtiga 11 miljoner.
    Fan hade jag fått chansen hade jag gladeligen pantsatt min lägenhet och köpt så många andelar jag bara kan.

    SvaraRadera
  42. Stig borde uppmanas att sluta som ordförande om det är så att han köpte andelar i riskkapitalbolaget.

    Då kan han inte påverka beslut om eventuella försäljningar för att maximera sin egen vinst.

    Och vem litar på en ICA-handlare idag?

    SvaraRadera
  43. Jocks, jag tycker att det var duktigt av dig att klara av hela loppet utan att bryta. Din prestation var betydligt större än de som inte ens kom fram till målet.

    SvaraRadera
  44. Att klubbläkaren och sjukgymnasten är med också jäv. De har ju därmed större intresse av att behandla vissa spelare i laget före de andra. Det är ju överhuvudtaget en jättekonstig situation att ha privatekonomiska intressen i spelare som man jobbar med.

    SvaraRadera
  45. Ja dom kan göra så att de spelare som inte är med i bolaget blir skadade, eller läker inte riktigt.

    Så spelarna som ingår i bolaget mer speltid, blir sedda och säljs utomlands.

    Vilket gör att de som äger andelar i bolaget gör vinst.

    SvaraRadera
  46. Mycket intressant att Stigs innehav problematiseras i frågan om jäv.
    Har själv funderat över detta.
    Detta borde om inte annat tas upp på kommande årsmöte!
    Även om det säkerligen är så att Stigs innehav baseras på hjärta framför hjärna så framstår det ändå som något märkligt och problemfyllt.

    SvaraRadera
  47. sjukt bra kvalitétsökning på baraben de senaste 4-5 dagarna! bra jobbat boys!

    SvaraRadera
  48. ärligt talat, haby är så jävla ful att man vill såga henne bara därför.

    SvaraRadera
  49. Den dagen det framkommer att Stig har gjort något otillbörligt vad gäller RKB och hans innehav där, då kommer jag engagera mig. Tills dess lutar jag mig tillbaka med kommentaren: orka.

    Haby säger ju egentligen bara att det är trist att inte hon har makten, eller känner rätt personer.

    SvaraRadera
  50. 85 miljoner uppskattar agent Patrik Mörk att marknadsvärdet är på "korgen" med spelare. Blåvitt har sålt 40% av den "korgen" för 11 miljoner. Dessutom har den drivande kraften bakom bolaget själv köpt andelar för en halv miljon. Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker att detta luktar riktigt illa.

    SvaraRadera
  51. Frågan man måste ställa sig är:
    Varför starta ett bolag överhuvudtaget? Blåvitt är inte i ett skriande behov av att få fram snabba pengar.
    Mild förefaller ju vara i stort sett nöjd med den trupp han redan har. Jag tror inte att det kommer att värvas speciellt mycket mer än vad som redan skett.
    Ekonomin ser ju för övrigt ljusare ut än på länge efter Berg-försäljningen. Bolaget kommer för sent och som det ser ut nu så kommer vi att förlora på detta.

    Men man kanske ska vara glad över att en samling miljonärer med "blåvita" hjärtan får chansen att öka på sina förmögenheter ytterligare, och dessutom få cred för det.

    SvaraRadera
  52. Jag gissar på att Blåvitt=hetero är 14 år, vad tror ni?

    SvaraRadera
  53. varför inte bygga en stor multiarena som klarar av alla hästsporter över hela heden?

    SvaraRadera
  54. vet ngn om klubben kommer släppa aktier till oss vanliga dödliga? hade lätt kunna tänka mej köpa för 10 20 lakan,

    SvaraRadera
  55. Har haft mina tvivel kring RKB från start, vilket jag också stått för! Ser ut som jag kanske inte hade så fel ändå...

    Var är alla som haussade RKB när det sjösattes med buller och bång nu? Har inte lite lust att säga: Vad var det jag sa?

    Trogen_78

    SvaraRadera
  56. RKB luktar illa. Det är tyvärr inte ett riskprojekt, utan säker avkastning på över 100% på investerat kapital.

    När ett vanligt företag vill skapa ett optionsprogram för sina anställda så granskas vilkor ganska hårt. Detta för att det inte skall vara förteckt lön osv.

    RKB upplägget skulle åka dit...

    Tråkigt att blåvitt "ger" bort pengar när man äntligen har medvind igen.

    Hoppas att vi slipper fler korgar av detta slag om vi inte är i akut kris igen. Projektet borde lagts på is i och med försäljningen av Berg.

    SvaraRadera
  57. Jag förstår inte jävdiskussion i RKB - IFK Göteborg äger spelarna och bolaget har köpt en option på 45% av försäljningen av dessa - alltså är det som är bra för RKB bra för IFK Göteborg och vice versa? Vad är problemet? Ni som klagar på priset - det faktum att det är över 25 investerare som krävs för att få 11-12mkr säger väl om något att priset är för högt? ...och till sist, ni som oroar er för jäv - se vad som hände med Vasques, han borde väl på pappret - när bolaget emiterades varit en av de högst värderade spelarna... och vi vet ju hur -IFK Göteborg-, inkl ordförande och inte RKB gav bort honom..

    SvaraRadera
  58. Du har ju stulit mitt koncept rakt av Frankie! Att klippa och klistra i en intervju för att allt ska låta så jävligt som möjligt.

    Skäms, jag var först!

    SvaraRadera
  59. Sossejävel!

    SvaraRadera
  60. E väll inget nytt att oppositionen klagar på de som sitter i majoritet, oavsett vad det är.
    Ni skulle kunna ta vilket exempel som helst men kommunistfrankie tar såklart en moderatkärring.
    Har sbolut inget med blåvitt eller ens fotboll att göra, även om du försöker få det till det.

    //Roffe

    SvaraRadera
  61. Ni skulle kunna ta vilket exempel som helst men kommunistfrankie tar såklart en moderatkärring.

    Läs debatten istället för att fantisera moderat-roffe. Det är en som är rabiat mot och en som vill satsa på ridhus och gymnastikhallar, ingen annan av dussintals ledamöter som talar. Majoriteten är positiva. Läs med egna ögon istället för att raljera som en anka.

    SvaraRadera
  62. Janne Josefsson, ja och ändå har du vunnit stora jurnalistpriset två gånger och vunnit guldspaden 4 gånger.

    Habu och hennes parti suger, inga nyhter. Men det är väl bara stå ut, 2010 närmar sig.

    Men bandyskiten gör inte den så att någon eller några av fotbollsplanerna försvinner? Någon som vet.

    Blir det så kan bandysossarna också dra:)!

    SvaraRadera
  63. kan man inte starta en namn insamling mot att almenheten och ska få köpa delar i rkb i form av aktier. Skulle gärna vara med och köpa lite aktier i rkb. Pluss att det hadde kunnat vara nogot att ett fanägdt rkb.

    SvaraRadera
  64. Lägg av... vi skall fan inte ha någon jälva bandy i stan.. skecka skiten till Skarpenor i Kungälv så dom får se lite bandy igen.. Släng med gajsarna också.

    Det kommer bli samma jävla gnäll som det är med brist på gräs till allsvenska premiären.. fast tvärtom.. isen smälter, ingen stämning med folk som bevittnar finalen i shorts och t-tröja.

    Sedan kommer något (gajsar-)fyllo på att man skall göra konst-is. Detta med hjälp av plast, då det finns tydligen något som heter icemaster som är helt jävla grymt, visst det luktar inte is, men trillar man, så gör det lika jävla ont..

    SvaraRadera
  65. Finns det något företag där högsta ledningen inte äger andelar i företaget? Skulle det då inte ge Stig anledning att se till att de ska ge mesta möjliga avkastning, vilket leder till att han får ett incitament att se till lagets bästa. Detta eftersom, generellt sett, ju bättre det går för laget, desto högre blir värdet på spelarna i korgen. Tror inte det blir några större problem.

    SvaraRadera
  66. Ang Stigs andelar i Korgen är jag itne säker på att det är så jävla dåligt.

    Jag menar, de som sattsat i korgen får en viss prcoent av det spelarna säljs för, säg att dom får 40% att dela på.

    IFK får då behålla 60 % av vinsten.

    Båda parterna vill då med andra ord att spelarna säljs så dyrt som möjligt.

    Så Stig instresse är Blåvitts intresse. Det hade varit en sak om han fått välja sia eller dylikt, men som det är nu får han ju faktiskt en löns som på nått sätt är relaterad till hans arbetsprestationer, sälj dyrt få pengar.

    Detta skulle t.o.m. kunna anses som en sporre till att sälja dyrare, vilket gynnar blåvitt. Hade han inte haft någon andel hade ju han ju inte brytt sig om vi säljer billigt elle rdyrt, det tjänar inte han på, bortsett från hjärtat för IFK så klart.

    En negativ aspekt, och det är väl den riktigt farliga grejen med att han är med, är att han om han skulle finna sig i penga nöd säljer spelare billigt bara för att få in pengarna till sig själv.

    Som svar till anonym 9/1/08 23:25//

    Som jag sa i mitt tidigare inlägg innebär bandybanan att man kommer ta en av de "gamla" konstgräsplanerna, den som står närmast parkeringsplatsen. Man kommer även ta lite perkeringar.

    SvaraRadera
  67. Bagge: Ok det är ju lugnt Heden 1 och 2 (de gamla konstgräsplanerna) suger ju duktigt ändå.

    SvaraRadera
  68. pihlbaouge/ helt fel, det är ju oftast i IFK:s intresse att INTE sälja då föreningen blir bättre ju längre stjärnspelarna stannar medan det är i riskkapitalisternas intresse att sälja för då får man tillbaka pengar (och tjänar pengar).

    bagge/ föreningen äger 60 procent av bolaget så varför skulle ledningen behöva äga privata andelar? dessutom när man lovat att det inte ska bli så att rkb ska bestämma våra spelarköp och försäljningar så går man och bryter mot det det första man gör. helt idiotiskt.

    SvaraRadera
  69. Att det som skulle vara bra för RKB är bra för IFK Göteborg är inte alltid sant. Sant är att båda parter har intresse i att få så bra betalt som möjligt för en spelare då han sälja. Skillnaden är att RKB alltid kommer ha intresse av att sälja när någon har gjort en bra säsong.
    Göteborg har förhoppningsvis alltid en så bra spelartrupp som möjligt. Se där en konflikt...

    Att det krävs 25investerare för att få ihop 11milj kr är inte ett kvitto på att det är en "dyr" eller svår placering. Det är bara ett kvitto på att man inte gått ut med prospektet tillräckligt bra. Jag hade kunnat skaffa fram de 11milj kronorna på en vecka genom att snacka runt prospektet med rätt människor.

    SvaraRadera
  70. Håkan Mild har sagt att hans vision är att inte schasa ut en massa spelare i europa som inte är redo. Han vill att spelarna ska gå direkt från IFK till en storklubb.

    I min värld är en storklubb=mycket pengar.

    RBK lär ju också vilja samma, ha spelarna så länge de fortfarande blir bättre och sen sälja dem när de nått toppen.

    De flesta vill nog ut minst en runda i livet. Och får dom inte det blir dom missnöjda, och missnöda spelare är dåliga spelare, generelt sett.

    SvaraRadera
  71. Hellre et ridhus på heden, än ett ... i ...! :D

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.