2008/01/12

Cirkus Antonsson, nu i en stad nära dig...

SILLY SEASON Jag brukar inte skriva som resultat av krav och påtryckningar, men när mailboxen besudlats av frågor om Mikael Antonsson i nära två dygn så viker vi oss för trycket och tittar lite på vad som egentligen pågår i "Anton-Gate".

I onsdags kväll skrev Bredsida.se att Mikael Antonsson var klar för Malmö FF:
Bredsida kan exklusivt avslöja att Mikael Antonsson skrivit på för MFF. Detta enligt flera källor runt om och i klubben.

FC Köpenhamns Antonsson ska ha krävt mycket i lön, men klubben och Micke kom till slut överens om en bra lönesumma. För två dagar sedan var det nära att spricka dock.
Morgonen därefer "erfar" Eurosport.se:s "källa" att Antonsson är klar för Malmö FF:
Enligt vad eurosport.se erfar är Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, klar för Malmö FF.
- Jag vill inte kommentera det. Vad jag än säger på frågan så blir det spekulationer, säger Malmö FF:s sportchef Hasse Borg till eurosport.se.

Enligt en källa med stor insyn i Malmö FF är Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, klar för skåneklubben.
En slump? Nope. Bedöm själva seriositeten i det, men plötsligt "erkänner" Bredsida att de tipsade Eurosport om sin nyhet:

Jag erkänner

Det var jag som tipsade eurosport.se om Mikael Antonsson till MFF!
Och som om inte det var nog går Antonsson själv ut och dementerar en flytt till Malmö:
- Det er ikke noget jeg har hørt noget om, jeg har været på ferie de seneste ti dage. Jeg har fået en masse SMS-beskeder i dag om, at jeg skulle være klar for Malmö FF, men jeg har ikke hørt nogen ting. Jeg trives perfekt i København og i FCK, så jeg har ingen planer om at tage til Malmö, siger Antonsson til bold.dk.
"Jag trivs perfekt i Köpenhamn och i FCK, så jag har inga planer på att gå till Malmö."
Säkra källor my ass. BaraBen har varit med om ett eget Anton-gate en gång i tiden då han själv berättade att det skulle bli Blåvitt för hans del. Ett par timmar senare fick han ett samtal från Hasse Backe med ett fett bud, Backe hade just blivit tränare för Panathinaikos och kaoset var igång.

Det mest förvånande är väl egentligen att "Antons" öde fortfarande engagerar så många blåvita. Inte för att han är dålig på något sätt, men för att vi idag har ett backlås som håller yppersta klass och i stor del låg bakom det blåvita guldet 2007. Ännu en bra försvarsspelare i Blåvitt vore väl inte dåligt på något sätt, men det är knappst jordens undergång om Anton stannar i FCK eller hamnar i någon annan allsvensk klubb...

22 kommentarer:

  1. Frankie har rätt som vanligt, vem fan bryr sig om Anton. Han har visat flera gånger att han bara bryr sig om pengar.

    SvaraRadera
  2. Jag glömmer inte de insatser han gjorde i den blåvita tröjan. Hoppas han kommer tillbaka till oss i framtiden när bjärsa och ragnar spelar i större ligor.

    SvaraRadera
  3. Sen när blev en dementi något att lita på inom fotbollen? Blir förvånad om ryktet inte stämmer... Svikar anton!!

    SvaraRadera
  4. Anton petar Bjärsa 8 dar i veckan. En Ragge och Anton (frisk) i mittförsvaret säkrar ett nytt sm-guld oavsett kvaliteten på resterande 9 spelare.

    SvaraRadera
  5. Mjae - vill vi oavsett kvalitet på Anton i dagsläget hat Bjärsa, Ragge eller Anton på bänken? Känns inte del jävligt fel. Låt grabben göra som han vill. Vi behöver honom inte och Malmö är ändå ingen konkurrent om guldet, right?

    SvaraRadera
  6. Precis. Undra varför Malmö tycker att de behöver en mittback när de faktistk också har ett riktigt bra mittlås i Andersson-Dixon? De behöver ju spelare på alla andra positioner utom just backplatserna. De borde köpa Shaaban istället eftersom deras målvakt är apkass. Men det är ju deras problem. De är ju vana att värva tokigt så lycka till!

    SvaraRadera
  7. Spontant sa skulle man vilja ha en frisk antonsson i blavitt, men i dagslaget finns det ingen plats for honom!
    Bjarsa och Ragnar uppbackade av Karlsson duger mycket val. Det har varit sa manga turer kring antonsson att jag inte bryr mig om honom langre.

    SvaraRadera
  8. sfac
    man måste se vad vi är i störst behov av. En offensiv central mittfältare, en till anfallare av bra klass. Mittback kan säkert Gustav spela vid skada av nån ordinarie. Visst vill man ha Antonsson, men inte till vilket pris som helst. Man ser lätt blint till gamla blåvita. Liver går vidare för spelarna.

    SvaraRadera
  9. och vem har vunnit titlar i blåvitt? Anton, Risp, Kalle.....
    Inget ont om dessa killar men i dagsläget har vi vad vi behöver i backlinjen.

    SvaraRadera
  10. Om inte blåvitt vill ha honom vad ska han göra...sluta spela fotboll?

    De e en annan sak om Blåvitt vill ha honom men han väljer en annan allsvensk klubb, då kan han dra åt helvete som vissa andra pengakåta djävlar vars namn inte är värda å nämnas...

    /Denco.

    SvaraRadera
  11. hannes: vem tror du bryr sig om vad du spekulerar i på en blogg då? inte anton, inte blåvitt, mff eller fck heller för den delen.
    you are a waste of time.

    SvaraRadera
  12. Inget ont om Anton men va fan han platsa inte i grekland och han har varit bänkad i FCK. Det är ingen jävla världsspelare vi pratar om. Skit i honom, vi har grymma backar och skall vi ha en ny så är det antingen en ung lovande eller så är det en nertrappande världsstjärna. För fan vi är Blåvitt, inget jävla korpgäng.

    SvaraRadera
  13. Jag undrar va Anton egenteligen gjorde i blåvitt dör att så många skulle bli så besatta av honom.....visst han var bra, inget snack!

    Men han var ju inte alls i klass med Ragnar + att han är/var gjord av porslin

    SvaraRadera
  14. Alldeles för mycket tjat om före detta blåvita spelare. Allvarligt talat, skall vi ha både alla som nånsin spelat för blåvitt tillbaks samtidigt som vi fostrar nya talanger som skall spela? Jag förstår inte logiken. Visst är det bra om någon tillför rutin och spetskompetens, men varför bli så upprörd om en avdankad spelare som peakat för länge sen skulle skriva på för en annan förening? Detta är en typisk mff-värvning, skadebenägen och matchotränad. Precis som de brukar göra. Sen kommer han att gnälla över utebliven speltid där och gå till Bröndby. Who cares?

    SvaraRadera
  15. Jörgen
    Du bryr dig ju tydligen...om jag nu är en "waste of time" så behöver du väl inte läsa mina inlägg, jävla pucko. Anton var bra men skadorna de senaste åren har knappast gjort honom bättre och det finns andra platser som är viktigare att förstärka, typ målvakt, offensiv mitt och en bra anfallare.

    SvaraRadera
  16. Får jag välja mellan "Anton", "Rispen" "Kalle" eller "Bjärsa" så hade Antonsson varit given 10 gånger av tio. (Ragge är givetvis given)
    Jag tycker Mikael Antonsson är en av Sveriges bästa mittbackar. Vill ju givetvis påpeka att dom andra en as bra med men Anton e bäst...

    SvaraRadera
  17. Glenn Hysén,Stig Fredriksson,Magnus "Ölme" Johansson,Teddy Lucic,Jonas Olsson,Joackim Björklund,Karl Svensson,´Mattias Bjärsmyr, Mikael Antonsson,Fredrik Risp. Ett axplock av mittbackar som vårat kära IFK Göteborg har fått fram genom tiderna.Alla är och var sjukt bra... Stolthet och tradition är vad det handlar om!

    SvaraRadera
  18. iofs så köpte vi aik-Teddy från VF , men han hade inte blitt nått om han inte gick te Blåvitt...

    SvaraRadera
  19. Stämmer att vi har tagit fram ruskigt bra backar. Dock så har det varit sämre med anfallare. Visst Berg(såklart) men innan dess så var Andreas Andersson...
    Jag hoppas verkligen att det är här som vi (och svensk fotboll)kan utveckla oss i framtiden. Gör du många mål så vinner du samt drar publik...Facts!
    OFFENSIVA BLÅVITT!!

    SvaraRadera
  20. men snart står vi bara med bjärsmyr och gnagan som mitt backar men det blir ju lika bra som ellos

    SvaraRadera
  21. Jag gillar Anton som fan. Hoppas verkligen man får se honom i Blåvitt igen. I sina bästa stunder håller han landslagsklass.

    SvaraRadera
  22. Anton är en duktig blekingeback. Hans yrke är fotboll och han har lämnat den blåvita familjen, det är bara att inse detta. Han var ju t ex aktuell för Ellos häromåret. Tycker egentligen att Risp är bättre, han kan ju göra hörnmål också. Tyvärr kommer nog vårt nuvarande backpar splittras tidigt på säsongen. Troligtvis blir båda proffas. Hoppas dock dom stannar över CL-kvalet.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.