2008/08/31

Var det 12 eller 21 Miljoner?

SILLY SEASON Det ryktas att Groningen ska få ytterligare en svensk i laget. Den här gången verkar de vara ute efter Petter Andersson. På Aftonbladets hemsida går att läsa:

"...Enligt en källa med insyn i Hammarby är Petter Anderssons prislapp mellan 20 och 25 miljoner kronor, och han åker ner till Holland redan i morgon för att försöka komma överens om kontraktet...."

Samtidigt går följande att läsa på Fotbollskanalens hemsida:
"...Enligt vad fotbollskanalen.se erfar kommer Andersson att skriva på ett fyraårskontrakt varvid Hammarby får runt 12 miljoner kronor beroende på hur många matcher han spelar i Holland..."

Hammarbys supportrar verkar däremot vara riktigt insatta...

Personligen tror jag att Fotbollskanalen ligger närmast sanningen. Säga vad man vill, men Hammarby har väl aldrig varit kända för att göra smarta affärer?

2008/08/30

BaraBen slår ett slag för jämställdheten inför AIK borta!

RESOR BaraBen vill naturligtvis att vårt samhälle ska vara så jämlikt som möjligt, och därmed inför vi så kallad positiv särbehandling inför vår resa till Råsunda som i skrivande stund har en övervägande majoritet anmälda av det manliga könet.

Det ska vi se till att ändra på, och därför betalar tjejer/kvinnor/damer fortfarande rabattpriset 400 kr medan övriga från och med nu betalar normalpriset 450 kr för en plats på vår superbuss till AIK borta den 13/9.

Tycker du att det är orättvist? Ja, det är det också. Lev med det. Tycker du att det är diskriminerande? Ja, det är det också. Anmäl oss till JämO på http://www.jamombud.se/.

Vågar du missa årets bästa bortaresa? Det finns inga ursäkter, matchen ligger på en lördag (ja, du läste rätt, en lördag) vilket bäddar för en riktig publikfest uppe i Solna.

Köp resan idag och spara 100 spänn jämfört med Änglarnas resa. Endast 11 platser kvar, så vänta inte för länge! Platser reserveras INTE för BaraBen-folk. Tänk på det.

När? Lördagen den 13 september 2008, vecka 37.
Var? Råsunda, Solna.
Hur? 49-platsers vanlig buss, chaufför och buss hyrs från Interbus.
Pris? 400 kr för det kvinnliga könet, 450 kr för det manliga könet.
Åldersgräns? Absolut minimum 18 år, helst 20 år.
Avgång? 05:00 från fjärrbussterminalen på Nils Ericson-terminalen. Var på plats senast 04:45.
Ankomst? Beräknat 11:30-12:00 till Råsunda.
Besöket? Bussen kommer att åka direkt till arenan. Matchstart 12:30. Matchslut 14:15.
Avgång hemåt? Beräknat 14:30-15:00 från supporterbussparkeringen.
Hemkomst? Beräknat 21:30-22:00 till fjärrbussterminalen på Nils Ericson-terminalen.

Betalningssätt? För att man ska anses vara bokad på resan krävs att man skickar ett mail till resor[at]baraben.com där man inkluderar sitt namn och mobilnummer (hemnummer är frivilligt men kan vara bra) och sätter in 400/450 kr på Swebank-konto 81059 (clearingnummer) 9941580780 (kontonummer) (brukar oftast skrivas i en följd, 810599941580780) tillhörandes Mattias Sandsäter, och använder sitt namn som överföringsmeddelande.

Biljetter till matchen (bortaläktaren) går endast att köpa på förhand. Ingen försäljning kommer finnas i spärrarna på Råsunda, så missa inte att köpa din biljett om du ska med! Biljettköp gör enklast på Ticnet, välj "Bortasupporters".

2008/08/29

Först derby och sedan AIK borta- livet är underbart

HÖSTHYSTERI AIK visar för en gångs skull lite tendenser till humor med sin radioreklamskampanj inför matchen mot Blåvitt. Med fyra reklamsnuttar skämtar de om helt nya saker som fiskrensning och Glenn-täthet...

Lyssna på AIK-reklamen här:
1. Din fisk
2. Glenn
3. 12 sidor
4. Feskarbröderna
___________________________________________

___________________________________________
Djurgårdens fans verkar inte riktigt veta vart de var på väg...
___________________________________________
Bloggaren Sandsäter rasade ikväll mot personerna i följande TV4 inslag med orden: "För fan, skjut mig...eller dom... sicka jävla dårar." Jag kan inte annat än hålla med. Hillevi? Allavi? Haha ge dajj! Eller som Sandsäter sa: "Allavi é ju för fan världens bästa låt, Alla Vi med Dr. Alban, Björn Borg och Brolin". Ett förslag vore ju annars Dr. Alban Arena.
___________________________________________

Göteborgsk fotbollsvetenskap

2008/08/28

feldgraus femma - finn ett fel

FELDGRAUS FEMMA Eftersom jag inte såg matchen och eftersom radiokommentatorn hellre pratade om någon längdhoppsgrop som tydligen fanns precis vid sidan av Enavallens gräsmatta kör vi istället en liten tävling dagen till ära.

SVT:s texttv-rapportering över målskyttar mot Enköping:

IFK:s officiella sida presenterar vilka som kan spela mot Enköping:

Finn ett fel. Svar längre ner.





























Enköpings SK, borta
5 poäng: Jonas Wallerstedt - Gör mål utan att ens vara med i truppen.

Vem tar sitt ansvar idag?

Jesper "Buhu buhu" Blomqvist hycklar vidare

JESPER-GATE Idag gråter Jesper Blomqvist ut för GT:s Lasse Bexbo. Han säger bland annat att orsaken till att han valde Djurgården och inte Blåvitt när han återvände från proffslivet är att hamnade i konflikt med Blåvitts dåvarande ledning. En konflikt om detaljer i hans försäljning som ska ha skakat om honom ända till idag:

- Jag tog mycket illa vid mig. Blev ledsen och besviken över hur de behandlade mig. Det gör ont än idag när jag pratar om det. Jag kände mig kränkt. Min skilsmässa från Blåvitt blev därför riktigt tråkig.

Men då kan man ju fråga sig hur det kommer att Jesper "Judas" Blomqvist valde att återvända gång på gång till Göteborg och Kamratgården under sin fleråriga skadeperiod? Varför var det ok att utnyttja Blåvitts rehabprogram och Blåvitts stjärnläkare Leif Swärd när Jesper samtidigt hävdar att han hade tagit mycket illa vid sig av IFK:s agerande och desutom kände sig så kränkt att det gör ont att prata om det än idag?

Jesper Blomqvist ljuger. Det är den enda logiska förklaringen, om han nu inte skulle visa sig vara schizofren. Någon som är djupt kränkt och tagit så illa vid sig att han tio år senare får ont av att prata om det skulle aldrig ägna flertalet sejourer av rehab och träning hos den förening som skadat honom så. Djupt beklagligt att DVMFT beter sig så här.
______________________________________
Basel slog Victoria Setubal i tredje rundan av Champions League kvalet. Men segern var hårfin. I 88:e minuten dömdes ett portugisiskt mål bort för offside. Men bilder på situationen visar att offsiden var helt felaktig.

Efter domarinsatsen under slutet av Basel-Blåvitt kan vi bara undra:
vad är marknadsvärdet på att köpa en domare nu för tiden?

2008/08/27

BaraBen rankas som Sveriges femte bästa sportblogg

BLOGOSFÄREN Sportmagasinets Lars Nylin listade nyligen de 15 bästa sportbloggarna i landet. BaraBen.com rankades då på femte plats med bara så kallade "Kändisbloggare" framför oss.
"...en värdig arvtagare till andra frontlinjespringare från Sveriges framsida. Det finns andra begåvade supporterbloggar, men ingen som så ofta är intressant även för en utomstående."
Ur Sportmagasinets motivering till BaraBens femteplats.

Här är hela Sportmagasinets lista:

1. Henrik Ryström
2. Per Bjurman
3. Marcus Birro
4. Patrick Ekwall
5. Bara ben på Glenn Hysén
6. Robert Laul
7. Jante Abrahamsson
8. Eric Franzén
9. "Fidde" Rosengren
10. Tre hörnor straff
11. Junivallen
12. Niklas Wikegård
13. Pelle Blohm
14. Veronica Wagner
15. Mark in da park

Visst är det lite roligt att Robert Laul kom efter BaraBen.com? Samtidigt kan han trösta sig med att "Lauler" toppat BaraBen.com:s ranking av Sveriges bästa fotbollsbloggar. Han vann förvisso titeln senast i 2005 års ranking, men ändå.

Vi frågade Robert Laul vad han tycker om listan från
Sportmagasinet. Chocklistan som inte bara rankar BaraBen.com som landets femte bästa sportblogg utan dessutom har sin koncerns stora bloggstjärna på placeringen efter oss?
- Jag bojkottar Sportmagasinet sedan de i sitt senaste nummer skämde ut mig inför hela svenska folket med en fejkad kontaktannons så jag kan inte bry mig mindre. De är inte på min nivå helt enkelt, säger Robert Laul i en kommentar till BaraBen.com.

Sista REA-dagen för AIK away!

RESOR Idag är sista anmälningsdagen för reapriset på BaraBens superbuss till AIK borta den 13/9. Vågar du missa årets bästa bortaresa? Det finns inga ursäkter, matchen ligger på en lördag (ja, du läste rätt, en lördag) vilket bäddar för en riktig publikfest uppe i Solna.

Köp resan idag och spara 150 spänn jämfört med Änglarnas resa. Sedan i måndags har hela 32 platser sålts och bussen är därmed redan mer än halvfull, så vänta inte för länge! Platser reserveras INTE för BaraBen-folk. Tänk på det.

När? Lördagen den 13 september 2008, vecka 37.
Var? Råsunda, Solna.
Hur? 49-platsers vanlig buss, chaufför och buss hyrs från Interbus.
Pris? 400 kr om betalning sker senast onsdag den 27 augusti (d v s pengar inne på vårt konto senast torsdag), 450 kr efter det.
Åldersgräns? Absolut minimum 18 år, helst 20 år.
Avgång? 05:00 från fjärrbussterminalen på Nils Ericson-terminalen. Var på plats senast 04:45.
Ankomst? Beräknat 11:30-12:00 till Råsunda.
Besöket? Bussen kommer att åka direkt till arenan. Matchstart 12:30. Matchslut 14:15.
Avgång hemåt? Beräknat 14:30-15:00 från supporterbussparkeringen.
Hemkomst? Beräknat 21:30-22:00 till fjärrbussterminalen på Nils Ericson-terminalen.

Betalningssätt? För att man ska anses vara bokad på resan krävs att man skickar ett mail till resor[at]baraben.com där man inkluderar sitt namn och mobilnummer (hemnummer är frivilligt men kan vara bra) och sätter in 400:-/450:- på Swebank-konto 81059 (clearingnummer) 9941580780 (kontonummer) (brukar oftast skrivas i en följd, 810599941580780) tillhörandes Mattias Sandsäter, och använder sitt namn som överföringsmeddelande.

Biljetter till matchen (bortaläktaren) går endast att köpa på förhand. Ingen försäljning kommer finnas i spärrarna på Råsunda, så missa inte att köpa din biljett om du ska med! Biljettköp gör enklast på Ticnet, välj "Bortasupporters".

Glenn Army är äntligen tillbaka i BaraBens shop!

2008/08/26

Gaisare i Majblommans styrelse vill stämma Blåvitt!

GAISBLOMMAN Majblomman hotar att stämma IFK Göteborg på grund av deras reklamkampanj "Gaisblomman" som lanserades igår som en del i derbyhypen inför Blåvitt-Gais. BaraBen.com kan dock avslöja orsaken till agerandet: i Majblommans förbundsstyrelse sitter Gunnar Hejde, storgaisare och tidigare styrelseledamot i Gais.

Resumé berättar att barnhjälpsorganisationen Majblomman kräver att kampanjen Gaisblomman stoppas. Enligt Majblommans generalsekreterare Lena Holm är det ett klart fall av "renommésnyltning som skadar varumärket Majblomman". Lena Holm vill inte att hennes företag förknippas med Gais och på så vis riskerar en badwill hos svenska befolkningen. Det kan vi alla förstå.

Men orsaken till att Holm varit i kontakt med jurister och tänker gå vidare med en rättslig process om inte IFK Göteborg avslutar kampanjen genast stavas förmodligen Gunnar Hejde. Storgaisaren och den inom Gais tidigare verksamme medlemmen av Majblommans förbundsstyrelse.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Det är så oerhört viktigt att vi skyddar och behåller det goda renomméet som vi byggt upp under 100 år, säger Lena Holm till Resumé.

2008/08/25

BaraBen anordnar bussresa till Råsunda - DU är bjuden

RESOR Precis som förra året kommer BaraBen även i år att anordna en storbussresa till Råsunda, för att än en gång se Blåvitt vinna och förhoppningsvis ta ett steg närmare en topplacering. Vågar du missa årets bästa bortaresa? Det finns inga ursäkter, matchen ligger på en lördag (ja, du läste rätt, en lördag) vilket bäddar för en riktig publikfest uppe i Solna.

Vi erbjuder er en kanonresa (fråga bara dem som åkte med oss till Råsunda förra säsongen), dessutom till ett billigare pris än Änglarna. Är du inte medlem i Supporterklubben tjänar du 150 kr om du anmäler dig nu! Är du medlem sparar du ändå en hundring på att anmäla dig senast nu på onsdag.

När? Lördagen den 13 september 2008, vecka 37.
Var? Råsunda, Solna.
Hur? 49-platsers vanlig buss, chaufför och buss hyrs från Interbus.
Pris? 400 kr om betalning sker senast onsdag den 27 augusti (d v s pengar inne på vårt konto senast torsdag), 450 kr efter det.
Åldersgräns? Absolut minimum 18 år, helst 20 år.
Avgång? 05:00 från fjärrbussterminalen på Nils Ericson-terminalen. Var på plats senast 04:45.
Ankomst? Beräknat 11:30-12:00 till Råsunda.
Besöket? Bussen kommer att åka direkt till arenan. Matchstart 12:30. Matchslut 14:15.
Avgång hemåt? Beräknat 14:30-15:00 från supporterbussparkeringen.
Hemkomst? Beräknat 21:30-22:00 till fjärrbussterminalen på Nils Ericson-terminalen.

Betalningssätt? För att man ska anses vara bokad på resan krävs att man skickar ett mail till resor[at]baraben.com där man inkluderar sitt namn och mobilnummer (hemnummer är frivilligt men kan vara bra) och sätter in 400:-/450:- på Swebank-konto 81059 (clearingnummer) 9941580780 (kontonummer) (brukar oftast skrivas i en följd, 810599941580780) tillhörandes Mattias Sandsäter, och använder sitt namn som överföringsmeddelande.

Tidigare resor har vi haft ett system där man kunnat anmäla sig via mail för att få sin plats bokad och senare betala in pengarna. Det är slopat från och med den här resan. Inga pengar på vårt konto, ingen plats bokad. Så se för fan till att inte slappa nu, betala din resa direkt, redan i dag!

Hetsa järnet på polare, för detta är en resa ni inte vill missa!

Frågor? Ställs antingen i kommentarerna, eller skickas till resor[at]baraben.com

Derbydags: Gais Gais detta gröna svarta gäng

DERBYSPECIAL BaraBen.com vill varna för att det kan bli väldigt stökigt i Göteborg fram till derbyt mot Gais. Ryktet gör gällande att Gais farligaste supporterfalang massrekryterar folk inför matchen!
____________________________
Gais kan tvingas lämna Walk Over till derbyt efter att deras supportrar öppnat dörren för en nysatsning på en för dem lite enklare sport. De uteblivna fotbollsframgångarna har nu fått nu Gais:arna att gå man(nen) ur huse(t) för att spela: bowling!

Lycka till med er nya sport och hoppas bara att moderföreningen gör det enda rätta och följer ert exempel!
____________________________
Efter förra derbyt så gick ett gäng Gaisare till attack med sprayflaskor mot Pontus Wernblooms bil. Resultatet blev följande osammanhängande vandalkludd:

Göteborgshumor?

- Med tanke på att min bil är svart borde de ju ha målat den grönsvart om de haft någon som helst fantasi de humorbefriade nötterna, säger Pontus Wernbloom till BaraBen.com.
____________________________
Följande är ett klipp från Gais officiella hemsida:

GT har alltså inte bara bättre koll på vad som händer i Gais än deras officiella hemsida har. De litar till och med på kvällstidningsuppgifter kring vad som händer med deras spelare och publicerar detta som sanningar på sin officiella sida. Snacka om att agera förtroendeingivande.
____________________________
Missa inte att köpa dig en Gaisblomma i stöd till Gais ungdomssektion så att vi kan få bättre motstånd (och därmed spänning) i derbyn framöver!
____________________________

____________________________

2008/08/24

Kommentarer överflödiga

GAIS Supportrarna börjar uppladdningen tidigt inför derbyt!


feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA En poäng, men tillbaka till noll? Så kändes det i alla fall efter gårdagens fiasko. Vi åt en hamburgare på stället som låg under Änglarnas samlingspub i Norrköping och servitrisen undrade om vi var från Göteborg (och alltså inte Östgöta-Änglar eller Stockholms-Änglar), efter jakande svar frågade hon vad det roliga ligger i att åka ända till Norrköping för att se Blåvitt vinna enkelt. Efter 2–0 på en kvart och en match som då blev lika spännande som att se färg torka, började vi fundera på om hon inte hade rätt. Sen verkade Blåvittspelarna mest börja tänka på att käka hamburgare för de sista två tredjedelarna av matchen var usla. Nu glömmer vi det här och börjar plocka lite poäng som tar oss längre bort från kvalstrecket. Pessimist som man är.

IFK Norrköping, borta
5 poäng: Pontus Wernbloom - Höstformen är tillbaka. Och jag som felaktigt trodde att det berodde på att han fick en värdig lekkamrat i form av Söder. Nej, nu är PW igång och det lär behövas om vi ska kunna fixa en plats i Europa. Står visserligen för två-tre riktigt usla skådespelarinsatser också, men sånt är lätt att glömma när han gör allt annat så förbannat bra.
3 poäng: Kim Christensen - Gör det han ska göra, vilket särskiljer honom från alla övriga i laget undantaget Pontus. Känns säkrare och säkrare på fasta situationer, tyvärr verkar våra utespelare ha tappat allt när det kommer till det.
2 poäng: Gustav Svensson - Gör som vanligt en helt ok defensiv insats där han täcker ytor, jagar bollhållare och allmänt irriterar på mittfältet. Men jag vill se mer av Gurra offensivt. Vi kan inte ha ett innermittfält med två spelare som inte vågar lite framåt.
1 poäng: Jakob Johansson - Jag vet att jag kommer få skit för den här poängen, och jag vet varför. Jakob gjorde ingen bra insats sett till 90 minuter. Däremot gjorde han något som jag länge saknat. Han vågade slå (lyckade) krossbollar. När Blåvitt byter kant brukar det annars ta tre-fyra passningar. Nu räckte det med en, vilket då och då skapade bra lägen.

Totalt efter 20 omgångar (exklusive Halmstads BK hemma)
1. Kim Christensen - 32 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
3. Gustav Svensson - 18 poäng
4. Tobias Hysén - 17 poäng
5. Robin Söder - 14 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Sebastian Eriksson - 11 poäng
6. Pontus Wernbloom - 11 poäng
9. Niclas Alexandersson - 10 poäng
9. Adam Johansson - 10 poäng
11. Stefan Selakovic - 6 poäng
12. Killen i halvtid - 5 poäng
12. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
14. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
15. Klacken - 3 poäng
15. Thomas Olsson - 3 poäng
15. Publiksiffran - 3 poäng
15. Martin Smedberg - 3 poäng
19. Daniel Alexandersson - 1 poäng
19. Nicklas Carlsson - 1 poäng
19. Jakob Johansson - 1 poäng

2008/08/23

Boom-Boom Wernbloom en av få ljusglimtar

PEKING BORTA En frispark i stolpen, ett öppet läge från någon meter, en nick i stolpen, ännu ett öppet läge från ett par meter och så vidare. Resultatet av allt detta var en sanslös ineffektivitet där bollen bara inte ville in. Vi borde avgjort matchen mot Norrköping vid så många tillfällen men låter åter igen motståndarna få ta över taktpinnen. För att inte tala om hur vi släpper in ännu ett mål på en fast situation, nu mot seriens sämsta lag.

Blåvitt är helt enkelt i en rejäl svacka just nu. Stundtals har vi riktigt bra spel och en del individuella prestationer är magnifika, men helheten serverar tyvärr inga trepoängare och det är trots allt vad som räknas när den feta damen sjunger.

Pontus Wernbloom gör en kanonmatch idag och har förutom sina två mål (förvisso pinsam markering av Peking) flera små läckerheter som gör att vi supportrar får njuta av att skåda det hela. Frisparken i stolpen är en sådan, lobben till Hysén en annan. Tyvärr är hans stigande höstform alldeles för ensam när backlinjen och mittfältet känns lite för medioker över lag för att hänga på i guldstriden. Självfallet ska vi inte ge upp hoppet om trippeln helt, men just nu känns cuptiteln som enda chansen till ytterligare en pokal i år.
__________________________________________
Igår kom en snubbe från Gärningsmännen (GM), Gais huligansvans, firma eller kalla det vad man vill, fram till mig på en nattklubb i centrala Göteborg och sa att han hade "räddat mig från att bli misshandlad" av sina högst intelligenta gärningsmänsvänner tidigare under kvällen. Sedan följde ett helt gäng utsvävningar om att vi på BaraBen.com och blåvita generellt var högerextrema och att vi här på BaraBen.com skulle ge fan i att ösa skit på Gais i olika sammanhang. På 80- och 90-talen jagade och hotade AIK:s Firman Boys en del blåvita fanzinetillverkare och trenden är uppenbarligen tillbaka. För även om BaraBen.com inte har ett skit med huliganscenen att göra så provocerar vi tydligen tillräckligt för att dessa ärthjärnor ska vilja spänna musklerna.

Well kära Gärningsmän, jag går att nå på följande mailadress: frankie@baraben.com. Så om ni vill framföra era hot och andra intelligenta utläggningar om vad ni anser om oss på BaraBen.com kan ni vända er dit. Vi svarar garanterat och kommer inte ens hota er om kompanistryk. Jag har liksom inte tid eller ork att diskutera med bandyfans när jag är ute med vänner och försöker roa mig. Men ha en sak i åtanke: BaraBen.com går inte att tysta. Vi är och kommer fortsätta vara en stark, offensiv och progessiv blåvit röst som inte viker oss för hot och våld. BaraBen.com kommer att "pissa på Gais" inom kort, var så säkra.

Har du ett klagomål kring något här på BaraBen.com? Vänd dig till Klagomålsdivisionen så behandlar de ditt ärende så fort de kan!
__________________________________________
Ni kanske såg hur Pontus Wernbloom formerade ett hjärta med händerna som han höll ovanför huvudet efter sina mål? Den här gången är målgesten inte ett kärleksförklarande till supportrarna eller laget han lirar för, istället är det så att Pontus sedan ett tag tillbaka är störtkär och tecknade ett hjärta till sin flickvän, vars namn vi inte behöver nämna i sammanhanget...
__________________________________________

2008/08/22

Årets (själv)mål

Konsten att bränna sex lax och såra sin familj

GÄSTKRÖNIKA Den här gästkrönikan är även ett bidrag i BaraBens läsartävling. Har du en bild, en krönika, en film eller något annat att dela med dig av så maila BaraBen på kontakt@baraben.com så har du chansen att vinna fina priser.

Förra sommaren fyllde min käre AIK:are till far 50 år. Han hade en önskan, en fotbollsresa till Barcelona med sina två söner. Vi plockade en helg i slutet av Oktober på måfå. Hotell och flyg betalades och allt var frid och fröjd. Sedan började grabbarna vinna. Det gick väl några dagar in i September tills jag insåg att vi skulle lämna Sverige under Allsvenskans avslutning. Detta ryckte jag mest på axlarna åt då jag tänkte att det är ett nytt 2004 eller ett nytt 2005 i år också. "Vi är med däruppe men kommer ändå aldrig hålla ända fram."

Poängen fortsatte trilla in och Wernbloom var bättre än någonsin. Jag lyfte problematiken med farsan och brorsan som krasst konsterade. 'Göteborg vinner aldrig. Vi ska till Barcelona den
helgen'. Jag inbillar mig att de har rätt. Mer poäng trillar in. Paniken börjar krypa på. Jag är påväg att missa SM-guldet. Erbjuder mig att stå för alla omkostnader för ombokning av resan. Mantrat upprepades, 'Göteborg vinner aldrig. Vi ska till Barcelona'. Framme vid AIK-matchen var jag enormt egoistisk. Jag ska ärligt säga att poängtapp hade varit en lättnad för mig, då hade jag sluppit välja mellan min familj och mitt fotbollslag. Men det gick inte stoppa oss och guldet låg i våra händer. Vädjade på mina bara knä och nu var attityden förändrad. 'Göteborg vinner nog, men vi ska vara i Barcelona ändå'.

Detta tvingade mig att plocka fram det sista esset ur rockärmen. Jag plockade upp luren och ringde morsan och 'grät ut'. Min mor är en mycket klok människa och övertalade mina medresenärer att det var bäst för alla att flytta resan. Farsan och brorsan var inte nöjda med
min prioritering vilket jag helt klart kan förstå och det var minst sagt 'frostigt' mellan oss. Det var uppriktigt sårade och förvånade över att jag inte kunde släppa fotbollen till förmån för dem. Resan bokades om till December endast två dagar innan ordinarie resedatum till en lätt kostnad på 6000 kr.

Söndag 28:eOktober stod jag helt dyngblöt på sektion J. Brommapojkarna hade precis tagit ledningen mot Djurgården och vi ledde med 2-0. Det är total eufori på läktarna och man är på sätt och vis berusad av atmosfären. Med några minuter kvar hoppar jag ner på löparbanan tillsammans alla andra som drabbats av glädjefnatt. Domaren blåser i pipan. Publiken gör att enormt segervrål och tiden står stilla. För att uppleva detta ögonblicketet så har jag sårat min min familj och bränt i runda slängar sex tusen spänn. Två snabba steg, ett hopp över reklamskyltarna och full fart ut på gräset.

Var det värt det? HELL YEAH. Det var det skönaste ögonblicket i mitt liv. Och till er som eventuellt hamnar i liknande situationer i framtiden- Familjen finns alltid kvar, det gör inte chansen till SM-guld. För övrig så är allt lugnt med familjen igen och vi hade det riktigt trevligt i Barcelona.

/'Howlin'

2008/08/21

BaraBens läsartävling: Två veckor kvar!

BARABEN GER TILLBAKA Nyligen passerade vi på BaraBen.com den magiska gränsen på två miljoner unika besökare sedan sidan öppnade i Mars 2005. Vi har gett folk glädje, upprört andra, fått vissa att skratta, men inte minst berört och skakat om fotbollssfären i Sverige under dessa år och ni läsare har haft en enorm del i den här unika framgången. Du som läsare får härmed ett stort tack för ditt engagemang, utan dig vore BaraBen blott ett tomt skal. Det är hög tid att ge lite mer tillbaka till er som läser här på sidan och deltar med era mail, kommentarer och tips till oss!

Därför skänker vi i Augusti bort följande:
- 1 styck CD-skiva med EM-låten "Pazza Zlatan"
- 1 styck matchtröja IFK Göteborg, signerad av hela laget
- 2 stycken PES2008 spel till XBOX360
- 2 stycken PES2008 spel till Playstation 3
- 2 stycken PES2008 spel till Playstation 2
- 2 stycken "I love GBG" tröjor ur Alternativa Shopen
- 3 stycken tjejtopar med olika motiv ur Alternativa Shopen

Här är de första utvalda bidragen från er supportrar:

Bidrag 1: Skrivbordsbakgrund från Stefan E

Bidrag 2: Bild från guldmatchen -07 från Andreas P

Bidrag 3: Blåvit fana i Goa (Indien) som Hasse S hängt upp...

Bidrag 4: Fredrik R har gaddat sig med en vild tatuering...

Bidrag 5: Johannes vet hur man ska heja på landslaget.
"Vadå landslaget..."

Bidrag 6: Anders i bandet Tiamat valde
Alternativa Shopens utbud på Metaltown...

Bidrag 7: Mattias K dokumenterade trötthet på väg hem från Basel...

Bidrag 8: Einar dokumenterade en spritavdäckad tjomme
på BaraBens resa till Danmark och Helsingborg, på vägen ner från Götet...

Har du en bild, film, text eller information
som knäcker detta? Maila oss på BaraBen!


Allt ni behöver göra är: maila in en rolig bild, film, reseberättelse, anekdot eller kanske krönika till BaraBen till kontakt@baraben.com. Det kan vara en resebild i Blåvita kläder, en film från semestern i shopens prylar, en gästkrönika om något du tänk på kring Blåvitt eller supporterrörelsen, en bild från någon av våra bortamatcher eller vad som helst som kan vara roligt, dråpligt, galet eller intressant för oss andra supportrar att ta del av.

Glöm inte att skicka med din adress och en eventuell önskan om vilken slags belöning du skulle vilja ha för din insats. Mailar gör man hit: kontakt@baraben.com och agerar det gör man innan augusti månads slut! Lycka till kamrater!

Tiforekord i derbyt mot Gais?

TIFO Änglarna vill skapa det största läktararrangemanget någonsin på Nya Ullevi. Det är ingen dålig ambition med tanke på hur man minns klassiker som bengalkaoset mot HIF 1999 och

För ändamålet har Supporterklubben snackat sig samman med Ultras och med dem enats om ett samarrangemang, där de arrangerar en del och där klubben organiserar den andra. Ultras roddar sin del av tifot på läktaren CG och klubben försöker samtidigt skapa en konfettiridå framför hela långsidan, från C och bortåt så långt våra resurser räcker.

För ändamålet behöver Änglarna tifobidrag:
Plusgiro 521812-8


Supporterklubben Änglarna garanterar att vartenda öre som skänks till detta konto, kommer att brännas av i form av konfetti inför matchen mot de grönsvarta den 1 september. De kommer dessutom att från sin egen ekonomi garantera en summa som bas i insamlingen. Hur stor denna summa blir är enligt klubben ännu inte klart.

2008/08/20

IFK:s ordförande Stig Lundström svårt sjuk

BARABEN AVSLÖJAR IFK Göteborg har för närvarande en vikarie som ordförande då ordförande Stig Lundström varit svårt sjuk i sommar.

I midsommarveckan opererade Stig Lundström för prostatacancer och operationen gick bra. Vid återbesök efter en månad klagade Stig Lundström över huvudvärk och synbortfall på vänster synfält. Efter röntgen och undersökningar upptäcktes en liten blödning i hjärnan. Det beslutades att behålla honom för observation. Dagen efter försämrades han och opererades omedelbart. Även den operationen gick bra.

Anledningen till blödningen är en medfödd försvagning av ett blodkärl. Det konstaterades att inga fler blodkärl är försvagade och någon ytterligare blödning kommer inte att ske. Stig Lundström är nu på rehabiliteringsvård.

IFK Göteborg meddelar att Stig inte har några problem med tal, rörelser eller känsel, men har en rehabiliteringsperiod framför sig som kommer att ta tid. De vet i nuläget inte hur länge Stig Lundström kommer att vara borta, men det viktigaste är självfallet att han blir frisk.

Bildbeviset: Här avgörs Rikets Änglar 5

RIKETS ÄNGLAR Med ett par dagar i backspegeln kan vi konstatera det vi redan då misstänkte. Rikets Änglar 5 var en genomkorrumperad turnering med mutade domare och ett av lagen som gjorde upp spelordning och säkert en hel del annat också. Inte undra på att BaraBens hårda gäng åkte ut fortare än kvickt även i år... Vi bjuder i alla fall på ett par bilder från i lördags. Och vi hade i alla fall tur med vädret i år.


Resegruppens "stabila" vänsterback.

Baraben regerade Yoga-scenen...

...och vi kuppade såklart pokalen.

Gänget vilade ut i solen...

...eller tog sig lite dopingpreparat.

Bara ben på BaraBen.
"Tänk om vi kunde spela så bra som Resegruppen..."
...som hade turneringens sannolikt yngsta målvakt.

Här mutar Resegruppen tävlingsledningen!

Blåvittvärldens nya korpcelebrites.

Den korrupte domaren.

...som blåste igång den märkliga straffläggningen mellan tre lag.

Lägg denna banderoll på minnet, den kommer synas framöver...!

2008/08/19

Djurgårdshatare nyförvärv i Djurgården

SILLY SEASON Djurgårdens nyförvärv från Vasalund, Peter Magnusson, gillar tydligen inte sin nya klubb. Alls. Till Hammarbys hemsida sa han för tre år sedan:
För honom är det uteslutet att spela för något annat elitlag i Stockholm än Hammarby.
– Jag skulle aldrig spela för AIK eller Djurgården.
Näää men vaaad é detta då? Djurgårdens nyförvärv skulle aldrig kunna tänka sig spela för- Djurgården. Lattjo lajban. Skön kille.
_________________________________
Daniel Mobaeck körde lite full häromdagen. Nu föreslår vi på BaraBen att han, Dulee Johnsson och alla andra svenska fotbollsspelare som råkar åka fast hos polisen för "första gången de satt sig i en bil berusade", vänder sig till följande samåkningspool för att ta sig till och från träningarna...
_________________________________
Aftonbladet påstår att en av svenskarna som greps för storrånet i Danmark satt häktad i Sverige vid tiden för rånet. Har möjligtvis Janne Plånbok och Mats Persson varit i farten nu igen?
_________________________________
På fredag kommer något av det tyngsta i internationell houseväg till Göteborg. Våra vänner på Dance Department bjuder på Chris Lake. Oavsett om du är housejunkie eller bara partysugen lär det bli fetaste kvällen hittills på Kungsgatans nyöppnade "Razzia".
_________________________________
Det går bättre för Estland än Sverige i Peking-OS. Estlands nations hela befolkning är inte lika stor som Stockholms. Ändå får de fram en diskushivare som inte bara är bättre än motsvarande Stockholms befolkning utan hela världens. Holm, Kallur, Nystrand, svenska skyttelandslaget och gängen kanske behöver skickas med Siljabåten riktning österut för träning på mental inställning när det väl gäller. Därmed illustrerar jag hela OS-debaclet med en talande bild. Detta är känslan som hänger kvar kring Sveriges insats i Peking-OS:

_________________________________
Blåvitts U-lag krossade Tuve med 12-2 i kvartsfinalen i Junior-DM på tisdagen. Målskyttar: Kamal Mustafa, 3, Niklas Williamsson, 3, Niklas Martinsson, 2, Mikael Andersson, Ali Selim och Johan Lundgren. Gôtt jobbat boys!

2008/08/18

Vem har kört rattfull i Borås?

EKONOMI/ALKOHOL Borås Tidning avslöjade vid lunchtid i måndags att en "Elitspelare från Sjuhärad" var misstänkt för grov rattfylla. Nu säger uppgifter på Stampenfans.com att elitspelaren är "Elfsborgsstjärna".
Precis när Dulee Johnsson lämnat landet så dyker en arvtagare i kategorin allsvensk fyllechaufför upp från ingenstans. Men vem är då Boråsaren som krockat, slagits och nu åtalas för grovt rattfylleri? Låt spekulationerna flöda.

- Spelaren är i 30-årsåldern.

(BaraBens "tips": Det handlar om Daniel Mobaeck.)

Dulee Johansson ja, han är lite splittrad just nu.
- AIK har gjort mig till den jag är i dag. Allt har inte varit perfekt, men jag kan inte skriva min livshistoria utan dem. Jag saknar laget men tror att de kan vinna ligan, sa Dulee till sin egen hemsida för ett par veckor sedan.
Versus:

- AIK kommer att be mig om ursäkt för vad de gjort mig. Inte nog med att de inte ansträngde sig för att hålla kvar sin bäste spelare. De berättar också osanningar om mig. De brydde sig helt enkelt inte om mig som människa, sa Dulee till Israelisk press i veckan.
Jag hatar AIK. Jag älskar AIK. Jag hatar AIK. Jag älskar AIK.
________________________________________________
Update 00:07- Det var precis som vi på BaraBen kunde tipsa er om. Daniel Mobaeck är den Elfsborgsspelare som är misstänkt för grov rattfylla.
________________________________________________
Att Öis haft ekonomiska problem i många år är ingen större hemlighet. Men nu tar Sällskapet sin ekonomiska kris till helt nya (botten)nivåer. Frågan är om Allbäcks lön är för hög, om effekterna av den långvariga publikkrisen börjat spridas eller Öis bara försöker värva supportrar utanför Långedrag och Örgryte? Det här är inte ett BaraBen-skämt. Bilden nedan är - tro det eller ej helt autentisk - och från Örgrytes officiella hemsida.


Begreppet ekonomisk kris har fått ett helt nytt ansikte.
________________________________________________

Ullevichefen: Vi har förlorat i anseende och misslyckats

ULLEVI & GOT EVENT Flertalet av BaraBen:s läsare har hört av sig till Got Event och Ullevi med klagomål på deras agerande kring gräsmattan på Ullevi. Nedan kommer svaret som supportrarna möts av, ett svar som till viss del innehåller självinsikt men även en stor portion av riktiga "god dag yxskaft"-resonemang...
"Hej!

Angående gräsmattan:
Gårdagens beslut att lägga om hela gräsmattan på Ullevi för ca 2 mkr var ett
nödvändigt beslut. Vi förstår synpunkterna att detta borde gjorts långt tidigare. Vi förstår också att det kan ses som ett beslut efter direktiv av SvFF och att vi lyssnar mer på landskampsarrangörer än lokala klubbar. Vi har under hela processen haft målet att klara samtliga åtaganden rent
datummässigt, dvs inte flytta något evenemang. Detta har lett till att åtgärderna hittills varit punktinsatser. Det visade sig nu att vidtagna åtgärder inte räckt till och detta drabbar nu IFK Göteborgs match mot Halmstad BK. Diskussioner kommer självklart att föras med IFK om detta enskilda evenemang och konsekvenser av flytten. Konsekvenserna av det fattade beslutet blir nu att samtliga återstående matcher på Ullevi får ett bra underlag. Detta gynnar självklart samtliga parter.
Vi inser att vi som hyresvärd förlorat i anseende gentemot de allsvenska klubbarna i Göteborg med avseende på underlaget och misslyckats med vår föresats att klara samtliga våra evenemang utan extraordinära åtgärder.

I dagsläget är det inte aktuellt med någon kompensation av evenemangsbesökare.

Mvh
Anders Albertsson, Arenachef Ullevi"
Har du varit i kontakt med Ullevi, Got Event eller Blåvitt i denna fråga? Maila gärna oss på BaraBen.com med den information du delgivits!

2008/08/17

Hammarbyspelare gripen för bankrån

KRIMINALITET Dansk polis anhöll på lördagskvällen fem personer misstänkta för rånkuppen i Köpenhamn den 10 augusti, där bytet blev 60 miljoner kronor. Fyra av de anhållna är svenskar och en är dansk medborgare. En av svenskarna är elitfotbollsspelare med ett förflutet i Hammarby IF.

Enligt indlandet.jp.dk är en av de gripna svenskarna elitfotbollsspelare och Ekstrabladet.dk anger namnet på den 28-årige gripne svensken till Patrik Manzila, elitspelare i Väsby United. Tidigare spelade Manzila för Hammarby och år 2001 när stockholmarna tog sitt första och enda SM-guld gjorde han fyra inhopp för Söders bidrag till världsfotbollen.

Om Manzila är medskyldig till rånet kommer en del koppla handlingen till svenska elitfotbollsspelares lönenivåer. Andra kommer påstå att det bara är en slump att en fotbollsspelare var inblandad. Men framför allt så kommer många njuta hånfullt av paralellen till den förlorarstämpel som kopplas till Hammarby från supporterhåll. Det fattas väl bara att de andra gripna svenskarna är Gaisare...
__________________________________________
Lagerbäck, Lagrell och cirka 20 andra förbundspampar var och besökte Nya Arenan i förra veckan och fick en stor sightseeing kring byggarbetsplatsen. "Ironiskt nog" var det samma dag som det togs beslut om att gräsmattan på Ullevi ska bytas ut inför landskampen och därmed tvingade Blåvitt att flytta på sin hemmamatch mot Halmstad. Väldigt många har varit irriterade över Got Events nonchalans inför Blåvitts krav på bra förutsättningar på arenan men väldigt får har gjort något åt det. Därför blev den humoristiska piken som levererades till Got Event i helgen extra rolig och träffande. Det är vad som kallas supporterhumor på hög nivå.
_______________________________________
Framgångarna för
cykellandslaget i OS är extra kul för oss då cykellandslagets boss Hans Falk nämligen har ett stort Blåvitthjärta. Men trots bristen på guld så här långt så har jag en känsla av att Kallur kommer ta den i häcken.
___________________________________________
Dennis Jonsson är en jävla hjälte. Men lik förbannat en ÖIS-brat och därför kommer han få känna på hårt Blåvitt stål om nu överklassen råkar gå upp till nästa år. På tal om Öis och Blåvitt så ska två spelare som lagt ner sina landslagskarriärer avtackas av Camp Sweden i samband med landskampen på onsdag: Niclas Alexandersson och Marcus Allbäck. Det hela sker 18:30 på Gotebar, gamla "Waytan".

2008/08/16

Trädgårsskola med Ernst "Ultras" Kirchsteiger

GRÄS & LERVÄLLING Ni som inte har läst om nattens äventyr vid Ullevi bör börja med att kika in GP:s rapportering. Bortsett från den helt onödiga och totalt irrellevanta kommentaren "En anonym medlem i läktargruppen Ultras, som inte har kopplats till något läktarvåld, förklarar aktionen." ger artikeln en bra bild av vad som hänt. Sedan följer Ultras egna bildkavalkad speciellt för er här på BaraBen.com. Idag är dagen då blåvita supportrar tog med Got Event till första klass i trädgårdsmästeriskolan...

1. Att plantera en gräsmatta, tips och råd.

2. Att sköta en gräsmatta, tips och råd (notera det sista tipset).

3. En munter uppmaning till eleven att sköta sin skolgång.

4. Läroboken.

5. Klassrummet. Minimodell för att öva sig inför större uppgifter.

6. Skolgården. Glada uppmaningar till
seriösa studier hängs längs med väggarna.


7. Skolslogan: "Gräset är aldrig grönare på Got Events sida"...