2008/08/24

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA En poäng, men tillbaka till noll? Så kändes det i alla fall efter gårdagens fiasko. Vi åt en hamburgare på stället som låg under Änglarnas samlingspub i Norrköping och servitrisen undrade om vi var från Göteborg (och alltså inte Östgöta-Änglar eller Stockholms-Änglar), efter jakande svar frågade hon vad det roliga ligger i att åka ända till Norrköping för att se Blåvitt vinna enkelt. Efter 2–0 på en kvart och en match som då blev lika spännande som att se färg torka, började vi fundera på om hon inte hade rätt. Sen verkade Blåvittspelarna mest börja tänka på att käka hamburgare för de sista två tredjedelarna av matchen var usla. Nu glömmer vi det här och börjar plocka lite poäng som tar oss längre bort från kvalstrecket. Pessimist som man är.

IFK Norrköping, borta
5 poäng: Pontus Wernbloom - Höstformen är tillbaka. Och jag som felaktigt trodde att det berodde på att han fick en värdig lekkamrat i form av Söder. Nej, nu är PW igång och det lär behövas om vi ska kunna fixa en plats i Europa. Står visserligen för två-tre riktigt usla skådespelarinsatser också, men sånt är lätt att glömma när han gör allt annat så förbannat bra.
3 poäng: Kim Christensen - Gör det han ska göra, vilket särskiljer honom från alla övriga i laget undantaget Pontus. Känns säkrare och säkrare på fasta situationer, tyvärr verkar våra utespelare ha tappat allt när det kommer till det.
2 poäng: Gustav Svensson - Gör som vanligt en helt ok defensiv insats där han täcker ytor, jagar bollhållare och allmänt irriterar på mittfältet. Men jag vill se mer av Gurra offensivt. Vi kan inte ha ett innermittfält med två spelare som inte vågar lite framåt.
1 poäng: Jakob Johansson - Jag vet att jag kommer få skit för den här poängen, och jag vet varför. Jakob gjorde ingen bra insats sett till 90 minuter. Däremot gjorde han något som jag länge saknat. Han vågade slå (lyckade) krossbollar. När Blåvitt byter kant brukar det annars ta tre-fyra passningar. Nu räckte det med en, vilket då och då skapade bra lägen.

Totalt efter 20 omgångar (exklusive Halmstads BK hemma)
1. Kim Christensen - 32 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
3. Gustav Svensson - 18 poäng
4. Tobias Hysén - 17 poäng
5. Robin Söder - 14 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Sebastian Eriksson - 11 poäng
6. Pontus Wernbloom - 11 poäng
9. Niclas Alexandersson - 10 poäng
9. Adam Johansson - 10 poäng
11. Stefan Selakovic - 6 poäng
12. Killen i halvtid - 5 poäng
12. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
14. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
15. Klacken - 3 poäng
15. Thomas Olsson - 3 poäng
15. Publiksiffran - 3 poäng
15. Martin Smedberg - 3 poäng
19. Daniel Alexandersson - 1 poäng
19. Nicklas Carlsson - 1 poäng
19. Jakob Johansson - 1 poäng

13 kommentarer:

  1. Selakovic då?
    Som vanligt visar han att han är den ende i blåvitt som vågar utmana sin gubbe och dessutom oftast kommer förbi.

    Var JJ ens med i matchen?

    SvaraRadera
  2. Selakovic uppvisar ju ett spel där han vill men inte vågar, inte lyckas och framför allt inte tror att något går. Uppgivenhet. Killen verkar mer eller mindre förståligt vara knäckt helt enkelt.

    Såvida de inte har koncentrerat självförtroende att injecera på Kamratgården så tror jag Selakovic kommer få svårt att nå upp till sin normala nivå.

    SvaraRadera
  3. Tycker Sella är en typisk som har jävligt mycket boll i sig men som är alldeles för omständig. När han har gjort nåt riktigt bra så skall han göra en grym grej till och då tar det stopp.

    Näää, Wernbloom den enda som var riktigt bra. Bjärsmyr bör ha tankarna på någon proffsklubb.
    Hjalmar kommer vi få se i Blåvitt tills han är 47.

    SvaraRadera
  4. Sella var en av höjdpunkterna igår, det är på väg upp, det syns tydligt. Vad det gäller Hysén finns det helt klart mkt att arbeta på ...

    SvaraRadera
  5. JJs lyckade crossbollar var det nog bara du som såg

    SvaraRadera
  6. JJs lyckade crossbollar var det nog bara du som såg

    SvaraRadera
  7. JJ suger när det kommer till fusball

    SvaraRadera
  8. QQ är bättre än JJ

    SvaraRadera
  9. SLUTA HYLLA SELLA TILL SKYARNA! HAN HAR VARIT PISSDÅLIG SENASTE 2 SÄSONGERNA, DÄRMED BASTA!

    SvaraRadera
  10. Sella är bland dom bästa i BlåVitt just nu, helt klart en man för startelvan framöver.

    SvaraRadera
  11. Hur fruktansvärt länge skall man vänta på att Hysén skall börja prestera? Hur länge skall han vara given för att han är Glenns son? Han börjar se ut som det sämsta köpet sedan Robert Andersson...

    SvaraRadera
  12. Sella var ju bra, men när ni säger att han "oftast kommer förbi" och "han vill men inte vågar" så har ni helt fel. Uppenbarligen har han hur stort självförtroende som helst, han försöker ju gång på annan att göra snygga finter och vända bort/komma förbi sin back.. problemet är att han oftast misslyckas med de svåra finterna och backen tar av honom bollen. Hur många gånger fick han inte smaka gräs under matchen mot Norrköping? Visst händer det att han kommer förbi när han börjar dribbla.. men det är då inte ofta.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.