2008/08/09

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Baksmälla efter Basel eller en överjävlig underskattning? Jag vet inte vilket och jag bryr mig ärligt talat inte heller. Blåvitt var usla defensivt, och alla spelare (utom en) hade sänkt sig minst ett snäpp sen Malmö- och Basel-matcherna. Wernbloom, som i vanliga fall bara skulle pangat in straffen i nättaket, slog en fjösig straff lite halvdant ut mot stolpen. Hysén, som gjorde en riktigt bra insats som vänsterback i andra halvlek mot MFF, var urusel på allt. Seb och TO, som skötte sig fantastiskt mot Basel, var trea och fyra på alla bollar. Söder, som gjort ett par strålande matcher, hade inte bollen som vän en enda gång. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu har ni åtta dagar på er att mentalt och fysiskt komma tillbaka till den formen ni var i för en vecka sedan. Nu glömmer vi den här veckan.

Örebro SK, borta
5 poäng: Stefan Selakovic - Gör egentligen allt rätt och står för en assist, ett mål och fixar dessutom en straff. Det ska bara räcka för vinst mot Örebro. Trist att hans tio lagkamrater inte förstod det.
3 poäng: Niclas Alexandersson - Utöver Sella kanske den enda på plan som gjorde en insats som kan betecknas som "bra". Är inte uppe i sådan form som han varit tidigare år men håller trots det hög allsvensk klass i det mesta han gör.
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - Är inte dålig men gör inte heller en insats som han kan vara stolt över. Därför känns det konstigt att dela ut poäng till Ragge, men i brist på andra...
1 poäng: Kim Christensen - Är chanslös på alla mål men det känns ändå som att Kim har lite att jobba med, främst gällande luftspelet, och inte minst att se till att backlinjen sköter sig.

Totalt efter 18 omgångar
1. Kim Christensen - 29 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
3. Tobias Hysén - 17 poäng
4. Gustav Svensson - 16 poäng
5. Robin Söder - 14 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Sebastian Eriksson - 11 poäng
8. Niclas Alexandersson - 10 poäng
8. Adam Johansson - 10 poäng
10. Stefan Selakovic - 6 poäng
10. Pontus Wernbloom - 6 poäng
12. Killen i halvtid - 5 poäng
12. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
14. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
15. Klacken - 3 poäng
15. Thomas Olsson - 3 poäng
15. Publiksiffran - 3 poäng
15. Martin Smedberg - 3 poäng
19. Daniel Alexandersson - 1 poäng
19. Nicklas Carlsson - 1 poäng

24 kommentarer:

  1. Apropå Stefan... Så är det fanimej otroligt om han inte får fortsatt förtroende efter dagens match...

    SvaraRadera
  2. Hjalmarhatet sprider sig i Majorna. Hörde just den här visan av några EXTREMT bittra och överförfriskade själar som gick förbi mitt fönster...

    "Hjaaalmar Johnsson, åh Hjalmar Jonsson. Han sänker Blåvitt, med sina ben. Å han är 40 år gammal, och han suger Stefan Rhen"....

    SvaraRadera
  3. Senaste fem bidragsgivarna: 1. Score Sportsbar 700:-
    2. Andreas Olsson 500:-
    3. Marksaneringsinfo 100:-
    4. Fam. Aaröe 200:-
    5. Martin A 111:-

    Totalt 07/08 (se listan):
    39671


    Lite stökigt va?, senaste kronan som kom in gjorde det i mars typ eller?

    Inte meningen som en diss, mer som en undran.

    SvaraRadera
  4. Mina poäng:
    -5: Pontus. Urusel i allt han gör idag. Långsam och gnällig.
    -4: Söder. Egentligen lika dålig som Pontus, men han är yngre, så jag kan inte riktigt med att såga honom helt. Bara nästan.
    -3: Hysén. Om Hjalle kallas för en kona, är Hysén en betongsugga då eller?
    -2: Seb. Dålig. Men bättre än ovanstående.

    Sedan skiter jag i resten, men Sella, fan va du äger. Bäst på plan, får du inte chansen nästa gång så är det ta mig fan skit.

    +5000: Sella.

    SvaraRadera
  5. Varför inte diskutera viktigare saker? Tex varför alla blåvitt brudar är så enormt fula.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker helt klart TO är värd åtminstone en poäng.

    SvaraRadera
  7. Glenn:

    Det är väl uppenbart. Det finns två sorters IFK-brudar:
    De snygga, som är upptagna men hänger med killen på matchen.

    De fula, som hoppas på att "träffa den rätte" i klacken

    Självklart finns det undantag som bekräftar regeln också, men rent krasst är det såhär!

    SvaraRadera
  8. Startar inte Sella som forward nästa match är det ngt som är ruttet på kamratgården!

    SvaraRadera
  9. Finns uppenbarligen åtminstone en spelare i truppen som är klasser sämre än hjalle som vänsterback...

    SvaraRadera
  10. Fan va Hjalle suger å varför i helvete skall Tobbe spela vänsterback massa jävla matcher, man blir så trött på allt !

    Sella skall fan spela nästa match från start vartfan han vill när han e den ända som e bra.

    Vet ej om Kim vart så bra men han har ju inte vart dålig då alla mål varit backlinjens fel (speciellt) Hjalles !!

    SvaraRadera
  11. Jättebra att prova Lill-Glenn som back i skarpt läge.. Var det sten, sax, påse som gjorde att han fick spela back?. Men kanske skall överaska och köra Söder som mittback mot halmstad?

    SvaraRadera
  12. stör mig på dom 2 extremt feta brudarne som alltid sitter på nedre, dom sjunger aldrig med i sångerna, dom sitter bara där å käkar godis, TESTA GAMBIA!!!!!

    SvaraRadera
  13. Varför skakade inte Söder hand med Walle när han byttes ut? Jävla sketunge.

    SvaraRadera
  14. Varför tar inte Söder Walles hand?
    Diva efter 5-6 bra matcher?

    Söder tänk dig in i Walles situation, han har gjort mål och räddat oss tidigare på säsongen och utåt sett har han inte gnällt över petningen.

    Varför lägger Wernbloom straffen?

    SvaraRadera
  15. Lill-Glenn är ingen vänsterback, men Hjalmar är ingen fotbollsspelare överhuvudtaget.

    Snälla Stefan Rehn, plocka av Hjalmar för gott. Så otroligt trött på att se eländet. Det var många som var dåliga idag, men Hjalmar är ju a-l-d-r-i-g bra!

    SvaraRadera
  16. Kan inte någon lägga upp träningsrapporter, filma eller ngt, så man får veta vad fan de håller på med på träningarna. Om de nu gör ngt....

    SvaraRadera
  17. Hade ÖSK backat hem tidigt i matchen, vilket dom brukar göra mot bättre lag, så hade antagligen Hysen gjort en bra match med överlappningar till Sella m.m. och då hade alla här inne sagt att det var ett Genidrag av Rehn och Olsson m.m.

    Det stora felet jag tycker tränarna gjorde var att de inte ändrade något. Hysen var vänsterback matchen igenom, trotts att ÖSk kom förbi honom varenda gång. Jag överdriver fan inte, jag minns fan inte en enda gång Hysen vann en man mot man duell.

    Tycker man borde bytt ut honom redan i paus när man märkt att han inte funkade på sin possition. Satt ner Lund elelr Eriksson där och satt in Gustav på mitten när man redan tidigt i matchen såg att vi behövde någon som kunde täcka stora ytor, och det gör Gustav jävligt bra men sin uthållighet och vilja.

    Sen å andra sidan gjorde ju Rehn och Olsson något annat som också är rätt beundransvärt å andra sidan, dom visade tålamod. Dom trodde på spelarna och sitt spelsystem. Kan tänka mig att dom trodde ÖSK skulle backa hem mer i andra, kan tänka mig att dom trodde ÖSK skulle backa hem efter 3-2, och hade ÖSK bara gjort det hade ju deras taktik nog funkat.

    Sen å andra sidan, att vara fotbollstränare handlar ju mycket om att förutse motståndarnas drag och parera dom, vilket Rehn och Olsson misslyckades med.

    SvaraRadera
  18. philbaoge:

    Håller med dig på allt.

    SvaraRadera
  19. FAN!

    Kalmar spelar lika mycket matcher som oss och vinner sina enkla matcher borta till skillnad från oss....
    Och Elfsborg spelar lika mycket med (hittills) och vinner i Solna... Trots en man kort i nästan 40 minuter...

    Och vi bränner straffar (eller ett träben rättare sagt) mot bottenlagen...

    SvaraRadera
  20. Att wernbloom skjuter straff känns lika dumt som att Seb Johansson fick skjuta den nionde och inte den elfte mot FCK häromåret.

    SvaraRadera
  21. peddape jag minns det straffdramat som igår... fyfan.... Mourad i stolpen i sista straffen. Bra straff men ändå... Och vafan gjorde seb, sämsta jag sett...

    SvaraRadera
  22. Hur kan Hysén fått så många poäng ?? Kompispoäng eller ? Han är ju minst lika dålig som Hjalmar. Snacka om att lillHyse´n har hästlängder kvar till att nå sin pappas nivå...som fotbollssoelare.

    SvaraRadera
  23. Vänsterback:
    Är det nån form av logiskt felslut att man tror att Tobbe blir en "modern ytterback" (fan vad jag hatar det uttrycket) bara för att han vet hur man spelar vänsterytter? Jag såg honom spela den positionen i Häcken för några år sedan och han var knappt märkbart snabbare än ett luciatåg.

    De har ju två naturliga vänsterbackar, varför inte spela dem på den positionen? De har väl ersättare på mittbacken som vet hur man spelar mittback?

    Alt 1: Seb som vänsterback, Gustav som mittmitt.

    Alt 2: Seb som mittmitt, Hjalmar som vänsterback och Gustav som mittback.

    Alt 3: Erik Lund som vänsterback.

    SvaraRadera
  24. Straffläggare:

    Gnällis har ju sämst förutsättningar i hela laget att lägga en straff. Killen har fel tyngdpunkt; alldeles för låg. Han skjuter med för liten pendel; för korta ben. Han tar en alldeles felaktig ansats. Han har inte kyla nog vilket bevisas i hans ständiga gnäll ute på planen.

    Det finns åtminstone 4 spelare med bättre förutsättningar att slå in en straff; Hysén, Alex, Hjalmar, Sella. Mkt märkligt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.