2008/08/07

FAN! FAN! FAAAAAN!

Jag kan ta en förlust "rätt bra"... OM vi spelat dåligt. OM inget fungerat. OM vi inte förtjänat att vinna. Då kan jag faktiskt acceptera en förlust. Vid sådana tillfällen brukar jag bli besviken. Idag är jag inte besviken, Jag är bitter, något så in i helvete bitter.

Jag vill ge den största jävla guldstjärna till laget. Det här var den bästa matchen jag sett IFK prestera på länge, sett till motståndet. Hela laget gjorde en GRYMT bra insats, och det var vår match. Vi borde egentligen vara på väg mot tredje omgången. Den enda jag egentligen har något att säga om är vår kona till västerback.

Förutom att han inte håller samma höga nivå som resten av laget. Så är det han som klantar till det mest vid 2-2 målet. Visst hade Hysén ett finger med i spelet, men han ÄR en offensiv spelare och måste kunna lita på att hans back går upp och täcker ytorna bakom honom i ett tidigare skede. Hur svårt kan det var att vaska fram en bättre vänsterback att plocka upp i A-laget?
Även om han har otur och åker på den där straffen som inte är straff...
SÅ HAR JAG FÅTT NOG AV HJALMAR "KONAN" JONSSON!

Det känns även som ödets ironi att jag för mindre än en vecka sedan skrev ner Martin Hansson. Idag känns det som att Martin Hansson är ljusår bättre än den där jävla domaren som vi hade igår. Visserligen tycker jag att han gjorde en helt okej insats, förutom vid ett tillfälle. Detta tillfälle gör alla andra bra domslut meningslösa. Ni vet vilket tillfälle jag menar, det där domaren avgjorde matchen!
DOMAREN avgjorde matchen.
HAN förstörde drömmarna.
HAN förstörde min onsdag.
HAN gjorde mig bitter!
FAN! FAN! FAN!

82 kommentarer:

  1. Bra Jobbat. Årets sämsta blogginlägg av årets sämsta skribent?

    Snacka om att konstant säga emot sig själv?

    "HELA laget gjorde en GRYMT bra insats"

    "Förutom att han inte håller samma höga nivå som resten av laget. Så är det han som klantar till det mest vid 2-2 målet"

    "Idag känns det som att Martin Hansson är ljusår bättre än den där jävla domaren som vi hade igår"

    "Visserligen tycker jag att han gjorde en helt okej insats"

    Och avslutningen "DOMAREN avgjorde matchen"... Lilla Peeman, var det inte Hjalmars fel?

    SvaraRadera
  2. Vaknade jag nyss, knäppte på datorn, läste artikeln och jag kan bara säga att jag förstår precis hur du känner dig. JÄVLA DOMARJÄVEL! Nej, jag går fan och lägger mig igen!

    Senaste anonym:
    Du är nog inte så jävla klippsk. Läs om texten så fattar du att han tycker att HELA laget med undantag för Hjalle var genomgående bra och att det inte spelar någon roll hur bra domaren var innan straffen!

    SvaraRadera
  3. Det var inte Hjalles fel era puckon. Ge fan i att kasta skit på en spelare. Det var domaren som dömde.

    SvaraRadera
  4. JAG Håller med i ditt inlägg till 100%!!

    SvaraRadera
  5. Allt e faan skit idag.
    Känns som man har förlorat något, något som man aldrig kommer att få tebax.
    Så jävla surt.
    Nu tar vi hem Allsvenskan o S.Cupen.

    Robin Söder.

    SvaraRadera
  6. Det är självklart domaren som blåser oss på avancemang då han blåser straff. Jag håller också med om att Hjalmar inte gör ett rätt under matchen. Att inte tränarna ställer över hjalmar är för mig obegripligt av den enkla anledningen att i förra matchen liksom denna så anföll basel på vår vänsterkant. Hjalmar och tobbe tappade den kanten totalt.

    SvaraRadera
  7. Jag hämtar tjära och fjädrar till domaren.....

    SvaraRadera
  8. Förstörde din onsdag? F-n idioten förstörde ett helt j-vla år.

    Och till er som försvarar Hjalle. Gå och häng er, eller börja med att öppna ögonen.

    Förstår inte problemet med att hitta en riktig vänsterback?

    Men som sagt. Vi var värda att gå vidare. Kämpa Blåvitt!

    SvaraRadera
  9. Onödigt att lasta Hjalmar för det här. Han kan knappast hjälpa att han följer reglerna när han nickar bort ett inlägg.

    Visst, han är inte bäst på plan igår men att säga att han inte gör en siffra rätt är fel. Vem skulle ersätta Hjalle igår då när Sebban spelade på mitten som han för övrigt gjorde strålande.

    SvaraRadera
  10. "Visst, han är inte bäst på plan igår men att säga att han inte gör en siffra rätt är fel. "

    Kan du tala om för mig vad han gjorde rätt?

    Erik lundh kanske

    SvaraRadera
  11. Din jävla idiot!! Hur fan kan du få det till Hjalles fel din jävla pajas?!

    SvaraRadera
  12. Årets sämsta inlägg. Idiot.

    SvaraRadera
  13. "Din jävla idiot!! Hur fan kan du få det till Hjalles fel din jävla pajas?!"

    vem fan har skrivit att det var hans fel med straffen?
    Att han däremot var kona under hela matchen och inte gjorde ett rätt såg alla som såg matchen. Kanske bör kolla din tv-mottager då du uppenbarligen såg en annan match igår.

    SvaraRadera
  14. Hjalle gör ju en helt ok match, bortsett ett par grejer. Inkl. när han går bort sig på 2-2 målet och onödrigt viftar med armarna vid straffen.

    I dagens blåvitt räcker det inte att göra en ok insats. Därför bör Hjalmar ersättas. Skola in Lund, bättre på sikt.

    Hysén däremot... Missar två frilägen i första halvlek. Står i vägen för bjärs på 1-1 målet, vilket är anledningen att Hugge kan nicka in bollen ostört. Han går (ihop med hjalmar) bort sig på 2-2 målet.
    Egentligen ser jag honom som mer syndare, tyvärr.

    Men måste vi ha en syndabock, ta ut vredet på ösk på lördag istället Blåvitt.

    Framåt, nu satsar vi på ett nytt guld och nya försök i europa nästa år!

    SvaraRadera
  15. Håller med Peeman till 99 %. Hjalle gör en skakig insats på vänsterkanten och får aldrig grepp om den där lille portugisen. Precis som mot Ishisaki i varje match mot Elfsborg. Hjalle ligger hela tiden för långt ifrån en teknisk, snabb motståndare. Blir ju farliga inlägg i stort sett varje anfall från vänster.

    Detta har ju påpekats av folk i år och det är ju inte en överraskning att Hjalle viker sig i avgörande skeden. Varför går han upp mot bollhållaren tillsammans med Hysén på 2-2? Helt obegripligt. Varför hoppar han med en arm sträckt rakt upp i väders på straffsituationen. Bollen träffade inte hans arm men den kunde lika gärna gjort det. Juniormisstag som vanligt av Hjalle. Domarinsatsen var givetvis patetisk också, men det är ju så jääävla typiskt att just Hjalle drar på sig straffen. Överaskning? Nej.

    Jag vill påpeka att Hjalle även gjorde många fina brytningar och bra instatser men det kompenserar inte alla brister i försvarsarbetet. Hjalle håller fint i allsvenskan mot de flesta motstånd men jag hoppas med hela mitt hjärta att IFK tittar på nya alternativ för att förstärka vänsterbacken. Speciellt om vi spelar kvalspel tillö UEFA eller Champions league nästa år.

    Fy fan en sån dag.

    SvaraRadera
  16. Hela debatten kring Hjalmar börjar snart bli en ren jävla princip-kamp. Jag kan hålla med om att Hjalmar stundtals är en av de spelare som oftast tabbar sig men de gånger han är samtidigt en av de spelare som alltid har fått mest skit oavsett. Har vi ingen/inget annat att skylla på så kommer påhoppen på Hjalmar. Det är ingen jävla tillfällighet att Hjalmar har den plats han har. Kolla under de senaste säsongerna så har han spelat upp sig och 2007 var han riktigt jävla bra defensivt.

    Vi behöver en ny vänsterback för det finns bättre allsvenska vänsterbackar än Hjalle men att klandra honom för gårdagen är bara ytterligare ett patetiskt drag i jakt på syndabockar.

    Vi förlorar matchen igår på ren jävla otur & tyvärr, en domartabbe!

    SvaraRadera
  17. Och ja, Hyséns insats är lika illa.

    SvaraRadera
  18. det är som jag skrev tidigare helt obegripligt att hysse och hjalmar får ett fortsatt förtroende och det ihop. De har inte fungerat ihop någon match och det var genomskinligt att basel använde den kanten att anfalla på.

    Sedan håller jag med om att vi måste blicka framåt och seb gör en djävulsk match

    SvaraRadera
  19. Hur bittert det än känns har jag svårt att inte le för mig själv när jag tänker på hur vi får fram spelare efter spelare som håller både individuellt, och som lagspelare, både på allsvensk nivå och nu även internationellt (om än låg internationell nivå).

    Skit i Hjalmar nu, det är klart Lund eller nån annan kommer konkurrera ut honom inom kort. Fokusera istället på Seb E, Söder och Adam (och PW och Gustaf). Vägen mot den ursprungliga målsättningen att ta guldet 2009 och därefter konkurrera i Europa ser jävligt väl utstakad ut. Det kommer inte ens bli svårt.

    Känner nån annan igen lukten av gulddynasti?

    SvaraRadera
  20. jag vill ha domarens mailadress eller telenr kan ngn fixa det?

    SvaraRadera
  21. Forssen: Du har nog bättre chans om du frågar på qx

    SvaraRadera
  22. Inte bara onsdag. Han förstörde hela hösten.

    SvaraRadera
  23. En annan sak som känns sur är att vi troligtvis inte kommer ha samma tur med lottningen nästa gång.


    Och att hon som ägde FCB till ~100% va äcklig. Och att gubbarna bredvid henne på läktaren va ännu äckligare.

    SvaraRadera
  24. Imponerande analys att skylla på Hjalmar. Han hade den bästa spelaren på plan mot sig och plockade bort honom hyfsat trots allt. 1-1 berodde på en krock mellan Hysen och Bjärs. 2-2 berodde på att ingen markerade ordentligt på bortre stolpen. Det var för övrigt ett självmål.

    3-2 berodde på domaren.

    Fast är man Hjalmarhatare så var såklart allt Hjalles fel. Det var även Hjalles fel att Hysen gjorde ett uruselt avslut på sitt friläge osv.

    Nej, sluta skriva sån skit.

    SvaraRadera
  25. Hjalmar e ju värdelös + en mutad domare så blir slutresultatet såhär.....

    SvaraRadera
  26. Eller så var det bara en dålig bortförklaring skotten Richmond kom med, det där med att Hjalmars arm inte träffade bollen men hindrade Baselspelaren Ergic, vad vet jag.

    SvaraRadera
  27. Inte för att sparka på ett lag som redan ligger, men tyckte ni IFK-supportrar verkligen att laget gjorde en bra insats igår. Hade mitt lag spelat som IFK gjorde i andra halvlek igår hade jag skämts som supporter.

    Synd att IFK inte tog chansen, Sverige hade behövt framgång i Europa.

    SvaraRadera
  28. Anonym 9:39:

    Ja det hade varit intressant att se hur det ser ut på domarens Unibet-konto.

    SvaraRadera
  29. kolan:
    och ditt lag är?
    Grunden Bois?

    SvaraRadera
  30. Bjärsmyr har varit darrig länge, spridit en hel del osäkerhet. Hjalmar är som han är men är trots allt lagets bästa vänsterback. Att Hysén är konstant ur form hjälper ju inte direkt vår vänsterkant. Kim gör ingen speciellt bra match. Fyra mål är fyra mål, då spelar inte nån reflexräddning minsta roll. Om alla spelare varit utan formsvacka så hade Basel inte haft en chans att gå vidare.

    SvaraRadera
  31. Nu måste väl för helvete Alex pensionera sig (en bra passning, resten var BEDRÖVLIGT). Och Hysén, vilken bränn-gubbe. Herregud!!!

    Tacka vet jag Robin och Lil´Kim, fan va bra dom va, börjar nästan lipa när jag tänker på det..

    Älska Blåvitt!!

    SvaraRadera
  32. Håller med om att Kim inte är nån höjdare. Han är inte kung i sitt eget målområde.

    Visst gör han en del makalösa reflexräddningar, men många v de lägena skulle inte behöva uppstå om han hade gått ut längre och mer resolut.

    Hoppas de kan reda upp det där och få Kim att också styra försvaret bättre. Bjärs ser som sagt snäppet vilsnare ut under Kim än han var under Bengan, och Ragnar ser inte heller lika övertygande ut för den delen.

    SvaraRadera
  33. "Sent i natt satt Uefas domarobservatör och granskade matchen på dvd.

    Sedan betygsatte han domaren på en skala mellan 1–10 i sin rapport. Nu ska Uefas domarkommité avgöra om Charles Joseph Richmond får fortsatt förtroende i Champions League. Inget talar för att han får det."


    Källa: Aftonbladet.se

    SvaraRadera
  34. Jag skall inte klandra Hjalle för straffen, men om man som vissa här inte ser hjalles tillkortakommanden som fotbollspelare så är man ju fasen helt under isen. Han spelar efter sin förmåga men det räcker inte, kanske med nöd och näppe i allsvenskan men absolut inte i Europa. I mina ögon gjorde Hysén den sämsta insatsen igår, men med honom vet man att han kan så mycket mer i förhållande till Hjalmar.

    /Rob

    SvaraRadera
  35. Gjorde Hjalle en helt okej match !? Är ni mental sjuka ?

    Han måste ju får reda på att han var dålig!, Man måste få säga vad man tycker.... Han var värdelös!

    SvaraRadera
  36. Hemskt vad många av oss är enögda.

    Ja, vi fick en feldömd straff emot oss. Men ska villigt erkänna att jag själv vid första anblick tyckte det såg ut som en straff så jag hade fel jag med.
    Går man upp med armen på det viset får man räkna med att man kan åka på en straffen i röven. Precis som man kan åka på ett rött kort om man viftar med armbågen som Bjärsa gjorde sist. Precis som man kan räkna med ett gult kort efter några minuter om man redan har en tillsägelse och går på målvakten när man inte har en suck på bollen som Wernblom gjorde igår. Ett (onödigt) gult kort som tvingade han att hålla igen i närkamperna resten av matchen.

    MEN VI SLÄPPTE 3 MÅL TILL UTÖVER DET!!!!!!!!
    De två första berodde på riktigt djävla dåligt förssvarsspel
    Och även om inte Basel fått den feldömda straffen tror jag att dom gjort ett tredje mål för de har bättre fotbollsspelare. Idag har inte blåvit 11 spelare, finns många som inte håller måttet och då räcker det inte med att Söder kommer bli något riktigt stort (om han vill).

    SvaraRadera
  37. Efter alla jävla drömmål dom sålt på Burger King, måste man fan ha pengar till att köpa en ny vänsterback.

    SvaraRadera
  38. Hej alla vänliga själar!
    Jag hoppas att ni också har en drös med folk som säger vad de tycker och kan stå upp i klunga och på internet och tala om för er hur dåliga ni är. Vart var ni igår? Inte stöttade ni på plats i alla fall... Så framgångsrika som ni utger er för att vara, kan ju det ekonomiska i alla fall inte vara nåt problem för Er...? Ni är ju dessutom Klubben.

    Sansa er för helvete eller flytta till Solna!

    SvaraRadera
  39. Hur fan kan någon klagar på Kim igår. Visst han släppte in 4 mål men vilket av målen kunde han tagit? Olsson(tror jag det är) lyfter från stolpen innan bollen går fram målskytten på första målet. Han gör gryma räddningar, är säker, släpper inga returer och såg bra ut i höjdspelet då han gick ut och plockade en hel del inlägg. Gillar Kim mer och mer för varje match faktiskt.

    Söders mottagning och första steg när han för 2-1 håller hög internationell klass.

    Kan seb bygga lite muskler till samtidigt som han behåller sin kvickhet så kommer han inte förlora en närkamp. Ruskigt arbete igår.

    SvaraRadera
  40. Idag gick jag nästan inte till jobbet det krävdes 1½ timems övertalning av mig själv. Jag var så jävla arg ledsen och besviken igår. Hoppas dom jävla asen åker ut och att dommaren skjuter sig själv i vrede.

    SvaraRadera
  41. Herregud gubbar!

    Vi förlorade, matchen är över. Nu tar vi och vinner serien så vi kan vara med nästa år och ta revansch. Alla till Örebro på Lördag, finns inga ursäkter, hylla laget för insatsen i Basel och stötta blåvitt till ytterligare en seger i AS!

    SvaraRadera
  42. Måste säga att jag tycker det var genomgående ganska låg nivå på Richmond.

    Hjalle var inte bäst på plan, men hans fel att vi torskar, knappast.

    I mina ögon är t ex Alex snäppet sämre. Att hans bakåtpassning till en baselspelare strax utanför vårt straffområde inte resulterar får vi tacka gudarna för.

    Idag kan förresten vara årets tyngsta dag. Fan vad jag känner med grabbarna.

    SvaraRadera
  43. Det är lätt att kasta skit på Hjalle som trots allt gör en hygglig insats, det är lika mycket Hyséns fel att de tappar positionerna vid 2-2 målet och 3-2 målet är absolut inte Hjalles fel, visst han kanske är lite högt uppe med armarna men det brukar försvarare alltsom oftast vara vid fasta situationer utan att de får en totalt horribelt dömd straff mot sig.

    Igår hade det varit betydligt mer befogat att kasta skit på Hysén men det bär väl emot att klaga på en gubbe som vi har värvat för dyra pengar, det är dags att öppna ögonen och inse att han inte är värd pengarna vi betalade för honom han har ju för helvete varit helt värdelös ända sedan han kom. Den enda anledningen till att han är ordinarie är ju att vi tyvärr inte har något bättre alternativ på hans position. Lägg av med att kasta skit på Hjalle när det finns andra som förtjänar det betydligt mer.

    Sist men inte minst vill jag bara kommentera det inlägg som han som inte förstår hur vi kan tycka att blåvitt gjorde en bra insats i andra halvlek igår skrev, jag tycker att blåvitt gjorde en extremt bra insats genom hela matchen igår, man spelade agressivt och tillät inte basel dominera matchen på samma sätt som dem gjorde i det första mötet och jag tycker att man dessutom försökte spela bollen längs marken och hålla i den när tillfälle gavs. Visst var det synd att man backade tillbaka lite efter ledningsmålet men om man leder borta mot ett såpass bra motstånd som basel så sker det omedvetet.

    Det enda riktigt rejäla misstaget blåvitt gör är vid 2-2 målet annars så tycker jag att man gjorde en helgjuten insats.

    SvaraRadera
  44. Hjalle lär göra en himmelsk bra insats mot Örebro borta...som MITTBACK..då Bjärsa är avstängd.

    SvaraRadera
  45. Ärligt talat, det var skit igår. Jag var grymt besviken och grymt förbannad på det mesta. Man grabbar jag blir uppriktigt sagt förbannad på er som sågar spelar hit och dit. Stöd laget för helvete!! De gjorde en bra match igår, vi blir bättre och bättre. Stå upp för laget, stöd spelarna och låt Rehn och Olsson såga spelare internt.. Älska mer än hata!!!

    SvaraRadera
  46. Snart på platsbanken:
    Sökes: Snabb, placeringssäker, teknisk, spelskicklig vänsterback till svensk storklubb.
    Önskemål: Du är kommunist och tänker inte på pengar.
    Krav: Du skall hoppa med händerna nedåt.

    :-D

    SvaraRadera
  47. Jocke sa...

    Hur många nickdueller tror du din kommunistback vinner?

    Lägg ner hatet på Hjalmar.

    SvaraRadera
  48. HA! HA! HAAAAA!

    SvaraRadera
  49. Fy fan vad allt känns bittert... är egentligen inte lika bitter på sättet vi torskade matchen som på vilket drömläge vi sjabblade bort, Basel och sen Guimares, uppåtgående form, en Söder i hysterisk målform, bättre chans på CL lär inte dyka upp på 10 år...

    Är nog många som tänker att "nästa år med detta laget...", problemet är dock att ett allsvenskt lag nuförtiden inte får chansen att bygga på sikt. Vill inte vara superpessimist, men visst kan det i värsta fall sluta med en 3e plats efter Kalmar o Ellos, sen spelarflykt nästa sommar då intertoto inte är tillräckligt lockande för ännu ett år i allsvenskan. Då kan vi mkt väl tappa Bjärsa, Ragnar, Adam, Söder o Seb o då kommer CL kännas oerhört långt borta.

    Men va fan, nu får man hoppas på upprepning av fjolårets höstspurt o därmed ny chans på CL nästa år o kanske kan man då behålla några avspelarna åtminstone ett år till.

    SvaraRadera
  50. Det är inte Hjlamars fel att han blir uttagen.

    För övrigt håller jag inte med blogginlägget. När laget har kämpat så väl som igår och förlorat så känns det bara förjävligt. Vad som är MYCKET värre för mig, det är när vi förlorat för att vi inte kämpat. Tycker grabbarna ska ha en eloge.

    Transferfönstret är väl fortfarande öppet? Tror vi tappar Ragnar och/eller Bjärsa före det stängs.

    Vi var värda Europa. Jag tror vi kommer klara oss in en dag, men det kan ju ta ganska många år.

    /Roffe

    SvaraRadera
  51. jävligt bra skribent. inte.

    och ge fan i att kasta skit på Hjalle, så jävla lätt för er att utse honom till syndabock varenda jävla gång. skärpning, det är pinsamt.

    SvaraRadera
  52. Vad fan måste Hjalmar ha armarna uppe för?!?!

    SvaraRadera
  53. Jävvvvvlllla Hjallmar. Håller med till 100%. Hur en del kan försvara denne usla spelare är ofattbart. Har sedan han kom fått nog av hans luffsande hemjobb och brist på kraft o ideliga felpass. Satan.
    Uselt är också lagets insatser vid hörnor, vilket hade förödande inverkan på hur matcherna mot Basel slutade. Detta trots alla borde vetat. En del spelare borde skämmas över detta. Pojklagsaktigt.

    SvaraRadera
  54. Hahaha, folk vill alltså få det till att Hjalle var usel pga Carlitos kom förbi några gånger. Carlitos kommer tack vare Hyséns brist på hemjobb rättvänd varje gång. Och alla som spelat åtminstone EN fotbollsmatch vet hur svårt det är att stoppa en rättvänd spelare, dessutom när han är så duktig som Carlitos.

    Ibland är det motståndaren som är bra, inte din spelare som är dålig. Men jakten på syndabockar är ju konstant. Fatta istället att den rätta syndabocken är domaren.

    Och att det skulle vara fel att använda armarna att häva sig med när man hoppar är ju grym humor. Försök själv hoppa utan att använda armarna. Fråga Stefan Holm om han använder armarna för att komma upp så högt som möjligt. För er som inte vet så är Stefan höjdhoppare av världsklass.

    SvaraRadera
  55. sista anonym - Men basels spelare nickade ju i hjalles höve utan att ha en arm sträckt rakt upp i lufte? Det är inte direkt en naturlag han bryter mot...

    SvaraRadera
  56. om stefan holm använt armarna på samma sätt som hjalmar så hade han hoppat 0.35 i höjd eller har du sätt stefan springa med armarna uppsträckta.
    För min del hade det varit bättre om hjalmar ägnat sig åt höjdhopp för island då hade jag sluppit honom på plan.

    Jag skyller inte allt på hjalmar utan sågar hela den kanten totalt för det är vår svagaste länk i laget. hjalmar och hysen har inte direkt rosat marknaden.

    Nu får vi släppa detta och gå vidare. Killarna försökte men av olika anledningar räckte det inte. Synd för jag tror inte att portugiserna hade varit omöjliga heller och 60 miljoner in för oss hade inte gjort ont. Samt de sportsliga

    SvaraRadera
  57. Hjalmar du e totalt jävla värdelös, fattar du DU SUGER!!!!

    Vi skulle haft Safari på vänstern. Vi får sätta Eriksson där istället!!!

    SvaraRadera
  58. helt otroligt orättvist att skylla på hjalle... han har ju bivit någon slags hackkyckling. man hör fan inga kommentarer när han spelar bra. sån jävla dubbelmoral...

    SvaraRadera
  59. då är det lika mycket tobbes fel som sumpade två målchanser. men han får fan aldrig någon kritik...

    SvaraRadera
  60. Glenns pöjk never gets shit!

    SvaraRadera
  61. oj oj oj vilka känslor här kommer fram.

    Fakta:
    för att kunna hoppa högt måste man ta armarna till hjälp. Pröva hoppa och se om du kommer över tröskeln utan att pendla med armarna?

    Jämför den s.k. "handsen" med Rosens nick i Malmö för några år sedan där Majstorovic också med ryggen mot motspelaren sträcker ut ut armarna åt sidan och stoppar en boll på väg mot öppet mål. Ingen åtgärd från domaren "för bollen sökte handen ..."

    För övrigt måste vi ha en ny VB. Seb E t.ex. och in med Gustav igen.

    /Herman

    SvaraRadera
  62. Kolla på bilderna ni som klagar på hjalle, inte bara han som hoppar med armarna i vädret!
    Och va fan, nu krossar vi i AS och tar det nästa år! Styrelsen får fan hålla kvar lirarna minst ett år till, så jävla lite stålars kan vi inte ha att vi itne klarar det!

    SvaraRadera
  63. Anonym som kommenterade min fejkade platsannons:

    Jag är inte ute efter att kasta skit, jag ville bara skämta lite, därav smileyn efteråt. Jag gillar Hjalle, tycker att han får oförtjänt mycket skit. Visst, han har sämre dagar och om han inte får något understöd av vänsteryttern så blir det gärna en av de sämre dagarna. Det blir ju inte bättre av att han har en tekniskt skicklig högerytter att möta.
    Oftast så tänker jag inte så mycket på Hjalles spel, men det märks TYDLIGT när motståndarlaget har en teknisk högerytter. Jag tänker närmast på när vi mötte GAIS i senaste derbyt. Deras högerytter lekte med Hjalle. Samma sak med Elfsborg, där de spelar med Ischlischaki (eller vad han nu heter) på högern och han ger Hjalle konstanta tunga problem.

    Det jag saknar i dagens IFK är förmågan och viljan att anpassa spelet och spelarna efter motståndet. Visst laborerar Rehn & Co med uppställningarna, men det känns inte som om att det beror på motståndet utan snarare vilka spelare som har presterat bra på sistone? Mitt resonemang brister lite eftersom de i gårdagens match hade pockat ut Gurra, som spelat riktigt bra på sistone, mot Sebban, förmodligen för att få en något mer offensivt lagt innermitt då Gurra ibland har en tendens att falla ner för djupt.

    Jag menar inte att Rehn borde experimentera med en fungerande lagmaskin, men det känns som om att man borde kunna plocka fram mer offensiva uppställningar, likaväl som defensiva, om motståndet så kräver. Då menar jag inte bara vilka spelare som ställs på planen, utan snarare de fantastiska sifferkombinationerna, tex 4-1-3-2, 4-3-3 eller kanske 5-4-1.

    Bara en tanke...

    SvaraRadera
  64. Om man inte ser att Hjalle går upp och stöter på deras högerkant för att Hysén inte orkar ta det jobbet är man förmodligen blind. Om man då dessutom inte fattar att det är Hyséns ansvar att falla ner och täcka ytan bakom Hjalle alt att Ragnar tar ansvartet och ett litet kliv ut för att täcka av så kan man fan ingenting om fotboll.
    Att skylla målen (2-2 och straffen) på Hjalle rakt av är så jävla enkelt och populistiskt men samtidigt ganska talande för att varken kan fotboll eller hur man tar sats när man skall hoppa högt.

    SvaraRadera
  65. Går absolut inte att klandra Hjalle för målen, men även en blind ser att han inte räcker till på en sådan här nivå, sedan får han hur stort hjärta för klubben som helst. Någonting som är rätt så talande är att ingen annan klubb varit och ryckt i honom, efter hur länge är det, 6 år?

    SvaraRadera
  66. att man skulle kunna hoppa högre med armarna rakt uppsträckta är ju rent skitsnack. man drar upp armarna innan hoppet, som nån typ av härvstång, för att sedan dra kroppen förbi dem när man flyger upp i luften. inte fan hoppar man med armarna konstant utsträckta mot skyn. Och även om det hade hjälpt att göra det så är man bra dum för att praktisera det inne i eget straffområde med 8 minuter kvar av ett cl kval. Sjävklart är straffen helt horribel, och tycker egentligen inte man kan lasta hjalle för den. Men det är ändå klumpigt

    SvaraRadera
  67. Hade man sett till att sköta sina markeringar på en viss hörna och senare inlägg hade vinsten varit klar.

    Jävligt lamt att ge Hjalmar skulden för förlusten... Hitta en annan katalysator för era aggressioner.

    SvaraRadera
  68. Hjalmar borde sparkas tjalalalala

    SvaraRadera
  69. AIK - IFK GÖteborg 0-1 (Bjärsmyr)

    "Jag har ingen aning om bollen var inne eller inte. Man får lita på domarna helt enkelt säger Håkan Mild. Jag förstår att AIK:arna protesterar men det leder ju ingenstans och domarna har för det mesta rätt".

    Jag själv är kär i Charles Joseph Richmond!

    SvaraRadera
  70. Nurnberg? Scheiss Nurnberg!

    SvaraRadera
  71. hjalmarhatarna 2006: "ett lag med hjalmar jonsson kan aldrig vinna allsvenskan!"

    hjalmarhatarna 2008: "ett lag med hjalmar jonsson kan aldrig gå till europa!"


    känns onödigt att spä på det senaste decenniets onödigaste och tröttaste debatt, men hjalmar jonsson är en blåvit hjälte som inte förtjänar en tusendel så mycket skit som en viss herr richmond.

    SvaraRadera
  72. Ge fan i att kasta skit på Hjalle. Han är uttagen av våra tränare då han är vår bästa vänsterback. Är ju inte hans fel att domaren suger. Hjalle är blåvit, stötta honom istället, pajas.

    SvaraRadera
  73. Pardon my French, men var det inte Hjalmar som stötte och Hysén som skulle givit understöd vid 2-2 målet? Hjalle håller inte måttet, men jag tycker faktiskt att Hysén var en katastrof.

    Måste säga att Smal-Seb imponerade otroligt igår. Den killen har tempot i kroppen som många andra spelare saknar (se Jakob Johansson). Jag ser honom som given på innermittfältet i fortsättningen. Vi har ngt stort på gång!

    SvaraRadera
  74. Skönt att se att majoriteten av inläggen kan fotboll och sågar årets sämsta blogginlägg. Gött mos, nu glömmer vi pajasbloggaren och siktar på ÖSK på lördag! Med Hjalle på vänsterbacken som alltid!

    SvaraRadera
  75. Enbart idioter härinne. Dags att sluta läsa på sådana här skitbloggar...

    SvaraRadera
  76. Hur fan kan folk sitta här inne och påstå att Hjalmar är bra? Han har fan ingen att konkurera med och han är bara så jävla kass. Långsam som en snigel och teknik som en elefant. Det enda han har som är bra är sin högerfot som han BARA kan slå inlägg med och INTE frisparkar på mål...
    Man kan inte klandra honom för förlusten, men vem är så klantig och håller upp armarna i det läget?

    SvaraRadera
  77. Vänsterfot*

    SvaraRadera
  78. Debatten om Hjalmar känns som ett dåligt skämt. Alla andra får göra misstag, men inte han.

    Som någon annan sade var det inte domaren som skickade ut oss utan vårt rent allmänt rötna försvar. De fick tre idiotmål som ju inget lag med betalda spelare ska släppa in.

    Hade vi haft ett försvar som är värt något att ha hade straffen varit ett tröstmål för ett annars tämligen ineffektivt Basel.

    SvaraRadera
  79. Hahaha, folk vill alltså få det till att Hjalle var usel pga Carlitos kom förbi några gånger. Carlitos kommer tack vare Hyséns brist på hemjobb rättvänd varje gång. Och alla som spelat åtminstone EN fotbollsmatch vet hur svårt det är att stoppa en rättvänd spelare, dessutom när han är så duktig som Carlitos.

    Men är du mongo eller? ska våran vänsterytter ligga kloss på deras? är det det som kallas zon-spel? lär dig fotbollens abc innan du går in och skriver! Det är hjalles gubbe,och de är han som ska ligga nära carlitos, när bollen är på väg mot honom!

    SvaraRadera
  80. Jag undrar just varför Hjalmar får mest skit. Kan det vara för att folk har ögonen på honom av en viss anledning? Medan vissa ibland har en dålig dag, har han vissa bra.

    SvaraRadera
  81. så jäävla sant benny

    SvaraRadera
  82. Peeman är grym!!!!!!!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.