2008/08/22

Konsten att bränna sex lax och såra sin familj

GÄSTKRÖNIKA Den här gästkrönikan är även ett bidrag i BaraBens läsartävling. Har du en bild, en krönika, en film eller något annat att dela med dig av så maila BaraBen på kontakt@baraben.com så har du chansen att vinna fina priser.

Förra sommaren fyllde min käre AIK:are till far 50 år. Han hade en önskan, en fotbollsresa till Barcelona med sina två söner. Vi plockade en helg i slutet av Oktober på måfå. Hotell och flyg betalades och allt var frid och fröjd. Sedan började grabbarna vinna. Det gick väl några dagar in i September tills jag insåg att vi skulle lämna Sverige under Allsvenskans avslutning. Detta ryckte jag mest på axlarna åt då jag tänkte att det är ett nytt 2004 eller ett nytt 2005 i år också. "Vi är med däruppe men kommer ändå aldrig hålla ända fram."

Poängen fortsatte trilla in och Wernbloom var bättre än någonsin. Jag lyfte problematiken med farsan och brorsan som krasst konsterade. 'Göteborg vinner aldrig. Vi ska till Barcelona den
helgen'. Jag inbillar mig att de har rätt. Mer poäng trillar in. Paniken börjar krypa på. Jag är påväg att missa SM-guldet. Erbjuder mig att stå för alla omkostnader för ombokning av resan. Mantrat upprepades, 'Göteborg vinner aldrig. Vi ska till Barcelona'. Framme vid AIK-matchen var jag enormt egoistisk. Jag ska ärligt säga att poängtapp hade varit en lättnad för mig, då hade jag sluppit välja mellan min familj och mitt fotbollslag. Men det gick inte stoppa oss och guldet låg i våra händer. Vädjade på mina bara knä och nu var attityden förändrad. 'Göteborg vinner nog, men vi ska vara i Barcelona ändå'.

Detta tvingade mig att plocka fram det sista esset ur rockärmen. Jag plockade upp luren och ringde morsan och 'grät ut'. Min mor är en mycket klok människa och övertalade mina medresenärer att det var bäst för alla att flytta resan. Farsan och brorsan var inte nöjda med
min prioritering vilket jag helt klart kan förstå och det var minst sagt 'frostigt' mellan oss. Det var uppriktigt sårade och förvånade över att jag inte kunde släppa fotbollen till förmån för dem. Resan bokades om till December endast två dagar innan ordinarie resedatum till en lätt kostnad på 6000 kr.

Söndag 28:eOktober stod jag helt dyngblöt på sektion J. Brommapojkarna hade precis tagit ledningen mot Djurgården och vi ledde med 2-0. Det är total eufori på läktarna och man är på sätt och vis berusad av atmosfären. Med några minuter kvar hoppar jag ner på löparbanan tillsammans alla andra som drabbats av glädjefnatt. Domaren blåser i pipan. Publiken gör att enormt segervrål och tiden står stilla. För att uppleva detta ögonblicketet så har jag sårat min min familj och bränt i runda slängar sex tusen spänn. Två snabba steg, ett hopp över reklamskyltarna och full fart ut på gräset.

Var det värt det? HELL YEAH. Det var det skönaste ögonblicket i mitt liv. Och till er som eventuellt hamnar i liknande situationer i framtiden- Familjen finns alltid kvar, det gör inte chansen till SM-guld. För övrig så är allt lugnt med familjen igen och vi hade det riktigt trevligt i Barcelona.

/'Howlin'

19 kommentarer:

  1. Det bästa av allt är att jag kan säga. Det skulle aldrig hända mig. Tur alla bröder och far håller påsamma lag.

    SvaraRadera
  2. "Familjen finns alltid kvar, det gör inte chansen till SM-guld."

    Haha...

    SvaraRadera
  3. Familjen finns alltid kvar, det gör inte chansen till SM-guld???

    Mot nr. 19 nu! Ska ha två stjärnor på min tröja snart.

    Änglarna sthlm mot Peking!!

    Jonte

    SvaraRadera
  4. Fan vet precis hur det är.
    Missade bara 5 matcher på hela förra säsongen. Gävle borta, Hammarby borta, BP borta, ÖSK borta och Trellleborg hemma.

    Hade bokat resa till franska riviäran den 27:e.

    SvaraRadera
  5. Så du var en av idioterna som sprang ut på plan och orskade skador på ullevi. SKÄMS

    SvaraRadera
  6. senaste inlägget; hoppas men tror inte du skämtar. Till er som sprang ner på plan kan jag bara säga att det så så himla härligt ut, riktigt mäktigt att se planen helt plötsligt överfylld av folk :) Vilka minnen!

    SvaraRadera
  7. Vadå "valde en helg på måfå"? Även om guldchansen inte hade funnits borde du varit medveten om att Blåvitt spelade sin sista match på säsongen den 28:e. Då ska man inte ner till Barcelona och fjanta sig, då ska man vara på Ullevi...

    SvaraRadera
  8. Grym krönika och bra läsning!

    SvaraRadera
  9. Blåvitt är religion!

    SvaraRadera
  10. Blåvitt är religion!

    SvaraRadera
  11. Bra! Jag vet också hur det är, jag och farsan satt på ett Thailändskt internetcafé och lysnade på radion. Det var iofs rätt juste, men jävlar vilken dålig tajming...

    SvaraRadera
  12. Bra krönika, jag känner igen mig, släkten är ganska missnöjd med att jag inte kan dyka upp på 50-års kalas den 25/10. En del folk förstår uppenbarligen inte att Elfsborg kommer då och att det kan vara direkt avgörande för åtminstonde en UEFA-cupplats. Hädare är vad dom är.

    SvaraRadera
  13. Låter väl lite väl uppdiktat väl!!!!
    Åker man till Barcelona för att se på fotboll väljer man väl inte matchen mot sämsta och tråkigaste motståndet eller!!!! Barcelona vs Almeira är väl knappast matchen man åker till eller????

    SvaraRadera
  14. Kul läsning!

    SvaraRadera
  15. >>Marx
    Anledningen till att det blev just den helgen var att farsan som är lärare hade höstlov.

    Kul att ni gillade den...

    SvaraRadera
  16. Visst var d värt det! men ge fan i att storma planen och försöra för oss på läktaren!!!!!!!

    SvaraRadera
  17. Vad fan skulle du ut på gräset att göra?

    SvaraRadera
  18. jag va i danmark och fick ta ett tåg kl 8 på morran för att hinna, man e ju bara mes om man inte stormar plan, eller så satt man på de övre etagen:P och vi gjorde ju rätt för oss som hjälpte till veckan därpå!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.