2008/08/06

Basel är livrädda för Blåvitt

CHAMPIONS LEAGUE FC Basels tränare Christian Gross visade på Schweizisk gästfrihet på presskonferensen igår. Han vägrade prata engelska med svenska journalister och vägrade vidare att svara på frågor om senaste förlustmatchen i ligan. När en schweizisk journalist bytte språk till engelska, för att vara snäll mot de ditresta svenska journalisterna, ilsknade Baseltränaren till:
- Vi behöver inte vara så vänliga mot våra gäster. Vi ska inte anpassa oss så mycket, sa Gross irriterat.

Men tecknen på nervositet och irritation slutade inte där. En klassisk teknik för att störa motståndarlaget på i cupsammanhang är att föra oväsen vid hotellet mitt i natten. Detta kan göras bland annat genom att ringa direkt till spelarnas hotellrum eller genom att supportrar stökar runt hotellet, allt för att få motståndarnas lag ur balans.
FC Basel försökte sig istället på ett lite mer diskret sätt att störa Blåvitt på. Mitt under Blåvitts träning på matcharenan igår kväll så stängde schweizarna av elljusen och skyllde på ett tekniskt fel. Ett uppenbart försök att psyka Blåvitt i sin uppladdning. Blåvitt fortsatte träna i ljuset från läktarbelysningen som om inget hade hänt.

Viasat Sport "läcker" startelvorna inför kvällens match med bomben: Sebastian Eriksson petar Gustav Svensson på innermittfältet. Om detta stämmer är det en vågad och intressant förändring, för Gustav Svensson har inte på något sätt varit dålig den senaste tiden. Men Sebastian Eriksson har visat framfötterna på sin ursprungsposition i mitten av banan, som jag skrev om i Frankies Femma för ett par veckor sedan och då väckte ett helt gäng frågande läsare från sina dvalor. "Vadå mittbacken Seb", nu går han till och med in som innermittfältare från start.

IFK GÖTEBORG (4-4-2):
1. Kim Christensen - 6. Adam Johansson, 5. Mattias Bjärsmyr, 22. Ragnar Sigurdsson, 14. Hjalmar Jonsson - 10. Niclas Alexandersson, 8. Thomas Olsson, 2. Sebastian Eriksson, 7. Tobias Hysén - 19. Pontus Wernbloom, 29. Robin Söder

Våra grabbar är laddade,
våra grabbar är fokuserade till tusen. Precis därför är FC Basel livrädda för Blåvitt. Det går inte att psyka oss. Istället har schweizarna allt att förlora samtidigt som Blåvitt har allt att vinna. Ikväll går vi ut och njuter av det här grabbar. Skit i resultat och sammanhang, njut av läget killar, vi är åter ute i Europa och vi kan hävda oss mot dessa lag. De är inte omänskliga på något sätt.

Men när vi ändå är igång- snälla, kicka ut dessa jävla alpbönder ur turneringen!

25 kommentarer:

  1. Jag är också jävligt laddad...

    SvaraRadera
  2. Härlig läsning..
    Är riktigt på tårna nu ;)

    SvaraRadera
  3. seb har iof vart bra nu mot MFF men frågan är om detta är rätt match att låta honom och gurra byta plats!!!???

    undra vart detta kommer ifrån för GP, svenskafans har ju sagt at man ska ha SAMMA startelva som forra gången

    hmmmmmmm

    SvaraRadera
  4. anonym 12:30- idioterna på svenskafans påstod ju att sella skulle in på vänsterkanten istället för hysén, alltid blåvitt-gp har inte så jävla bra koll...

    SvaraRadera
  5. ät upp fejset på schweizarna. Nu är det fan krig till siste gubbe.

    SvaraRadera
  6. notera att det är en Skotte som dömer matchen, så det finns nog utrymmer för lite tuffa tag..
    Hoppas Wernbloom tar för sig nu då :D

    SvaraRadera
  7. Förstår inte riktigt grejen med att bajsa på Alltid blåvitt.

    Det är väl bra att det finns flera sidor att hänga på som blåvit? Änglarnas hemsida, Alltid blåvitt och Baraben är bra. Kul med olika vinklar av vårt kära Blåvitt.

    Krossa Basel!

    SvaraRadera
  8. anonym 12:32- :

    Vad fan snackar du om egentligen. När påstod de det? Var det ngn som påstod sig veta eller var det ngn som ville ha in Sella där?

    Lär dig skriva tydligt till nästa gång så kanske din bitterhet får ngt genomslag till nästa gång.

    SvaraRadera
  9. 6/8/08 12:50:

    Nej, det är ju så jäkla flippigt att hänga här och klaga på hur mesiga AB är.

    SvaraRadera
  10. Gillar man inte en sida (tex AB) så skit i att läs där!

    Nu är det en för alla, alla för Blåvitt som gäller.

    SvaraRadera
  11. Stolthets- och skräckstötar går igenom mig. Jag ryser, svettas, skakar... Men framför allt så får jag inget gjort på jobbet.

    Schade Basel, alles ist vorbei!
    Schade Basel, alles ist vorbei!

    SvaraRadera
  12. Jag var laddad innan jag läste din text Frankie. Nu är jag fan överladdad! Nu kör vi!

    SvaraRadera
  13. Jävla urgökskräk, som verkar tro att de kan leka hem detta, skall få äta upp sina chokladdoppade hattar efter matchen.

    Dicanio: Hahaha!

    SvaraRadera
  14. anonym 12:50, kan väl ha att göra med att de väldigt ofta skämmer ut den blåvita rörelsen med idiotanalyser, speciellt en kille som heter fredrik janlind är så jävla katastrofusel på fotboll att man skäms.

    anonym 12:51, läs GP-Svenskafans införrapport för Baselmatchen så får du se. Han gör superanalysen att Sella ska in till vänster istället för Hysén...

    Svenskafans är GP.
    I rest my case.

    SvaraRadera
  15. Kul att samma personer som får panik här när någon har mage att klaga på Alltid "Svenskamugs" Blåvitt är samma personer (ungefär) som jämt ska rasa och hata exempelvis Wisemen. Då handlar det inte om att "alla är blåvita" osv osv osv. Jävla prettomähän.

    SvaraRadera
  16. Passande ändå att starta med den fotbollsspelarmässiga motsvarigheten till en schweizisk armékniv.

    Seb E kommer, likt Erlingmark, valsa runt och dominera position efter position tills han blir Champions League-avslutare extraordinaire.

    SvaraRadera
  17. 6/8/08 14:29:

    Kan du ge mig en anledning till att tycka om WM? Eller vad menar du egentligen?

    Allt AB-hat man får läsa här är ju rätt komiskt faktiskt då Frankie och flera andra både skriver och länkar på AB vilket ingen på AB verkar ha problem med.

    Personligen tycker jag det är alldeles underbart med Änglarna, Baraben, AB m.m. Tycker alla 3 sidor täcker upp väldigt mycket med olika inriktningar.

    SvaraRadera
  18. fnyq- vad fan sitter du och yrar om härinne på en matchdag? alltid blåvitt bla bla bla, DET ÄR MATCH IDAG, vem fan bryr sig om det där?

    SvaraRadera
  19. fnyq-
    1. kan du inte skilja på ett forum och själva sidans officiella artiklar bör du nog passera gå och åka rakt i fängelse.

    2. det är folk som säger "alla är ju blåvita och vi ska väl komma överens som blåvita bröder" för att i nästa andetag rasa mot ultras som bråkar på ullevi, wisemen som rushar mellan läktare, yngre grupper som tänder bengaler och baraben som hetsar på motståndarfans. samma personer säger mot sig själva som de hycklare de är. alla kan inte älska varann, alla ska inte älska varann. så sluta lipa för att man vågar säga att alltid blåvitt är de rövslickare de är. flera av deras killar får ju betalt (GP äger dessutom svenskafans) för att skriva, det är inte direkt passion det där.

    SvaraRadera
  20. http://www.blick.ch/sport/fussball/basel-heute-unter-druck-97241

    In och rösta "Nein"

    SvaraRadera
  21. "Våra grabbar är laddade, våra grabbar är fokuserade till tusen. Precis därför är FC Basel livrädda för Blåvitt. Det går inte att psyka oss. Istället har schweizarna allt att förlora samtidigt som Blåvitt har allt att vinna. Ikväll går vi ut och njuter av det här grabbar. Skit i resultat och sammanhang, njut av läget killar, vi är åter ute i Europa och vi kan hävda oss mot dessa lag. De är inte omänskliga på något sätt.

    Men när vi ändå är igång- snälla, kicka ut dessa jävla alpbönder ur turneringen!"


    JAG RYSER!!!!!!!

    SvaraRadera
  22. lafroj, du är en tönt!

    SvaraRadera
  23. Fy fan vad nervös man börjar bli nu, hoppas verkligen att det går vägen i kväll men deeet bliiiiir tuuufft. Det enda vi kan begära är att dem verkligen ger allt ikväll och det är jag ganska säker på att dem kommer att göra. 1-0 är allt som krävs kom igen nuuuuuuuuuuu!

    SvaraRadera
  24. Går det skit så hoppas jag på att höra klassikern.

    Always look on the bright side of life.

    Sen united borta.

    SvaraRadera
  25. Ja, jag skall ge mig. Att blanda ihop artiklar och forum är så klart inte bra..hehe

    Nu är det ta mig fan snart matchen som är viktigare än ngt annat. Så jävla gött. Cred till Baraben som lyckats fixa röstningen på Baselbaserade hemsidan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.