2008/08/21

Tiforekord i derbyt mot Gais?

TIFO Änglarna vill skapa det största läktararrangemanget någonsin på Nya Ullevi. Det är ingen dålig ambition med tanke på hur man minns klassiker som bengalkaoset mot HIF 1999 och

För ändamålet har Supporterklubben snackat sig samman med Ultras och med dem enats om ett samarrangemang, där de arrangerar en del och där klubben organiserar den andra. Ultras roddar sin del av tifot på läktaren CG och klubben försöker samtidigt skapa en konfettiridå framför hela långsidan, från C och bortåt så långt våra resurser räcker.

För ändamålet behöver Änglarna tifobidrag:
Plusgiro 521812-8


Supporterklubben Änglarna garanterar att vartenda öre som skänks till detta konto, kommer att brännas av i form av konfetti inför matchen mot de grönsvarta den 1 september. De kommer dessutom att från sin egen ekonomi garantera en summa som bas i insamlingen. Hur stor denna summa blir är enligt klubben ännu inte klart.

36 kommentarer:

  1. BARA blått och vitt på läktaren nu då!! Inga jävla Jamaica-flaggor i klacken! Matchtröja och halsduk bör vara obligatoriskt på derbyt om man ska stå i klacken!

    SvaraRadera
  2. fan va man ryser när manser filmen...

    /D-Day

    SvaraRadera
  3. Det är ju så här man vill att det skall presenteras, och inte med hinkar och andra alibi-fasoner.

    Rakt på sak.. Skänk pengar till ett sjuhelvetes tifo mot Gajs.

    Man vill veta var pengarna tar vägen och till vad. Tifon mot lag som TFF, IFE och andra bondgäng kan vara, utan lägg alla ägg i en och samma korg. Med andra ord.. hellre ett stort, än flera små patetiska pisstifon.

    Pengarna är insatta.

    SvaraRadera
  4. mycket bra ide och kanske är det på tiden. jag bidrar gärna ett slant men jag undrar vart alla pengarna jag donerat genom åren tagit vägen. så mycket har ju inte hänt så det borde finnas en hel de i kistan, or?

    SvaraRadera
  5. Ni som undrar vart pengarna ni skänker tar vägen. Har ni själva arrangerat ett tifo någon gång? Material är dyrt som satan och så mycket pengar får inte Ultras in.

    SvaraRadera
  6. Ljuvlig syn med stor rys-faktor.
    Klart det kan överträffas och det vore väl värdigt sista derbyt på arenan..

    SvaraRadera
  7. Håller med första talaren. Matchtröja borde i princip vara obligatorsikt... Och jamaicaflaggorna går bort, om ni inte ska göra ett seriöst försök att signa Bolt.

    På fredag kommer lönen, då dyngar vi in delar av den till tifokassan. Hoppas fler ställer upp!

    SvaraRadera
  8. Pengar insatta, som borde räcka till några kilo konfetti.

    SvaraRadera
  9. Blir ett bidrag till det här tifot. Känns mycket bättre att donera pengar till Änglarnas tifo där man verkligen vet vad pengarna går till.

    SvaraRadera
  10. jag tror många sätter in en slant "via baraben", känns mer seriöst än tifohinkar som man jämt lägger några tior i men sedan ser ett tifo max en gång om halvåret. änglarna borde fetkrädda baraben.

    SvaraRadera
  11. Är det någon som på fullt allvar verkligen tror att detta kommer att vara sista derbyt på (Nya) Ullevi? Om det blir väldigt stort publikintresse inför vissa derbyn kommande år, t ex om båda lagen ligger i topp (eftersom det är gajs vi pratar om så sker förstås inte just det) eller att IFK har korn på guldet, då flyttas väl matcherna till den större arenan med drygt dubbla publikkapaciteten. Eller?

    För övrigt slängde jag in en halvsläng till tifot nu på fm. Bra initiativ!

    SvaraRadera
  12. "Håller med första talaren. Matchtröja borde i princip vara obligatorsikt"

    Nu är det så att vissa i klacken, tro det eller ej, är över 15 år och har god smak.
    Matchtröjor på vuxna människor är något av det sorgligaste jag vet. NI ÄR INTE MED I LAGET OCH KOMMER ALDRIG ATT FÅ VARA DET!

    SvaraRadera
  13. Du kan inte mena allvar?

    SvaraRadera
  14. 21/8/08 12:29

    - lol wtf?! haha

    SvaraRadera
  15. Anonym 21/8/08 11:28

    Vet inte riktigt vad du menar med "insättningar via baraben", PG-kontot är SÄ:s och initiativet om insamling till konfettigrejen kommer från oss.

    Däremot är det inget snack om annat än att jag/SÄ är jävligt tacksamma för att baraben hjälper till med informationen. Vårt utbyte av sånt brukar funka bra. Tycker för övrigt att baraben är ett jävligt starkt tillskott i den blåvita rörelsen rent generellt och så länge de är det så uppmuntrar/gräddar vi gärna folket bakom bloggen.

    Nöjd?


    För övrigt ber jag gärna alla att respektera det jobb som folket bakom Tifofonden gör, vad ni än tycker om ultraskulturen eller enskilda ultras i övrigt. Så vitt jag vet - och jag tror mig veta efter rätt täta kontakter med killarna - sköts tifobiten mycket seriöst. Och som tomas sa: det kostar flis att sätta upp tifon. Några tusenlappar per match räcker inte långt.

    Nå. Tack till er som pyntat till tifoinsamlingen.

    /Almgren, SÄ

    SvaraRadera
  16. Anonym sa...
    "Håller med första talaren. Matchtröja borde i princip vara obligatorsikt"

    Nu är det så att vissa i klacken, tro det eller ej, är över 15 år och har god smak.
    Matchtröjor på vuxna människor är något av det sorgligaste jag vet. NI ÄR INTE MED I LAGET OCH KOMMER ALDRIG ATT FÅ VARA DET!

    21/8/08 12:29


    Menar du allvar? Det är ju en fotbolls match för helvete, inte dansgolvet på Nivå eller en middagsbjudning! Och om du nu är så jävla fin i kanten så varför biblandar du dig överhuvud taget med sånt dregg som oss i klacken? Jag är vuxen, (oftast) över 30 och jobb med dresscode. Jag älskar och ta på mig jeans och matchtröja och gå och se mitt blåvitt spela!

    SvaraRadera
  17. Vad är detta för snack om att detta kommer vara sista derbyt på Nya Ullevi? Vi hade väl derbyna på Nya när vi spelade på Gamla, så varför skulle vi inte fortsätta?

    Matchtröja for the win!!!

    SvaraRadera
  18. Jag tänkte också lägga in en summa med pengar men undrar bara hur mycket konfetti får man för pengarna, ex 100kr = ett kilo. Vad gick tifot på mot öjsarna?

    SvaraRadera
  19. Om Blåvitt kommer att lägga några derbyn på Ullevi kommande säsonger så kommer jag garanterat att bojkotta resten av alla matcher den säsongen. Vi får en ny arena för att vi ska spela på den.

    Ullevi är sveriges sämsta arena för fotboll och det är inte värt att ha derbyn där bara för att de går in 20 000 pers till. Tänk vilket stämmning det blir mot GAIS på nya. Msn ska inte vara säker på att man får plats på Arenan när Blåvitt spelar match!

    Ni som tycker att derbyna ska spelas på Ullevi ni kan omöjligen vara nyktra när ni säger det.

    Fortsätt sätta in pengartill tifot! Krossa GAIS!!

    SvaraRadera
  20. Ang om det är sista derbyt på nya ullevi så hoppas jag verkligen det.
    Iallafall från IFKs sida, då det hade varit större drag efter årskorten ifall alla matcherna varit på "lilla ullevi".

    F.ö så slänger jag in en peng vid löning.

    SvaraRadera
  21. Fattar inte det här riktigt kollade lite tifon från Öis iår och dom tycker jag var klart bättre än vad Blåvitt har presterat iår hittils fast det kanske har sparats för att satsas på Gais matchen, men det ska bli riktigt kul att se vad det blir för tifo. Själv hoppas jag på lite vita och blåa rökbomber (för ansöka om tillstånd)

    SvaraRadera
  22. Finns det nån sida där Ultras eller Änglarna lägger upp bilder från varje match?

    SvaraRadera
  23. Varför är alla andra grupper så jävla rädda för Baraben? Varje gång någon skriver nåt om Baraben blir "alla" andra blåvita helt till sig i trosorna och ska komma för att läxa upp det okunniga folket. Baraben är det fräschaste interaktiva blåvita vi sett sedan internet kom. Snacka om att det var dött på det blåvita internet innan denna sida grundades...

    SvaraRadera
  24. Almgren- Jag läser inte supporterklubbens hemsida speciellt ofta men här läser jag varje dag, nu kan jag inte tala för snubben du svarare men för mig ger det i alla fall en seriös känsla av att baraben uppmanar till er tifoinsamling på ett sätt som det inte gör när hinkarna bara går runt. dessutom står jag aldrig i klacken på hemmaplan så de där hinkarna passerar inte mig, men jag uppskattar ett tifo för det...

    SvaraRadera
  25. Konfetti tifot mot öjsarna gick på 150000 kronor och det gick åt 270 kg konfetti. Räkna själv ut kilo priset..

    Lite fakta...

    SvaraRadera
  26. 555kr och 55öre kilot....vad vann jag? Ifall jag får välja så vill jag ha en Traktor....

    SvaraRadera
  27. Ang. priset från öistifot så ingick väll alla kvittorullar, konfettin, rökbomber+tillstånd och konfetti-maskiner(maskinerna som fylldes och som sprutade ut skiten)? inte bara konfettin? eller?

    SvaraRadera
  28. Klacken blir sjukt mycket snyggare när folk har matchtröja och har en halsduk som man kan använda när vi kör "änglarnas fanor". (ser väldigt mesigt ut när mer än hälften inte har halsduk med sig.)

    Och så hoppas även jag att jag sett knarkarflaggan i klacken för sista gången! Vill inte se mitt lag förknippas med sådana gais-fasoner!

    SvaraRadera
  29. Stockholm - Norrköping

    Till alla ni som inte anmält er!

    Tid för avgång är 11.00. Mitt emot centralstationen ligger Hotel Terminus,Vasag. 20.
    Kom innan kl 11.00 så åker ni med oss ca 25st nu anmälda ÄS!

    Pris för buss är 6000 kr / 25 st = 240 kr / 30 st = 200 kr osv.

    Ta även med en kompis, hoppas att många nya Änglar följer med!

    SvaraRadera
  30. Dresscode: blue and white

    SvaraRadera
  31. dembo

    Tänk dock på att hinkarna är Tifofondens vanliga insamlingsmetod och har inget med den riktade tifoinsamlingen i SÄ:s regi att göra.

    Gajstifot kommer att vara ett samarrangemang, där UG arrangerar och finansierar en del och där SÄ löser den andra, genom en garanterad summa från medlemsavgifter och genom insamlingen.

    För övrigt är jag väl medveten om att olika blåvita har olika förtroende för olika aktörer/grupperingar - vissa lyssnar mest på SÄ, andra hellre på baraben och ytterligare andra helst på UG eller AB. Det är helt i sin ordning. Men det är samtidigt själva essensen i hela SÄ:s filosofi om enande. Vi behöver få alla blåvita att dra åt samma håll för att bli starkast i landet. Därför är det bra om viktiga budskap går upp på så måmga siter som möjligt. Vi sprider gärna baraben-info (tex om sittningen i Kungsparken nyligen) och vi är tacksamma när baraben gör oss samma tjänst.

    Sånt gynnar oss alla - och särskilt Blåvitt.

    /Almgren, SÄ

    SvaraRadera
  32. Änglarna är ju en makalös prestigegrupp. Större skitsnackande ordförande har jag aldrig stött på under mina år som aktiv blåvit supporter. Men det är min åsikt det.

    SvaraRadera
  33. Onödiga komentarer flödar...

    SvaraRadera
  34. Vad är egentligen meningen med Jamaicaflaggorna? Är det nåt med knark eller?

    Undrande

    SvaraRadera
  35. UG får la 2gram hasch för att vifta med den i klacken.. Pundare...

    SvaraRadera
  36. jamaica fick aldrig chansen

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.