2008/08/05

En ensam Derdiyok skrämmer ingen

CHAMPIONS LEAGUE FC Basel-tv är något man bör kolla in om man vill få en liten mumsbit av den rätoromanska dialekt, eller vad fan det nu är, som de talar i Baselregionen i norra Schweiz. Där snackar vi gröt som får skånskan att framstå som renheten själv i jämförelse.

Basels uppställning i ligapremiärmatchen lär med stor sannolikhet bli samma uppställning de ställer upp med imorgon, med en utpräglat defensiv mittfältare i Huggel och ensam anfallare i Derdiyok.

Derdiyok, som plockades bort totalt av Ragnar och Bjärsmyr i hemmamatchen, har en hel del att bevisa med tanke på hur han skrivits upp av både inhemska som svenska medier. Än så länge har ynglingen inte imponerat och lär få problem att hävda sig som ensam forward om inte Perovic och Ergic fyller på i djupet. Blåvitt spelar sannolikt med samma lag som i hemmamatchen då Thomas Olsson nu fått ett par dagar att repa sig på sedan sina mystiska magsmärtor som uppstod just under hemmamatchen mot Basel.

_________________________________________________
Årets roligaste inlägg på Änglarnas forum kom som ett resultat av att unga orutinerade resenärer vill hänga med på Europaturné med Blåvitt...

Om de berörda grabbarna lyckas smyga in över gränsen till Schweiz vet jag vem som borde få "Årets ärkeängel" i alla fall. Eller i alla fall advokathjälp för att förklara vad de egentligen sysslar med när gränspolisen väl gripit dem...
_________________________________________________
15:30 på tisdagseftermiddagen anlände IFK Göteborg till Basel och passerade jublande blåvita supportrar på plats på väg till hotellet. Nu börjar uppladdningen på allvar.

13 kommentarer:

  1. En riktig snygging den där René Häfliger!;)

    SvaraRadera
  2. ahahaha :D ligger och skrattar på golvet när jag ser detta ! Härlig inställning gubbar :)

    SvaraRadera
  3. Det är "vanlig" schwizer-deutsch de pratar, som troligtvis är en av de sjukaste dialekter som finns. Förstår nästan all "TV-tyska", men i Schweiz har jag knappt en chans, tack och lov kan de flesta rikstyska...

    SvaraRadera
  4. Haha, classic. Men någon större fara ska det väl inte vara. Vi slapp gränskontroller under självaste EM...

    SvaraRadera
  5. Man vill naturligtvis inte vara negativ, men jag har en äcklig känsla i magen. Visserligen har jag sällan rätt, men Basel bör vara betydligt bättre hemma än borta. Går vi vidare så gör vi det pga vi spelar 1-1, och avgör antingen på förlängning eller straffsparksläggning.

    SvaraRadera
  6. NU TAR VI BASEL, GUBBAR!!!!!!!

    SvaraRadera
  7. Skulle vara grymt med lite mera rapporter nerifrån Basel. Änglarna!

    SvaraRadera
  8. Hjärtat vill, men hjärnan hänger inte med ang. gränskontrollen :)

    SvaraRadera
  9. Så här gick det till när IFK Göteborg flög till Basel

    http://laglund.blogspot.com

    SvaraRadera
  10. Bra läsning Hagnund :)

    *Charterresan började med ett mindre bråk. Drycker skulle serveras och knappt hade utdelningen påbörjats förän det stod klart att alkohol inte fick serveras ombord, något som upprörde en del av passagerarna.
    -
    - Varför det? sa en passagerare
    - Håkan har sagt det, sa flygvärdinnan.
    - Jag skall prata med Håkan, sa samma passagerare.
    - Gör det, sa flygvärdinnan.
    Passageraren går bak i planet, återkommer snart något blekare i ansiktet.
    - Vad sa Håkan? sa flygvärdinnan.
    - Nej, sa passageraren*

    Hehe Håkan e respekt...

    /D-Day

    SvaraRadera
  11. Vi ãr ett gãng nere i Basel undrar om det ordnas något innan kampen imorgon? För oss blåvita. Soliga hls från Basel!

    SvaraRadera
  12. En museumvandring planeras genom kända schweizerförfattares födeleseplatser. Beordrat av Håkan.
    Spar energin till matchen så vi hör er om TV6 gör en TV4

    SvaraRadera
  13. Haha snyggt av Robziloitytyityoo.. Och Kung Håkan, vad ska man säga? HAHA!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.