2009/01/06

30 omgångar av herre på täppan - i paltkoma

SMÅTT & GÔTT Det finns ett grundläggande problem med att vara framgångsrik: alla andra vill åt dig. I politiska och karriärsmässiga hierarkier är det din stol, din "tron" som folket under dig suktar efter. I fotbollen är det ungefär samma struktur, den som blir framgångsrik blir snabbt omgivningens fiende. Alla vill åt den åtråvärda guldtronen. I år vill vi alla åt bönderna från öst, i år är vår fiende Kalmar FF.

Jag analyserar fotbollslagen som är IFK Göteborgs konkurrenter och kan inte låta bli att åter igen se ett par gamla drakar på dekis, som huvudkonkurrenter i nästa års Allsvenska. Det är Malmö FF som knappast kan göra två fiaskosäsonger på rad, det är Hammarby som jag tror har något rätt spännande på gång och det är framför allt Elfsborg som snart måste ha framkallat lönetakets onda andar med sina värvningar.

Precis därför är Kalmar vår fiende.

De äger tronen i svensk fotboll, de ska försöka kvala till Champions League. Allsvenskan är alltså en 30 omgångar lång lek av herre på täppan. Våra grabbars mål är därmed att sabotera för dem, ut av bara satan. Vi ska upp på tronen igen. I juletider har jag hört begreppet "paltkoma" rätt ofta när folk kommenterat känslan av fullständig mättnad och slapphet efter en omfattande julmåltid. Den paltkoman är lätt att få när man är herre på täppan. Vi fick den efter att ha förlorat mot Basel i Champions League- kvalet, Kalmar kommer få den tidigare än så.

Därför är det dags för en ny herre på täppan, men kan det bli Blåvitt?

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Sällan har väl en debatt inför ett nytt ordförandeskap varit så frånvarande som den här vintern? Vår nuvarande ordförande "ICA-Stig" kliver av på grund av hälsoskäl och valberedningen arbetar just nu för att ta fram deras förslag till ny ordförande, som sedan enligt proceduren skall godkännas av medlemmarna på årsmötet i mars. Men valberedningen sysslar inte med någon "öppen headhunting" utan går in i bastun och kommer ut lagom till att deadline är mött, då, i allra sista möjliga ögonblick, får vi medlemmar insikt om vem som fått handen pålagd av fader Gunnar.

Debatten är således död för att IFK Göteborgs valberedning har en tradition av att verka bakom lyckta dörrar. Men den är även död för att blåvita supporters antigen inte bryr sig om vem som är "president" i vår förening eller är berikade med en okunskap om att detta faktiskt är vår högsta beslutande post. I vilket fall är det konstigt att det inte snackas mer om vem som blir IFK Göteborgs mäktigaste man, än det görs idag. Speciellt när minst sagt kontroversiella Göran "S-pamp" Johansson är en av de hetaste kandidaterna till posten.

Är det ingen som bryr sig? Någon? Hallå?

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Silly Season 2008/09:

Ut:
Niclas Alexandersson (slutar)
Jonathan Berg (klubb ej klar)
Mathias Bjärsmyr (klubb ej klar, intresse från Glasgow Rangers)
Mathias Ranegie (Klubb ej klar, Free transfer)
Jonas Wallerstedt (Klubb ej klar, nära Örgryte IS)
David Stenman (Örgryte IS, lån)

In:
Sanaaaaaada.

Analys:
Lattjo lajbans.
Veckans "No shit Sherlock":
"Vår trupp blir aldrig komplett"- Jonas Olsson i gårdagens G-P.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

41 kommentarer:

  1. jämför post nummer ett (klass) med post nummer två (fylleinlägg) och undra varför inte vissa skribenter (host host) bannlyses från internet...

    SvaraRadera
  2. Och vad var meningen med denna bloggposten? Inte min mening att vara spydig för sakens skull, men den sög faktiskt.

    Var är Feldgrau och Erling?

    SvaraRadera
  3. har inte blåvitt värvat en spelare från qviding + flera uppflyttade.

    SvaraRadera
  4. Baraben tar inte åt sig av kritiken, det märker man. Först en dålig artikel, sen en ännu sämre när den första blir sågad rakt av....

    SvaraRadera
  5. ni ska ju fan klaga hela tiden, håll käft å läs istället.

    SvaraRadera
  6. Dåligt skrivet och faktafel. Tillbaka till lunarstorm...

    SvaraRadera
  7. Räknas inte spelare som flyttats upp och fått a-lagskontrakt som nyförvärv ?

    SvaraRadera
  8. Bra inlägg, tack för den. Folk borde sannerligen bry sig mer om ordförandeposten!

    Inlägget under bör raderas snarast.

    SvaraRadera
  9. Rätt så intressant...Fö, alla ni som klankar ner på denna sidan, skit i att läs då för bövelen, eller dra ert strå till stacken och bidra med något konstrutktivt.

    SvaraRadera
  10. Problemet är väl snarare att Baraben flertalet gånger gått ut och slagit sig på bröstet för vad man presterar. Tidigare hade man belägg för det men det var länge sedan något uppseendeväckande hände här.

    Om nu intresset för ordförandeposten är såpass låg är det väl ett utmärkt tillfälle att få liv i den med en artikel istället för att rikta frågan till oss som kommenterar?

    SvaraRadera
  11. GÄSP.
    Blondinbellas blogg är ju fan mer spännande.

    SvaraRadera
  12. Hahahaha, OVÄNTAT att när Baraben vågar såga de blåvita fansens okunnighet och totala likgiltighet inför makten inom vår förening att ett par Gaisarpajsare skall in och kommentera.

    Jag sätter 1000 spänn på att mer än 80% av kommentatörerna inte ens är medlemmar i Blåvitt och därmed faktiskt mindre värda som människor på den här planeten.

    Grymt viktigt blogginlägg som lyfter två stora frågor, hur fan täpper vi igen för alla spelarförluster och var fan är den offentliga diskusisonen om ordförandeskapet i Blåvitt!?!

    Bra Baraben! Fortsätt ligga på!

    SvaraRadera
  13. anonym 17:11- Nej problemet är att för många unga personer är fotbollsfans och ännu fler av dessa unga människor läser (och främst kommenterar!) här på BaraBen. Unga människor känner sig underlägsna om de inte förstår något, de känner att det saknas relevans i en text om den har intelligens. Där är grundproblemet i att en del känner sig provocerade, de har helt enkelt för låg iq. Tyvärr är detta allt för vanligt bland "öh öh" ungarna och medför att fotbollsfans oftast framställs som pöbel för övrig allmänhet, för det är de som syns och vi andra hamnar i bakgrunden...

    SvaraRadera
  14. hela första biten om paltkoman är fotbollspoesi, brutal sådan, men ändå! :D

    SvaraRadera
  15. anonym 15:42/ Uppflyttade spelare är ju inte nuförvärv då de redan spelar i vår förening...

    SvaraRadera
  16. anonym 15:35- vart är faktafelet? Vart är faktafelet? Vaaaaaart är faktafelet?

    SvaraRadera
  17. Är väl rätt uppenbart att det är 1-2 personer som spammar barabens kommentarer med skit. Mitt tips är att dessa personer är knutna till något av jante jante-grupperna knutna till Blåvitt, ni vet vilka de är.

    Bra skit Holger! Speciellt första delen om paltkoman!

    SvaraRadera
  18. Om nu intresset för ordförandeposten är såpass låg är det väl ett utmärkt tillfälle att få liv i den med en artikel istället för att rikta frågan till oss som kommenterar?

    6/1/09 16:14


    BaraBen torsdag, november 20, 2008:
    Göran J skriver på

    Följt av en månads omröstning i frågan här på BaraBen.com:

    söndag, november 23, 2008:
    Vem tycker DU bör bli ny ordförande i Blåvitt?

    För att sedan analysera hur vi kan få en situation där Blåvitt får andra ägare än medlemmarna...

    tisdag, december 09, 2008:
    Det blir en intressant vår...

    Sedan summerades omröstningen och vi uppmanade till debatt kring vilka kandidater som var bäst...

    fredag, december 26, 2008:
    BaraBens läsare: Välj Göran Johansson till Blåvittbas!

    Och nu följde vi upp med att kritisera frånvaron av diskussion om ett så viktigt beslut inom de blåvita leden någon vecka senare i januari. Ett litet tips om man ska kritisera BaraBen är ju att man faktiskt tar sig tid att läsa BaraBen med. Inte bara spy ur sig nonsens som du gör.

    SvaraRadera
  19. hahahaha holger owns anonym.

    SvaraRadera
  20. eeumm, tidiagre går Baraben ut och säger att Kalle är klar. Nu publicerar ni "IN: Naaada".....

    SvaraRadera
  21. anonym 18:43/ De presenterade att Kalle bestämt sig, men övergången är ju inte klar förrän ett kontrakt är påskrivet, tills dess kan han ju få andra erbjudanden...

    SvaraRadera
  22. 2: Äntligen något annat än youtube klipp.

    SvaraRadera
  23. helvete vad alla läsare på den här sidan plötsligt beter sig som ett par jävla gnällande skitungar!

    SvaraRadera
  24. "2"/ Ja det har ju bara varit åtta andra grejer än Youtube-listan den senaste veckan...

    SvaraRadera
  25. Det heter INTE Glasgow Rangers, det heter enbart Rangers eller Rangers F.C. om man så vill.

    SvaraRadera
  26. haha, malmö kan knappast göra 2 fiaskosäsonger i rad ??!!

    dom har väl gjort ett antal i rad ?

    SvaraRadera
  27. Dina borgerliga åsikter kan du behålla för dig själv kalla G.J för S-pamp E du borgare så håller du väl ändå på ÖIS Sen så e det ju upp till dig som medlem att vara med och rösta på valberedningens förslag kan det bli mer rättvist och rättvisande??

    SvaraRadera
  28. Ja väljer nu att skriva lungt till alla som här har kommenterat.
    Vi vet att alla inte gillar det faktum som Baraben nu har skrivit, det är självklart, vi är alla olika. Men bara för det så behöver ni väl inte gå in och spamma ner hur "dåligt" och "onödigt" det är att detta skrivs.

    Denna artikeln tycker ja uppmärksammar saker som många i de Blåvita leden verkar ignorera.
    Det han skriver är sant.

    Angående Kalle S artikeln, han är inte klar förens han skrivit på, och det har inte Baraben hävdat. Läser man artikeln så står det att de har HÖRT att han KOMMER att skriva på ett kontrakt i Januari.

    Och som alla vet, så stämmer inte ALLT som står i tidningar osv och denna källa kan mycket väl ha ljugit ihop något, eller bara blivit ledd på villovägar.

    Så om ni inte har något vettigt att säga, reagera av er på ett Gaisarforum så vi slipper idiotkommentarer.

    SvaraRadera
  29. Håller med om att det är mycket pöbel-inlägg, men dock:

    När en text är så tråkig och till viss del obegriplig (t ex den så kallade analysen), så vore det ju bara hyckleri att hylla.

    Baraben har haft hög standard på många texter tidigare, så det är väl inte konstigt att man reagerar när nivån inte är högre än den är i Holgers senaste inlägg.

    Var är feldgrau?

    SvaraRadera
  30. Och så var vi där igen...

    Blåvitt är fortfarande inget politiskt parti. Jag röstade på Moderaterna senast och inte känner jag mig mindre blåvit för det.

    Du är och var en idiot Marx.

    SvaraRadera
  31. Anonym 23:04:

    Word!

    SvaraRadera
  32. anonym 22:58/ Men du kanske ska ta i beräkning att folk har OLIKA ÅSIKTER, jag tycker att jämförelsen med politiken och karriärsstegen, leksamt och mättnaden ("palten") var klockren. Det kanske du inte tycker, men det gör jag. Så var inte så jävla kategorisk.

    SvaraRadera
  33. anonym 23:04/ Nej du borde inte känna dig mindre blåvit, alla olika människor kan hålla på Blåvitt, till och med vidrig nazi-pöbel. Men det är fan inget att skämta om.

    Marx driver helt uppenbart med Holger för att han heter just Holger Hansson. Om du känt till vår förenings historia kunde du lagt ihop 1+1. Holger Hansson, som var en blåvit stjärna ställde upp som riksdagsledamotskandidat för VPK, Vänsterpartiet kommunisterna. Därför tycker "Marx" att det är roligt att jävlas med Holger och attackera hans S-pamp (som för övrigt inte är ett negativt begrepp) snack.

    SvaraRadera
  34. just därför är det ju inte heller så konstigt att hankins valde just holger hansson som sitt nya nick heller...

    SvaraRadera
  35. Jag måste också kommentera "Det är Malmö FF som knappast kan göra två fiaskosäsonger på rad"

    Efter 2007 års säsong så hånade vi dom för deras åttondeplats. Nu blev det väl bättre placering i år, efter några betydelselösa segrar på slutet, men fortfarande helt åt helvete. Så, vilken av dessa två säsonger kännetecknas inte som ett fiasko??!

    SvaraRadera
  36. Hej!

    Om Mathias Bjärsmyr passar under Ut på Silly Season, så passar väl Kalle S under In.

    SvaraRadera
  37. Ola:

    Nej, det sabbar ju retoriken och därmed hela inlägget.

    SvaraRadera
  38. 1997 hade man kanske kunnat tala om paltkoma, men jag tror inte mättnad var den dominerande känslan i laget efter att ha förlorat mot Basel.

    SvaraRadera
  39. om ni ska saxa vill jag fan ha en förklaring till varför!

    SvaraRadera
  40. Anonym sa...
    om ni ska saxa vill jag fan ha en förklaring till varför!

    7/1/09 16:05



    Då har du besökt fel sida.

    SvaraRadera
  41. jaha. för vi är baraben och vi är rebeller o skiter i alla o har inga regler utan gör som vi vill eller? ? ?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.