2009/01/06

Koman är över

SÅGEN! Det har varit MYCKET snack och MUNSPEL den senaste tiden. Munspel om att Baraben har tappat stinget, att vi inte publicerar något "kul" längre, att vi inte kritiserar blåvitt. Ja, mycket jävla kritik har det varit. Självklart tar man åt sig som skribent. Det finns inga som helst ursäkter för att det varit på tok för tunt material den sista tiden, men en stor anledning är såklart att det inte är brinnande säsong. Däremot är det dags för en två stora kängor undertecknade PeeMaN! KOMAN ÄR ÖVER!

Vi börjar med den första: Silly Season!
Vad exakt i hela helvete är det som pågår? Det är den första fråga man ställer sig när man funderar på årets Silly för IFK. Vi har tappat spelare, och kommer säkerligen tappa fler. Alex, Walle, Berg och Bjärsmyr står väl mer eller mindre på förlust-facit redan.
Att casha ut och släppa spelare är inget ovanligt, det måste man göra emellanåt. Men vart är värvningarna som ska fylla dessa positioner?
Jag kräver inga super-duper-mega-chock-värvningar. Men lite spelarmaterial måste in i laget. Inte fan vill man sitta där efter fem omgångar och se att några skador gör att vi tillfälligt får plocka upp spelare från ungdomslaget!
Precis som att det inte finns några ursäkter för våra artiklar, finns det inga ursäkter att INTE värva. VÄRVA IFK, VÄRVA!

Det andra det är dags att klanka ner på är den nya arenan. Visst, det är ett lyft jämfört med Gamla-gamla Ullevi, men endock känns det som det finns otroliga missar i tänket. Det absolut första man kan klaga på är den skitfula färgen på stolarna. Jag förstår att man ville ha en "neutal" färg för att inte för-fördela något av allianslagen. Men hade man inte isätllet kunnat göra en långsida blåvit och de andra två i varsin äcklig färgblandning som respresenterar lille-bror lagen i stan?

Det känns inte heller som någon tänkt på att det är i iskalla Sverige som den här arenan är byggd. När arenan var i början av byggnads-stadiet var en god vän till mig helt lyrisk. Han hade besökt Santiago Bernabéu-stadion. (Visst, det var inte en sånn stadio vi skulle få, det vet jag) och där hade han sett och upplevt något underbart. Det heter tydligen INFRA-värme. "Hoppas de installera sånt på vår nya arena också. Va gött att slippa bli förkyld när höst-kylan kommer", tänkte vi. Inte fan blev det så!

Det är roligt med den nya arenan och IFK. Man hinner faktiskt bli besviken innan säsongen börjat. På det fina öppna huset som visade, så var huset visst inte så jävla öppet som man kunde tro. Jag ville se de intressanta ställena. Såsom omklädningsrummen och sånt där som finns som man aldrig har tillgång till annars. Vad fick vi se?
Jo, precis det man kommer se varenda jävla match varje säsong, nämligen planen och stolarna. Lougerna var väl inte så mycket att se. Något man däremot snabbt kunde konstatera var att stolarna på dyraste platserna var precis som övriga på arenan: Under all kritik.
Jag kan garantera att det kommer få bytas ETT GÄNG stolar per säsong. Det finns mer att säga om stolarna, men jag orkar inte!

Nåväl, man ska väl inte gnälla FÖR mycket, det blir ju trots allt trevligt med en ny arena. Det är bara JÄVLIGT synd att ingen tänker till när den väl ska göras. I övrigt är det väl bara att hoppas att det kommer lite värvningar innan säsongen kör igång, annars kan det nog bli jävligt många sura miner när det visar sig att man lagt ut några tusenlappar för ytterligare en mellanårs-säsong.
JAG VILL HA GULD SOM VI ARTON GÅNGER HAFT!

40 kommentarer:

  1. Ja, infra-värme borde vara obligatoriskt. Iaf för de allra dyraste platserna.. Där skulle man också kunna kräva extra mkt betalt!

    SvaraRadera
  2. Till saken hör dock att det inte är kyla man blir förkyld av. Det är virus. Eller Gajs, som vissa kallar det.

    SvaraRadera
  3. Död åt alla.

    SvaraRadera
  4. Bittraste människan jag hört iår....

    SvaraRadera
  5. Helt bedrövlig artikel.

    SvaraRadera
  6. Kom igen nu för fan!! Det finns folk som svälter ihjäl, barn som kidnappas till bordeller, krig och allt möjligt jävelskap i världen. färgen på stolarna på nya arenan ter sig som ett ganska litet problem. Jag kan inte se varför det skulle behöva bytas ett gäng varje år heller om inte någon apskalle får för sig att sparka sönder dem. Så var lite glad nu, och tjöta på någon polare som ännu inte köpt årskort så vi fyller arenan och gapar fram vårt blåvitt till ännu ett guld.

    SvaraRadera
  7. Jag förstår att det är nyhetstorka nu, inget konstigt med det.
    Men finns det inget att skriva, LÅT BLI!

    SvaraRadera
  8. Och det kan givetvis inte finnas ett dos ironi i det hela....

    SvaraRadera
  9. Brukar sällan kommentera artiklarna som publiceras men det jag nyss läst måste vara bland det bedrövligaste som skrivits på Baraben. Ironi eller ej, smörja är vad det är.

    Vad hände förresten med de förslag som man svarade på om vad man ville läsa på Baraben? Inte sett ett spår av alla de idéer som måste framkommit.

    SvaraRadera
  10. det är en jävla skillnad på kritik och barnsligt gnäll

    SvaraRadera
  11. Trökigt och onödigt. Varför inte ta fram positiva och glädje, det har vi massor av i klubben. Vi e la inga gajsare

    SvaraRadera
  12. Mer sånt och ni blir sämre än GP, den lokala IFKhataren. Gnäll gnäll gnäll för man måste gnälla och hitta fel till vareje pris

    SvaraRadera
  13. http://nyheter24.se/sport/fotboll/sverige/102934-ois-lanar-malvakt-av-ifk-goteborg

    Kolla, född 88?

    SvaraRadera
  14. GÄSP, när prestenteras KALLE baraben?

    SvaraRadera
  15. Senaste:
    Det hade inte förvånat mig om man väntar med att presentera Kalle S tills efter man sålt Bjärsmyr. För att utländska klubbar förmodligen lägger lägre bud om man vet att vi redan köpt en fullgod ersättare.

    SvaraRadera
  16. men herregud, du lipar om att arenan saknar infra-värme ? och att det är lite kallt på höstmatcherna, säg åt morsan att leta fram overallen åt dig o håll käft.

    SvaraRadera
  17. Jävla bra förslag med de olika lagens färger på olika sektioner på arenan.... not!

    Kan hålla med om att det inte är den snyggaste färgen i paletten man har valt men det är 100ggr bättre än ditt regnbågs-förslag! Gå och lägg dig!

    SvaraRadera
  18. Bloggen blir mer och mer desperat i sina försök att behålla platsen som "Sveriges största supporterblogg", jo jag tackar! Att dessutom låta vem som helst bidra till akiviteten (som man sedan skryter om) med diverse skräpartiklar visar väl enbart i vilken fallande trend bloggen befinner sig? Det är ju trots allt Silly Season MEN inget finns att rapportera, viktigare är då färgerna på Gamla Ullevis stolar.

    SvaraRadera
  19. En blogg är ett forum där man får uttrycka sina egna åsikter fritt.
    Detta har artikelförfattaren gjort.
    Jag delar inte hans uppfattning för 5 öre utan tycker att han har 100% fel.
    Men INTE fan skall man komma med hotelser mot personen ifråga.
    Antar att det är mindre begåvade människor (inte blåvita)som gör detta.

    SvaraRadera
  20. Färgerna på stolarna är vitalt för hur det kommer gå nästa säsong...

    SvaraRadera
  21. En dåres försvarstal... Baraben har gått och blivit Robert Åhman-Persson medans Laglund är Leo Messi. Nuff said!

    SvaraRadera
  22. stolarna är väl trots allt ett extremt litet problem? färgen kunde inte engagera mig mindre. blåvitt kommer dra fullt hus i 15 allsvenska omgångar och de enda färgerna som kommer synas är de blåvita färgerna som sitter på stolarna (lite optimistiskt men vad fan). infra-värme kan vi lämna åt de större lagen, vem fan behöver det när man ändå ska stå en hel match och skrika livet ur sig och hoppa i takt till trumman? okej, ge de kräsna personerna som betalat de dyraste pengar för de finaste platserna infra-värme, vi andra dödliga kan klara oss utan.

    finns det inget större problem än stolarna på ullevi att ta upp månne?

    SvaraRadera
  23. ni är ju puckade allihopa här på kommentarsidan.

    SvaraRadera
  24. 6/1/09 09:01, haha, va fan! Finner inga ord, men du måste ha skrivit den mest patetiska artikeln jag läst på ett supporter form.. Om man ska se saker som dig så undrar jag om man någonsin kan gnälla.
    "Det finns folk som svälter ihjäl, barn som kidnappas till bordeller, krig och allt möjligt jävelskap i världen".
    Hallå! E du på riktigt el???

    SvaraRadera
  25. HAHAHAHAHA ETT PERFEKT EXEMPEL PÅ att man inte ska blogga efter krogen!

    SvaraRadera
  26. Bra artikel, skönt med någon som inte tar vad man får utan ber om vad man förtjänar. Skall man bygga en arena skall man göra det ordentligt - personligen tycker jag arenan är en stor besvikelse (brist på bekvämligheter och färgen på stolar osv är bara ett tecken på detta), anledningen att det gick som det gick är att Blåvitts sociala arv är att sitta i knät på kommunpolitiker istället för att skaffa en egen kompromisslös arena (humor därför att folk,med öppna ögon(?), vill ha Göran "mannen som sänkte staden" Johansson som ordförande - kan det bli mer incestiöst?). Alla som varit på fotboll utanför allsvenskan vet hur omodern denna arena är, innnan den ens öppnats. Vissa väljer att förneka det - men de lär ångra sig under de närmsta 30åren eller så innan vi kan få en ny arena... "Bättre än inget" är inget argument för en fotbollsklubb som är överlägset framgångrikast i Sverige och ett av staden Göteborgs största varumärken.

    SvaraRadera
  27. Jag tyckte att arenan såg lite väl fattig och "betongig" ut. Hoppas att finishen gör den mindre öststatslik. Färgen på stolarna skiter jag dock i.

    SvaraRadera
  28. Katastrofalt inlägg, håller knappt med på en enda punkt. Vet inte var jag ska börja ...

    Orättvisare mot föreningen IFK Göteborg kan man knappt vara. När man klagar på saker de gör bra.

    SvaraRadera
  29. Tycker själv att färgen på stolarna blev bra. Blåvitt på ena sidan och grönsvart-rödblått på andra låter dock som en rolig idé -rolig men fantastiskt dålig idé. Tänker på den där ishockeyarenan i Ryssland som har stolsfärger i regnbågens alla färger och som ser ut som en cirkusarena där var femte person som besöker arenan drabbas av EP-anfall.

    SvaraRadera
  30. Tycker själv att färgen på stolarna blev bra. Blåvitt på ena sidan och grönsvart-rödblått på andra låter dock som en rolig idé -rolig men fantastiskt dålig idé. Tänker på den där ishockeyarenan i Ryssland som har stolsfärger i regnbågens alla färger och som ser ut som en cirkusarena där var femte person som besöker arenan drabbas av EP-anfall.

    SvaraRadera
  31. Detta var nog det mest dävna jag läst sen Mats Härds senaste krönika.

    SvaraRadera
  32. Äntligen något annat än youtube klipp.

    SvaraRadera
  33. det här var den sämsta JÄVLA artikeln jag läst på baraben!!

    Peeman sug min snas

    SvaraRadera
  34. Perfekt att spy galla över den nya arenan, det kommer säkert dra massa folk till nästa år. Som tur är så är det väl inte så många svenssons inne på den här sidan. Gött jobbat!!!!!!

    SvaraRadera
  35. JÄVLA idiot peeman!

    du gör bara folk uppretade och sitter o gnäller.
    hur snyggt skulle det btw om vi fick en arena i tre olika färger???

    pund hövve

    SvaraRadera
  36. Skärp dig din bittra bedrövliga skribent!!!
    /Thomas

    SvaraRadera
  37. Stolsfärgen kan jag ta, men arenan i övrigt är bedrövlig.

    Nu har vi två stycken betongevi, nya och gamla..

    Fruktansvärt besviken när man var där och tittade, vår nya arena är omodern redan från början. Den som inte vågar erkänna det har inga visioner.

    Jag som hade hoppats på en ny storhetstid.

    SvaraRadera
  38. bra att någon äntligen klagar på arenan. hur fan tänkte man när man byggde en arena som är omodern redan innan den är klar? vafan när man väl bygger kan man väl kosta på sig att göra det bra. kolla på malmös nya, där snackar vi. våran arena är ful inuti och ful utanpå. om det går bra för blåvitt nästa säsong kommer det ändå bli snack om att börja spela på nya ullevi istället. den som byggs nu är för liten. 25000 hade varit lagom.

    SvaraRadera
  39. Doctor C/ Ja våra förra två storhetsperioder på 80 och 90-talen var ju väldigt länkade till vår nya arena som vi hade då...

    SvaraRadera
  40. Undrar fortfarande varför Blåvitt inte satte ner foten och byggde en egen arena.
    Nu är det en jäkligt dålig kompromiss där ingen känner det yttersta ansvaret för att arenan skall bli toppmodern och riktigt bra. För precis som några skriver så är det för många inavlade Göteborgare här vars refenserer när det gäller arenor är nya och gamla Ullevi. Bättre än dem betyder inte bra...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.