2009/01/01

BaraBen rankar: "1996 - det var tider det"

PLATS 61 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollsklippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.



På plats sextioett tar vi klivet in i det nya året. Att årets skytteliga kommer vinnas av Robin Söder kan väl knappast betvivlas av någon. Men hur många mål gör han? Fler än Andreas Anderssons nitton från 1996? Nog för att AA har en något tveksam personlighet, men visst förtjänar han en lite undanskymd plats på denna lista även han...

26 kommentarer:

  1. HAHA Marino Rhamberg XD Han kom tvåa i skytteligan 96

    SvaraRadera
  2. AA hade ett bra sätt när jag mötte upp honom med grabben (när han var liten). Bjöd verkligen på sig själv o var imponerad av de foton vi hade skrapat ihop och ville ha signerade.

    Om han var svår som ung i övrigt vet jag inget om, men en bra målskytt var han hos oss. Minns ju att han var riktigt högt värderad o fick göra två matcher mot Glasgow genom sitt specialkontrakt.

    SvaraRadera
  3. Andreas Andreas Andreas....

    SvaraRadera
  4. Synd bara att han gjorde det största svek en man någonsin kan göra.

    Apprå på det, borde det inte vara på plats med en artikel om just det här på baraben? vad vi gör för fel i blåvitt? vad har vi gjort för fel i blåvitt? tänker på varför spelare som Lucic, Blomqvist, Andreas Andersson, Stefan Rehn osv väljer att gå till stockholmslag/häcken?

    SvaraRadera
  5. Blåvitt har inte gjort något fel men fotbollshoror finns det gott om, Pengarna styr

    SvaraRadera
  6. - Blomqvist gick till den då rådande sportsliga utmaningen för CL. Sen missa han nog mycket genom det. Enköping är ju ett skämt i jämförelse med vad han kunde ha gjort inom föreningen idag. Han skrev dessutom på ett kontrakt för att vi skulle få 20 miljoner (var det väl)innan han skrev på för Milan inte många skulle göra det idag.

    SvaraRadera
  7. Fett med lite jazzjungle

    SvaraRadera
  8. Vid Rehns hemkosmt så tror jag inte blåvitt visade mycket intresse. Enlig någon artikel frågade ifk sent stefan om han var intresserad avv blåvitt.

    Hade vi haft råd att köpa hem andreas..... Vad kosta han?

    SvaraRadera
  9. Några riktiga klassmål där.

    SvaraRadera
  10. Hade vi med pungat upp de 20 milj som newcastle ville ha för andreas hade han spelat här!

    För fan, om vi inte bjuder på spelarna kan man för fan inte kräva att de inte ska få gå till andra klubbar!

    SvaraRadera
  11. Jag frågade Stefan Rehn om detta för ett par år sedan och han berättade att Blåvitt INTE var intresserade. Dock ville han själv hem till Blåvitt.

    Tack Gunnar Larsson och Thomas Wernersson för det.

    SvaraRadera
  12. Exakt, att lägga all skuld på "fotbollshoror" är helt fel väg att gå. IFK har allt sin beskärda del i det hela. AA var FÖR dyr, AIK la upp dessa pengar, nuff said. I efterhand gråter jag inte över det. Att se JB i Stjärnor på is gråter jag dock över rejält! Han kunde bli riktigt stor här i stan (jag tänker bara på målet mot San Siro-Sven), istället känner jag bara vemod när jag ser honom. Djurgården, Enköping, Stjärnor.., s.k. expertkommentator i tv4 etc. Rehn missade IFK helt! Tror som nån tidigare skrev, vi ville inte(det var nåt med att blåvitt inte skulle satsa på äldre) ha hem Stefan. Tycker det är gott att han är hemma nu iaf! Lucic misskötte sig när han lämnade klubben i mitt tycke, lägg därtill blåvitts sjukt framgångsrika framtagning av mittbackar så gråter jag heller inte över detta. Vem vet, vi hade kanske missat nån pga detta:) Hur var det när Kåmark skulle hem, nån som minns? Iaf, jag fokuserar hellre på de vi FICK hem: Pettersson, Mild, Alexandersson, Ölme o Ekström m.fl.

    SvaraRadera
  13. Ruggig avslutare han var på den tiden.

    SvaraRadera
  14. Aik la upp nästan alla pengar de fick för sitt ch.league avanchemang för att köpa andreas!

    Kolla upp lite fakta innan ni sågar andreas. Som någon skrev,hade vi lagt de över 20 mille som han kostade hade han spelat i ifk, men vi hade väl varken råd/ville göra det! Är väl inte andreas fel att newcastle hade en sån prislapp på honom!

    SvaraRadera
  15. Vad ska "tveksam personlighet" betyda? Lider han av schizofreni eller letar han fortfarande efter sig själv?

    SvaraRadera
  16. Säger bara det..Steff och Johnny..sicka hjäktar! Gphud när jag tänker på eessa herrar!

    SvaraRadera
  17. på tal om Kåmark intressant att läsa om han i Svenska Wikipedia.

    Där ståe det att han avslutade sin karriär i AIK 2001. Men vad jag vet så avslutade väll han sin karriär i Blåvitt 2002?

    SvaraRadera
  18. Senaste anonym lite kul att du tar upp AIK Fotboll. på Wikipediua står det ju bland annat att AIK spelade Champions leauge finalen 2008/2009 en final som de omöjligt kan ta sig till;)

    SvaraRadera
  19. http://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1420154/lamnar-hacken-for-allsvensk-konkurrent

    Daniel Larsson på g igen?

    SvaraRadera
  20. http://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1420154/lamnar-hacken-for-allsvensk-konkurrent

    Daniel Larsson på g igen?

    SvaraRadera
  21. Nej, Daniel Larsson är inte aktuell för Blåvitt, tror att det är Hammarby eller Kalmar.

    SvaraRadera
  22. Är det inte så att AA alltid har haft stora sympatier med ett gäng råttor i svart. Något som aldrig framkom under tiden i Blåvitt. Om det var hans eller någon annans beslut att inte vara öppen med detta vet jag ej.

    Dock känns det bättre med spelare som tex Rehn som aldrig hymlat med att hans hjärta tillhör DIF. I Rehns fall var det väl ett självklart val från hans sida att avsluta karriären i sin favoritklubb?

    För att slippa spelare som "bara gör karriär" i Blåvitt bör rekryteringen ske som idag med skolning av unga talanger som förhoppningsvis ser Blåvitt som sin klubb även efter eventuellt proffsspel.

    Prisad vare Blåvitt, Mild, och den heliga tränartrion. Amen!

    SvaraRadera
  23. Fyllo:
    Jag vill minnas att det faktiskt framkom att han alltid varit gnagare, men det tystades nog ner ganska omgående.
    Undrar vilket favoritlag alla spelare i Blåvitt har...

    SvaraRadera
  24. Som jag skrev i ett tidigare inlägg:

    Rehn ville avsluta karriären i Blåvitt. Gunnar L och Wernersson tyckte dock att han var för gammal. Så var det, punkt slut.

    SvaraRadera
  25. Andreas var bra 1996, men jag vill hävda att han var ännu bättre 2002, då han efter flera bortkastade proffsår hittade självförtroendet igen. Han var helt magisk de halvlekar han fick spela i VM.

    SvaraRadera
  26. *youtubemannen*

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.