2009/01/16

Kanal Lokal i konkurs - Klubb-TV Blåvitt hotas av nedläggning

MEDIA. Här är beskedet som skakar IFK Göteborg. Kanal Lokal går i konkurs - ett besked som hotar existensen för IFK Göteborgs populära Klubb-TV Blåvitt.
- Vi är tagna på sängen med det här. Vi har inte fått någon ytterligare information om att det här var på gång, säger Hans Lundberg, marknadschef i IFK Göteborg.

Lokal-TV Nätverket i Sverige AB berättar i dag i ett pressmeddelande att företaget går i konkurs som en följd av svikande annonsintäkter. Företaget inkluderar dotterbolaget Kanal Lokal i Stockholm, Östergötland, Skåne och Kanal Lokal i Göteborg. Totalt 89 anställda på Kanal Lokal berörs av konkursen.
Sedan flera år tillbaka sänds IFK Göteborgs eget tv-program Klubb-TV Blåvitt på Kanal Lokal. Konkursen innebär nu att föreningen i alla fall tillfälligt tappar en av sina snabbast växande varumärken och informationskanaler.
- Vi är tagna på sängen med det här och vet än så länge inte mer än någon annan. Jag såg just pressmeddelandet och vi har inte fått någon ytterligare förhandsinformation från Kanal Lokal om att det här var på gång, säger Hans Lundberg, marknadschef i IFK Göteborg.

Klubb-TV Blåvitt blev under 2007 och 2008 en viktig väg för IFK Göteborg att komma ut med information till supportrarna. Bland annat så har IFK kunnat ge information till fans som inte bor i Göteborgs absoluta närområden. Tv-programmet blev en väg in till föreningen för dem som har Kamratgården och Blåvittshopen för långt borta för spontana besök.
- Inför matcherna och säsongen så har Klubb-TV Blåvitt varit en väldigt viktig informationskanal för oss. Det har varit ett sätt för oss i föreningen att komma nära fansen som vi måste hålla vid liv, säger Hans Lundberg till BaraBen.com.

Men en föränderlig mediebransch ger hopp för Klubb-TV Blåvitts fortsatta överlevnad. Nu kan det bli tal om att vänta in en ny aktör som tar över Kanal Lokal - eller att själva sköta driften av det populära programmet. Maknadschef Hans Lundberg avslöjar för BaraBen.com att Klubb-TV Blåvitt, trots dagens konkursbesked, ska leva kvar.
- Vi kanske får använda oss av vår webb-tv Kanal 1904 för att få Klubb-TV Blåvitt att leva vidare. Samtidigt så kanske det dyker upp någon ny aktör som får Kanal Lokal att finnas kvar men det är lite för tidigt att säga hur det bli än så länge då vi just fått beskedet själva, säger Hans Lundberg.

Att IFK Göteborgs tv-program hotas just nu är extra tufft för föreningen. Detta då varumärket växt sig starkare för varje år och innehållet i programmet blivit bättre rent kvalitativt. Att börja om från början skulle innebära en direkt försvagning av kvalitén.
- Även om Klubb-TV Blåvitt varit kvalité hela tiden så har det som alltid i dessa sammanhang tagit sin tid att etablera något riktigt bra och skapa rätt kontakter med spelarna och ledare. Nu har ju Klubb-TV Blåvitt fått chans att växa till sig och blivit riktigt bra, säger Hans Lundberg.

Men trots motgången säger sig föreningens marknadschef vara helt inställd på att IFK Göteborg även i framtiden ska ha ett eget tv-program.
- Vi måste ha den här typen av media kring IFK Göteborg, det är inget snack om den saken. Det är väldigt viktigt för föreningen och vi får sätta oss ner och ta ett möte så snabbt som möjligt kring det här beskedet för att se hur vi går vidare nu.
- Vi hoppas verkligen att Klubb-TV Blåvitt ska leva vidare i någon form även om det är för tidigt att uttala sig om hur det ska lösas rent praktiskt, säger Hans Lundberg, marknadschef i IFK Göteborg.

21 kommentarer:

  1. Riktigt tråkigt om det inte blir någon fortsättning på Klubbtv Blåvitt. Hoppas det löser sig smidigt

    SvaraRadera
  2. Frågan är om det GÅR att göra klubb-tv Blåvitt själva, det är en rätt kostsam produktion. Om man inte typ heltidsanställer två pers som jobbar med media på andra områden kring IFK med då...

    SvaraRadera
  3. ojojoj! en ren nyhetstext på baraben, vad är detta? har tiden gått tillbaka till 2006-2007?

    tråkigt som fan om det inte blir mer klubbtv blåvitt i alla fall. men hans lundberg verkar ju rätt bestämd om att det ska fortsätta på nåt sätt!

    SvaraRadera
  4. för en gångs skull tycker jag att allt hans lundberg säger är skitbra.

    SvaraRadera
  5. helvete. nu lär inte klubb-tv blåvitt finnas kvar i sin nuvarande form. med tanke på att blåvitt inte satsar på mediedelen skulle det till en totalomvändning för att få detta att leva kvar...

    SvaraRadera
  6. hörde nått om att 6:an ville sända blåvitt's klubb tv

    SvaraRadera
  7. Inget mera Klubbtv Blåvit och inget från Fan-Tv, fan va B

    SvaraRadera
  8. englishman/ vart har du hört detta??? låter som en högoddsare. det är ju nationell tv...

    SvaraRadera
  9. Blåvitt borde fixa sig en medieavdelning som ligger under marknadsavdelningen där man hottar upp hemsidan, erbjuder digitala tjänster, fixar bloggar för officiella och satsar på allt möjligt i rörlig bildväg. Skulle bli succé.

    SvaraRadera
  10. Iggy pop- Jag håller med. Ibland undrar man var marknad sysslar med men här ger han ett riktigt bra intryck herr Lundberg.

    Bra artikel för övrigt.

    SvaraRadera
  11. Vad sägs om Öpnna Kanalen? Den når väl endå en hel del folk i Göteborg? Annars så är det nog nätet som gäller.

    SvaraRadera
  12. Läste precis en bit av chatten med Bjärs och undrar;

    Hur fan kan Blåvitt släppa fram en spelare som nätt och jämt är skrivkunnig? Det vore bättre om han fick svara muntligt och någon annan skrev svaren. Man får ju intrycket att människan är lätt imbecil. Hoppas hoppas att ingen från andra klubbar läser den.

    SvaraRadera
  13. Trist, men konkurensen är mördande inom TV (och media i övrigt, se bara på metros kunkurenter). Skall man lyckas idag så är det webtv som gäller, och det är billigt.

    SvaraRadera
  14. Mer om fotbollens finanskris här.

    Det barkar åt helvete, möjligen.

    SvaraRadera
  15. Det värsta är väl att så få verkar bry sig...

    Skriver ni en artikel där en bild på en supande Jonathan Berg finns med har alla en åsikt och snabbt trillar minst 50+ kommentarer in. Men skriver man om att IFK Göteborgs fotbollstvprogramm kanske måste läggas ner bryr sig inte folk.

    Slutsatsen är att få faktiskt bryr sig om IFK utan de flesta bara är fans för att få hetsa och kasta lite skit på random mottagare, tex AIK eller varför inte någon blogg...

    SvaraRadera
  16. Det ryktas att Baraben skall ta över all WEBTV-produktion runt IFK Göteborg framöver.

    SvaraRadera
  17. casper: världen går inte under pga detta. Det finns som sagt många fler kanaler att nå ut på. Många kanaler sänder på nätet idag på t.ex. youtube,ustream etc..

    Allt hänger bara på hur mycket resurser man vill offra. FanTV skulle kunna plocka "marknadsandelar" om man vore smarta, men det lär väl knappast ske.

    SvaraRadera
  18. anonym 00:07/ men du hör väl själv hur det låter? ifk lanserar egen youtubekanal osv? skojar du med mig eller? när då, 2067?

    SvaraRadera
  19. Mer om klubbTV på

    www.klackarochgrejer.se

    SvaraRadera
  20. Om de här uttalandena från IFK Göteborgs marknadschef är korrekt citerade så måste jag säga att jag är mycket tveksam till marknadsavdelningens sätt att bemöta press.

    Herr Lundberg, om du inte kan ge ett bra svar på frågan, så be att få återkomma. Säg inte att ni är tagna på sängen och inte vet hur det här ska sluta etc. Ni framstår som inkompetenta och oengagerade. Titta på hur Håkan Mild agerar när han kommunicerar externt. Det finns aldrig några tveksamheter i hans uttalanden.

    Och varför äger inte IFK Göteborg själva programplattformen om det nu är en så viktig kanal för er? Utnyttja er hemsida, den fyller ju överhuvud taget inte någon funktion idag.

    Kom igen nu och var lite proffessionella för böveln! Ni är ett av Sveriges starkaste varumärken, se till att vårda det. I samtliga kanaler. Basta!

    SvaraRadera
  21. När skall företagen lära sig att använda nya medier. Blåvitt är usla på att använda tex webben idag. Att filma och lägga ut detta program på webben själva är inget svårt. Gäller bara att sattsa pengarna rätt och ha bra folk på marknadsavdelningen om den ens finns..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.