2009/01/08

Information från den sista sovjetstaten

BARCELONA 09 Alla har säkert märkt att det den senaste tiden varit fullt rabalder i kommentarerna här på BaraBen. Fokus har flyttats från rätt saker på grund av att en eller ett par personer "spammar" trådarna sönder och samman. Låt mig därför ta tillfället i akt att förklara hur det ligger till.

Vi på BaraBen.com har alltid var för en fri debatt kring IFK Göteborg, och fotboll i allmänhet. Vi har högt i tak och vi tål kritik. Faktum är att vi vill ha kritik, men det måste vara konstruktiv sådan. Kommer man med sådan så får man genomslag och saker och ting ändras till det som kan anses vara mer rätt än det som kommunicerades först. Ett exempel är när Olof presenterade Kanal Glenns målkavalkad för 2008, med IFK Göteborgs samtliga allsvenska mål förra året. Många reagerade över att Olog hade lagt till målljud vid varje mål, och samtidigt önskade även många att kavalkaden skulle finnas för nedladdning i högre kvalitet än vad som erbjuds vid streaming via Google Video. Den konstruktiva kritiken kring detta hörsammades, och målkavalkaden släpptes för nedladdning – med högre bildkvalitet - och utan målljud. Detta var exempel på en bra dialog som ledde någonstans i kommentarerna, men tyvärr finns det också exempel på mindre bra. Och det är då vi kommer till den punkten där vi tvingas göra det vi helst av allt inte vill, nämligen att börja saxa i trådarna.

Den senaste tiden har det nämligen gått att läsa ofantligt mycket dynga i trådarna, nästan helt och hållet med ”åsikter” som är helt irrelevanta för själva innehållet i bloggposten. En jävla massa tjat till exempel om att Frankie skriver som en gäng andra skribenter, i alla trådar. Hur relevant är det snacket? Sen när blev det viktigare att snacka om vem som skriver artikeln, än innehållet i den? Jaha, om nu Frankie är fem, tio eller alla skribenter här på bloggen, so what? Fokusera på det som är viktigt istället, det vill säga vad som står i artikeln! Och passar inte innehållet så går det utmärkt att låta bli att läsa, ta bort Baraben.com från favoriterna eller aldrig mer återkomma. Och ska man kommentera, då skall innehållet vara relevant med artikeln och inte handla om massa annan skit, för då får man acceptera att bli saxad.

Sen har vi den segdragna videolistan som publiceras nästan varje dag här på bloggen, just nu mitt inne i en hyllning av Zlatan. Videolistan, som jag postar, men som många BaraBen-skribenter, och även vissa av er läsare har bidragit till. Den finns där som en kul grej, och som ett tidsfördriv i den enorma abstinens som en svensk försäsong innebär. Och passar det inte att titta på klippen så går det utmärkt att låta bli att titta, ta bort baraben.com från favoriterna… ja ni fattar.

Så nog med dyngan i kommentarerna nu tack. Vi vill inte hamna i ett läge igen där vi tvingas stänga ner, eller enbart tillåta folk med registrerade konton. Då dör debatten, och det vill varken vi eller någon annan.

För er som skriver i kommentarerna och tycker att ”bloggen är död” vill jag också säga ett par saker. Bloggen är inte död. Vi har funnit i snart fyra år och vi lär finnas bra länge till. För att vi behövs och för att vi är bra. Visst är det lite lugnare nu när vi är inne i extrem försäsong, där snö faller ner och blir till slask och A-truppen tränar i en sorglig inomhushall. Januari är aldrig en sexig fotbollsmånad i Sverige. Men är vi nöjda med att konstatera att det är så? Nej, självklart inte.

Därför arbetas det nu intensivt i BaraBen-sfären med nya spännande projekt. Det första är premiärmatchen i Staebek, där vi siktar på att kunna leverera direktrapport, reseberättelse, foton, feldgraus femma och matchrapport. I stort sett hela paketet med andra ord. Som vanligt helt utan kostnad för er läsare, så som det alltid har varit.

Till vårens stora projekt däremot blir det ändring på detta och vi ber för första gången er läsare om ekonomisk hjälp. Detta för att kunna bevaka IFK Göteborgs a-trupp närmre, bättre och mer exklusivt än någonsin. Vi skall till Barcelona och bevaka IFK Göteborgs trupp på deras tränings- och matchläger, men vi klarar det inte utan din hjälp.

Du, en av cirka 2500 som läser det här, vi vet att det är hårda tider nu med ekonomisk kris och arbetslöshet. Vi vet att det är januari och att man bara väntar på lönen som skall täcka upp julens utgifter. Vi vet att fotboll inte känns så hett just nu. Vi vet det, men vi vet också att när vi är där i mars, när säsongen börjar trappas upp inför årets allsvenska, när gräset börjar lysa grönt på den helt nya fotbollsarena som vi skall spela på, då vet vi att då sitter du där framför din dator och gör allt för att läsa minsta lilla notis om laget som du älskar. Laget som vi älskar. Du vill läsa om Robin Söder som dominerar på träningar och gör mål på allt, du vill läsa om Pontus Wernbloom som pejlar in höstformen redan till våren, du vill läsa om ungdomarnas framfarter och om allt annat som har med laget att göra. Då är vi där. Med full bevakning. Med fotoreportage, intervjuer, matchrapporter, Kanal Glenn radio och direktrapporter. Och förhoppningsvis kan vi även inom kort presentera ett unikt samarbete - över bloggbarriärerna - som garanterat kommer hålla högsta klass. En bevakning som kommer överglänsa allt som tidigare skådats. För vi ska dit, vi ska till Barcelona.

Men utan dig går det inte, och då blir det inga rapporter, inga bilder, ingen radio, ingenting. Därför ber vi dig att ta fram din bankdosa, trycka in plusgironummer 438346-9 och putta in en hundring eller två, eller fem. Vi tackar, men framförallt kommer du tacka dig själv. Det kan vi garantera. Det kan jag, som skall till Barcelona, garantera.

68 kommentarer:

  1. Så jävla rätt...

    SvaraRadera
  2. Internet lockar ju tyvärr fram alla idioter, knappast ett nytt fenomen men likväl frustrerande...

    SvaraRadera
  3. "För att vi behövs och för att vi är bra."

    Haha.. den var bra.

    SvaraRadera
  4. Håller med. Tycker att alla som bara klagar kan sluta läsa Baraben.com eller framför allt sluta ge så enormt dumma kommentarer, bloggen blir ju inte bättre av det.

    /Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  5. Ska vi skänka pengar till att ni åker till Barcelona vill åtminstone jag att Erling sätter spelarbetygen och rapporterar från träningnarna. Feldgraus femma är ju löjligt oseriös.

    Det som är intressant för oss som inte kan se så många matcher på plats är hur spelet funkade - om Sebastian Eriksson lyckades täppa till ytorna på mittfältet, om det släppte för Jacob, om Marcus Berg fick en gigantisk utlösning och så vidare.

    Det enda de gör bättre på Alltid Blåvitt är just matchreferaten och spelarbetygen. Är helt säker på att Feldgrau kan betydligt bättre än det oseriösa han visade förra säsongen.

    SvaraRadera
  6. Erling? vad fan har han bevisat?

    SvaraRadera
  7. Vet inte om det är ngt nytt göteborgsfenomen men jag tycker allmänt att det är ett jäkla klagande på allt både här och på supporterklubbens hemsida. Känns som många fokuserar på helt felt saker blir så jäkla trött på det.
    Man har rätt att vara kritisk till en artikle det är så en debatt föds men allt jävla gnäll och klagande på oväsentliga saker klara jag mig ut. Hoppas det blir bättring från om med nu.
    BaraBen- Keep up the good work, jag slänger in en slant för Barcelona,

    SvaraRadera
  8. Jo men Erling vet hur man söker på Youtuben iaf :) haha.

    SvaraRadera
  9. Ni gör ett bra jobb med bloggen. Tråkigt med såna som skall klaga på allt och alla.

    SvaraRadera
  10. För att inte nån ska missförstå mitt inlägg: tack Baraben, ni är grymma! Händer ofta att ni förgyller mina tråkiga arbetsdagar. 100 bästa klippen listan är guld värd. Erlings analyser av ungdomsleden är underbar läsning. Likaså de träningsrapporter som Feldgrau och andra lagt upp.

    Det jag ville var faktiskt att ge konstruktiv kritik. Eftersom Alltid Blåvitt tappat sjukt mycket i kvalitet senaste halvåret så hoppas jag att Baraben kan fylla den luckan genom seriösa inlägg. Eftersom Feldgraus femma är mer "kålle å ada" än en seriös betygsättning av spelarna i laget så vill jag helt enkelt förmedla detta.

    God jul på er allihop från

    Culo Shaker
    Forumräv

    SvaraRadera
  11. Sluta klaga på oss klagare

    /"Klagan"

    SvaraRadera
  12. Jag ser gärna att Erling sköter bevakningen nere i Spanien. Inte omöjligt att jag slänger in en hundring när jag får lönen om en vecka! Hade varit intressant att läsa om vilka som får chansen i träningsmatcherna och hur spelarna klarar av sina uppgifter!
    /Lagg3

    SvaraRadera
  13. Håller med om det mesta som skrivs. Har man nåt att klaga på, gör det. Men gör det på ett vettigt sätt.

    Det där med att alltid blåvitt har bättre matchbetyg än baraben? Nja det vill jag nog inte hålla med om. Visst försöker de vara mer seriösa men de vågar aldrig såga en spelare om han så dödar bollen och det finns många spelare som väldigt ofta plockar ut överbetyg. Sen att Hjalmar är tokhyllad är ju bara pinsamt (säger dock inte att han är värdelös som många andra) men inte fan är han så bra som många på AB vill få det till.

    SvaraRadera
  14. jag vill också dit, ska starta en egen insamling så jag kan få åka på semester!

    SvaraRadera
  15. ja det är säkert flera här på baraben som måste tycka det är ett satans otyg att man måste sitta och moderera på forum va? dubbelmoral ngn ?

    SvaraRadera
  16. "ta bort Baraben.com från favoriterna"
    Vadå vavoriterna? Jag trodde alla redan baraben som startsida!

    SvaraRadera
  17. snacket om vilka poster Frankie eventellt kan ha skrivit har att göra med att han konsekvent genom åren har avfärdat kritik mot hans bloggposter för att de varit anonyma.

    När han själv skriver anonymt, faller det rätt platt.

    SvaraRadera
  18. Så SJUKT uppenbart att Erling är Frankie...

    (Frankie är väl för övrigt den enda bloggaren som gått ut med sitt namn?)

    SvaraRadera
  19. Önskemål:

    Ungdomsrapportering.

    Mer rapporter från träningar.

    Intervjuer med allt från spelare, tränare, rehabteamet, klubbledare, valberedning!

    Helt enkelt allt såntdär som skulle va jäkligt intressant att få reda på när man själv inte har tillgång till sådant av geografiska skäl!

    Tack o bock

    SvaraRadera
  20. Ett tips ar att ni slanger upp namn pa dem som skeckat in pengar, det drar fler.
    i ovrigt hoppas jag ni reser med ryan air och bor pa hostel, allt f0r att lagga pengarna pa just bevakningen.

    SvaraRadera
  21. Keep up the good work! Ni är grymma.

    /Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  22. Baraben skapar en mångsidig syn av IFK Göteborg, ibland är man förbannad på er, ibland nickar man i samförstånd. Det är just det som gör er till det ni är.

    Jag tackar för 2008 och er bevakning under året.

    SvaraRadera
  23. Då har man satt in 500:- räcker det till en öl så varsågod, det är ni värda! RC

    SvaraRadera
  24. Hoppas det är okej att man tycker att denna artikel inte var speciellt bra.. Ungefär lika bra som läget på nyförvärvsfronten.

    Men samtidigt vet man ju att båda kommer att bli betydligt bättre. Eller hur #7?

    SvaraRadera
  25. Anonym 06:29/ Tyvärr har Ryan Air lagt ner sin linje till Barcelona, men vi flyger med det absolut billigaste flygalternativet som kommer finnas, givetvis.

    För övrigt pekar just nu väldigt mycket på att BaraBens team på plats i Barcelona blir "Erling" och "Feldgrau", om möjlighet finns kanske ytterligare en person, men det är en longshot. Insamlingen har börjat helt ok, drygt 2 500 kronor har inkommit, det behövs dock minst 10 000 för att få iväg teamet. Redovisning av gåvolämnarna kommer i helgen.

    Redovisning av utgifterna för projektet kommer i samband med inköpen av dessa (resa och logi), allt för att hålla en öppenhet gentemot dem som gett gåvor, i dagsläget mestadels BaraBen-skribenter...

    SvaraRadera
  26. ta inte detta som kritik nu!
    jag tycker ni gör et bra jobb och idén om att ha skriva så mkt om blåvitt som möjligt är skitbra och ni försöker leverera så mkt det går

    M E N om ni inte slutar gnälla på att folk slänger lite dynga på er så har ni snart inga läsare kvar ... ni beter er MATS HÄRD allihopa. sitter å gnäller när det blir mothugg... som peeman är det befogat att använda 20 st jävla i en artikel, nej säjlvklart inte.


    gör det ni är bäst på försök komma med uppdateringar, tex det kom inget om walles övergång till öjs och ist satsar man på youtubeklipp som vilken tjomme som hellst kan söka upp på deras egna hemsida.

    /B

    jag vill er bara väl och ta inte som spott o galla

    SvaraRadera
  27. Bllääääää vad tråkigt.. denna Blogg är dööööööd

    SvaraRadera
  28. Kan inte vara Erling detta, måste vara Frankie!

    Skämt åsido börjar den diskussionen mycket riktigt bli riktigt löjlig. Helt rätt att börja med censur, tråkigt bara att det ska behövas! Jättebra inlägg som verkligen behövdes!

    SvaraRadera
  29. /B

    Medhåll, det är helt ok att kritisera men då måste man ha på fötterna först.
    Annars blir det spekulation...

    SvaraRadera
  30. Det är nog gaisare och annat löst folk som försöker splittra de blåvita.

    SvaraRadera
  31. Ska nån med och bränna av lite bengaler på nästa bowlinghemmamatch?

    SvaraRadera
  32. 11:40 imorgon. Då ska vi sjunga Frölunda ner i rännan!!

    SvaraRadera
  33. Sudda ut det senaste, tack.

    SvaraRadera
  34. "Vi har högt i tak och vi tål kritik. "


    Jag förstår att detta är er gemensamma, officiella, inställning, men det är ingen hemlighet att de med modereringsfunktion (alla bloggare?) har vid ett flertal tillfällen tagit tillfället i akt och raderat inlägg de inte gillat, trots att språket varit vårdat. Jag har själv råkat ut för det. Det är sånt som givit er det dåliga ryktet.

    SvaraRadera
  35. 2500 kronor var ändå inte dåligt. Klart ni skall få till tre man ner till lägret. Helst ännu fler. Ni förtjänar lite semester. Ta med er Holger Hansson också, så vi slipper hans dynga på bloggen under tiden.

    SvaraRadera
  36. Bra sagt!

    Och glöm inte att på Internet är det fritt att göra sina egna val - vill man inte läsa på baraben så behöver man inte heller göra det.

    SvaraRadera
  37. anonym 10:06/ Märkligt att en blogg som är "död" får dig att kommentera. Får för övrigt fler än 80 andra att kommentera och ett par tusen att läsa, bara det senaste dygnet. Fan va dött.

    Mario Teran/ Det har ju i vissa fall inte handlat om ovårdat språk när saxen gått utan spam om ämnen som inte rör BaraBen, ämnet eller Blåvitt. Ibland måste det till för att inte saker ska spåra ur i pajkastning, även om det självklart måste raderas med smartness och tanke. Men inom kort kommer det där förändras väldigt radikalt, problemet kommer självlösa sig.

    Råkar jag känna till.

    SvaraRadera
  38. anonym 14:52

    hur fan läserr du jag har inte sagt ett ord om att bloggen e död , möjligtvis har dom som skriver fått en stroke eller minnesluckor!

    /B

    SvaraRadera
  39. Wellington;

    Men det som irriterat är att skribenternas åsikter har i regel stått kvar. Jag hade en debatt med Frankie för ett bra jävla tag sedan, som absolut tappade fokus ifrån ämnet och gled in på politik. Helt okej att radera då kanske, men det såg jävligt illa ut att frankies inlägg lämnades orörda.

    I alla fall, det krävs registrering snart för att kommentera misstänker jag att du säger?

    SvaraRadera
  40. Först ber ni folk dra åt helvete, sen ber ni om pengar. Det låter bra, hur mkt vill ni ha för att festa ett par veckor? 50 lapp? 100?

    SvaraRadera
  41. Vadå inte en sexig fotbollsmånad, januari är ju faktiskt silly season, även om den inte är en månad.

    SvaraRadera
  42. Mario Teran, ingen är perfekt. Det är ingen konspiration i det...

    SvaraRadera
  43. Ibland känns det orättvist mot er skribenter som huvudsakligen gör ett kanonjobb(t ex Erling, Olof feldgrau). Ni skriver intressant med ett stort fokus på vårt kära Blåvitt.

    Frankie däremot kan ibland lägga poster som man nästan får för sig att han hellre vill ha personlig uppmärksamhet än fokus på IFK. Exempel på detta är dessa återkommade inläggen om politik. Fan vad trött man blir på att läsa 10 inlägg i rad som bara handlar om partitillhörigheter.

    Snälla, ta detta som konstruktiv krirtik och inte som rent gnäll.

    SvaraRadera
  44. anonym 21:40- frankie har väl inte bloggat här på snart ett halvår? i alla fall- HAN SAKNAS. ingen kunde skapa debatt och hetsa igång saker som han gjorde här på baraben. jag hade inte varit daglig baraben-läsare om det inte var för honom i alla fall. tror många av de som kritiserar har samma situation, de har läst för att se "vad frankie hittar på här näst"...........

    SvaraRadera
  45. personlig uppmärksamhet än fokus på IFK. Exempel på detta är dessa återkommade inläggen om politik. Fan vad trött man blir på att läsa 10 inlägg i rad som bara handlar om partitillhörigheter.

    förresten, hur får man personlig uppmärksamhet om att skriva om politik?

    för övrigt vore det roligt om du kunde peka ut ens två artiklar i samma vecka som har politisk underton över huvud taget. det är fan inte ofta det varit det här, men det är klart att skrika "vargen kommer" är en del experter på...............

    från: (samma som ovan)

    SvaraRadera
  46. frankie skriver ju som en krönikör för han vet att han är förmodligen göteborgs mest kända privatbloggare via baraben. det är säkert bra för hans karriär på kvällstidningarna att lägga fokus på sig själv.

    SvaraRadera
  47. det är väl fan det enda som driver markus hankins, att få personlig uppmärksamhet. ni som inte har fattat det måste ju vara totalt hjärndöda.

    SvaraRadera
  48. Anonym sa...

    det är väl fan det enda som driver markus hankins, att få personlig uppmärksamhet. ni som inte har fattat det måste ju vara totalt hjärndöda.

    9/1/09 23:21


    Haha, ditt inlägg är en uppvisning av finess, lek med ord, ackuratess av finurliga fraser och en fröjd för ögat. Tack för att du begåvade internet med dig! Du är så uppskattad, puss på dig!

    SvaraRadera
  49. frankie: jag har inga problem med det, men erkänn åtminstone att det är så.

    SvaraRadera
  50. först hatade och hånade han kvällstidningar, nu jobbar han på en. kan det sägas tydligare?

    SvaraRadera
  51. anonym 01:29/ Inse att du blev ägd, åter igen. Loser.

    SvaraRadera
  52. hahaha välkommen till den svenska avundsjukan Frankie, för varje steg fram du tar får du fem nya bitterfittor som fiender "ute i stugorna".

    medial framgång mäts i vilket mått av hat som riktas mot dig, så ta glåporden med glädje! :D

    SvaraRadera
  53. frankie jag har alltid gillat dej å din blodd men för fan se på dej själv , ja loooovar du ÄR inte å vill inte bli som alex shulman ( stvar han så??)

    men inse NU!!!!! att du gör dej själv till en pajas och säjer dig som en hora på interner för uppmärksamhet

    SKRIV OM BLÅVITT!!!!!
    I N T E D I G S J Ä L V

    SvaraRadera
  54. UPPS SORRY FÖRSTAVNINGEN

    SvaraRadera
  55. ståplats/ Du gör bort dig. Grabben du försöker få kontakt med har inte skrivit här på ett halvår, dessutom vad jag vet aldrig om sig själv. Nyktra till och ta ett dopp i havet, du verkar behöva det.

    SvaraRadera
  56. Helt rätt! Tycker mycket om bloggen och följer den näst in till dagligen, ser fram emot en rapport från Barcelona. Skall se över mitt konto och försöka bidra med en hundring eller två.

    SvaraRadera
  57. Frankie var baraben, jag saknar hans medverkan med. Skandal att han inte fotbollsbloggar på GT iaf!

    SvaraRadera
  58. den dagen han börjar blogga på gt, eller ens kommer in på den sport-redaktionen, har jag köpt min sista gt.

    SvaraRadera
  59. Ni tål inte kritik. Har fått flera inlägg saxade, trots vårdat språk och relevant text. Patetiskt att gå ut o lipa om att fler än skribenterna har åsikter. Länge sen jag var här, det kommer dröja tills nästa gång.

    SvaraRadera
  60. Skärp er nu, detta är ett seriöst blåvittrelaterat alternativ till baraben.com, detta är sport-idol.net - en av de snabbast accelererande nätsajterna i Västsverige. Den ni kallar "Franke" kommer snart att presenteras som gästskribent.

    SvaraRadera
  61. anonym 03:21/ frankie har ju redan skrivit för sportredaktionen på GT, minns att det var han som skrev dokumentet om en visse fyllekörningshistoria med en Elfsborgsspelare inblandad. Bra skit var det med.

    SvaraRadera
  62. anonym 11:36- du är inte saknas.

    SvaraRadera
  63. Ali: Jag tror ni går en stor framtid till mötes med den sajten...

    SvaraRadera
  64. frankie är trots sina vänstersympatier den här sitens enda lysande stjärna, resten är rätt gråa med undantaget för disco, men han bloggar inte längre va?

    SvaraRadera
  65. Alltså, bloggen är provokativ, underhållande och oförutsägbar. Vad mer kan man önska sig?

    Sen att Frankie har vänstersympatier, det har väl alla friska människor?

    Skall försöka skicka en peng.

    SvaraRadera
  66. "...vänstersympatier, det har väl alla friska människor?

    och

    Skall försöka skicka en peng."

    Där har du exempel på två motsatsförhållande. Lycka till!

    SvaraRadera
  67. Fidel- Jan Guillou är mångmiljonär och kommunist. Hur går det ihop tycker du? Det är väl Fidel Castro själv med förresten!

    SvaraRadera
  68. Sillstryparn:
    Guillo var den jag också kunde komma på också när jag skrev kommentaren, det är uppenbart undantaget som bekräftar regeln. Hur Castro stulit sina pengar är inte värt att kommentera.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.