2005/09/19

Med gråten i halsen

SERIEFINALKVAL Jag satt på ettans spårvagn på väg in till stan vid 17.30-tiden idag. Jag hade sån ångest och magknip att jag allvarligt funderade på att inte gå och se matchen. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv som jag var på Vasagatan.

Tanken gick mot vad en förlust skulle innebära. Otaliga timmar kastade i sjön, ännu en lång Royal League-vinter i väntan på en ny spännande säsong, mantrat "nu eller aldrig". Det var med gråten i halsen jag gick mot Harrys och Ullevi. Sen har jag förträngt matchen. Jag minns bara att jag blev rasande på en Djurgårdskille några rader bakom mig och skrek åt honom att sätta sig ner och hålla käften för att jag var trött på hans åsikter, hans dialekt och honom samtidigt som Ölme blev utvisad. Jag tog en spårvagn hem, fortfarande med gråten i halsen.

Jag orkar egentligen inte med mer utan hänvisar till min tidigare krönika Konsten att plåga sig själv. Säsongen är slut. Ridå ner. Gråten fortfarande i halsen.

5 kommentarer:

  1. Blåvitt har inget att göra i Europa, frågan är om klubbledningen ens vill till en kostsam kvalomgång till C.L. Hade Blåvitt varit en guldkanditat skulle ledningen ha satsat för 1 år sedan, kanske t.o.m. 3-4 år sedan.. Man har missat Kim..missat Hysén.. vart är viljan i Blåvitt att satsa? Lovande talanger går billigt till Turkiska och Danska klubbar, varför fegar ledningen med att skriva långa kontrakt med lovande spelare och på så sätt få en bättre slant för de talangfulla? Vart är modet att värva u21 stjärnor? Blåvitt har haft turen och jämnheten att beblanda sig i toppstriden för 2a året. Tyvärr är det inget vinnarlag, en målgörare med självförtroende saknas samt en spelfördelare. Inte sedan Andreas Andersson stack till Milan har blåvitt haft en anfallare av kaliber. DIF har satsat och är värda ett guld samt en plats i C.L., enkelt!//Blåvittfan med hopp om en djärvare klubbledning

    SvaraRadera
  2. Men Mats Persson vill ju inte skära sig me nån. Han vill kramas till framgång...

    SvaraRadera
  3. Haller helt med anonymous forsta ınlagg om att Blavıtt anda ınte har ı Europa att gora. Vı ar alldeles for fega. Vı vıll ınte/vagar ınte vınna, for da maste vı satsa och se vad som hande sıst da...

    :(

    SvaraRadera
  4. Gråten är inte kvar i halsen längre. Den har smitit ut. Vet inte hur länge jag tänkt på matchen, och på den idiotiska linjedomaren. Jag känner mig helt tom, men samtidigt känner jag all ilska och hat.. "Det är bara ett fotbollslag" tänker jag då & då. "Hur fan kan det vara så plågande..?! " Jag vet inte.. Jag vet ingenting mer än att kvällens match är det hemskaste jag varit med om. Guldet rann iväg mitt framför näsan på en. Vem skulle kunna tro att självaste Glenn Hysens grabb skulle sänka Blåvitts guld? Han borde ju skjuta Blåvitt till guldet just nu... / joy

    SvaraRadera
  5. DIF har fattat att man inte bygger ett lag på talangfulla U21-spelare. Har ni tur kanske ni också inser det om ett par år.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.