2005/09/13

Ge våra änglar vingar mot Dif...

Baraben.com välkomnar vår senaste skribent "Hempe" i sin debut om passionen till Blåvitt och fotbollen.

SUPPORTERKULTUR De första allsvenska matchen jag såg var ett derby. Mellan IFK och ÖIS. Per definition klassas jag i nuläget snarare kanske som en medgångssupporter mer än som ett riktigt "fan". Jag är en ung, blivande supporter till IFK och detta har inte med tabellplatsen att göra. Det har med känslan av att tillhöra den skara människor som lidelsefullt och äkta följer sitt lag i med- och i motgång.

Jag har haft ett fotbollsintresse sedan barnsben, men aldrig kunnat säga att jag håller något klubblag närmast hjärtat, förrän ganska nyligen. Orsaken var att jag flyttade till en lägenhet nära Ullevi och började läsa Blogg. IFK-blogg. Efter några veckors läsande i tabeller, tidningar, och blogg kändes det som om mitt klubblagsintresse växte sig starkare, jag ville se en match med IFK. Ja, varför inte, jag skaffade biljetter till det där derbyt. Mellan IFK och ÖIS.

Jag har inte ångrat det.

För första gången i mitt liv fick jag se vad en äkta supporter är. (Ja, jag har sett hur en GAIS;are lider. Det kan väl kallas att vara supporter. Eller självplågare. Men att kalla sig för en fisk, är inte det.. finns det inte piller mot sånt?) En äkta supporter är varje människa som står och håller upp ett blått hjärta när spelarna springer in på planen. En äkta supporter följer med sitt lag till Sundsvall. En äkta supporter hjälper sitt lag. En äkta supporter har genomlevt både himmel och helvete med sitt lag, det är därför jag aldrig skulle komma på tanken att kalla mig för äkta. Än. En supporter växer upp med laget, dansar i fontänen på götaplatsen, och följer laget med hopp och förtvivlan.

Hur mycket behövs det för att lyfta ett lag? Hur mycket behövs för att änglar skall flyga? Vingar. Jag skulle vilja påstå att utan fans finns det inget lag. Men i samma ände så är det i grund och botten laget allt utgår ifrån. Ömsesidig kärlek. Personligen så beundrar jag människor som följer sitt lag så ingående. Viljan finns där. Kamratskapet likaså. Sporten är världens vackraste och IFK det självklara att se. Ge dem vingar mot DIF.

1 kommentar:

  1. Bästa delen att höra är att Baraben.com lockat till minst en person att börja känna sig som del av Änglaskaran och intressera sig för blåvitt. Bara det är värt att ha startat sidan för. Underbar text för mig att läsa...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.