2005/09/22

Sagan om spanjoren...

Baraben.com har nöjet att presentera pseudonymen "Steff" som ikväll berättar historien om Francisco Javier De Pedro i Göteborg, spelet bakom kulisserna.

Vad gör en sådan etablerad stjärna som Francisco Javier De Pedro i Göteborg? Jag minns den dagen då Baraben.com var först ut med nyheten att De Pedro skulle vara aktuell för IFK. Baraben hade haft i princip "alla rätt" tidigare, men ändå tvivlade man på att en spelare med hans meriter skulle kunna vara aktuell för IFK Göteborg.

De Pedros meritlista är löjligt bra, bland annat ordinarie i VM 2002, nominerad till Europas bästa mittfältare 2003 och listan kan göra betydligt längre av enastående meriter. Det dröjde inte länge innan media och Persson gick ut och berättade att De Pedro tränat ett pass på KG med IFK Göteborg, allt verkade frid och fröjd, spekulationerna hade satts igång på diverse forum, "kommer han floppa som Ibarhim Ba?" & "Vad gör han här?" var några av frågorna.

Klart han måste vara aktuell, de skulle väl aldrig ta hit en sådan här spelare om vi inte haft möjligheten att värva honom? Nästa chock kom ett par dagar senare då Persson med all tydlighet klargjorde att vi verkligen inte hade råd med De Pedro och han va inte på långa vägar i närheten av nått som kallas för ” matchform”.

Sanningen är att det var vår kära Arne som inte imponerades av De Pedro och tyckte inte att han var intressant i fortsättningen, Arne vill ju hela tiden ha the "best of the best". Arne hade under flera omgångar gett Persson kravet att värva etablerat efter att två av truppens stjärnor i Risp och Ijeh sålts av. Nu när ännu en provspelare dök upp i sista stund var Arne inte alls intresserad av projektet till en början, han hade långt högre kortsiktiga krav än otränade före detta världsspelare. Han ville ha material för startelvan där och då.

Det är här som Håkan Mild kommer in i bilden. Vår käre kapten fick tidigt veta om att IFK inte tänkt satsa vidare på De Pedro. Mild går då helt enkelt in till Perssons kontor och mer eller mindre skäller ut honom, han frågar om han förstår vilken spelare dom säger nej till. I ett privat möte med Persson, Arne & Mild efter ett långt långt träningspass så bestämmer dom gemensamt att ge De Pedro en chans till. Mild klargjorde med all tydlighet att De Pedro är ett fullblodat proffs som kommer ge allt under träningarna för att komma tillbaka till matchform.

Parterna kommer överens om att han till och börja med skall få träna september ut och efter det ta ställning till hans vara eller inte vara i IFK. Nu tyder det mesta på att en ivrig Persson inte har tålamod att vänta och riskera att tappa honom, utan har signat ett 2 års kontrakt. Bland annat så uttalar sig De Pedro för spanska supportersiter att han är klar för Blåvitt. Persson blånekar i medierna.

Vad gör då De Pedro i Göteborg?!
Javier och Håkan var grymt tajta i under deras gemensamma tid i Real Sociedad, det var nämligen han som "tog hand" om Håkan när han kom dit. För något år sedan så hade han en tragedi i familjen som gjorde att han tappade all glädje och han flydde till Perugia där han inte direkt blev gladare av den kaotiska situationen i Perugias orgnaisation. Sedan snackade han med Mild och flyttade hit till Göteborg där han har bott hos Håkan i nästan ett halvår.

Håkan Mild ska ha låtit De Pedro bo hos honom i hans övernattningslägenhet i centrala stan.

De Pedro ville komma bort från fotbollen till en början men har under de senaste månaderna ett sug efter fotboll igen, därför föreslog Mild att han skulle återfinna glädjen i spelet genom att spela med honom i IFK Göteborg. Tack vare vår hjärna och hjärta i form av Håkan Mild så kommer kanske den mest meriterade spelare någonsin (Redaktionens anmärkning: Nu ska vi inte ta i så vi spricker) att spela i IFK Göteborg nästa säsong, det är STORT!
Detta vore inte möjligt utan Håkan Mild.

¡Bienvenido! hasta Göteborg!

19 kommentarer:

  1. Blir Håkan vår nästa Klubbdirektör tro? Vem vet...



    /Carina

    SvaraRadera
  2. Man kan ju inte annat än hoppas Carina.

    SvaraRadera
  3. Jag älskar fanimej den mannen.

    SvaraRadera
  4. Håkan Mild är en jävla HJÄLTE!

    SvaraRadera
  5. Kung Håkan!

    SvaraRadera
  6. Håkan är en stor del i att IFK är det lag det är nu. Älska Håkan för sin inställning till fotboll och hans ledaregenskaper som kan vända andra.
    /Charles Banan

    SvaraRadera
  7. Om det nu blir så att De Pedro skriver på (alternativt redan skrivit på) så är det väl väldigt troligt att Mild skriver på för ytterliggare en säsong? Om dom nu är så tighta, så är väl Mild sugen på att lira med honom igen.

    SvaraRadera
  8. Nåja, nästan alla rätt i texten.

    SvaraRadera
  9. TACK Håkan Mild. Klubbdirektör nästa?

    SvaraRadera
  10. Vore jag tjej skulle jag fria till Håkan! vilken hjälte!

    SvaraRadera
  11. När får vi en bekräftelse från MP att kontraktet är påskrivet? Jag vill ha en intervju med MP nu!

    SvaraRadera
  12. Håkan,
    du är näst intill perfekt! Det enda som saknas hos dig är två tuttar och en muff. Vore du en kvinna skulle jag gifta mig med dig!!!

    SvaraRadera
  13. Håkan for president!!

    //Pentito

    SvaraRadera
  14. Håkan Mild.. Det räcker så. HJÄLTE!

    SvaraRadera
  15. Jag tycker inte vi ska erbjuda Håkan nytt kontrakt.

    SvaraRadera
  16. Jag kräver att den nya arenan ska heta Håkan Mild Arena.

    SvaraRadera
  17. Kan inte Glenn Hysen bli blåvitts tränare efter Arne? ;) / Omay

    SvaraRadera
  18. Vet att det inte passar in på den här "krönikan", men DIF har precis tappat så jag har bara en sak å säjja: Djurgårn', ta er i HÄCKEN!!!! HAHAHAHAHA!!!!! Det kanske finns en liten möjlighet till blåvitt guld trots allt...

    SvaraRadera
  19. Blir Javier något bättre då? Man hör ju aldrig något om hur det går på fotbollsplanen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.