2005/09/20

Mats Persson- time to resign?

Alex uttrycker samma kritik som jag framfört mot vår främste klubbledare i dagsläget. Även om han gör det med mer finess än jag så är vi många som är kritiska till Mats Perssons ageranden och främst hans mellan varven rent idiotiska medieuttalanden. Nu verkar vi missa ännu en toppchans i slutet av serien. Nöjer sig ledningen med att vara "nära" år på år eller har man mod att kräva direkt framgång? Återstår att se.

Dags för förändring på Kamratgården? Detta gäng har fått två chanser nu. Ska vi vänta i tio innan vi söker förändring? Ska vi behöva se liknande taffliga kaos nästa år med?

30 kommentarer:

  1. Djurgården är onda så är det bara jag tycker och jag menar det att BlåvittZoran och Frankie ska ta över efter MP.

    SvaraRadera
  2. Jävla gnäll... Vi var det bättre laget igår trots förlusten. Vad som saknas är mer rörlighet på toppen. Låt Sella och Berg pröva fler matcher ihop - det dem presterade ihop mot HBK lovade mycket gott...

    SvaraRadera
  3. Vi har ett mycket bra lag och vi har en grund att på riktigt få ett lag som har en grund i Göteborg och inte en främlings legion som har hjärtan på andra platser.
    Vi har ett ungt och intressant lag för Royal och nästa år på gång.
    Växlingen mellan gammalt och ungt i IFK har gått lättare än förväntat.
    Med Arne som ledare har vi fått mer ordning i laget och tycker spelarna fått mer tempo i sig. Arne har också bidragit till att laget kämpar mer och alltid visar en vilja att vinna. Men med detta sagt att jag ser väldigt ljust på IFK:s framtid och tycker att Mats Persson absolut ska stanna och fortsätta bygga med ungt och lovande spelare, istället för bara ett bygge med gammla som fallet var för några år sedan. Självklart vill vi inte ha ett Landskrona utan en stomme av äldre som visar vägen.

    Trotts förlust igår så var IFK det bättre laget och jag tror mig se att IFK bygger för något stort igen.
    /Charles Banan

    SvaraRadera
  4. Jag tror att MP passar bättre i en klubb som frölunda, man behöver nog vara tuffare för att klara av det jobbet i allsvenskan. Fungerar inte att sälja spelare till skitklubbar runt om i europa, han ska vara den som övertygar dom att blåvitt ska bli ett mästarlag igen.

    SvaraRadera
  5. Jag hajjar verkligen inte hur f-n man kan vilja byta Blåvitt mot en klubb som ligger på 15'e plats i turkiska ligan?! Eller hur man ens kan fundera över ett lag som Herenveen. När har Herenveen varit med att kriga om någonting annat än en nedflyttningsplats? Blåvitt VINNER garanterat mot såna här pajjasgäng 9 av 10 gånger. Jag har en viss förståelse om det är lag som PSV, Galatasaray eller Ajax som är intresserade, men Herenveen?!?!! Det är surt som f-n just nu, men bit ihop, jobba på och utveckla laget och sälj inte av talanger utan att få ORDENTLIGT betalt, så lovar jag att Blåvitt tar guldet 2006.

    SvaraRadera
  6. Som jag ser det är kontraktsfrågorna nyckeln för en klubb som Blåvitt. Nyckelspelare med utvecklingspotential måste erbjudas rejäla kontrakt från grunden, gärna mångåriga med för att de ska få en marknadsmässig lön och inte per automatik lockas till utlandsliv direkt när första bästa erbjudande kommer.
    Självfallet är det svårt att konkurrera på lika villkor med Heerenveen etc men det är ju inte heller det man ska försöka, man ska bara se till att spelare dels är bra betalda i förhållande till sitt marknadsvärde och sin utvecklingspotential och så ska man se till att få ersättning för sina flyktade proffsaspiranter. Här anser jag att det begås en hel del tveksamheter i klubben för närvarande.

    SvaraRadera
  7. Om man i en seriefinal missar öppet mål från en halvmeter o drar på sig utvisningar vid hörnflaggan så blir det svårt att vinna, det är bara så.
    Ändå måste jag hålla med om att det känns positivare än på länge med blandning av ungt o gammalt. Om inte alltför många Turkiska/Holländska klubbar med namn man aldrig hört talat om ger sig in i spelet i Januarifönstret så känns det ändå ganska positivt inför nästa år. Men visst är det förbannat bittert just idag.... får väl som vanligt tänka tillbaka på Hamburg '82...
    /Svennis

    SvaraRadera
  8. det är ju alltig bra att ge lovande spelare hga löner. Men det finns också stora risker med det.
    IFK gick bra i CL och drog in mycket pengar, likså AIK och Helsingborg. Vad hade dessa föreningar gemensamt efter CL?

    Jo lagen fick stora utgifter med löner och administration.
    En lärdom av detta måste vara att man inte kan betala dom unga stora löner utan måste bygga stommen av äldre som varit ute i europa och tjänat sina pengar och att ge de yngre spelare lägre löner.
    Något som tidigare är sagt är att vi inte kan konkurera med lag som Herenveen. Men det är klart att vi kan. Kanske inte ekonomiskt men att få spelarna att förstå att IFK är ett större skylltfönster mot övriga Europa och landslaget. Ta Sella som exempel. När han spelade i sverige var han landslags intressant. I Holland var han inte intressant i landslagsledningens ögon. Förutom att försöka profilera klubben som en förening som är ett bättre fönster gäller det också att visa att ett kontrakt med IFK är att vara profs och IFK kan faktiskt tacka nej till erbjudanden på spelare och erbjuda spelarna nya kontrakt och löne ökningar.
    IFK behöver en förbättrad ekonomi och stadiga inkomster från sponsorer. Man kan inte kalkylera med spel i stora tuneringa i ekonomin. Jag hoppas och tror att IFK redan lärt sig denna läxa.
    /Charles Banan

    SvaraRadera
  9. Tror vi är inne på helt rätt linje nu. Ungdomssatsningen börjar ge resultat och det är därifrån vi måste få stommen till a-laget i framtiden. Håller dock med Frankie, nu måste man bli bättre på att behålla alla talangerna eller åtminstone få ordentligt betalt. Varför är det bara vi som släpper alla talanger strax efter de har slått igenom? Tror ni inte Djurgårn har fått massa bud på Hysén från skitklubbar i Europa som de bara skrattar år. Problemet med vår ledning är att de accepterat att Sveriges framgångsrikaste lag genom tiderna inte kan konkurrera med turkiska och holländska bottenlag. Hoppas nu alla spelare (Wendt) är lika revanschsugna som jag efter i går och ger sig fan på att nästa år...

    SvaraRadera
  10. Skulle inte Fhager(hur han nu stavar) vara en bra klubbdirektör?

    Han är ju IFK-are, har visat att han har lite känsla för värvningarna när han fick Töfting till Hisingen och dessutom sticker han ju ut lite...

    SvaraRadera
  11. Nu tänker man väl: "Så bra IFK har varit iår har dom inte varit på ett tag. Nu är guldet borta pga av en linjedomare, nästa år blir det ju självklart guld ". Men då försvinner våra unga talanger ut någonannan stans. Woops så har vi inte ett så bra lag som iår. Mild drar kanske oxå, då tänker man: Men vi har ju hittat Wernbloom. Jepp, det har vi ju, men han lär försvinna oxå. Jag hoppas vi får rejält mkt pengar för alla, men dt lär vi antagligen inte få.
    -"2 miljoner, vi ger inte mer Mats".
    Mats: Nej, 5 mille minst!
    - Då är vi inte intresserade!
    - Okej, 3 mille!
    - 2 mille.
    - OKEJ! Varsågod. / joy

    SvaraRadera
  12. Saken är den att du får inte ett smack för 5 millar heller, jag menar, visst du kan köpa några division tusenlirare som aldrig blir nåt, men hur många kvalitetslirare får du för 5 millar? INGEN! Om Blåvitt verkligen har en talang som nån pajjasklubb vill försöka sno, då ska dom fan betala oxo!! Schalke gav över 20 millar för Larsen, och det ska fanimej kosta minst lika mycket för en talang från Blåvitt. Man ska tänka på alla uteblivna sportsliga framgångar oxo när man säljer, inte bara vad spelaren i sig är värd, sen ska man oxo betänka hur pass mycket potential en talang har att utvecklas mer. 20 millar, annars är det sorry!! Vill man handla billigt får man gå till Lidl, inte till en klubb som har vunnit Europaklubben 2(!) gånger.

    SvaraRadera
  13. Saken är den att du får inte ett smack för 5 millar heller, jag menar, visst du kan köpa några division tusenlirare som aldrig blir nåt, men hur många kvalitetslirare får du för 5 millar? INGEN! Om Blåvitt verkligen har en talang som nån pajjasklubb vill försöka sno, då ska dom fan betala oxo!! Schalke gav över 20 millar för Larsen, och det ska fanimej kosta minst lika mycket för en talang från Blåvitt. Man ska tänka på alla uteblivna sportsliga framgångar oxo när man säljer, inte bara vad spelaren i sig är värd, sen ska man oxo betänka hur pass mycket potential en talang har att utvecklas mer. 20 millar, annars är det sorry!! Vill man handla billigt får man gå till Lidl, inte till en klubb som har vunnit Europaklubben 2(!) gånger.

    SvaraRadera
  14. Saken är den att du får inte ett smack för 5 millar heller, jag menar, visst du kan köpa några division tusenlirare som aldrig blir nåt, men hur många kvalitetslirare får du för 5 millar? INGEN! Om Blåvitt verkligen har en talang som nån pajjasklubb vill försöka sno, då ska dom fan betala oxo!! Schalke gav över 20 millar för Larsen, och det ska fanimej kosta minst lika mycket för en talang från Blåvitt. Man ska tänka på alla uteblivna sportsliga framgångar oxo när man säljer, inte bara vad spelaren i sig är värd, sen ska man oxo betänka hur pass mycket potential en talang har att utvecklas mer. 20 millar, annars är det sorry!! Vill man handla billigt får man gå till Lidl, inte till en klubb som har vunnit Europaklubben 2(!) gånger.

    SvaraRadera
  15. Idioti!
    Är det bara värvningar som visar vilken kapacitet man har som klubbdirektör?
    MP är väl en ganska stor anledning till att vi i dagsläget har en sund ekonomi och ändå slåss om guldet?

    Synd att man gång på gång måste tappa respekten för Frankie..

    SvaraRadera
  16. jokerman: Hysén skrev på ett 4-års kontrakt när han värvades.. Djurgården kan således göra som dom vill med alla bud som kommer på honom.. Tror du att han, om han inte blir såld innan kontraktet går ut, kommer skriva på ett sånt kontrakt igen? Han lär nog få in en klausul eller två i ett eventuellt nytt kontrakt..
    Våra spelare, framförallt Antonsson och Risp, hade utgående kontrakt och proffsklausulerna skrevs in istället för att dom lämnade klubben i princip gratis..
    Nu fick vi dels mer pengar för dom än om dom inte hade skrivit på.. Och vi fick dels ha dom kvar i laget längre än om dom inte hade skrivit på..
    Vad väljer du?

    SvaraRadera
  17. >> Frankie

    Har Javier De Pedro lämnat? Har han brutit sitt 2års kontrakt med IFK?

    SvaraRadera
  18. Så var "Frankies heta potatis" lössläppt i etern...

    Håller med till stor del. Framför allt är det inköp & PRkänslan som brister!

    Sen skulle jag gärna se att ledningen förklarade hur de tänker & agerar lite oftare. Vi är trots allt ganska många som bryr oss extremt mycket om klubben!

    SvaraRadera
  19. Problemet är att vi säljer spelare nästan gratis.Detta är proffs som är under kontrakt vi snackar om.Släpp dom inte..så enkelt är det bara..forza blåvitt

    SvaraRadera
  20. Anonym (ang ekonomi och MP)/ Där har du väldigt fel. Det är en modern myt att Mats Persson sanerat vår ekonomi. Han har inte haft ett skit med stålbadet att göra utan det var vår styrelse under Kurt Eliasson som drog igång det stålbad som vände runt på vår ekonomi. När Halse och MP tog över rodret hade vi ju redan vänt skeppet och börjat segla, att vi hållit uppe farten och ökat marginellt sedan dess är knappast något att hurra över, det vore tjänstefel om de inte klarat av det.

    Anonym (om Spanjacken)/ Gällande De Pedro har jag inga kommentarer förrän imorn.

    SvaraRadera
  21. Kom igen nu "Greven"! Ge oss det senaste om DP! ;-)

    SvaraRadera
  22. plast, du får vänta som alla andra... ;)

    SvaraRadera
  23. frankie: Ingen som påstått att MP har sanerat våran ekonomi. Men det fanns en anledning till att den behövdes saneras.
    Med ett eget kapital på dryga 8-9 miljoner inför säsongen, så känns det inte som att vi kan värva oss till framgång.
    MP har trots allt redan gjort klart med Olsson och Kihlberg inför nästa säsong, samt Ulander redan nu.
    Vad ställer du för krav på honom? Skulle vi bränna alla våra pengar på en norsk back istället?
    Och i vilka matcher har vi tappat poäng tack vare att MP inte värvat in någon etablerad spelare?

    SvaraRadera
  24. Men varför just Djurgården? - varför inte Malmö FF eller IFK Göteborg?
    - Framförallt är det Djurgårdens proffsiga organisation det handlar om. DIF har kommit långt. Jag har följt Djurgårdens utveckling från Tyskland i många år och gillar Bosse Lundquists ledarskap...

    ...Vad är det som gjort mest intryck på dig?
    - Han har vågat satsa. Han har vågat uttala målsättningar och han har levererat. Det måste man säga att han gjort om man ser till framgångarna för Djurgården de senaste säsongerna.


    Från artikeln om Adidas storsatsning på DIF. 50 miljoner över ett antal år.

    Det där talar för sig själv.

    Fotbollsforum/ Jag antar att du tror att Raul Koakaakaka eller vad han heter är den enda backen på den internationella spelarmarknaden? Mats Persson uttalade ett mål att värva en etablerad back till truppen när Antonsson såldes av för 18 månader sedan lite drygt. Det har han inte klarat av att göra. Mats Persson uttalade (efter vilda påtryckingar från Arne Erlandssen) att en etablerad forward allt skulle värvas när Peter Ijeh reades ut (på grund av en skatteskandal), något som han inte lyckats göra.

    Folk talar om Kihlstedt och Thomas Olsson som om de är sådana värvningar som klubben gjort som innebär att vi stärkt våra positioner inför nästa år. Men sedan när är innermittfältet det som behöver fyllas på? Och sedan när har dessa spelare presterat för IFK? Jag tänker inte såga dem för jag tror det är två bra värvningar men det tyder trots allt på ett visst misslyckande när man inte lyckas värva till de positioner man uttalat velat värva till (främst mittback och forward) utan istället värvar två spelare till den position där det faktiskt finns flest alternativ i dagens trupp att fylla upp med...

    SvaraRadera
  25. Om Frankie hade tatt över klubben hade vi kursat efter att ha slängt ut våra intjänade pengar på panikvärvningar. Dessutom hade vi haft kvar Robert Karlsson och Markus Holmkvist med dyra kontrakt. Hur f-n kan man skylla gårdagens förlust på MP??? Var de 4 stolp/ribbträffarna i Sundsvall MP:s fel?
    Heja MP!

    SvaraRadera
  26. anonym/ Vem har skyllt gårdagsförlusten på MP? Det har inte ett skit med saken att göra. "Frankie hade tatt över klubben hade vi kursat efter att ha slängt ut våra intjänade pengar på panikvärvningar."
    Panikvärvninar som Daniel Johansson, John Alvbåge, Tommy Lycén?
    Resonemanget är helt under isen då det knappast handlar om att antigen köpa alla till överpris eller att inte köpa alls. Som klubbdirektör i Blåvitt (i mina ögon det lag som bör dominera fotbollssverige) så ska man ligga långt fram. Något jag inte anser görs tillräckligt ofta i dagsläget.

    SvaraRadera
  27. Oifs trodde vi på Alvbåge. Men han petade inte den atraktive o sen gick vi med vinst på han

    SvaraRadera
  28. Det är inte MP`s fel att vi har hela jävla domar Sverige emot oss. Och det var inte MP`s fel att vi förra säsongen hadde fotbollförbundet och även då hela jävla domar Sverige emot oss. Det är bara så att varende jävla tattare hatar oss bara för vi är så jäkla framgångsrika genom åren. Alla är ju så inåtahelvete avundsjuka på oss. Inse sanningen grabbar och tjejer alla vill vara som oss men vi vet det kan dom inte för vi är störst, bäst och snyggast i Sverige.
    ÄLSKA BLÅVITT

    SvaraRadera
  29. Panikvärvninar som Daniel Johansson, John Alvbåge, Tommy Lycén?

    Totalt sätt har vi gått plus på dom här affärerna, tack vare försäljningen av Alvbåge..
    Inte mycket att klaga på i det fallet va?

    SvaraRadera
  30. Daniel och Tommy är knappast värningar som knäcker vår ekonomi.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.