2005/09/20

Det köpta guldet 2005...

LINJEMANNEN Här har Baraben.com:s tekniska expertis utifrån straffområdeslinjen symmetiskt dragit linjer med 20 pixlars mellanrum mellan dem (förutom den sista). Här kan man tydligt se att Nomvete är offside, även om han bara är det med kanske 0,5 meter så är han fortfarande offside.

Om domaren varit tillräckligt snabb hade han stått i linje med spelet istället för i en dålig vinkel och förmodligen blåst av korrekt för offside. För jävla surt att nu ligga sex poäng efter när man ser detta...

24 kommentarer:

  1. Vi kräver OMSPEL :P Hysen sa ju sj efter matchen e var offside

    SvaraRadera
  2. Hmmm...undrar om man verkligen kan dra linjerna på detta sätt. Man borde till att börja med rita två linjer, en baserad på kortlinjen och en baserad på straffområdeslinjen. Då kan man få en uppfattning hur perspektivet är för bilden.
    Att bara rita ett gäng parallella linjer duger inte.
    Med de två linjerna dragna så vet man hur linjen från Adams höft skall dras.

    SvaraRadera
  3. brockman/ It aint perfect science, its a gut feeling... ;)

    SvaraRadera
  4. Ähhh detta är bevis nog för mig...skandal!!

    SvaraRadera
  5. SKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANDAL!

    HATA ALLT!

    SvaraRadera
  6. Detta är skandal.Förra året Cupen och i år detta..känns verkligen surt.Hoppas på att det blir mer uppmärksammat i media....

    SvaraRadera
  7. Linjemannen, tack din jävla halvfigur! Min höst är ödelagd nu! Nån borde ta din jävla offsideflagga och sticka upp den nånstans så du måste stå på händer nästa gång du ska vifta med den!!!

    SvaraRadera
  8. Jag har mätt spelarnas längd på skärmen och funnit att Samuel Wowoah är 1,6 cm men Nomvete bara 1,2 cm. Detta har såklart inget med perspektivet att göra, eller vad säger ni SMARTSKALLAR?

    SvaraRadera
  9. Inga kommentarer förutom denna:

    Det här var tamigfan det dummaste jag någonsin har skådat.

    Och nu pratar jag inte om linjemannen.

    Gör om gör rätt.

    SvaraRadera
  10. Vilket skämt!
    Jag hoppas att ni inte är allvarliga när det gäller den här bilden.
    Har någon av er funderat på perspektivet?
    Hade ni inte bild/teckning/(alternativ benämning) i grundskolan, eller är detta ett resultat av dåligt inhämtade kunskaper från grundskolan?

    SvaraRadera
  11. Dummare än vanligt?

    Strecken är som flera mycket riktigt påpekat inte ritade i rätt perspektiv.

    Dessutom tycker jag bilden visar att det INTE är offside, så som du dragit strecken.

    Och det alldeles bortsett från att riktig fotboll spelas på gräs och inte på en datorskärm.

    SvaraRadera
  12. Det är ju sinnessjukt att folk inte fattar att perspektivet inte blir fuckat på en så kort avståndsstäcka som skillnaden mellan Adam och Nomvete, det är ju den som är intressant, inte avstånden på stecken från straffområdeslinjen...

    SvaraRadera
  13. Det är ju verkligen inte begåvningsreserven som huserar här inne. "skillnaden mellan Adam och Nomvete, det är ju den som är intressant, inte avstånden på stecken från straffområdeslinjen".

    Så att Wowoah är 33% större än Nomvete trots det att avståndet knappt är längre än Adam-Nomvete på bilden gör inget? Och om "stecken" från straffområdslinjen inte spelar roll, varför tror du då någon har ritat dit dem (felaktigt)? Ni ligger SEX poäng efter, det har inte med någon jävla domare att göra.

    SvaraRadera
  14. Ok nu kan vi ju lugna debatten lite härinne så vi slipper få en urspårning. Som det första jag säger i kommentarsfältet till Kent Brockman här så är ju inte detta en vetenskaplig undersökning utan bara en bild. Dagen efter en tung förlust gjorde någon denna bild och slängde in. Vi tyckte den va kul och la upp den. Det är inte mer än så.

    SvaraRadera
  15. Det där snacket om spelaren storlek är ju knappst begåvningsreservens stjärninlägg då det inte är i det djupet som offsiden finns. Ser man vågrätt på bilden ser man håller på vilken offsiden kommer till, ser man lodrätt på bilden ser man storleksskillnaden på spelarna då de står olika långt bort från kameran. Nu är ju offsiden intressant i djupet av planens riktning inte i djupet av bilden på kameraperspektivet...

    Kan du skilja på upp och ner, höger och vänster?

    SvaraRadera
  16. Någon sa att vi ligger 6 poäng efter beror inte på en linjedomare. Han måste ju verkligen inte ens sett matchen! Vem regerade på plan? Jo, IFK Göteborg. Från minut 1 till minut 93 regerar dom blåvita gubbarna, så är det bara. Ifall det gjordes om rätt, så hade vi delat förstaplats tsm med DIF. Så jo, för fan, det handlar om en linjedomare. Han måste ju klockrent vara en skåning eller stockholmare han som skrev den idioti kommentaren!

    SvaraRadera
  17. Bara en liten reflektion till, angående den här pajasbilden.

    Har ni lagt märke till hur mycket nomwethe är före, enligt bilden?

    Har dom som tycker att den här bilden stämmer överrens med verkligheten ens sett matchen?

    Enligt denna bild så är nomwethe ungefär 2 meter offside.

    Jag råder er till att titta på matchen en gång till och skaffa er en jävla susning.

    ( På samma gång kan man då passa på att skaffa sig lite bildkunskap också, för på den nivån ligger denna bild )

    SvaraRadera
  18. hur mäter man offside? efter fötterna??????? i så fall så är det bara ett par centimeters offside. konstigt att inte linjemannen vinkade med sin lilla söta flagga, så kul som han tyckte de va attvifta med den i första halvlek

    SvaraRadera
  19. "Mål förtjänar man inte. Man gör dem."

    SvaraRadera
  20. Första och förmodligen den enda gången i fotbollshistorien som en linjedomare har missat att vinka av en offside. Och denna enda gång drabbar det Blåvitt. Fy bubblan vad orättvist. Nedrans!

    SvaraRadera
  21. offside mäts inte efter fötterna..det räcker med att lillfingrets nagel är förbi backen så är det OFFSIDE, den bilden säger ingenting. Men för helvete kan ni bevisa att det inte var offside??

    SvaraRadera
  22. Inlägget ovan:

    Det räcker med att titta på reprisen på svt.se/sport där ser man klart och tydligt att det inte är offside.

    SvaraRadera
  23. Tittar man på reprisen över det första 1-0 målet så ser man att där var det heller inte offside! 1-0 till blåvitt där så hade dif inte kunnat spela på kontringar!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.