2005/09/03

Supporterns vision: Supporterfonden 2006!!!

Då den ekonomiska konkurrensen bland de Allsvenska klubbarna för varje år blir tätare och mer konkurrensutsatt så är det inte en självklarhet för en klubb med IFK:s meriter att dominera i den "ekonomiska allsvenskan". Trots Kurt Eliassons ekonomiska stålbad för ett par år sedan åts vår kapital från Champions League-åren upp i hög takt på slutet av 1990-talet. Bromsen sattes på lite för sent. Nu är chansen här att för dig som supporter vara med och hjälpa IFK att vända den eknomiska stagnationstrenden.

Vi talar om "Supporterfonden 2006".

Baraben.com har till dags datum haft 47 000 unika besökare. Och över 90 000 återkommande besök av sidan. Detta väcker hos oss frågan:

Vore det inte på sin plats att starta en "supporter-hink" modell gigantisk?

Exempel: 10 000 personer som lämnar 100 kronor var i snitt till fonden innebär 1 miljon kronor. Säg att en sådan insamling tar 12 månader och att vi supportrar kan skänka en sådan summa till klubben märkt: Nyförvärv. Vid en framgångsrik planering av detta kan den potentiella inkomsten vara långt större än ett par miljoner för projektet. Det skulle med rätt planering och smart genomförande kunna bli Sveriges största (grupp av) riskkapitalist(er) i den Allsvenska fotbollen.

"Supporterfonden 2006" skulle eventuellt kunna skriva ett avtal med klubben att vi (alla bidragande supportrar) går in som en finansiär av ett spelarköp i form av en fond. Avtalet kan även innehålla klausuler kring att den spelare man satsar våra pengar på ska vid försäljning ge åter exempelvis 5-20% av övergångssumman i avkastning till supporterfonden.
På så vi kan man få fonden att växa trots att man investerar i klubben. De Blåvita supporterskarorna som vi tillhör skulle kunna fungera som en riskkapitalist precis som de miljonärer som backat klubbar som Ellos och Dif. Skillnaden är att klubben inte skulle låta en eller ett par privatpersoner få stort inflytande över IFK utan istället får ett inte efterfrågat ekonomiskt stöd från oss supportar. Självfallet skulle fonden även kunna betala tillbaka pengarna till första rundan av riskkapitalister som begär detta vid en ekonomisk framgång (tex. en proffsförsäljning av en spelare helt eller delvis finansierad av Supporterfonden).

Varje person som skänker pengar till fonden blir på så vis röstberättigad för fondens årsstämma vi planerar att hålla i slutet av 2006 års fotbollssäsong. Då ska vi som en enad fondskara slutgiltigt besluta på vilket sätt pengarna ska investeras i den Blåvita verksamheten.

Vid första kontakt med idén har dussintals supportrar hört av sig och varit positiva till både att skänka engångssummor och att få pengar dragna månadsvis till fonden via autogiro. Potentialen för att väcka intresse hos rika supportrar som kan skänka större summor till fonden växer självfallet med att en bred massa av "vanliga" supportrar intresserar sig för idén.
Baraben.com vill inte på något sätt vara ensamt med organiserandet av fonden utan bjuder in alla supportergrupper och organisationer till samtal kring visionen om en "Supporterfond".
Tekniska och marknadsföringsmässiga bitar är redan satta i rullning för att undersöka de pratiska möjligheterna till att genomföra detta.

Känner du att du kan bidra med dina kunskaper? Kan du koda avancerad html? Har du erfarenhet av bankaffärer? Jobbar du med skatter och ekonomi? Eller har du rutin från marknadsföringsmässiga bitar på ditt arbete? Eller känner du att du har en annan specialkunskap som skulle kunna bidra till fondens etablerande?

All hjälp är välkommen för att ro Supporterfonden 2006 i hamn.
Så ta kontakt med oss på kontakt@baraben.com!

En för alla- alla för Blåvitt!

Mer info löpande...

UPDATE: Supperterfonden har i väntan på att få igenom olika ansökningar och tillstånd hos myndigheterna startat en insamling via våra reklambanners på Baraben.com. De länkar som ger avkastning till fonden finns i högermarginalen på www.baraben.com och är tillgängliga framöver. Antalet kommer variera men inkomsterna går direkt till driften av supporterfonden!

7 kommentarer:

  1. Fy fan vad taskigt att INGEN har kommenterat Frankies ambitiösa inlägg! Det får vi ändra på! Min kommentar lyder som vanligt:

    Jag tycker att kråkor är det snabbaste djuret i hela världen!

    SvaraRadera
  2. Well done, Frankie!

    Helt jävla superbra faktiskt. Jag bara väntar på att få sätta in stålars.
    (låter nästan ironisk nu, men är det ej)

    Stödklickar lite på de nakna Jamba-brudarna så länge, i väntan på att skatteverket ska säga sitt...

    SvaraRadera
  3. Stellham/ Så länge folk läser och förstår spelar det ingen roll hur många kommentarer man får. Speciellt inte så tillintetsägande som din...

    SvaraRadera
  4. Detta får väl komma efter NGO:s på min lista men lite pengar då och då skall man väl kunna avvara.

    SvaraRadera
  5. Frankie:

    Här försöker man bara vara lite snäll, men otack är tydligen världens lön... ;-)

    SvaraRadera
  6. J-t bra idé! Ni kan garanterat räkna med nån hundring i månaden från mig.

    SvaraRadera
  7. Självklart kommer man sätta in stash när detta kommer igång!

    "Pengar? Det är ju som luft..de bara finns där!"

    // L

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.