2005/09/02

Nej Laul, vi har inte missat någonting...

SILLY SEASON Robban Laul på Aftonbladet länkar hit idag och berättar hur vi avslöjade att De Pedro fortfarande är aktuell för Blåvitt. Dock hävdar han att:

barabenarna missar att De Pedro faktiskt kan bli aktuell redan till nästa
omgång- trots att fönstret har stängt! En idé som jag tror Mats Persson
tände till lite på.


Vad Robban Laul inte vet är att vi supportrar i vanlig ordning har stenkoll (en bra bit före tidningarna får det...) kring vad som gäller och inte med okontrakterade spelare. Men nej Robert, De Pedro blir inte aktuell redan till nästa omgång vilket du kan se om du läser den artikel du länkar till. De Pedro är inte här för att Mats Persson har något ess i rockärmen som lyder "chockkuppsdebut" till nästa match- han är här för att man ska se om han kan komma i form på en månad eller inte. Arne Erlandssen är den han ska imponera på i första hand.

Mats hade gärna skrivit kontrakt på studs.

För just nu skulle han inte ens orka 20 minuter Allsvenskt tempo. Det säger en del om en kille som spelade VM för sådär en tre år sedan. Men efter en månad i camp Erlandssen har vi en storattraktion rikare i Allsvenskan?

Update: Fotbolldirekt & Alltid Blåvitt hakar på nyheten om De Pedro...

8 kommentarer:

  1. Sant å riktigt. Depedro har 2 mån. på sig till och med.

    SvaraRadera
  2. Om det blir ett träningskontrakt i en månad för De Pedro, och IFK bestämmer sig för att vilja ha honom efter de, då känns det ju ganska kört med att få han spelklar till den här säsongen eller hur? Eller Blåvitt kanske skriver ett kontrakt med De Pedro nu, som sträcker sig över hela säsongen och en option till nästa, och IFK har rätt att bryta hans kontrakt efter en månad om han är för dåligt tränad?

    SvaraRadera
  3. Anonym:
    Så som jag förstår det så kan MP och co. värva De Pedro till vilken omgång dom vill då han är kontraktslös och "fönstret" bara gäller för spelare som byter mellan klubbar. Alltså om De Pedro visar sig kunna vara "fit for fight", alltså 90 minuter, till matcherna mot Dif och Mff så kan Mp värva honom då.
    Frankie får rätta mig om jag har fel...

    SvaraRadera
  4. kapten:

    Jag tar på mig att rätta dig. Visst ur det perspektivet kan de Pedro bli spelklar för klubben. Tyvärr är det inte det enda hindret. Förr kunde en spelare gå som spelare i allsvenskan fram till 4 omgångar ifrån slutet. Numer är det bara fram till den 1:e september (d.v.s transferfönsterts stängning) som en spelare kan bli spelklar för en förening som deltar i allsvenskan.

    Detta hade de naturligtvis kollat upp på Kamratgården.

    SvaraRadera
  5. Intstämmer med Juan. Dock finns en liten öppning (som Aftonbladet missuppfattar lite) och det är att spelare som inte spelat på två månader eller mer för en klubb kan deklareras som amatörer av UEFA (dvs att man räknar bort deras intjänade proffslön från tidigare del av samma år) för att på så sätt kunna signa kontrakt med en klubb. Dock kan man bara göra detta till den 11 september för då har SvFF bestämt att spelare inte får ansluta till de Allsvenska klubbarna längre. (Omgång 21 av allsvenskan).
    Här fanns lite oklarheter om vad som gällde då Sune Hellströmer började yra om att det gick och Mats Persson hade "kollat upp" och sa att det inte gick osv...

    Men detta spelar ingen roll, för De Pedro är inte här för att spela till sig kontrakt inför de sista matcherna av året utan är här för att i en bra miljö träna sig i form. Klarar han av det under hösten och trivs i Kamratgårdens/Göteborgs miljö kommer han vara extremt högaktuell för att signa ett kontrakt (eventuellt så kort som 6-12 månader) med Blåvitt.

    Har vi rätat ut frågetecknen nu eller skapat tio nya?

    SvaraRadera
  6. Ska villigt erkänna att jag kan för lite om gossen i fråga.
    Hur bra är han egentligen?
    Måste han var fit för 90 min eller tillför han väldigt mycket om han orkar springa i 45?
    Det känns som att vi måste ha något extra för att slå både dif och mff.

    SvaraRadera
  7. Tränade enligt uppgift med Blåvitt idag.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.