2013/04/19

Greppet om brottarbegreppet?

OMVÄRLDSANALYS. Den gamle Thern har alltså fått en hel del medial uppmärksamhet där han myntar påhittiga begrepp. Roligt så. Att han dock i flodvågen av rampljus slänger ur sig helt sanslöst märkliga saker som att:

"– Det är en jäkla skillnad. Det som Göteborg spelade då var destruktivt. De gick in för att skada spelare, drog ofta i tröjan och fuskade helt enkelt."


Detta framställer ju Jonas Thern som en sanslöst korkad idiot med uttalanden som man i långa stunder kan undra i var han får det ifrån. Det _kan_ hända att han blivit märkligt citerad, men det olustigt lustiga i sammanhanget kvarstår. Vad menar karln? Vem försöker skada vem? När? Vem har piluttat någon i tröjan och fuskat? Detta då man i synnerhet har exempelvis Klarströms sträckta sultackling på JJ i ellosmatchen färskt i minnet. Detta när man har Syrianskas "jag sätter mig ner här och tar bollen med handen"-fusk, eller jag kanske bara är opåläst och korkad?

Hur som helst, när man fortsätter läsa om Therns "experttyckanden" frapperas man än mer av följande rader:


"Om talanger som Jakob Johansson, Sam Larsson och Joel Allansson aldrig får vara kreativa och utveckla den delen av sitt spel kommer de aldrig att nå maxpotential, säger Thern till fotbollskanalen.se."

Tjena. JJ som gång efter annan redan förra och under denna säsongen statuerat hur fantastisk kreativitet kan visas i en ack så enkel men vacker älgtvåfotare. Eller kanske gårdagens klackpass till Sam? Denna Sam, en underbart smart, ödmjuk och lagom kaxig skön snubbe som igår visade att han minsann inte tänker låta Brasse-Hasse eller för den delen nån annan random spelare på Z vara de enda som lattjar med enfotsdribblingar. Och Joel, som så många gånger gör allt rätt, spelar smart, kreativt, enkelt och svårt. Vad behöver de göra mer för att spela en "kreativ och rolig fotboll"? 

Och, vem är det som säger att de inte FÅR vara kreativa?

Ett lag som dessutom för tillfället spelar med en glädje, trygghet, stabilitet och kontrollerad fotboll som renderat i följande rad: 4 3 1 0 7-0 10, där alltså 7 mål gjorts framåt, 0 släppts in bakåt, 10 poäng har inkasserats genom 3 segrar och 1 oavgjord. Om inte det är nutidens resultat av en attraktiv, rolig, kreativ och "modern" fotboll vill jag inte veta brottarfotboll är. På riktigt.


Tagga inför åtvid borta på söndag och iff iff hemma nästa vecka! Vi ska återigen visa vilka som är nummer ett. Nu, och för alltid.