2013/04/23

Ludwig Augustinsson: "Vi vinner med 1-0"

INTERVJU. Jag tog mig ett litet snack med vår nya vänsterback Ludde om bland annat den hemska knäskadan och vad han tror om torsdagens heta drabbning. Så här lät det.

Tjena Ludde! Hur går det med rehaben, ligger du i fas? 
Tjena! Det går bra. Kör stenhårt och cirka fem timmar per dag. Så det ser verkligen bra ut och jag ligger bra i fas. Känns bättre och bättre för varje dag!

Så här nu när det har gått ett tag sedan skadan, känns det fortfarande lika tungt, eller blir man allt mer positiv och optimistisk ju längre tid det går? 
Första dagarna var väldigt tunga och jobbiga. Men allt mer när sorgen försvann så blev jag bara mer och mer hungrig att komma tillbaka. Och jag jobbar stenhårt varje dag för att få ut bästa möjliga resultat ur varje dag.

När förväntas du komma tillbaka så som det ser ut i nuläget? Är det augusti/september där någonstans som det handlar om eller? 
De har sagt att det skall ta fem månader, och den 27 augusti har det precis gått fem månader. Men såklart kan det ju gå lite snabbare också och det siktar jag ju naturligtvis på, utan att då ta några risker heller.

Det måste kännas otroligt tungt att sitta vid sidan av och kolla på när det går så bra för laget just nu? Sugen på att få gå ut och lira med gubbarna? 
Ja, det är otroligt tungt och jobbigt, men jag är väldigt glad att det går så bra för oss för tillfället. Ja, man blir så otroligt sugen på att få gå ut på Gamla Ullevi med grabbarna och inför Snart skiner Poseidon och fira segrarna med fansen efter matcherna.

Hur tycker du att Dyre - som tog din plats till vänster efter skadan - har presterat så här långt? Vad blir det för skillnad med att ha en vänsterfotad spelare kontra en högerfotad på en kant?
Dyre har gått in och gjort det väldigt bra. Han är en väldigt bra och smart fotbollsspelare så det har inte varit några som helst problem för honom. Skillnaden brukar ju vara att man ofta vid inläggslägen väljer att vika inåt i banan och slå inlägg och sådana bitar. Så helst ska man ju spela med en högerfotad högerback och vänsterfotad vänsterback. Men Dyre kan även använda vänstern på ett bra sätt så det har funkat bra.

MFF väntar härnäst på torsdag. Vad tror du om matchen? 
Jag tror på en mycket bra fotbollsmatch, där vi spelar ett bra försvarsspel med ett snabbt och fartfyllt anfallsspel. Vi vinner med 1-0.

Det börjar nästan bli uttjatat nu, men vad är din syn på den "brottarfotboll" som vissa - utan att nämna några namn - hävdar att vi spelar?
Under försäsongen har vi prioriterat defensiven och börjat bygga bakifrån. Och den har sett väldigt bra ut nu inledningsvis. Vi har tagit många poäng och det är det som räknas. Vad andra säger ska vi inte lägga något fokus på, utan enbart fokusera på vårt eget spel.

Sist men inte minst, ett stort grattis på 19-årsdagen i efterskott!
Ett stort tack!