tisdag 23 april 2013

Se upp, Young Fellows

INFÖRHETS. På torsdag hägrar årets hittills viktigaste match. Att tvåla dit danskarna skulle innebära en rejäl boost för självförtroendet samt en fortsatt plats där vi hör hemma - högst upp i tabellen.

Malmö lär mönstra en profilrikare elva än på länge. Tvåmetersmannen i målet som bör få dra på sig landslagströjan snarast. Vi finner även Gais tätaste mittback någonsin i mittförsvaret - herr Halsti. Miiko och Thern Jr skall vi inte ens prata om. Och som grädde på moset eller dansk på spettekaka så huserar Rantaruntiringinen längst fram, assisterad av årets frilla. Nä, det ser tufft ut det här.

Att Miiko kommer få utstå hat från läktarhåll är väl ingen högoddsare. Jag är personligen inte någon större främjare av läktarhat och nidramsor, men ibland får man se mellan fingrarna och välja sina lägen. Det han har gjort är inte försvarbart och med tanke på hur Iff Iff:s supportrar behandlade hela "skattefuskskandalen" och det hat som Sella tvingades utså, så känns det befogat att också kritisera Albornoz.

Han har kommit oerhört lindrigt undan och den som hävdar att han avtjänat sitt straff är bara ute och yrar i nattmössan. Fem matchers frånvaro från Allsvenskan och knappt en månads "avstängning" från jobbet hade vem som helst tagit när ett normalt straff för en liknande företeelse ligger på sex månaders fängelse. Miiko Albornoz har inte avtjänat sitt straff och jag kommer inte att förlåta honom innan han sonat sitt brott på ett korrekt sätt.