2013/04/14

Hitta frukterna med Djurgårdens IF

TÄVLING. Kan du leta reda på alla frukter som gömmer sig i texten nedan? Skriv ner så många du hittar och dra iväg ett mejl till kontakt@baraben.com så är du med och tävlar om en korg fylld med  mumsiga nyttigheter. Svara även på utslagsfrågan: Vilket tifo vill du se när Djurgårdens Frukt & Grönt och övriga supporterfalanger kommer till Ullevi och hälsar på senare i år? Vinnaren presenteras efter nästa Djurgården-förlust. Lycka till, och tänk på att ett och annat lurigt blanksteg och skiljetecken kan ha smugit sig in mitt i frukterna!

   Ja, Allsvenskan kunde sannerligen ha börjat roligare för stackars Djurgården. Idag var det alltså dags igen. 0-4 mot mot tidigare mållösa Häcken på ett pissregnigt Rambergsvallen som förde tankarna till Sherlock Holmes och plommonstop. Som ytterligare salt i såren tvingades man avsluta matchen med endast tio man på banan efter att Daniel Amartey gått i däck när alla byten var gjorda. Dessförinnan hade man redan tappat sin kreative konstapel – sin fixstjärna – Erton Fejzullahu och mittbacken Mattias Östberg, som även de tvingades kliva av på grund av skada.
   Som om stackars Dif inte blivit nog rapeade så har man dessutom en förmodad förlust mot Mjällby framför sig. Man godtog Fotbollförbundets straff och matchen kommer alltså, förutsatt att Mjällbys överklagan inte går igenom, att färdigspelas vid ett senare tillfälle från ställningen 0-1. Eller ja, straff och straff... Matchen fortsätter ju där den var och en resa för två till Capri kostar ju fan mer än de 15 000 man fick i böter.
   Sist i Allsvenskan med 0-7 på två matcher alltså – 3,5 insläppta pär ongång. Ger Pehrsson backlinjen instruktioner på mandarin? På limerick? Vad är det för Gargamel-ondska som drabbat Djurgården? Vem vet. Hur som helst kommer de stundande omgångarna att utvisa om klubbens säsongsinledande rötmånad är frukten av en omogen satsning eller om man bara haft en fruktansvärd otur...


@johannerman