söndag 28 april 2013

Tore Lund är icke sund

KRÖNIKÖRUNIKUM: För någon dag sedan skrev GT:s fantastiska stjärnkrönikör Tore Lund ytterligare en briljant krönika värd att printa ut och hänga upp på väggen. Utöver att han slog fast att "Elfsborg fortfarande är obesegrade i år" och att Solnatattarens lobb bör bli årets mål, så skrev han också följande:


     "I det här läget, med serieledning i allsvenskan, med gulddrömmar som väckts till liv och med en bortakamp mot AIK runt hörnet, är allsvenskan prio nummer ett.
      Svenska cupen är viktig och en väg ut i Europa. Men ett allsvenskt guld och ett återupprättat anseende smäller högre.
    Därför kommer IFK att ställa ett b-betonat lag på benen mot Öster den 1 maj."


Jag vet inte om han har käkat någon olämplig svamp eller liknande den senaste tiden, men det han skriver är ju fullständigt bisarrt. Varför skulle vi - som gått all in på cupen i så många år - ställa upp med ett b-betonat lag när vi har så goda möjligheter att vinna den här jävla cupen och gå ut i Europa redan i höst? Det finns ingen logik i det Tore Lund skriver.

Med sex dagars vila inför matchen på onsdag skall man kunna kräva att vi bör kunna ställa upp med ett så bra lag som möjligt. Jakob har fått ytterligare vila och lär säkerligen vara hur sugen som helst. Dessutom finns det tid att vila efter matchen, då vi möter råttorna först den 6 maj. Nä, det finns ingen anledning i världen till att Stahre skulle frångå konceptet att cupen är den klart enklaste vägen ut i Europa.

Mot Göteborgsderby på Friends!