2013/04/18

Know your enemy: Syrianska hemma

Blir ingen längre analys eller tankar kring Elfsborgsmatchen från min sida. Men 0-0 borta mot Elfsborg är ett resultat som jag på förhand hade tackat ja till. Även om man självklart vill vinna så är det en av de bortamatcher vi har haft absolut svårast med de senaste åren. Så en poäng får ändå ses som godkänt! Två spelare som gjorde sina kanske bästa matcher i den blåvita tröjan var Alvbåge och Kjetil. Bägge två var mycket bra!
                                                

Morgondagens (nåja, det har nog hunnit bli dagens innan detta publiceras) match mot Syrianska blir det återigen en omställning för laget. Likt matchen mot BP är det en match som vi ska föra. Truppen är fortsatt intakt och vi lär få se samma startelva återigen. I matchen mot Elfsborg såg vi Nordin Gerzic komma in och göra ett ganska piggt inhopp. Det är nog ingen omöjlighet att han får fler spelminuter imorgon. Givetvis beror det på hur matchbilden ser ut och hur övriga spelare presterat. 

Det har gått fem matcher mot allsvenskt motstånd utan att Hysén gjort mål. Det börjar bli hög tid att han får göra ett mål nu. Även om han gjort mycket bra och varit delaktig i anfallsspelet så är det viktigt för en anfallare att göra mål. Särskilt när det är så utpräglat att han är den som ska göra lagets mål. 

Även om vi kommer att föra spelet och försöka spela mer anfallsinriktat än tidigare kommer vi få se ett fortsatt kompakt försvarsspel där Bjärs/Kjetil och Jakob/Haglund gör det trångt i mitten, samtidigt som Dyrestam och Adam stänger igen sina respektive kanter.

Startelvan tror jag blir fortsatt;

Alvbåge
Adam - Kjetil - Bjärs - Dyre
Emil - Jakob - Haglund - Sam
DMK - Hysén


För Syrianskas del har väl inte starten blivit riktigt vad man hoppats på. Bara en poäng på de inledande
omgångarna och noll gjorda mål. Enda poängen kom i premiären på Kompisvallen borta mot AIK. Har själv inte sett allt för mycket av Syrianska. Men utifrån det man kunnat läsa på diverse forum verkar man inte vara allt för nöjda över varken spelet eller laguttagningar.

Det har tydligen varit lite upp och ner. I premiären gör man en riktig plattmatch och förlorar hemma mot Kalmar med klara 3-0. I matchen efter, mot AIK, gör man en stabil insats främst försvarsmässigt och får med sig en poäng. I matchen mot Öster var man åter tillbaka till det loja spel som syntes i premiären. 

I truppen finns det ett par spelare som borde kunna få laget att prestera bättre. Främst är det Sharbel Touma och Louay Chanko som borde kunna höja sig. Men samtidigt som dessa bägge herrar har massor av rutin och fotbollskunnande så blir de knappast yngre. 

FRÅGETECKNET I Syrianskas trupp har man bara en anfallare, Dinko Felic. Även om Felic är en duktig target player så är han ganska begränsad. Speciellt när han nu inte har någon naturlig anfallare bredvid sig. Klubben har försökt köpa loss Razak Omotoyossi men här strular tydligen FIFA till det och en återkomst i Södertäljeklubben ser ut att dröja. Att man bara har en anfallare är givetvis en av orsakerna till nollan i målkolumnen. Här måste man hitta en lösning för att segrarna ska kunna trilla in. En Kjetil i storform borde kunna plocka bort Felic även i luftrummet. Det känns som att Syrianska måste hitta på något spektakulärt för att kunna hota ordentligt framåt.

UTROPSTECKNET Dwayne Miller är en målvakt som blandar och ger. Ibland får man se riktiga idioträddningar och ibland får man se andra idiotgrejer... Kommer Miller rätt in i matchen kan det bli svårt att överlista honom. Utöver det finns det inte så mycket att vara orolig för i Syrianska faktiskt. Det känns inte som ett komplett lag och ett par till poängtapp så börjar det nog knaka ordentligt i fogarna uppe i Södertälje...

Igår valde Jonas Thern gå ut och såga den så kallade "brottarfotbollen". Eller ja, han valde att såga de "så kallade experter" som hyllar den. Som svar på det svarade Mikael Stahre "Det där är inget jag ligger sömnlös för". Kan det ha varit så att Stahre kommer ihåg hur det lät när Thern lämnade Halmstad 2003?

"Det händer ofta att jag vaknar mitt i natten och tror mig ha kommit på ett taktiskt genidrag. jag har fått många tokiga ideer, men det är inte så många av dem som gått att genomföra."