2013/04/22

Hur skall vi klara oss utan Kungen?

KRÖNIKA. Igår hände det som inte fick hända. Mittfältsgiganten, brottaren, brassen, Kungen. Jakob Johansson fick syna det gula kortet för tredje gången den här säsongen och är därmed avstängd i hemmamatchen tillika toppmötet mot Iff Iff på torsdag.
 
Lite att jämföra med min övergång från "lilla" Svenska Fans till storebror BaraBen. Den får egentligen inte hända.

Segern mot Åtvidaberg visade på många saker. Dels att vi kan vinna tuffa bortamatcher på plast, trots att vi spelar allt annat än bra. Men också att vi fortfarande måste vara ödmjuka. För tillfället studsar bollen vår väg, vilket ju naturligtvis är otroligt skönt efter denna tre år långa mardröm, men vi måste vara förberedda när det börjar blåsa motvind, för annars kan det bli en ketchupeffekt - åt fel håll.

Vårt massiva defensiva block är just nu så gott som ogenomträngbart. Philip och Jakob är i det närmaste klockrena i det defensiva spelet och på grund av att de har en så låg utgångsposition i försvarsspelet, så blir det oerhört svårt för motståndarna att hitta in i ytan bakom backlinje och mittfält. De få bollar som hittar emellan rensas undan av ett stycke norsk bergvägg. Med Bjärsa bredvid sig så vågar Kjetil gå upp och trycka till sin forward i ryggen, då det allt som oftast finns en sista backup bakom ifall något mot förmodan skulle gå fel. Hela försvarsspelet andas självförtroende och sällan tidigare har väl Stahres älsklingsuttryck "kontrollerat aggressivt" passat in bättre.

Så hur skall vi då göra för att lyckas bemästra danskarna på torsdag och håva in ytterligare tre pinnar?

Med JJ avstängd kommer hela vårt block att tvingas till förändring. Det finns ingen spelare i nuvarande trupp som besitter de defensiva brottaregenskaper blandat med tvåfotsfinter av högsta klass som han gör och därför kommer vi tvingas formera om oss inför matchen mot skadedrabbade Malmö FF på torsdag.

Men det behöver inte tvunget vara någonting negativt. Både igår och matchen innan dess mot Syrianska har det sett lite slitet ut och vi har inte lyckats vara riktigt så skarpa där bak som tidigare. Nordin Gerzic kommer med allra största sannolikhet ersätta Jakob, medan 'Salo' tar hand om platsen till höger på mittfältet. Jag tycker inte att Nordin visat upp tillräckligt med kvalité hittills i den blåvita tröjan, utan det har mest sett lojt, segt och riskfyllt ut, så nu får han sin riktiga chans att bevisa motsatsen. Den här matchen kan faktiskt passa honom. Malmö kommer sannolikt spela med Halsti (sprintsuperstjärnan) där bak, vilket gör att de kommer tvingas spela med såväl Hamad som Thern och Forsberg bredvid Friberg. Tre glaslirare och en målglad tuffing. Det kan ge Gerzic mer tid med bollen än vanligtvis.

Sedan lär väl Ronaldo light göra mål igen på en ny 90-meterslöpning.

Dessutom får Jakob möjligheten att vila upp sig lite extra nu inför den oerhört viktiga cupsemifinalen mot Öster den förste maj. Det kan bli avgörande.

Och just det. Lite kort om mig först innan detta historiska första inlägg är är till ända. Jag heter alltså Henning och har för avsikt att publicera lite smått och gott här på Sveriges bästa sportblogg emellanåt när tid och möjlighet ges framöver. Jag vill rikta ett tack till Erling som tvingade in mig i det här efter ett par månaders frånvaro från min sida. Min ambition är att vara med och göra denna blogg än lite bättre och kunna ge er läsare mer material som berör vårt älskade Blåvitt!

Vi ses på Gamla på torsdag, kamrater. Se nu till att sluta samman och fylla upp vår blåvita borg så vi kan krossa MFF inför fullsatta läktare!