2012/02/17

Träningsrapport 17/2

VALHALLA. Så var den sista träningen innan morgondagens förfest avklarad på ett soligt Valhalla. Det var rent ut sagt riktigt jävla skönt att sitta på läktaren i dag och titta på lite bollspark. Och för första gången i vinter hade jag klätt mig för varmt. Bara en sån sak. Min överslagsräkning är inte alls att lita på, men mellan tummen och pekfingret så var vi ett gäng och kollade. Lite media var på plats också, samt några autografhungriga kids.

Att Sobra saknades behöver jag väl knappast nämna. Annars såg det ut att vara tämligen fulltaligt. Av juniorerna fanns Sam Larsson, Dizdar, Azulay och Moberg Karlsson med. Det är lite kul att se hur olika spelarna beter sig det första de gör när de kommer in på plan. De yngre springer genast efter en boll och börjar jonglera, passa runt och skjuta lite skott, medan Sella, Tobbe, Kjetil och Hjalmar med flera är noga med att värma upp ordentligt. Den enda av de yngre som var lika noggrann som de äldre var faktiskt Dyrestam. Men okej, nu är vi nere på extrem detaljnivå. Man värmde upp med lite boll innan Stahre och Edlund delade upp spelarna i två lag för spel på full plan. Stahre samlade spelarna i mittcirkeln och snackade en stund innan Edlund förklarade positionerna. Lagen såg ut som följer:


Lag Orange (trolig startelva i morgon):

Dahlin

Salo - Kjetil - Hjalmar - Dyrestam

Sella - Haglund - Farnerud - Allansson

Söder

Hysén


Lag Grönt:

Alvbåge

Lund - Azulay - Jakob - Logi

Sam - Dizdar - Gerzic - Sana

Stiller

DMK


Det är svårt att säga något särskilt om spelet då Stahre hela tiden stoppade det och förklarade hur han ville att det skulle se ut. Han tog ofta bollen och triggade i gång olika sekvenser. Men värt att nämna är att Gerzic i det B-betonade laget snackade hela tiden, sökte boll, fick boll och spelade riktigt bra. I orange lag så var Haglund den som gick ner mycket om hämtade boll medan Farnerud låg lite ovanför. Det kan ha varit en slump att det blev just den fördelningen, eller så är det något man bestämt.

Vi fick se ett mål som Haglund tryckte in på hörna. Offensiva hörnor för orange lag var för övrigt något man la ner tid på. Sella slog de från höger, tyvärr missade jag vem som slog från vänster, men det kan väl kanske något komplettera med. Annars är det svårt att bedöma individuella prestationer då det sällan tilläts bli några längre spelsekvenser utan avbrott, men Farnerud slog en riktigt läcker krossboll på ett tillslag ut på kanten och vi fick se ett riktigt fint och snabbt anfall där Söder tar emot utanför straffområdet och snabbt fördelar boll ut på Salomonsson som avancerar och lägger in lågt till Hysén som bränner utanför vänstra krysset.

Efter spelet så blir det tillsynes fritt att göra lite vad man vill. En del går ner till sidan av planen och gör lite media samtidigt som Stahre drillar Gerzic, Sam och Jakob med en liten passningsövning. Salomonsson står nere vid ena målet och nöter skott, Hysén lägger lite frisparkar och Stiller över avslut på inlägg. Kjetil använder tiden till att jogga ner, sedan lägga sig i mittcirkeln och pumpa situps och fothävningar (eller vad det heter). Den sistnämnda övningen var något jag tog till mig, krångel med ena vristen som jag har. Med våren och sommaren kommer ju inte bara en allsvensk säsong, utan också en viktig Korp-säsong. Vi ses på Valhalla i morgon!