2012/02/18

Matchrapport: 4-0 mot Degerfors

MATCHRAPPORT. IFK Göteborg besegrar Degerfors IF med 4-0 på Valhalla. Inte lika kallt som tidigare år men, regnet som blåste från sidan gjorde att underlaget blev väldigt halt. På plats fanns 3219 åskådare.

Bra start på matchen från de blåvita som direkt visar att det är klasskillnad mellan lagen. Bollen går snabbt längs marken, väldigt ofta är det genom Farneruds fötter. Han sjunker ner lågt och sätter fart på spelet för att i nästa anfall vara den som gör en avgörande passen.

Matchens första mål kommer mycket tack vare just Farnerud. Överlappar på högerkanten, väggspelar med Robin Söder. Spelar in bollen i straffområdet där Stefan Selakovic gör 1-0.
– Alltid skönt att göra mål, säger Selakovic till BaraBen.com efter matchen.

Mikael Stahre imponerar rejält på mig under första matchen jag ser honom leda laget. Ständigt jagar han på sina spelare, eldar på dem i baken. Väldigt stor skillnad i sättet att matchcoacha från tidigare tränare. En förändring som många av spelarna nog har behövt.

Inom loppet av en tre minutersperiod (23-26) i den första halvleken gör IFK Göteborg både 2-0 och 3-0. Det första gör man efter ännu ett bra anfall, Hysén klackar, Salomonsson får inte riktigt träff på bollen. Robin Söder avslutar sedan distinkt i ena hörnet. Väldigt bra första 45 av Robin som såg väldigt pigg ut.

Matchens tredje mål görs av Hysén själv. Ett perfekt inlägg från Mikael Dyrestam (vänsterback) och "Tobbe" gör inget misstag, han nickar kyligt in 3-0.

Kort därefter är Hysén nära att göra 4-0 men avslutet går precis utanför. Bara ett par minuter senare är han nere och jobbar ikapp en boll som högerback. Den inställning som spelarna visade idag "trots" att det "bara" var en träningsmatch var imponerande.

I paus byter Stahre ut Stefan Selakovic och Philip Haglund och ersätter dem med Jakob Johansson och Tobias Sana. Sana faller bort lite ur matchen men hinner ändå med att utmana sin gubbe och tvinga Degerfors målvakt till att ge hemmalaget en ny hörna.

Jakob Johansson får till ett tungt skott i den 56:e matchminuten men bollen smiter precis utanför, kort därefter är Hysén på väg att göra ännu ett mål.

I den 63:e matchminuten gör IFK Göteborg 4-0. En djupledsboll från Jakob Johansson, en boll som de flesta tror var för lång. Emil Salomonsson visar att
han kanske är snabbast i laget. Ruschar förbi sin back och placerar in 4-0 i de bortre hörnet. En fin prestation från högerbacken.

Bara två minuter senare får Hysén ett friläge, avslutet är sådär men målvakten gör en fin räddning. "Tobbe" tar hand om returen själv men nickar tätt över.

Robin Söder, Joel Allansson och Mikael Dyrestam byts ungefär samtidigt och ersätts av David Moberg-Karlsson, Hannes Stiller och Logi Valgardsson.

Med tretton minuter kvar av matchen byts även Emil Salomonsson (utsågs till matchens lirare av dagens matchvärd) ut till rungande applåder och ersätts av Erik Lund. Han hinner knappt gå in på planen innan han gjort sin första glidtackling.

Trots att ett 5-0 mål hängde i luften länge blir det inga fler mål för IFK Göteborg.

Det är svårt att betygsätta en 4-0 vinst i hemmapremiären mot Degerfors. Motståndet höll ganska bra klass och borde gjort ett mål när de fick ett friläge, men avslutet gick utanför. Flera blåvita spelare stod för väldigt bra insatser; Farnerud, Hysén, Söder, Salomonsson, Haglund för att nämna några.