2012/02/15

Träningsrapport 15/2

VALHALLA. Det var inte helt fel att stå på Valhallas läktare i dag med strålande sol och töväder. Kaffe från Donken som vanligt. För tunna skor som vanligt. Laget anlände i sina bilar något senare än klockan elva. Först på plats Hjalmar och Stiller. Mycket hunger där. Tydligt. Såg redan när Hjalle stretchade att det här blir hans dag. Sedan följde Kjetil och efter ett tag strömmade resten av gänget in.

Saknades gjorde Sobra samt gänget som ska spela U21-match senare i dag. Lite intressant där att framför allt Logi inte tycks vara tänkt som startspelare så här långt. Det var väl ingen klang och jubelfest på hans kant under matchlägret i Spanien, så det känns som att Dyre har tagit sig förbi honom i konkurensledet. Stahre gav Logi en ärlig chans att visa upp sig. Dyre spelade för övrigt bara ytterback under hela träningen i dag. Och fan vet vad Sobra har dragit på sig för nån sjukdom.

Träningen inleddes som vanligt med lite passningsövningar. Bra med fötterna är som alltid Joel och Farnerud. Lite sämre touch från Kjetil och Pärlan av de som jag hann titta på. En sak som jag sett allt för många gånger för att undgå att ta upp: Haglund kör tittfint på passningsövningar. Typ hela tiden. Jag såg det i höstas, jag såg det förra veckan och jag såg det framför allt i dag. Och det är inga subtila små tittfinter, utan snarare helkroppstittfinter. Någon slags 1 April-version. Mycket intressant. Duktig är han på det också. Men som ni vet så är ju åttiotalisterna jävligt bra på multitasking. I Haglunds fall handlar det nog om att han ska kunna ragga på brudar samtidigt som han spelar. Jag ser nog att Alvbåge tänker ut en bra tweet samtidigt som han gör indianhopp en bit bort. Ingen tid får gå till spillo. Vi har alla våra laster.

Under anfallsövningen bränner Sella en handfull bra lägen samtidigt som Pärlan är effektiv. Sana, Söder och Tobbe klämmer dit några bollar. Fina inlägg med vänsterfoten från Dyrestam. Farnerud visar klass många gånger. Man spelar med anfall utan försvar. Det är tydligt att man gått över till att nöta detaljer i just det offensiva spelet. Passar runt, försöker få upp bolltempo, innan man leverar ut mot kanten, kommer till inlägg och avslutar anfallet. Stahre poängterar hur viktigt det är med mål, även om det bara är en övning utan prestige och utan försvarsspelare. "Sätt dit bollen gubbar!". Det tycks inte vara nån idé att passa runt på en touch om man inte kan klämma dit bollen i slutändan.

Sedan avslutas träningen med tvåmålsspel på liten plan. Alvbåge går några riktigt svettiga räddningar. Hysén drar till på minsta lilla, han har ett öga för möjligheter att göra mål. Och det känns som något som tränarna och Tobbe försöker visa och tydliggöra. Även om det bara är träning, även om det bara är en simpel övning, så handlar det om att göra mål. Man ska vara jävligt förbannad om man missar. En annan som var bra var så klart Hjalmar. Först in på banan, spänstig på uppvärmningen, dominans i spelet, duktig på att parkera också, passar ovanligt bra i mössa. En sällan skådad begåvning.