2012/02/05

Oavgjort i Jönköping

U-TRUPPEN. Äntligen hemma efter en två timmars lång bussresa från Jönköping. En intensiv match mot ett förvånansvärt bra motstånd.

Jönköping spelade lite som Köpenhamn gjorde mot oss i finalen i Norge med ett passningssäkert innermittfält. Dom försökte hela tiden rulla sig ur vår press oavsett vart på planen dom befann sig.

Detta var förstås jobbigt för oss som försökte sätta hög press, men vi fick till slut utdelning i mitten av första halvlek då vi återerövrade bollen djupt in på deras planhalva. Sebastian Ohlsson lyckades ta sig ner på kortlinjen och hitta snett bakåt till en omarkerad Sebastian Hedlund som enkelt kunde lägga in bollen.

Vårt mål kom lite som en blixt från en klarblå himmel då Jönköping hade varit det bättre laget. Men lägen saknade vi inte. När vi väl spelade oss ur deras press och kom rättvända mot backlinjen var vi livsfarliga. Dock blev det ingen mer utdelning än Hedlunds mål. Jönköping replikerade istället snabbt efter våat ledningsmål då deras vänsterytter drev inåt i banan och sköt ett skott som styrdes retfullt in i mål.

I andra halvlek började vi bäst med ändrad taktik. Vi lät dom komma upp lite så vi kunde få mer ytor att sätta bollen på vid erövring av boll, och chanser fick vi. Sebastian Hedlund var riktigt nära att göra mål då han vid ett tillfälle avslutade med högern. Även Jönköping fick några lägen, bland annat en stolpträff. Matchen stod och vägde med spel fram och tillbaka men fler mål blev det inte.

1-1 blev slutresultatet.

Vi startar matchen med:

Felix
Allan-Malek-Bratt-Guitierrez
Bohm-Hampus-Dizdar-Alnäs
Ohlsson-Hedlund

Jag tycker inte detta var den bästa matchen från vår sida och det håller nog många med om men godkänt var det. Planen var dessutom ihoplappad med dåligt grepp (nästan alla i Jönköping hade inomhusskor utan dubbar). Vet inte om detta gav dom någon slags fördel då vi stundtals såg ut som Bambi på hal is.


Skulle även vilja berömma våra två målvakter, Felix Nyström och Johan Karlsson som gjorde några oerhört fina räddningar.

Negativt -
Vi var stundtals för mesiga i närkamperna
Missade lite för enkla passningar och uppspel på egen planhalva som var nära på att resultera i baklänges mål.

Positivt +
När vi väl kom rättvända och med fart var vi kreativa.
Än så länge obesegrade under hela 2012.
Bra målvakter. (Johan Karlsson och Felix Nyström)

Skulle även vilja be om ursäkt för det inte kom någon matchrapport ifrån Köpenhamnsmatchen. Hade ingen tillgång till internet tills jag var hemma.

Nästa helg åker vi återigen till Norge och ska då möta Sarpsborg 16.00 på fredagen samt Fredrikstad på obestämd tid dagen efter.

/ F.J.A