2012/02/09

Träningsrapport 9/2

KALLT SOM FAN. Kilade in på Stadsbiblioteket efter träningen för att värma mig lite, och tänkte att jag lika gärna kunde slänga ihop en rapport i all enkelhet. Mina fingrar är så kalla att skrivfrekvensen reducerats till ungefär min morfars. En bokstav i taget. Att dra på sig ett par tygskor och sedan stå still i över en timma är inte heller något jag kommer skriva ner i min kom ihåg-lista för bra grejer att göra när man har tråkigt. Men Kaffet från Donken satt bra. Det gjorde det.

Som vanligt började man med en liten passningsövning. Nyförvärven Gerzic och Farnerud körde tillsammans. Hade lite svårt att få överblick, men Joel var som alltid bra på det här. Maken till fötter! Tobbe och Farnerud bra också. Nordin svor och fräste så fort han fick en felträff på bollen. Solen sken och Stahre lunkade av och an med framåtlutad hållning och händerna på ryggen och skrek. "Bra nu, fötter, FÖTTER, bra killar, okej: GO!". "Go" innebär en tempoökning i passningarna och att Erik Lund får springa iväg och hämta en förlupen boll.

Efter detta så spelade man försvar mot anfall. Lite anmärkningar från detta var att Nordin och Farnerud turades om att spela långt ner i anfallande lag i en spelfördelande roll. Båda duktiga. Jakob och Haglund spelade båda som mittfältare i försvarande lag. Allansson mycket kant. Av någon anledning spelade även Pär kant under hela träningen. Bra tempo. Stahre satt vid sidlinjen med ansiktet lutat mot ena handen och grubblade över vad han såg, inte helt olikt en skipper i curling som planerar nästa drag.

På andra planhalvan tränar August själv med målvaktstränaren och det ser förbaskat kallt och tråkigt ut. Under tvåmålsspelet deltar varken Nordin eller Farnerud, utan de kör själva vid sidan av. Ingen av dom fullt fit ännu. Några fina aktioner från Söder, DMK, Sana, Allansson, Salo. Ganska bra försvarspel av båda lag. Tobbe går fram i pauserna och snackar både med Söder och Sana om olika detaljer. Fortfarande samma höga intensitet och energi som vi vant oss vid att se. Bra träning. Kul träning. Hej och hå.