2012/02/06

VI ÄR IFK GÖTEBORG

Tankar. Blåvitts jättesatsning diskuteras självfallet ifrån alla håll och kanter. Den ena värvningsbomben har avlöst den andra och idag uttalade sig muntergöken Erik Edman om att vi är "snett på det". Själv anser jag att vi är rakt på det.

Vad Erik Edman tycker om blåvitt i allmänhet och någonting överhuvudtaget i synnerhet bryr jag mig inte nämnvärt om. Men en del blåvita supportrar verkar ha samma uppfattning och anser att våra talanger "hamnar i kläm".
För mig är den diskussionen befängd. Jag förstår den faktiskt inte alls. Om man har som mål att låta talanger spela i första hand så innebär det med andra ord att resultaten bör komma i andra hand. Det hade varit en skillnad om satsningen på talanger hade minskat eller helt slopats. Då hade jag förstått kritiken. Men om vi kan få både äpplen och päron, är det då inte godare?
För mig är det en självklarhet att man har en trupp som är balanserad av rutin och talanger. Men det mest väsentliga är naturligtvis klassen. Har vi nu möjlighet att få hit oss spelare med klass och vi har ekonomi för det - ja då är det självklart att vi ska satsa.

Vi kanske har haft en kultur för några år sedan om äldre spelare som inte har presterat har gått före yngre och att det därmed har varit väldigt svårt för talanger att slå sig fram. Dessa dagar är passé - och har verkligen någon missat det? Bäste man spelar, punkt och slut. Heter man Allansson, Söder eller befinner sig i blåvitts U-lag så bör man sporras och glädjas över satsningen som görs. För A-laget höjs kvalitén på träningarna och konkurrensen ökar. Detta är bara positivt.
Sedan har vi möjlighet att låna ut talanger om de inte lyckas slå sig in. En del behöver mer tid än andra och detta är en bra möjlighet för flera parter. Men IFK Göteborg är ingen ideell verksamhet. Klubben och supportrarna suktar efter resultat. Guld.

Folk har varit riktigt irriterade över hur det sett ut de senaste två åren. Arga över tafattheten på planen, obegripliga uttagningar och byten - samt floppade nyförvärv. Många krävde en radikal förändring och man skrek inte bara efter tränaren avgång utan röster höjdes även mot att Håkan borde få gå samma öde till mötes.

Vi fick mer - på pappret - än vad vi kunde drömma om. Tack Håkan. Tack Blåvitt. Nu är det hårt arbete som gäller.

Vi är IFK Göteborg.