2012/02/28

Spelarblogg: Pontus Wernbloom

SPELARBLOGG. Efter att John Alvbåge och Mattias Bjärsmyr gästspelat på Baraben, är det nu dags för Pontus Wernbloom. Mannen med det stora flinet som via IFK Göteborg och AZ Alkmaar hamnat i CSKA Moskva. Mannen, som kvitterade mot Real Madrid i den 93:e minuten.


"Hallå där!

Den senaste tiden har varit jävligt hektisk!

Fotbollsmässigt har det vart grymt men det sociala är väl lite sisådär. Vi bor på ett hotellrum och man längtar sjukt efter att ha något eget. Det svåra med att hitta något här är väl att det minimalistiska inte riktigt är ryssarnas grej men det löser väl sig snart hoppas jag.

Som jag sagt innan så gillar jag utmaningar, både på utanför planen. Man måste väl dö några gånger innan man kan börja leva. Jävligt visa ord för att komma från en gaisare.

På planen trivs jag som fisken i vattnet eller pizza på bakfyllan, va du känner för. Jag är omringad av riktiga kvalitetsspelare och en tränare som jag verkligen gillar. Det här laget nöjer sig bara med guld o resten är piss. Där är vi väldigt lika.

Foto: Nina Wernbloom

Mottagandet har varit kanon och att fotbollen var så stor som den tydligen är här är något jag inte kunnat föreställa mig.

Haha, jag fick ju tona ner det där med målet så de inte tror de köpt någon målspruta. Numera rör jag ju mig knappt utanför mittcirkeln.

Men klart som fan att det var något extra att hänga en balja på Real, det är något jag kommer njuta av den dagen då jag slutar med fotboll, lutar mig tillbaka o muttrar att det va i alla fall en jävla resa man gjort.

Vi skapade egentligen inte speciellt mycket och hade väl lite väl mycket respekt. En bra dag för Real och de hade hängt ett par kassar till. Andra halvleken tycker jag i alla fall vi försöker lira boll och med lite tur fick vi 1-1 o nu lever ju det.

I laget är Doumbia ju en riktig klasspelare. Honda likaså, mkt trevlig att lira med. Av de unga skulle jag nog säga Dzagoev som är en riktig jävla talang. Akinfeev har jag inte sett live än men det är såklart en världsmålvakt!

Det är ju inte oskönt att slippa tänka på pengar. Sen är inte det viktiga men det är klart att man kan hitta på roliga saker när man väl är ledig. Sen ger vi ju vår son en trygghet som jag själv aldrig hade förrän jag blev äldre utan att för den sakens skull skämma bort honom. Han kommer att få lära sig vikten av hårt arbete och att det lönar sig. Sådana är både jag och Nina!

Blåvitt följer jag sedan dagen jag flytta. Baraben är ju bokmärkt i telefonen :)

Jag tror satsningen de gör nu är bra. Något var ju tvunget att göras och nu gör man det istället för att sitta och tycka synd om sig själva och hoppas att allt löser sig. Vad jag hört från grabbarna så gillar de det nya tänket. Det var länge sen man hörde de så positiva och det är ett gott tecken.

Men som sagt, inget spelar någon roll om man inte vunnit när säsongen är slut!"