2011/06/14

Kim Christensen på väg till IFK eller inte?

SILLY SEASON.
Idag kan man läsa att Kim Christensen öppnar för en återkomst till IFK Göteborg och Gamla Ullevi. Dansken fanns på plats igår tillsammans med Oscar Wendt, Christensen var på strålande humör innan matchen och berättade bland annat att familjen trivs väldigt bra i Köpenhamn. Det var just på grund utav att övriga familjemedlemmar inte trivdes i Göteborg som flytten gick till Danmark.

Kim pratade om att han inte fått så mycket speltid på sistone.
- Jadu, det är ingen dålig målvakt jag har framför mig heller.

Johan Wiland har varit lysande under säsongen för FC Köpenhamn och gjorde flera stormatcher i Champions League och utmanar nu Isaksson om landslagsplatsen som förstemålvakt. Nu tar Roland Nilsson över den danska giganten, men att tro att han väljer Christensen före Wiland är det nog ingen som gör.

Tyvärr, drömmen om en återkomst för Kim lär inte vi få uppleva...
Marcus Sandberg har väldigt stort förtroende hos Jonas Olsson, Håkan Mild och övriga ledare som ser en stor potential hos honom. Transferfönstret är stängt just nu, Mild gick dessutom ut och gav Sandberg stöd och berättade för Sportbladet:
– Det är ingen fråga i dagsläget. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Och vi kan ju ändå inte göra något före 1 augusti när transferfönstret öppnar.

Med tanke på att det just var det sociala som fick familjen Christensen att flytta hem till Danmark så ser jag att en återkomst inte är särskilt trolig...

Kim passade även på att skicka med en hälsning till alla supportrar och tacka för allt stöd han fått under tiden i Göteborg. Han njöt ganska gott när han hörde fansen återigen sjunga hans namn igår.

35 kommentarer:

  1. Fan vad jag saknar Kim !!!

    SvaraRadera
  2. Jag saknar också Kim, men inte fan gick det bättre med honom i mål anno våren 2010.

    SvaraRadera
  3. Anonym 17:31
    Vi behöver en målvakt som kan få backlinjen att känna sig trygg. Det gjorde Kim. Sen att laget och taktiken var skit under 2010 (inte för att den är mycket bättre nu) kunde ju inte Kim enbart stå för.

    I alla fall inte som de bjudningar som Sandberg bjöd på igår.

    SvaraRadera
  4. Så långt har Mild ju rätt, innan Augusti kan man inget göra men efter Augusti... Saknar också Kim! Håller dock med 17:31 - Kim räddade möjligen några 0-0-matcher men han skulle inte ensam se till att vi tar SM-guld.

    SvaraRadera
  5. Men sen är han fortfarande relativt orutinerad och för varje match som har gått har han verkat allt mer instabil. Tyvärr, jag ser också något stort i honom, men han borde kanske satsa på B-lag eller nåt tills han har självförtroendet tillbaka.

    SvaraRadera
  6. Fyfan va dåligt jag mått hela tiden sen går. Ge oss Kim tillbaka!

    SvaraRadera
  7. Vi ska INTE ha en målis som man vet att han kommer göra en tavla i varje match.. sjukt

    SvaraRadera
  8. Kim gav stadga och självförtroende åt hela försvaret. VI VILL HA KIM TILLBAKA!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  9. Ta in Ravelli som mentor och stöd till målvakterna.

    SvaraRadera
  10. Du skriver en text om att Kim är på väg tillbaka men ändå inte?

    Var vänlig undvik den sortens text.

    SvaraRadera
  11. Sandberg behöver tid innan han är bra nog och bra nog kan han säkert bli men tiden att bli bra bör han få i något annat lag och ev komma tillbaka igen senare.

    Vi måste hitta en ny målvakt ganska snart.

    SvaraRadera
  12. Fyfan vad jag börjar hata Jonas Olsson, men speciellt Mild. Vilken otroligt kall och tråkig människa.

    SvaraRadera
  13. Sandberg är ingen bra målvakt, enligt mig så har han inga starka sidor och han är konstigt nog sämre nu än förra året.Även om det inte blir kim så måste vi ha en ny målvakt...

    SvaraRadera
  14. Anonym: Hata Håkan Mild? Varför? För att han i pressen säger att Sandberg har hans förtroende? Han vore en jubelidiot om han sa något annat, det skulle IFK Göteborg inte tjäna ett skit på. Klart som fan att han, precis som vi andra, ser Sandbergs tavlor men att i pressen gå ut och säga att vi måste värva en ny målvakt vore närmast tjänstefel.

    SvaraRadera
  15. "Ta in Ravelli som mentor" låter ungefär som när någon på AB-forumet för några år sedan tyckte att Johnny Ekström skulle bli tränare för våra dåliga anfallare.

    SvaraRadera
  16. Låna ut Sandberg en säsong eller två. Att låta grabben göra sina juniormisstag i en klubb med SM-guld-ambitioner är tjänstefel. Ta tillbaka honom när han skaffat sig lite rutin.

    John Alvbåges kontrakt med Örebro går ut om två veckor. En möjlighet.

    Ole Söderberg vill tillbaka till Allsvenskan efter några år i Newcastle. Han är visserligen också ung, men han känns ändå mer rutinerad än Sandberg.

    SvaraRadera
  17. Sandberg är ju fan bollrädd, blir så irriterad är Sandberg inte kan ta såna såpass lätta bollar.. Ta tillbaks KIM, VI SAKNDAR DIG!!

    SvaraRadera
  18. Kim skulle inte släppt in något av jyrgårdsmålen igårkväll, den blåvita truppen MÅSTE förstärkas och det snabbt går ju inte vinna med ett gäng hösäckar som joggar runt på Gamla Ullevi uselt IFK uselt skamligt och mycket mycket pinsamt.
    Nu MÅSTE Mjällby besegras till varje pris annars är det IFK-KRIS KRIS KRIS

    SvaraRadera
  19. http://leman.sportsblogg.se/50611/Ett-pinsamt-IFK-ett-gladjande-Gais/

    SvaraRadera
  20. FATTA rosa fjollor att det är GAIS som är Götet!!!

    SvaraRadera
  21. Fan va uppriktigt ledsen man blir när ens kära blåvitt har en sån gubbe i mål. Ärligt talat.

    Jag blir så jävla trött på det.

    HUR MÅNGA GÅNGER SKA HAN FÅ GÖRA BORT SIG INNAN DE BYTER UT HONOM??????? VA FAN HANDLAR DETTA OM? KAN NÅN FÖRSTÅ?

    SvaraRadera
  22. nu vet jag inte hur alvbåges kontrakt ser ut...men varför skulle det gå ut om 2 veckor för? låter ju inte direkt sant...

    SvaraRadera
  23. 21.42:

    Fatta, grönsvarta fjollor, att gajs aldrig blir Stadens Lag.

    Inte ens när ni ligger före oss i tabellen får ni nåt mediautrymme. Ni är helt enkelt obetydliga.

    SvaraRadera
  24. Jag kan köpa att Sandberg har talang, men det räcker inte. I en sketen liga som Allsvenskan är, där det är 16 mer eller mindre likadana skitlag är det ofta marginaler som avgör och då har en Klubb som IFK Göteborg inte råd med en odåga i målet. Låna ut honom till Superettan i ett år eller två, så han kan skaffa sig rutin och självförtroende, sedan får vi se. Blir han bättre så tar vi honom tillbaka, i annat fall blir det Qviding eller nåt.
    Det där med Alvbåge låter jävligt lockande. Även om hans kontrakt inte går ut så har vi råd att värva honom, för det kommer kosta föreningen dyrare att inte ha en rutinerad målvakt.

    SvaraRadera
  25. Jag fattar inte hur man kan vara så jävla insnöad på ett och samma spår att man vägrar inse att det inte går att satsa lika ungt på målvakter som på utespelare. Målvakter blir bra långt senare. Det verkar ha gått nån jävla prestige i att likt förbannat låta 20-åriga målvakter spela.

    Ungdomssatsning i all ära, men ge fan i målvaktssidan!

    SvaraRadera
  26. och för övrigt, om nu Sandberg har så jäkla mycket talang för att stå i mål, hur förklaras då att han gång på gång släpper in skitmål? Är allt bara nån slags statistisk anomali? Är alla tavlor bara en otrolig slump mot alla odds?

    Jag har inget emot Sandberg överhuvudtaget och ser honom gärna få förnyat kontrakt (och kanske utlåning). Han utvecklas säkert till en grym målvakt om några år. Jag är inte heller arg på honom överhuvudtaget eller tycker att han gör fel som spelar. Han gör vad som är bäst för laget (det är viktigt att komma ihåg) och spelar när han blir tillsagd att spela. Det är en hyvens kille vi snackar om. Nej, felet har begåtts högre upp, att dom satsat på en målvakt som inte håller (ännu).


    Bottom line: Vi, IFK Göteborg, behöver en ny målvakt. Ledsen för all text, är bara riktigt förbannad just nu.

    SvaraRadera
  27. Det gick utför för våra målvakter när den här gubben tog över: http://www.ifkgoteborg.se/Vara-lag/Aktive-stab/Stefan-Remner/

    Byt tränare nu! Det viktigaste enligt honom är fallteknik, inte huruvida man tar bollen eller ej.

    SvaraRadera
  28. Ja, Sandberg kostar Blåvitt poäng. Han håller inte allsvenska klass, tycker jag ! Tyvärr fins det ingen i klubben för tillfället heller ! Men transferfönstret är stängt så det blir ju inte så lätt nu. är Bengan utan kontrakt så tycker jag att blåvitt bör fråga om han kan tänka sig hoppa in mellan stolparna !

    SvaraRadera
  29. Bort med Mild snälla! Så vi får ordning på föreningen

    SvaraRadera
  30. Sandberg håller, i dagsläget, inte för en toppstrid, men det finns även andra som ska ha en känga. Ragge har skällt på Sandberg under match (Peking) när han själv varit orsaken till baklängesmål. Och mot DIF får allt Ragge och Dyre ta på sig ett av målen.

    Vi har inte råd att ha kelgrisar som kommer undan med dåligt spel, samtidigt som andra spelare får bära hundhuvudet och ta hela skulden. Hjalle är väl ett strålande exempel på en spelare som fått ta skit för varenda felpass de senaste åren, oavsett om han slagit den eller ej. Seb Eriksson däremot kan ha träben en hel säsong utan att han bespottas på samma sätt.

    SvaraRadera
  31. Nähä det går inte med målvakter i 20-årsldern. Hellström, Ravelli, Cassilias, Buffon debuterade alla i tonåren. Tramssnack. Däremot skall man inte tillåta spelare som skrivit under för annan klubb att beträda planen. Dessutom bredvid en värdelös Kalle S. Osäkra mittbackar är kul för Sandberg att ha framför sig...

    SvaraRadera
  32. Älskar jämförelsen Casillas, Buffon och Ravelli:-)

    SvaraRadera
  33. Vad är det för konstigt med den? http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldsm%C3%A4sterskapet_i_fotboll_1994#V.C3.A4rldslaget

    SvaraRadera
  34. KRISTOFFER NORDFELDT!!!!

    SvaraRadera
  35. VI ÄLSKAR KIM

    Du är alltid välkommen tillbaka!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.