2011/06/01

"Smälla knallskott kan ni göra på nyår!"

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver Martin G på L3 om läget för Blåvitt just nu och fansens beteende i vissa situationer...

Hoppet lever. 2011 känns så här långt som ett lite underligt år, i början fick vi inte med oss resultaten trots helt ok spel i stora delar av matcherna. Då tänker jag på ÖSK i premiären, där borde vi haft en pinne, HIF och Häcken borde iaf gett något/några poäng. AIK borta var första riktigt usla matchen.
Nog om det, kan vi behålla spelet från de senaste matcherna kommer vi sluta som ett topplag. 22 avslut mot TFF och 18 avslut mot HBK borta är riktigt starkt! Jag vill i dessa rader ta upp andra saker som just nu är heta i fotbollssverige och på blåvita forum. Hackkycklingar har alltid funnits och kommer alltid att finnas.

I dag är det inne att hacka på Jakob, min fråga till er som hackar på Jakob är hur ser ni på matcherna?
Ta till exempel senaste matchen mot HBK, där Jakob i stort sett vinner alla dueller på mitten och det är Jakob som vinner bollen strax utanför straffområdet vid 2-1 målet. Jakob vinner boll släpper den vidare till Drugge och resultatet av det vet vi alla.

Det värsta jag upplevt på Ullevi i år var när delar av publiken buar när speakern läser upp Jakobs namn istället för att skrika Johansson, tror ni det beteendet gör det lättare för killen att prestera.
I säsongsinledning var det inga av våra mittfältare och forwards som spela på den nivån som de gjort de senaste matcherna. Men Jakob fick oförtjänt ta skiten för detta. Precis som Stefan Lindqvist och Thomas Andersson (Hvenfeldt) fick göra under 90-talet. Stefan Lindqvist gjorde mycket nytta på mitten under 90 talet, men var inget ögonkosmetika men alla kan inte vara trollgubbar alà Sana då kan jag lova att vi hade haft nollpoäng i år.

Efter HBK i torsdags stannar vi på Mcdonalds i Falkenberg för att få i oss lite mat. Börjar prata med några killar vid bordet bredvid, dessa killar säger att Jakob inte har i allsvenskan att göra, jag ber honom motivera. Vilket han inte kan, jag påpeka att Jakob är ordinarie i U21 och ofta kapten. Vilket betyder att Jakob är en bra spelare. Innan stod dessa killarna och prata om att man vann mot GU i matchen. Jag fråga en vän vad GU är för något, och tydligen någon sektion till Ultras. Skall vi inte jobba ihop en för alla för Blåvitt? Jobba tillsammans på läktarn för lagets bästa och inte ha massa interna matcher. Här får ni gärna rätta mig och förklara.

Nästa match önskar jag att alla kollar vilka ytor Jakob täcker och hur många dueller han vinner, framförallt i luften. Men även vilken bra rörelse Jakob har fått då iaf 50 procent av uppspelen är ett passningsalternativ för backlinjen. Jag undrar också varför det i varje borta match står ett 20 tal killar i svarta jackor och/eller hoods längst fram i klacken med luvan uppdragen över huvudet och ibland även solglasögon? Kollar kanske på 70 procent av matchen. Borta mot Peking smäller någon, gissningsvis någon av dessa killar jag beskriver ovan av ett knallskott. Oroligheter startar internt i klacken, när jag såg detta skämdes jag som blåvittsupporter. Två Norrköpingsherrar som sitter framför mig frågar vad som försiggår, varför man inte stödjer laget. Jag hade inget bra svar.

Jag vet att ni stödjer laget, men: snälla gör det på rätt sätt. Fokusera på att skapa en bra inramning.
En annan som får mycket skit nu, kanske lite mer välförtjänt är Sandberg. Men killen har verkligen potential att bli en allsvensk stormålvakt och kan säkert spela 10 säsonger i blåvitt, men då krävs det just att han får chansen av tränarna vilket han får just nu. Men skall vi köpa in nya etablerade målvakter, då går klubben mot sin affärsmodell att satsa på de unga egna spelarna.
Mot HBK borta under andra halvlek leker dessa killar skojbråk med varandra. Vilket inte hör hemma på arenan. Här ska vi ge laget stöd och det skall vara fest. Fotbollen har nu idag mycket att bevisa. Media letar fel och efter incidenten i Malmö måste vi nu bevisa att vi kan skapa underbar inramning till matcherna, med tifo likt de mot ÖSK och sånger och stöd för laget och spelare.
I torsdags bränner man bengaler när man går till matchen, till vilken nytta? Är det inte bättre att lägga pengarna i tifohinken än att köpa en bengal och bränna på Halmstadsgator.

Vet ej om supporterproblemen är ett fotbollsproblem? Utan jag ser det som ett samhällsproblem, dessa individer är osäkra individer och känner sig starka när man tillhör en grupp. Jag tycker det är bättre att dessa engagerar sig i fotbollen istället för att hamna i någon annan gruppering. Men lägg isåfall Er energi på rätt saker. Fotbollen behöver stöd av regeringen för att få bukt med problemen, jag tror de flesta av de som ställer till med problemen inte är personer som står på CSNs lista och kanske även gick ut skolan med under medelbetyg. Dock säger jag inte att man behöver vara bra i skolan för att vara bra supporter utan det jag vill ha sagt är hade inte fotbollen funnits så hade säkert dessa individer hittat andra grupperingar och tillhörigheter.

Supporterproblem är inget som vi bara har i Sverige, utan det finns i alla europeiska ligor.
Helt ok att bråka och smälla smällare, men gör det i rätt forum. Det finns kampsporter där man kan bråka, smälla knallskott kan ni göra på nyår eller ev ute på någon åker (kolla med markägaren först bara). Blåvitt lägger ca 3,5 miljon varje år på säkerhet varje år. Tänk om alla kunde sköta sig, då hade den summan varit 500.000 istället och vi hade kunnat ge Ragge 3 miljoner så han signa på nytt kontrakt.

Vad vill jag ha sagt med mitt skrivande? Jo att vi inte ska bua åt våra egna framförallt inte de unga och framförallt inte när det är bland de bättre i laget. Bua tycker jag är helt ok att göra om laget spelar riktigt dåligt. Men ge sig på enskilda individer det skall vi inte göra för vi är Blåvitt bäst i Sverige.
Knallskotten och bengalerna måste bort. Vi skall föregå med gott exempel kan vi skapa publikfester kommer det mer folk och då tjänar Blåvitt mer pengar, vilket även gynnar oss supportrar.

Noterbart 1: Senaste veckan har jag fått för mig att Håkan gjort en Wernbloom med Seb dvs sålt honom i smyg under vintern. Twente ny adress. Hoppas jag har fel.
Noterbart 2: Sista omgången ändras efter påtryckningar av polisen. Tråkigt! Har hela året önskat att det i sista omgången är 3 lag med chans på guldet, alla spelar i GBG. Guldfinal á 2009. Men men jag kan förstå Polisen. Tråkigt att det skall behöva vara så.

/Marin G på L3

69 kommentarer:

  1. Johansson är varken dålig eller bra. Det är det som är problemet, man vill ha en spelare som kan ibland göra de lilla extra. Som Wernbloom, Som Hysen. Som Sella när han kan dra flera spelare och sedan slå ett mästerligt inlägg som sedan resulterar i mål.

    När Jakob gör en BRA!! match, då utmärker han sig inte speciellt mycket. När Jakob gör en dålig match, då utmärker han sig väldigt mycket.

    Han slår väääldigt enkla felpassningar, ofta går de felpassningarna mot försvaret och någon motståndare lyckas snacka upp bollen. Te.x mot Halmstad, Te.x mot Djurgårn.

    Jämnför vi Jakob med te.x Seb som nog är nästan lika bra på att slå fel passningar, så är det att Seb springer och jobbar tillbaka bollen, eller han gör en snygg fint eller en grym rush och skapar något anfall.

    Jakob står på mitten, tar emot bollarna lite osäkert, rör sig knappt och sedan passar vidare.

    Hamnade ganska mkt offtopic nu sry.


    BORT MED BANGERS FRÅN VÅRA LÄKTARE

    SvaraRadera
  2. Du verkar vara ganska dåligt påläst du med. "Jag undrar också varför det i varje borta match står ett 20 tal killar i svarta jackor och/eller hoods längst fram i klacken med luvan uppdragen över huvudet och ibland även solglasögon?" Antar att du syftar på ultras nya tröjor ? Att du inte har hängt med i svängarna om att det INTE var någon i Ultras som smällde den är lite skumt.. Tycker vi borde stödja Ultras och supras för det dom gör faktist , använder inte alls mycket pyroteknik och vad jag vet så har dom inte legat bakom nått som har med bangers och även gått ut med det tillsammans med kamratunionen.

    SvaraRadera
  3. Denna ständiga häxjakt.

    Frihet för ultras!

    SvaraRadera
  4. Tycker även jag det är konstigt att du klankar ner på våra grupperingar. Bengaler till arenan är ju inget fel utan en rolig grej ? Osäkra individer ? Tror dom är precis som dig och mig . Tycker detta var den sämsta gästkrönikan och blev lite förbannad när jag läste det här faktist.

    SvaraRadera
  5. Jag finner denna skrattretande.

    SvaraRadera
  6. Har ni ingen korrekturläsare som kollar skiten ni ger ut.

    SvaraRadera
  7. Ingen vidare krönika, en viktigare fråga är ju vart fylle filmen på Laul tog vägen? Borttagen efter påtryckningar? Vekt isåfall..

    SvaraRadera
  8. Bästa krönika någonsin. Älska Jakob.

    SvaraRadera
  9. Äh, så dålig är den väl inte, krönikan. Håller med om att JJ ska slippa hackkycklingrollen framöver. Jag anser att det fanns en tid när han fick välförtjänt skit (när han var stabil som ett höstlöv på innermittfältet), följt av en tid när allt var JJs fel, t.o.m när han inte spelade, kändes det som ibland. I nuläget känns han mkt tryggare med boll, är en av de intelligentare med bollen i laget, och är dessutom den enda som kan slå en vettig crossboll i truppen. Och det sista är faktiskt inte helt oviktigt om vi ska envisas med att bygga vårt spel på "snabba omställningar".

    Precis som Seb så kan JJ jobba mer med att minimera felpassningsprocenten. Ser man på vad som skiljer duktiga fotbollsspelare från fantastiskt bra och internationellt gångbara spelare, så är det delvis att dom lagt ner mkt tid på att minimera misstagen. Alla har tendens att slarva, ta bekväma löpningar, slänga iväg en pass lite på chans. Men de som lyckas fullt ut är de som piskar sig att i största mån eliminera såna tendenser. Och där ser jag inte att JJ skulle ha sämre möjligheter att lyckas. Snarare mer än andra spelare, eftersom han verkar hyfsat intelligent. Så med lite mer skinn på näsan kanske han kan bli en riktig klippa på mittfältet.

    När det gäller olika grupperingar av supportrar så lämnar jag i stora delar den diskussionen åt såna som tycker det är viktigt. Själv har jag funnit, ju äldre jag blivit, att det är fotbollslaget Blåvitt och dess prestationer som intresserar mig, och inte så mycket den specifika subkulturen runt klubben. Med andra ord kunde man lika gärna diskutera huruvida det skulle vara mer stämningshöjande att kasta torsk eller räkor på läktarna under match, det är liksom lika stämningshöjande som bengaler och bangers.

    SvaraRadera
  10. Anonym 02:00/ Filmen på Laul är borttagen på grund av att vissa inte kunde låta bli att spamma kommentarerna med grova övertramp och förtal, något vi inte kan acceptera på BaraBen - även om kommentarerna är något som de som skriver själva får ta ansvar för, rent rättsligt. Det är en sak att driva med folk, en helt annan att syssla med rena karaktärsmord.

    SvaraRadera
  11. Anonym 1/6/11 02:38

    Håller med dig...i allt du säger.

    //D-Day

    SvaraRadera
  12. Idioter som buar ut JJ. Sätt er förfan ned och analysera det han tillför under en match så ska ni se.

    SvaraRadera
  13. Helt underbart att JJ engagerar som han gör.

    Det jag tycker är lätt att glömma är att vi pratar om en spelare som är född på 90-talet.

    Varken bra eller dålig?

    jag tror att det är kroppshållningen som är en liten bov.. han ser lätt slö ut vilket ju inte är så mycket att göra åt då han ser ut som han gör...

    Ofta hör man att vi inte har råd att ha en så anti-kreativ spelare på planen.. här tycker jag man tänker fel.. för att det ska finnas plats för kreativitet behövs spelare som JJ för som balansspelare är han mycket klok och jag tycker nog att han har potential att bli en bra passningsspelare också om han väl vågar lite mer. Hans huvudspel tycker jag redan nu är suveränt.

    SvaraRadera
  14. Den här krönikan åker direkt i papperskorgen.

    SvaraRadera
  15. Jakob är slö, långsam. Rädd om benen och frisyren.

    SvaraRadera
  16. Jag har i många matcher suttit och nogrannt kollat på vad jakob gjort. Vad han gör bra är att hålla sin position vilket är jäkligt bra men det gör oxå att det ser ut som killen bara står eller joggar omkring.
    Huvudspelet, fram till förra matchen "såg inte halmstad matchen" har han inte varit bra. Vinner extremt lite i luften. Nu i senaste matchen mot djurgården så var han riktigt bra. Jag har varit Jakob hatare, självfallet buar jag inte ut honom vid introduktionen men gapar när han slår en idiot passning som jag även gör när alla andra spelare klantar till sig och applåderar allt bra dom gör. Dock har jag ändrat mig om jakob, som du säger så är han riktigt bra på cross passningar vilket verkligen är nödvändigt för IFK. Det som fått mig att ändra mig är att han är klart aggresivare nu och bryter en hel del bollar plus att han är ett bra kompliment till Bjarna.

    Jag sitter oxå på L3. Vad jag stör mig på är att folk verkligen hatar Bjarna som i min syn har vänt hela den dåliga trenden. Vi har nu ett passnings spel. Ingen kämpar & springer mer än Bjarna. Bjarna är en mild och Rehn i ett.

    SvaraRadera
  17. En väldigt bra krönika, faktiskt den bästa detta året, skriver under på allt. Jag tycker mer illa om en av våra egna fans som buar åt vår spelare än en AIK-supporter. Jag ser dem som Qvislingar!

    SvaraRadera
  18. Jag vill se fylle-Laul! Fan att jag inte är uppe på nätterna. Finns det på u-tuben? :)

    SvaraRadera
  19. Innehållet på krönikan är moget utformningen något annat.

    3 miljoner ännu en gång 3 miljoner kastade i sjön sk extra säkerhetspengar......den slanten kan vara avgörande i en guldstrid....

    Som sagt JJ kapten i U-21 landslaget vilket är klargörande om att det finns mycket som kan växlas ut med rätt miljö. Kravbilden finns redan i höggrad det vet alla som har insyn på Kamratården ge honom ett oreserverat stöd istället...

    Pararellen med Linkan var bra tänk när han försvann vad det märktes. Jakob är en intelligent människa och det kommer att mynna ut i ännu mer spelintelligens. När Alex lirade i landslaget fick han skit få såg att han var den som gjorde laget sammansatt med sin intelligens och täckte upp de andra.

    Låt oss lära av det gör en riktig studie av Jakob se när han stänger löpvägar, drar ihop laget, vårdar bollen så folk kommer på plats ibland tvingas dit av andras icke-löpningar.

    Självklart ska han fortsätta jobba på minimering av misstag, djupna ytterliga i spelförståelse och vinna lite mer snabbhet MEN det måste få ta tid i träningsprocessen det faller alltmer på plats för han...och han gör nytta under tiden för den som vill ha öppna ögon

    SvaraRadera
  20. Hej En av dom bästa krönikerna jag har läst.Instämmer helt och hållet!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  21. Mycket bra läsning, även för en MFF-supporter.

    De här pseudohuliganerna måste bort från läktarna. Skönt att se att de uppmärksammas i andra klubbar också. Var en sån jävel som kastade knallskott på HeIFs målvakt.

    Men kring Sandberg får ni tänka om. De enda han glädjer är oss motståndarfans.

    Väl mött!

    SvaraRadera
  22. Det här var det äckligaste jag läst på länge. Jag är ingen ultras, jag står inte i klacken längre med att tro att man kan komma och säga det här är rätt att göra, det här är fel att göra, då är man ute på djupt vatten.
    Det du tycker är rätt att göra tycker andra är fel och vice versa. Tänk på det.

    Sedan gå och lägg dig

    SvaraRadera
  23. Herrejävlar, jävligt PK krönika!
    Sämsta jag läst på baraben

    SvaraRadera
  24. Haha skrattretande sa någon...
    Patetiskt säger jag.. Skriv inte om saker du inte har någon som helst aning om är du snäll..

    Skriv om Jakob johansson hur mycket du vill för de hör till den här bloggen... Men lämna ultraskulturen utanför, de är så långt ifrån den här sidan som möjligt och du gör bara folk irriterade när du skriver massa skit. Bara ben och skapa splittring i blåvita leden går ju hand i hand, de har vi märkt nu..

    SvaraRadera
  25. Samma killar med svarta hoodtröjor är de som låg på golvet i en kall änglagårds-lokal och fixade Bebben-tifot i 36-timmar. Skojbråk? Hur var det med "Vi är tokiga" på 90-talet, det var fan så mycket värre än att några står och skojknuffar på varandra. Sen är du ute på jävligt djupt vatten om du börjar beskylla specifika grupperingar för bangern i NKPNG. Har du inte sett att KU gått ut med en gemensam kommuniké där vi fördömer användandet av bangers?

    Dessutom snackar du om att några har vunnit över GU. GU står för "Gothenburg United" och är en yngre-gruppering på ligistscenen. GU slåss i samband med blåvitt. Du skall vara jävligt försiktig med att uttala dig om saker du inte har det blekaste om. Vad snackar du om interna matcher? Haha vi har inte haft något internbråk sedan Kalmar borta 2009. Som var en skitgrej.

    Du säger att vi ska stödja blåvitt men på rätt sätt. Vem är du att bestämma vilket sätt som är rätt att stödja blåvitt på?

    Nej, rikigt uselt. Du snackar om läktargrejer sen plötsligt kommer du in på spelare, i ett sätt att försöka göra en snygg övergång a la Uffe Stenberg. Där har vi även en gubbe som sällan har rätt fakta.

    SvaraRadera
  26. När man trodde baraben inte kunde bli sämre så släpper dom igenom den här krönikan.

    Ärligt? Har ni ingen som iallfall kollar igenom så något stämmer?

    SvaraRadera
  27. Symapati för dom avstängda!
    Mot den moderna fotbollen och SvFF!
    För den gamla fotbollen!
    Ingen sympati för icke-avständga!

    /Ultraz

    SvaraRadera
  28. Bra skrivit om Jakob, jag har följt honom under alla hans år i blåvitt och han har då dessutom varit lagkapten i alla olika ålderslandslag han spelat i, kan alla dessa olika förbundskaptener plus våra egna tränare ha fel eller kan det vara så att de gaphalsar som gapar om hans oförmåga möjligtvis ha fel, ja ni fattar själva men man undrar hur dessa självutnämnda förståsigpåare som förmodligen aldrig gått en tränarutbildning och saknar all analytisk förmåga rättfärdigar sitt minst sagt korkade beteende. Nej släpp sargen och kom in i matchen nu!

    SvaraRadera
  29. Håller helt med dig om bangers, fett onödigt.
    Men vad är det för fel på att dra en bengal eller två på väg till arenan? Skapar go stämning och ger inga böter eftersom det inte är inne på arenan?

    SvaraRadera
  30. Är det ingen i BB som har korrekturläst krönikan. Man kan tro att det är en 12 -åring som skrivit texten. Annars tycker jag det är ett viktigt ämne som tas upp.

    SvaraRadera
  31. Anonym 1/6/11 11:42

    Ingen sympati för icke-avständga! ?!?!

    Fattar inte, måste man bli avstängd för att bli accepterad eller vad? *suck småbarn*

    SvaraRadera
  32. Bra krönika. Inte konstigt att du får ett par som säger att det är kasst skrivet då så många kritiserar JJ. Såklart utan någon som helst substans i anklagelserna. Statistiken talar för sig själv oavsett vad mupparna säger.

    //Daniel

    SvaraRadera
  33. Det här var det bästa jag läst på länge! Inga Bangers på våra matcher - vi ska stötta våra spelare i medgång och motgång.

    SvaraRadera
  34. Appropå sista omgången förresten: har ni sett våra fyra sista matcher, varav sista två på Gamla Ullevi? Jag tycker att det lovar gott och är vi med där uppe efter omgång 25 så kan det bli en rolig höst.

    SvaraRadera
  35. Jag skrev aldrig att Ultras är dåliga eller att jag att jag ogillar dem.

    Tvärtom så vet jag att Ultras lägger ner ett stort jobb för att skapa en härlig inramning mot.

    Det jag hade invändningar mot var följande;
    Knallskott
    De personer som skall hänga på staket vid bortamatcherna så fort ngt går emot och när jag på Örjans Valls läktare hör en liten pojke fråga varför man bråkar i Blåvittklacken, vilket man inte gjorde men man hade någon form av skojbråk. Jag skrev även att jag tycker vi skall jobba tillsammans vilket gynnar klubben IFK Göteborg.

    Sen är jag jävligt trött på alla tomtar som gnäller på Jakob.

    Men tillsammans fans, spelare, klubbledning och sponsorer kan vi göra det bättre och hoppet om SM-guld 2012 lever ännu.

    Framåt kamrater

    SvaraRadera
  36. @11:30

    "Du skall vara jävligt försiktig med att uttala dig om saker du inte har det blekaste om."

    Faan va jag skratta när jag läste detta.
    du gjorde hela denna trök-onsdagen till något roligt.
    Kan inte du bara berätta vad det är du hotar om?
    Skulle väldigt gärna vilja veta det.

    För övrigt så är det inte tomtebloss och bangers som gör stämningen, publiken ger stämningen.
    Så ge faan i skiten, Blivitt får bara böta, I PENGAR.
    Håll er till nyårsafton!

    SvaraRadera
  37. Patetiskt! Kom fram och snacka med oss ultras & supras nästa gång istället för att springa hem till bloggen och skriva. Vi alla stod på samma sida men baraben splittrar oss nu.

    SvaraRadera
  38. När vi supras & ultras bränner så klagar ni. När vi inte bränner klagar ni på andra grejer, vi har inte brännt sedan.. jadu kommer knappt ihåg! När ska du ta tummen ur röven och göra ett inlägg om det?

    SvaraRadera
  39. 1. Ultras gör ett jävligt bra jobb!
    2. Klart fan att det ska få brännas så mycket man vill utanför arenan.
    3. Jag gillar krönikan förutom det lilla ultrasföraktet som så smått lyser igenom.
    4. Angående JJ är jag ganska kantstött i mina åsikter, han blandar och ger och överraskar inte speciellt mycket. Han jobbar på, och utvecklas...

    SvaraRadera
  40. Blåvit sko2011-06-01 16:41

    Mycket bra krönika. Håller med i det mesta. Har heller aldrig fattat varför snorungarna står med luvor och solglasögon. Ser riktigt muppigt ut.

    Åh vad gulligt att en sån där tuff kille som kallar sig Grim vill ha en egen artikel med beröm för att man INTE har brännt (och kostat Blåvitt onödiga pengar)något på länge. Jag skall ge dig en kram om vi träffas. Du verkar behöva en.

    JJ har varit riktigt bra i år. Mycket smart spelare.

    SvaraRadera
  41. Vilken skit! Vad spelar de för roll om dem vill ha luvor å glasögon, låt dem hålla sig till sin subkultur å du till din, alla är vi olika och TACK för de efter att man läst detta inlägget. Dessutom gör Ultras jävligt mkt mer för Blåvitt än vad du gör. Ta dig i kragen kvinna!

    SvaraRadera
  42. Vet inte om jag tycker denna krönika var bra eller dålig men den var i alla fall mycket läsvärd i jämförelse med flera andra gästkrönikor där det bara står saker som alla redan vet eller där det står saker som är "rätt" att tycka.

    SvaraRadera
  43. Jaha, nu är plötsligt Jakob helgonförklarad efter ett blogginlägg med en tårdrypande historia. Är det inte elitfotboll vi snackar om, eller ngn j-a gärsgårdserie? Jakob ÄR långsam, kommer att förbli LÅNGSAM. Går f-n inte att träna bort, möjligtvis med Amfetamin i kroppen. SUCK......

    SvaraRadera
  44. Vi som hackar på Jacob gör det för att han inte deltar i spelet i den utsträckning vi kan kräva! Så fort han slagit en sidleds el kross, så lunkar han lite vidare. Han saknar intenstion, intensitet och vilja att delta och hjälpa lagkamraterna! Men han har lyft sig, men är inte på långa väger en man för blåvits startelva. Titta själv får du se.. eller du ser bara det du vill se?

    SvaraRadera
  45. Alltså: "titta vilka ytor Jacob täcker". Seriöst? Det är väl just det HAN INTE gör? Tack vare att Elmar springer som en skållad hund kommer Jacob undan med skinnet i behåll. Ta dig själv en titt nästa match och titta ur ett ofärgat perspektiv.

    SvaraRadera
  46. Svarte Filip2011-06-01 21:08

    Oavsett vad man tycker om JJ som fotbollsspelare ska varken han eller någon annan spelare i Blåvitt behöva finna sig i att bli utbuade vid spelarpresentation eller byten.

    Dom drägg som ägnar sig åt sådant beteende ska ställas i blästringsburen och pissas på.

    SvaraRadera
  47. Putsa glojärnen för helvete jacob är kass!!!

    /Laktos

    SvaraRadera
  48. Är ni på riktigt ni som anser att JJ är en allsvensk spelare ? Har ni inga krav alls. Är ni gaisare eller ?

    SvaraRadera
  49. Även Pontus Kåmark blev uttagen i landslaget (A) under sin sista och korta sejour i IFK. Jag lovar dig att inte ens Jakob kunde nå den graden av uselhet som Pontus besatt vid det tillfället, så landslagsargumentet är inte vattentätt.

    SvaraRadera
  50. Haha så hemskt lättstötta dessa Ultras ändock är, att höja sig själva över den övriga supporterskaran går bra men att ta till sig kritik verkar svårt. Och tänker då inte speciellt på denna krönikas innehåll.

    SvaraRadera
  51. Ord, 23:32, som kidsen säger.

    SvaraRadera
  52. Svarte Filip2011-06-01 23:54

    Åsikterna om JJ är helt klart delade. Är han bra eller dålig? Slår han utsökta crossbollar eller tar han alibilöpningar?

    Då kan det helt klart vara intressant att kika på lite statistik. IFK har hittills i år spelat elva matcher mot allsvenskt motstånd (tio matcher i Allsvenskan + DIF i cupen). Totalt 990 minuter

    Av dessa 990 minuter har JJ medverkat i 785 minuter med en målskillnad på 11 - 6 för IFKs del.

    Av de 205 JJ inte har medverkat har vi en målskillnad på 3 - 7

    Eller med andra ord: JJ har missat ca 20 % av det totala antalet spelade minuter för Blåvitt i år. Under denna begränsade tid har vi dock släppt in mer än hälften av målen.

    Nu kan man förstås inte bevisa allt med statistik, men dessa fakta är ändå bra att ha i tankarna innan man klämmer ur sig påståenden som att det skulle vara som att spela med tio man om han har JJ i startelvan.

    SvaraRadera
  53. Har aldrig fatta det där med bengaler och pyros..Rena skiten enligt min åsikt. Och olika falanger i en och samma klack är ju bara töntigt!!

    SvaraRadera
  54. Jag sitter på familjeläktaren och har årskort där sen 2005 och bara älskar allt det arbete klacken lägger ner. Stämnigen är fantastisk och tifona, med allt det arbete som ligger bakom är underbara. Lägg ner att klaga på våra klackar och uppmuntra de istället. Ultras, supras och alla de andra är precis som jag, vi älskar Blåvitt. Tack alla ni i klacken för att ni gör matcherna så stämningsfulla. Utan er hade det varit trist och vi hade tagit mycket färre viktiga poäng i Allsvenskan. Självklart skall inget kastas in på plan. Men det sker ju ändå inte, så kom igen alla ni i våra underbara klackar, keep up the good work.

    SvaraRadera
  55. Har aldrig fatta det där med bengaler och pyros..Rena skiten enligt min åsikt. Och olika falanger i en och samma klack är ju bara töntigt!!

    SvaraRadera
  56. Har aldrig fatta det där med bengaler och pyros..Rena skiten enligt min åsikt. Och olika falanger i en och samma klack är ju bara töntigt!!

    SvaraRadera
  57. Bra skrivet om JJ. Nej, han är inte allsvenskans bäste spelare, men han har gjort stora framsteg, och betyder mkt just nu. Den som inte ser hans kvaliteer borde vara lite ödmjuk, och inse att förbundskaptener + tränare verkar se nåt som ni inte kan se. De kan troligtvis mer om fotboll än vad ni kan.

    Sen förstår jag inte hur en del tänker. De som är avstängda är det för att de brutit mot regler, och kostat Blåvitt pengar. Varför skulle jag ha sympati för dem? Idioter.

    SvaraRadera
  58. Jag trodde Håkan Milds skrivit krönikan. Jakob Johansson håller inte måttet. Med Drougge i form så är Sebastian Eriksson given på den platsen.

    Och Sandberg. Jaha han skall spela för att eventuellt bli bra. Hur många poäng skall vi förlora innan dess?
    Skaffa en målvakt snarast.

    SvaraRadera
  59. Priset går till en gaphals på L3, som vid måljubel inser att det är JJ som knoppat in bollen och avbryter sitt firande och sätter sig i protest. Resten av matchen går åt till att klaga på JJ, JO och allt annat tänkbart och otänkbart. Tydligen smakade den vinsten beskt...

    SvaraRadera
  60. http://supras.se/

    SvaraRadera
  61. Bra skrivet! Håller med dig precis, har verkligen tittat noga på Jakobs spel och tycker varken han är bättre eller sämre än någon annan. Han gör dock alltid sitt jobb och han känns trygg!

    SvaraRadera
  62. Anonym sa...
    http://supras.se/
    2/6/11 13:57

    Mycke böter på läktarn på ert bildmaterial och skygga verkar ni vara också, med blurrade ansikten. Inte rent mjöl i påsen kanske? Skiter i hur mycket tid ni lägger ner på tifon när ni inte kan uppföra er i största allmänhet.

    SvaraRadera
  63. Fan vilken vidrig krönika. Använder mig av ditt språk nu; Jag vet att du vill väl, men snälla, sluta skriv dynga

    SvaraRadera
  64. 2/6/11 17:15: Man ska inte snacka om att vara skygg när man skriver kommentarer som Anonym på Baraben. Till skillnad från er här så får ni gärna komma fram och snacka med oss på matcherna ni vet ju vart vi står och vi tar gärna en diskussion. Sitta och skriva på internet är så jävla skyggt om något.

    SvaraRadera
  65. Sämsta krönikan någonsin tror jag publicerar ni vilken skit som helst folk skickar in?

    SvaraRadera
  66. Bengt i klacken2011-06-03 13:34

    Robin sa..
    3/6/11 02:21
    Men lägga ut bilder på internet på bränningar och samlingar med blurrade face går bra tydligen. Och vågar ta gift på att en diskusion om er etik och moral är dömt på förhand. Er sort är en utdöende art och orsaken är totalt självförvållad thats a fact.

    SvaraRadera
  67. Pat the Cat2011-06-03 20:21

    Anonym 01:31:

    Hahahahahahahaha... aldrig läst en sämre analys i hela mitt liv... Snälla, håll dig till att vara enbart supporter istället för att leka expert...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.